Autors Tēma: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi  (Lasīts 14393 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi
« Atbilde #15 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:15:55 »

Flyigcat, par čigāniem nemuldies.. Nav viņi apcelšanas tips, nevienu tādu nesastapu, kaut zināju vairākus. Pēc skolas jau var visādas pasakas sacerēt.
Viņi arī ir dažādi. Ne jau visi ir nekaunīgi no dzimšanas. Meitenēm grūti mēdz būt, viņas cenšas iekļauties, bet nesanāk. Ne jau tikai skolas vecumā. Nu, puikam vieglāk- vienmēr var pa ausi, un respekts rokā :) Ne velti daudz čigānu ir cīņas mākslās- tur nav diskriminācijas...tur čigāniem ir priekšrocība- viņiem nav bail ne iesist, ne dabūt pretī.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:16:38 »
Un par tem reliģiozajiem arī. Tu droši vien mācijies padomju laikos, es arī, nu tur taču skaidrs, ka atklāti reliģiozie bija pie īpatņiem pieskaitāmi. Man arī vidusskolā viens puisis tāds bija, mēs jau neko, jo vidusskolā jau vairs neapsmej. Bet, domāju, ka pamatskolā viņam visādi gāja. Tak ne pionieros, ne komjauniešos nestājās, par iemeslu ņemot ticīgumu, uz visādām sapulcēm viņu sauca, lai it kā vestu pie prāta.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #17 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:17:13 »
Chigaaniem asiniis ir neiekljauties...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #18 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:20:10 »
Nu nav tā, Flyingcat, arī meitenēm. Viņiem cita mentalitāte, ir pašcieņa, spēcīgāki par mums. Nekādas apcelšanas tur nav, protams, neizslēdzu, ka arī viņiem ir īpatņi, tāpat kā mēs esam īpatnējas.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #19 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:32:13 »
Piekrītu tiktāl, ka čigāni nebūs tie, kas nolīdīs stūrī raudāt. No otras puses- viņus diskriminē visu mūžu, arī ar tādu mīti palīdzību, ka "viņiem jau neko nevajag, viņiem patīk nestrādāt un cietumā sēdēt". Jā, viņus audzina lepoties ar savu tautību, nenoliegt to. Bet jūs domājat, ka viņiem negribas vienkārši būt pieņemtiem, neaizstāvēties visu laiku, nepierādīt neko? Neklausīties darbā, ka "tas jau čigāns, ka nenozog ko"?

Zinu, ko runāju, ir čigānu draugi, veselām ģimenēm un daudzus gadus. Mēs jau savu sadzīves rasismu nejūtam, savs sūds nesmird.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #20 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:37:44 »
Nepazīstu nevienu čigānu un patiesībā uzskati par viņiem ir pareizi stereotipi. Vai esat redzējuši  vairāk par dažiem čigāniem, kas ir normālā amatā vai vispār strādā. Mums te arī ir vesela iela ar čigāniem, var redzxēt, kā viņi dzīvo. Bet patiesībā kādā sakarā te panesās čigānu tēma, kas nav ne nosaukumā, ne arī vispār mums te aktuāla?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:39:03 »
Arī uzskatu,ka visam pamatā gimene .Izejot pasaulē savējos arī ir nācies apgaismot,ka ne visi ir labi audzināti,pieklajigi,smalkjūtīgi...Ka reizēm jābūt ne tik “pareizam “ aizstāvot savus
 uzskatus. Bērni instinktivi jūt kuram var uzbraukt, ja nedabū pretsparu apcelšana turpinās.

Bij‘ krievu filma “Putnubiedēklis “ ar Pugačovas meitu galv. lomā par šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 28. jūlijs, 17:43:40 »
Mums skolaa chigaanbeerni bija atsevishkjaa klasee salikti, tikai dazhi no vinjiem vsm 8 klases pabeidza, kaut neviens vinjus vsm skolaa toch neaiztika... par kaadu tad normaalu darbu runa var buut?
Tuvumaa dziivojoshie ar lauiishanaam plashi nodarbojaas
Jaa, es nenjemtu darbaa chigaanu, paaraak daudz negatiivas pieredzes

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #23 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:50:23 »

Uzskatu, ka apcelt/izstumt var tikai tos, kuri to pieļauj. Un gara stiprums, pašpārliecība, pašcieņa,drošības sajūta nāk no ģimenes.

pareizi jau uzskati. Tik bērns jau nav vainīgs, ka tāda bagāža viņam. Un spriedelēt - ok, pats vainīgs, ka ļaujies - ir smagi amorāli... TAS IR BĒRNS! Kur viņam gan radīsies tā dzīves gudrība... Pedagogus, kas izliekas neredzam, vispār nosist gribētos. kā tai Jaunjelgavas gadījumāa...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #24 : 2015. gada 28. jūlijs, 21:09:40 »
Neviens jau nevaino to bērnu, ka viņam tā bagāža tāda, vienkārši te bija jautājums, kā tas notiek, kāpēc daži kļūst par atstumtajiem, nu tad arī mēs te minējām tos cēloņus. Bet tas, ka zina cēloņus, tas jau lietas būtibu nemaina. Būs upuri un varmākas, jo ir visādas ģimenes un visādi apstākļi.
Un pedagogi neizliekas neredzam.. Visi redz, ka nekas jau nemainās un izdara savus secinājumus Jaunjelgavas gadījumā es nesaskatu nekādu pedagogu problēmu, valsts stulbos likumus bērnu izglītībā un tiesībās gan, nu un, protams, attiecīgā ģimene.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #25 : 2015. gada 28. jūlijs, 21:50:15 »
Vainiigs (cik nu man vsp tas vaards neshkjiet atbilstiigs) nav beerns, vainiigi/atbildiigi ir vecaaki...

Skolotaaji naakamais jautaajums- uzh no tiesas nezinu, ko vinjiem tajaas beernu un saskarsmes psihologjijaas maaca...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #26 : 2015. gada 28. jūlijs, 21:54:50 »
Kad es mācījos skolā, bija mums "izstumtie" savu fizisko nedotību dēļ - viens bija īsiņš augumā, otrs rižiks, trešais resns un es "briļļainā kobra".
Manai tīnei ir līdzīgas problēmas, bet es noteikti nepiekrītu viedoklim "pats vainīgs, ka apceļ". Manējā nav ne resna, ne rižiks, ne briļļaina, bet ir ar savu viedokli. Tagad klasēs ir tā, ka ir TOP meitenes, ap kurām riņķo pārējās. Tās, kuras nepakļaujas TOP meitenēm un kurām ir savi uzskati, kas atšķiras no TOP pulka, ir "izstumtās" - "dīvaines".

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2015. gada 28. jūlijs, 21:57:43 »
Visos laikos ir bijushi populaarie meitenes/zeeni... un ne visi liidz neskreejeeji ir bijushi diskomfortaa/atstumti...

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #28 : 2015. gada 28. jūlijs, 22:02:04 »
Nomade, par TOP meitenēm un puišiem - tas nav tikai tagad, tas ir bijis visos laikos. Labi, lielie bērni, pieņemsim, kaut ko jau saprot, bet mazie, 4-gadīgie, viņi taču dara tāpat un ar kaut kādu mistisku nojautu atstumj tieši tos bērnus, kas arī man ar pieauguša cilvēka aci, arī liekas atšķirīgi. Tas laikam jau ielikts  instinktos - atgrūst citādāko.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2015. gada 28. jūlijs, 22:12:09 »
Retrospektiivi skatot, bija visi manas beerniibas atstumtie taads tipaazhs, kursh ar visu savu staaju un uzvediibu neverbaali veestii "iesit man"... un sita... ne vienmeer fiziski...

Un kur gan, ja ne maajas vinji apguva sho dziives poziiciju...

nezinu, kaada gudra psihologjija saka, ka upuris nekad nav vainiigs (shkjiet, tur vainiigos vispaar nemeklee), bet to, ka darbiiba rada pretdarbiibu un attieciibas ir mijiedarbiiba, shjiet neviena psihologjija nenoliedz