Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11349 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #30 : 2015. gada 29. jūlijs, 16:04:39 »
Buutu jau labi, ja vsm uz vecuma galu cilveeki praataa pienjemtos... tak gaidiit, ka savus beernus sachakareejushie un chakareet turpinoshie mazbeernus peekshnji saaks sakariigi audzinaat- mazaakais, naivi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2015. gada 29. jūlijs, 16:31:11 »

atliek tikai pasmaidīt un pajautāt cik bērnu Tev ir? :)

Man būtiskāks jautājums šķiet ne CIK bet KĀDI .
Allaž līdzjūtību izraisa vecāki kuri vēl cenšas audzināt. savus jau sen pieaugušos bērnus.
A pojezd ta ušol ... bet cerība jau mirst pēdējā .

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2015. gada 29. jūlijs, 17:13:10 »
Buutu jau labi, ja vsm uz vecuma galu cilveeki praataa pienjemtos... tak gaidiit, ka savus beernus sachakareejushie un chakareet turpinoshie mazbeernus peekshnji saaks sakariigi audzinaat- mazaakais, naivi...

:D nevar pieņemties tanī kamā nav, tas jau skaidrs :) 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2015. gada 29. jūlijs, 18:44:13 »
Trix ir ļoti jauna, tāpēc šādās tādās pārmērībās iekrīt, bet kopumā ir OK. 

Oi, daddy, nu Tu man glaimo! :D Es te tā kā pārāk neslēpju savu atrašanos piektā gadu desmita pusē. Tad jau jāsecina, ka piedzīvošu vēl trešo tūkstošgadi? :D

Vispār mans viedoklis ir, ka bērnu audzināšanu vairāk vajag uzticēt vecvecākiem, vai profesionāliem audzinātājiem/auklēm
Oponēšu. Pieejamais vecvecāks ir sevi pierādījis kā absolūts impotents bērnu audzināšanā - gan uz manas ādas, gan redzu mijiedarbību ar mazbērniem.
Profesionāli audzinātāji ar kvalitātes zīmi maksā tādas naudas, ko var atļauties tikai tie, kam algas ar četriem cipariem, un pirmais ir krietni tālu no nulles. Pārējie "audzinātāji" ne ar ko nav labāki par vecākiem. Bērnudārza "pozitīvo ietekmi" jau nākas apkarot - mēdīšanos, lielīšanos, "es ar tevi nedraudzēšos" (līdz saprātīgam vecumam pirms bērnudārza šis nebija arsenālā atrodams).

Trix, vai Tu  zini un 100% esi pārliecināta, ka Taviem bērniem patiešām neinteresē visas šīs "nelabās" rotaļlietas? Un kā Tu vari būt tik pārliecināta?
Zinu un esmu pārliecināta. Jo veikalā, kur plaukti ar tiem mēsliem ir pilni, puikas - kas izlikties vēl toč nemāk - stāv un skatās uz lego, uz mašīnām, uz konstruktoriem, vilcieniem un daudz ko citu, kas, manuprāt, ir OK. Viņi man sīc, lai es nopērku cirkuli un lineālu. Bet pilnībā ignorē visādus monstrus. Jo nav ar tiem iebaroti, neviens nav paspējis iestāstīt, ka tas ir "kruti", tādi nav redzēti ne TV, ne vecāki paslepen spēlē datorspēles, liekulīgi kratot bērniem pirkstu.

Cita aina atklājas, kad vecāku nav klāt. Iespējams, ka radiniece tos transformerus dāvāja, jo  kaut kad ir redzējusi Trix bērnu interesi par tiem. (es ,protams, tikai modelēju situāciju).
Nop. Iemesls: ko atvest, nezinu, pieeju pēc zināmā - saviem mazbērniem.

Kā parasti - katrs izdara secinājumus pēc savas samaitātības pakāpes. :D
Nē, es "visu" neaizliedzu.
Filmiņas skatās. Kamēr skatās, ko grib, nevis to, ko nedrīkst, un kamēr paziņo "šo filmiņu es neskatīšos, tā ir slikta" (jo pirmajos kadros kaut kāds pārvērsts ģīmis), tikmēr esmu daudzmaz mierīga un turpinu ar komentāriem atļaut to, šo un vēl kaut ko. Ir ieviesusies pistole (arī dāvana). Kopā ar stāstiem par to, kur drīkst un kur nedrīkst tēmēt un kāpēc, kur drīkst stāvēt, kad otrs šauj un kad nedrīkst šaut.
Neviena galējība nav laba.

Piekrītu Tavai paziņai - no visa nepasargāsi.
Nepasargāsi. Ceru, ka līdz problēmai būs daudzmaz sajēdzīgs pamats ielikts.
Bet vai vajag pagrūst?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #34 : 2015. gada 29. jūlijs, 18:53:39 »
AK! Kā es apskaužu par sevi pārliecinātus cilvēkus. It sevišķi tos, kuriem mazi bērni. :rofl: :rofl:
Trix, es nekritizēju un nemācu Tevi. Man arī  ir krietni pāri pusmūžam, tikai ar to starpību, ka mans bērns jau liels.  Esmu reāliste.
Es brīnos par savām draudzenēm, kuras man dāvina savus foto, Tu - par savējām, kuras pēc savas saprašanas bērniem monstrus. Piekrītu - tās ir galējības.

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #35 : 2015. gada 29. jūlijs, 19:25:56 »
Apbrīnoju Trix par viņas skatu uz dzīvi, un visp.
Pēc sevis zinu, cik grūti ir iet pret straumi, un kā bieži rodas jautājums, vai ir vērts. Ja man nebūtu vecāku kopš bērnības ielikti pamati, nezinu, vai būtu izturējusi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2015. gada 29. jūlijs, 19:33:17 »
Es atkal neredzu tur baigo ieshanu pret straumi- monstrus un ipadus triisgadniekiem draugi nepeerk, beerni zin, ka dators ir tikai darbam... normaali ikdienas cilveeki...

Tie atsevishkjie, kas divgadniekam ieraada speeles kompii, lai pashiem miers, tie gan pusaudzha gados saak suudzeeties, ko beerns div nedeelj no diivaana aaraa nelien, visu briivlaiku pie kompja... bet neko citu jau nav iemaaciits un senchi pashi pie tv dziivo

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2015. gada 29. jūlijs, 19:39:04 »
Arī gribētu teikt - tas, skatoties, kāda tā "straume". Pazīstu bariņu 30gadnieču, kam šobrīd sīči tā ap gadiņu veci. Es jau gara acīm redzu, ka tiks tālāk audzināti atbilstoši Trix principiem. Ekoloģija, pozitīvisms utt un tml - tas ir tāds jaunais trends, un labi, ka tā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2015. gada 29. jūlijs, 19:50:06 »
Pazīstu bariņu 30gadnieču, kam šobrīd sīči tā ap gadiņu veci. Es jau gara acīm redzu, ka tiks tālāk audzināti atbilstoši Trix principiem. Ekoloģija, pozitīvisms utt un tml - tas ir tāds jaunais trends, un labi, ka tā.

Lai nu tā būtu. Kā saka - no Tavas mutes dieva ausī! Man zināmā trīsdesmitgadniece, diezgan neordināra personība ar interesantu hobiju un māksliniecisku ievirzi izrādījās pa straumei plūstoša...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #39 : 2015. gada 29. jūlijs, 20:13:29 »
Starp baltu un melnu ir daudz pelēkās krāsas nianšu. Nekas nav tikai labs vai tikai slikts. Mēs dzīvojam sabiedrībā, tāpēc nevaram būt pilnībā brīvi no tās ietekmes. Ir lietas, kurās piekāpjamies (tātad iekļaujamies straumē), ir lietas, kurās stingri turamies pie sava viedokļa. Un katrs pats izlemjam, kuras ir kuras... Te nu vismazāk noderīgi ir citu padomi un mēģinājumi "mācīt pareizi dzīvot"  :fryingpan: ...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2015. gada 30. jūlijs, 08:58:44 »
...nja, izrādās ir apbrīnojami daudz cilvēku, kurus vecāki ir lauzuši, liekuši un mocījuši un kuri beidzot no tās elles ir tikuši ārā un tāpēc jūtas mazliet laimīgi.
Bet nespēj uzticēties ne saviem vecākiem, ne savai valstij, seko tikai saviem dēmoniem...
Un kārtējo reizi var pārliecināties, ka fiziskais vecums nenozīmē arī garīgo briedumu...

lai jau veicas! :)   

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #41 : 2015. gada 30. jūlijs, 09:22:12 »
Cik ļoti uzkrītoši tas izskatās,ka pieauguši cilvēki nespēj saprast,ka paši bieži vien nav spējīgi ne lāga sadzīvot ar apkārtējo sabiedrību,ne pieņemt to,ka visi nav vienādi,un galvenais-nespēj paskatīties uz sevi no malas!Tajā vietā tiek deklarēts-ko nu es nabadziņš,mani bērnībā vecāki,vecvecāki samaitāja un pataisīja teju par garīgu invalīdu!
Ja cilvēks pieaugušā vecumā nespēj iekārtoties dzīvē pēc sava prāta un patikšanas-tad vainīgs esi vien pats,nevis vecāki,vecvecāki un senči līdz 7.augumam.Nevajag baidīties kaut sev atzīties,ka vienkārši negribi neko mainīt,ir tik  labi būt nevainīgam cietējam!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 30. jūlijs, 09:45:58 »
A ja ir iedziits liidz kaulu smadzeneem, ka taa ir labi un pareizi, no kurienes lai gan rastos apzinja, ka kkas jaamaina?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:12:07 »
A ja ir iedziits liidz kaulu smadzeneem, ka taa ir labi un pareizi, no kurienes lai gan rastos apzinja, ka kkas jaamaina?

tā apziņa rodas tajā brīdī, kad Tu pieķer sevi rīkojamies tieši tikpat nepareizi kā rīkojās Tavi vecāki, vecvecāki... tikai šādos brīžos ir iespēja pateikt STOP - ES DARĪŠU SAVĀDĀK! pārējā laikā mēs diemžēl kopējam savus vecākus

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:27:22 »
Varbūt neuzticēšanās vecākiem, vecvecākiem un pat svas valsts vadītājiem ir ar tik varenu pamatu, ka neviena zemestrīce vairs nespēs to kustināt? Katram ir sava pieredze ar vecākiem un katrs gaida kaut ko savu no valsts vadītājiem. Ne par pēdējiem pašlaik runa.
Daddy -  Tev pašam - tagad, rakstot šeit komentārus - neienāk prātā, ka sūdīgi esi savus bērnus audzinājis, ja viņi tik nepareizi izpildās ar Taviem mazbērniem? Kur it Tava uzticēšanās paša bērniem? Un ja nu Tavi bērni šobrīd tieši saka to "stop", a Tev ņirgas par izpildīšanos?
Tas, ka daudziem tieši vecāki dzīves salauzuši, nemaz nav nedz jaunums, nedz retums. Diemžēl...
Visus sakost!