Ko darīt, ja man 1 no tām "simta figņām" šausmīgi patīk un es to lietoju... Vai tāpēc pēkšņi būšu "par pakāpi sliktāka"...
Hmm un kaut ar ironiju uzdod šo jautājumu? Ka tik tas neietver atbildi
Man ļoti patīk tehnoloģiju sasniegumi. Jā, ne visi no tiem ir absolūti nepieciešami izdzīvošanai, lai neteiktu, ka bez vairuma varētu iztikt. Un to (ne)lietošana diez vai īpaši ietekmē pašvērtējumu, toties rada (ne)ērtības (kā nu kurš...) gan.
Vai tie konkrētie, ko es izmēģinu un lietoju tiek reklamēti LV TV? - nezinu. Bet daži ir bijuši ASV seriālu product placementos un, jā, parasti pamanu tikai tad, kad man tāds jau ir (bijis). VAi tas tur bija pirms tam - droši vien...
Runa bija par pieaugušu cilvēku izvēli un pašu izvērtējumu, kas tieši viņiem(un viņu bērniem) ir vai nav labs un ir vai nav vajadzīgs.Tomēr tā saistīšana ar pašvērtējumu, IMO, jau nozīmē, ka reklāma ir nostrādājusi.
St.c. LV vairums cilvēku ģērbjas tā it kā viņi pelnītu vairākkārt vairāk kā patiesībā. Un tie, kas ģērbjas kā UK darbaļaudis tiek atstumti kā lupatlaši

Šo visai uzkrītoši pamanīja clv, kas gadiņu pastrādāja UK. Ka ikdienas apģērbs, kas ir pilnīgi OK UK pilsētelē (OK, ne Londonas biezākajā naktsklubā), Rīgā aš pēc skrandām izskatās. Tā tēlošana, lai iekļautos barā, tiešām ir ļoti iedzīta masā un tai ir spirāles efekts vieni ievieš kko "krutu", citi pievelk līdzi, atkal parādās nākamis solis un tā pa spirāli līdz jauna X5 noparkošanai pie neremontēta PSRS 1istabnieka loga... Tās ir galējības ilustrācijai, bet bara spirāle ir spēcīga un loģiski, ka bars, kas ir tajā ieks'ā nevēlas neko mainīt, jo izmaiņas ttajā spirālē nozīmētu viņu (paš)vērtējuma kritumu
Un, protams, ka jāapklusina vai jāaizvāc, tas, kurš ko tādu uzdrīkstas paust...
IMO visu jēdzīgo vairākkārtējas nogalēšanas, aizbaidīšanas un deportēšanas kampaņas un 50gadu okupācija, kad ir visu laiku jāizliekas, lai izdzīvotu vai pat iekļautos, ir lielākais cēlonis, ka šeit uz "krutām lupatām" un citiem sū** pavelkas daudz smagāk kā kvai UK...
Šīs ir tikai sekas un neviens konkrēts clv it kā tieši nav pat vainojams, ka ir ierauts spirālē.
Par ģēnijiem:
Tieši to arī mēģināju teikt, ka ģēniji pirmkārt vnk ir talantīgi, otrkārt piedzimuši/auguši ģimenēs, kas gana agri talantus pamanījušas un kam ir bijuši gana lieli visa veida resursi tiem laikiem, lai tos attīstītu (Einšteins), sponsorētu eksperimentus (Leonardo) u.t.t. vai veiksmīga sakritība, ka tajos laikos labās skolas katoļiem un ka tajos laikos kalendārs un astronomija bija tajā pat "bļodā", kur reliģija un tēvocis bīskaps (Koperniks).
T.i. tos pielīdzināt un te vispār piesaukt ir offtopic. Tās ģimenes paaudzēs uz ko tādu gājušas.