Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11383 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #45 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:43:19 »
Tas, ka daudziem tieši vecāki dzīves salauzuši, nemaz nav nedz jaunums, nedz retums. Diemžēl...

tas, ka parasti vainu cenšamies atrast ārpus sevis, arī nav nekāds retums  :)

Jā, es kā mācēju tā audzināju un redzu, kas sanāca... un gandrīz gandrīz viss mani apmierina :)

Tomēr ir lietas, kur redzu, ka manējie varētu rīkoties savādāk (jo viņiem jau nav pieredzes), un tad piekoriģēju lietas. Man pašam ir ļoti laba pieredze ar vecvecākiem, maniem bērniem arī, bet varēja būt vēl vairāk un arī es cenšos sīkos attīstīt :)     

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #46 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:49:14 »
Un, kad beerns pasaka STOP, attieciibas ar vecaakiem visbiezhaak veel vairaak pasliktinaas...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:53:11 »
Un, kad beerns pasaka STOP, attieciibas ar vecaakiem visbiezhaak veel vairaak pasliktinaas...

nu vecākiem arī jābūt gana saprātīgiem, citādi to ķēdīti, ka urlām dzimst urlas, kas dzemdē urlas neviens nespēs saraut...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #48 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:56:24 »
Tiem vecaakiem, kas sapraatiigi, nez vai taadas situaacijas rodas...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #49 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:57:18 »
Daddy - ja redzēšu vīrišķi ar nimbu virs galvas, uzreiz sapratīšu - o, Daddy!
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #50 : 2015. gada 30. jūlijs, 10:58:15 »
...  :angel: :angel: paldies ... patiesību sakot ir jau vēl daži... vēsturē bijuši :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #51 : 2015. gada 30. jūlijs, 11:06:19 »
Ne mūsu vēsturiskajā teritorijā.... nav (kāda nolaidība!) mums neviena nimbaiņa vēl.... tagad būs.
Visus sakost!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #52 : 2015. gada 30. jūlijs, 11:54:13 »
Manuprāt-tikko cilvēks aiziet dzīvot prom no vecākiem-viņš kļūst patstāvīgs,atsevišķs un ne vairs savu vecāku ''sastāvdaļa'' un īpašums.Bet liela vaina jau ir tur,ka ne vienmēr abas puses to grib atzīt.Izlidojušie bērni nu var darīt kā grib,nevis tikt pakļauti vecāku ietekmei.Savukārt vecākiem tas būtu jāakceptē,ka viss cauri-tiešā vara beigusies.Un attiecībām būtu jākļūst līdzvērtīgām-ne vairs-vecāku=bērnu,bet gan tuvām līdzvērtīgām radu attiecībām.Bet nē,vecāki nespēj palikt bez savas varas izrādīšanas un arī bērni jūtas  labi-lai kas arī nenotiktu-vainīgie (vecāki)turpat pa rokai.
Runāt jau var visu ko,bet maz ir to,kas kļūst brīvi un neatkarīgi un spēj savu vecāku kļūdas konstatēt ,bet nevis uz tām parazitēt līdz mūža beigām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2015. gada 30. jūlijs, 12:00:00 »

nu vecākiem arī jābūt gana saprātīgiem, citādi to ķēdīti, ka urlām dzimst urlas, kas dzemdē urlas neviens nespēs saraut...

Saprātīgs urla jeb “URLA SAPRĀTĪGAIS“  :rofl:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #54 : 2015. gada 30. jūlijs, 12:08:23 »
Lai cik nebuutu diivaini, tie defekteetie beerni visai reti vaino vecaakus... jo iekultiveetaa vainas apzinja to neljauj...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #55 : 2015. gada 30. jūlijs, 12:09:45 »

Runāt jau var visu ko,bet maz ir to,kas kļūst brīvi un neatkarīgi un spēj savu vecāku kļūdas konstatēt ,bet nevis uz tām parazitēt līdz mūža beigām.

piekrītu. visiem ir iespējas kļūt par prezidentiem, tomēr par tādiem kļūst tikai daži, tostarp arī es  :cool: ...bet tas nenozīmē, ka nevajag censties!

"nabas saites" pārgriešana vienmēr sāp. es ar savējiem vecākiem nerunāju kādus 2 mēnešus... puiks ar mums kādu pusgadu (resnu to nabassaiti bijām uzaudzējuši) :D 

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #56 : 2015. gada 30. jūlijs, 12:24:11 »
Atceros Skype sarunu ar bijušo vīratēvu: kāpēc dēls dzīvo atsevišķi? Jums ir sliktas attiecības? -Nē, labas. Viņš vienkārši ir pieaudzis :)

Puika aizgāja dzīvot atsevišķi laikam gados 20. Sāka pats pelnīt, īrēja dzīvokli kopā ar dienesta biedru. Normāli, manuprāt. Kāpēc mammai būtu jāzina, cikos viņš nāk mājās, vai kādas meitenes pie viņa paliek pa nakti? Kad mēnesi bija nodzīvojis viens, sarīkoja ballīti, mēs abas ar meitu bijām ciemos...Nekad neesmu jutusies...atraidīta?.. tāpēc, ka bērni ir izauguši, un viņiem ir sava dzīve, kas uz mani pa lielākajai daļai neattiecas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2015. gada 30. jūlijs, 12:40:47 »
Jā, Lidkaķi, un spēja palaist tikai vairo cieņu un  mīlestību pret vecākiem.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #58 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:03:07 »
**Lai cik nebuutu diivaini, tie defekteetie beerni visai reti vaino vecaakus... jo iekultiveetaa vainas apzinja to nelauj...**
Es domāju ka šiem bērniem(jau pieaugušā vecumā!) vienkārši nav plāna un kāda sapņa,ko tad viņi īsti gribētu ,kā dzīvot,lai justos brīvi un pa savam prātam.Droši vien kāda atšķirība smadzeņu darbībā.Daudzi zina,ko grib un kad vien var-aiziet patstāvīgā dzīvē,lai tiktu vaļām no vecāku varas un sāktu dzīvi pa savam.Bet arvien biežāka kļūst tendence (it sevišķi vīriešiem) pilnīgi brīvprātīgi  tupēt līdz pusmūžam pie vecākiem,tādējādi palikdami nerealizējušies un nespējīgi veidot savu dzīvi.Jo vēlēšanās nekādas nav,un atbildība par savu,atsevišķu  dzīvi-liekas smaga,to var atstāt uz vecāku pleciem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #59 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:29:47 »
O, jē, atkal tajās pašās auzās.
Tēma par vecāku sadir@tajām bērnu dzīvēm jau bija, neatkārtošos.
Es visu atceros, Ričard...