Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #15 : 2015. gada 29. jūlijs, 14:46:26 »
Trix ir sava pieeja audzināšanas procesiem. Jāsaka - man patīk. Ja bērni ciemos izmanto iespēju "atrauties" - tas ir tikai normāli. Viņi izzina pasauli un pamēģinās visu, kas aizsniedzams. Līdz zināmai robežai un līdz zināmam vecumam. Bet tas nebūt nenozīmē, ka mājās jāatbalsta čipšu-seksa "kultūra". Nav jau nekas aizliegts, ciemos arī senči neraus končas un kolas pudeli no rokām, ja citi sīkie locīs to visu iekšā turpat blakus stāvot. Vienkārši sīkajiem tiek ar piemēru dzīvē parādīts, ka tās kolas un končas nav absolūti nepieciešamas. Pat ja visi rij, tu vari nerīt, nekas ššššššaušššššalīgs nenotiks, ja rīkosies atšķirīgi.
Visus sakost!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 29. jūlijs, 14:55:05 »
Man liekas, ka vispirms ir jāatmet attieksme "pasaule ir ļauna un mūsu ģimene ir pēdējais labu tikumu bastions". Tā ir augstprātība, turklāt nepamatota, jo katrai pārliecībai un dzīvesstilam var atrast domubiedrus. Labās lietas ir labas, kamēr netiek sludinātas ar sektantu kategoriskumu. Un mazs bērns tāda sludinātāja lomā ir skaidra riska grupa atstumtībai kolektīvā.

Citādi- piekrītu, ir daudz lietu, kur mainstream gaume nav tā labākā. Rotaļlietas, ēdiens, izglītības sistēma...sekss, aizliegtu vielu lietošana utt. Taču, spriežot pēc manu bērnu draugu un paziņu loka, visāda veida dabiskas, ekoloģiskas un ilgtspējīgas lietas ir gana spēcīgs un augošs trends, tā ka nav nekādas nepieciešamības justies atstumtiem/atšķirīgiem/pārākiem.

Principā- uzskatu, ka orientēšanās kontekstā ir svarīga un atbalstāma, tāpēc neaizliegtu bērnam ne viedtālruni, ne datoru, ne tv. Adekvātāk man liekas ļaut bērnam sakrāt/nopelnīt iPhone nekā pasludināt to par Sātana izgudrojumu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:07:01 »
Trix ir ļoti jauna, tāpēc šādās tādās pārmērībās iekrīt, bet kopumā ir OK. 
tāda ir lietu dabiskā kārtība, ka šur tur kļūdamies... ja jau nebūtu kļūdu, tad koki debesīs ieaugtu, savukārt visi bērni izaugtu par brīnumbērniem :)

Vispār mans viedoklis ir, ka bērnu audzināšanu vairāk vajag uzticēt vecvecākiem, vai profesionāliem audzinātājiem/auklēm, citādi vecāki paši bērnus samaitā (aiz nezināšanas, aiz pārprastas mīlestības, vai tieši otrādi stingrības)... visi taču zina, ka no malas lietas vienmēr labāk redzamas :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:13:11 »
Negribu aizvainot Trix, bet kategorija "ljoti jauna" nu gan nav par vinju

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:13:17 »
Cik te esmu lasījusi, Trix neaizliedz. Veku tas pats transformeris vai kā nu viņu tur - turpat mētājas. Bet tas, ka tv un datorā ne visu var ļaut bērnam skatīties - fakc. Tāpat kā aizstāt normālas bērnu rotaļas un sportošanu ar spēlītēm datorā. Vai normālu ēdienu ar ātri gatavojamajiem vai gatavajiem mēsliem.
Viens no maniem puikām pilnīgi satrieca vāciešus (kaut kādā programmā uz 2 mēnešiem bija)- atteicās ēst maķī, pirka un gatavoja pats (bija iespēja). Un tas ir pusaudzis. Sākumā pieņemošā puse bija skeptiski noskaņota. Pēcāk izveidojās ļoti labas attiecības, jo cilvēki novērtē prasmi pašam tikt galā un ja izrādi atšķirību vienā jomā, visdrīzāk arī citās būsi spējīgs rast ne gluži ordinārus risinājumus. Ok, būs arī plecu raustītāji un aprējēji - "tam jau viss ne kā pie cilvēkiem"...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #20 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:15:00 »
Daddy - un kad vecāki paši kļūs par vecvecākiem - no kurienes tad šamiem tās zināšanas un pieredze? no Daddy publikācijām "Ievā"?
Visus sakost!

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #21 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:25:04 »
Camma,

"..."..Cik te esmu lasījusi, Trix neaizliedz. Veku tas pats transformeris vai kā nu viņu tur - turpat mētājas."...",

Rezēm jau ir tā, ka nemaz nevajag aizliegt. Bērni vnk jūt, ka vecākiem ir negatīva, noliedzoša attieksme pret kaut ko...un majās, vecākiem klāt esot bērni to respektē.
Cita aina atklājas, kad vecāku nav klāt. Iespējams, ka radiniece tos transformerus dāvāja, jo  kaut kad ir redzējusi Trix bērnu interesi par tiem. (es ,protams, tikai modelēju situāciju).

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:25:47 »

Vispār mans viedoklis ir, ka bērnu audzināšanu vairāk vajag uzticēt vecvecākiem, vai profesionāliem audzinātājiem/auklēm, citādi vecāki paši bērnus samaitā (aiz nezināšanas, aiz pārprastas mīlestības, vai tieši otrādi stingrības)... visi taču zina, ka no malas lietas vienmēr labāk redzamas :)

Man atkal pilnīgi liekas, ka tieši vecāki ir pirmās autoritātes, un tā tam ir jābūt. Nu, ja nav kaut kādas traģiskas novirzes no normas. Bērni ir līdzīgi vecākiem, ir kaut kāda saprašanās...nezinu, telepātijas līmenī, kuru noteikti nevar aizņemties vai nopirkt par naudu. Un, ja daba būtu iecerējusi, ka bērni ir jāaudzina veciem un viediem cilvēkiem, tad viņi arī dzimtu mums gados 60-70 :)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #23 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:26:27 »
**un kad vecāki paši kļūs par vecvecākiem - no kurienes tad šamiem tās zināšanas un pieredze?**
Camm,vai tad vecāki neaug un nemainās līdz ar gadiem un  bērniem?Pat nevar salīdzināt  māmiņu kam pirmais bērniņš ar to māmiņu,kāda viņa būs pēc trešā bērna.Un kur nu vēl tā rūgtā pieredze,kuru nevar vairs izmainīt-ja gadījušās kļūmes sava bērna audzināšanā,-tās var labot tikai  pie mazbērniem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:32:17 »
ja gadījušās kļūmes sava bērna audzināšanā,-tās var labot tikai  pie mazbērniem.
Es kategoriski iebilstu, ka kāds no vecvecākiem drīkstētu pie maniem bērniem "labot savas kļūmes".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:34:10 »
Daddy - un kad vecāki paši kļūs par vecvecākiem - no kurienes tad šamiem tās zināšanas un pieredze? no Daddy publikācijām "Ievā"?

no tā, ka viņi (mēs) darīja vienu, jo domāja ka būs tā, bet sanāca pavisam citādi :) viņiem (mums) ir iespēja no kļūdām mācīties, savukārt vecāki tās kļūdas pieļauj pašlaik, bet mācīsies no tām, kad paši būs vecvecāki. 

brīžiem gatavais cirks skatīties, kā manējie bērni uz savējiem bērniem izpildās :)   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:40:17 »
Es kategoriski iebilstu, ka kāds no vecvecākiem drīkstētu pie maniem bērniem "labot savas kļūmes".

protams, ka viņiem savas kļūdas ir jālabo pie Tevis, piemēram, iemācīt nebūvēt "100% aizlieguma sistēmu", ka viss ir aizliegts, vai atradināt runāt retoriskās frāzēs ar 2 gadīgu bērnu utt :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2015. gada 29. jūlijs, 15:43:01 »

Vispār mans viedoklis ir, ka rnu audzināšanu vairāk vajag uzticēt vecvecākiem, vai profesionāliem audzinātājiem/auklēm, citādi vecāki paši bērnus samaitā (aiz nezināšanas, aiz pārprastas mī:)

Absolūti nepiekrītu. Katram jāaudzina SAVI bērni. Vecāki SAVUS jau uzaudzinājuši.Arī juridiski
atbildību nes vecāki. Vēl tikai partiju un valdību iesaistīt .

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2015. gada 29. jūlijs, 16:00:33 »
Absolūti nepiekrītu. Katram jāaudzina SAVI bērni. Vecāki SAVUS jau uzaudzinājuši.Arī juridiski
atbildību nes vecāki. Vēl tikai partiju un valdību iesaistīt .

atliek tikai pasmaidīt un pajautāt cik bērnu Tev ir? :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #29 : 2015. gada 29. jūlijs, 16:03:27 »
Nu, man arī prātā nenāk mazbērnus audzināt. Viņiem ir pilnīgi audzinātspējīgi vecāki ar saviem priekšstatiem par lietām- kāpēc lai es tur maisītos pa vidu? Apskatos reizēm, kā aug- tas arī viss. Un, kad esam kopā, vienmēr prasu meitai- kā pie jums šitais ir pieņemts? Jo tie nav mani bērni, bet viņu.