Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11318 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #90 : 2015. gada 31. jūlijs, 08:35:52 »
Man sāk celties gaisā spalviņas! Parasti pati esmu diezgan kategoriska, bet šoreiz pat man ir par traku. Ģēniji sabiedrībā ir izņēmums. Pārējie dzīvo kā var un prot. Nav nekāda iemesla sevi uzskatīt par labāku par pārējo pelēko masu. Nu nav tā, ka "es viena tāda savdabīga un laba, bet tie citi..." Nezinot, kāpēc tie citi rīkoja stā kā viņi rīkojas, nevajag nosodīt! Ko darīt, ja man 1 no tām "simta figņām" šausmīgi patīk un es to lietoju... Vai tāpēc pēkšņi būšu "par pakāpi sliktāka"...  :rat:

Atslēdzies tex

« Atbilde #91 : 2015. gada 31. jūlijs, 10:53:21 »
Ko darīt, ja man 1 no tām "simta figņām" šausmīgi patīk un es to lietoju... Vai tāpēc pēkšņi būšu "par pakāpi sliktāka"...  :rat:
Hmm un kaut ar ironiju uzdod šo jautājumu? Ka tik tas neietver atbildi ;)

Man ļoti patīk tehnoloģiju sasniegumi. Jā, ne visi no tiem ir absolūti nepieciešami izdzīvošanai, lai neteiktu, ka bez vairuma varētu iztikt. Un to (ne)lietošana diez vai īpaši ietekmē pašvērtējumu, toties rada (ne)ērtības (kā nu kurš...) gan.
Vai tie konkrētie, ko es izmēģinu un lietoju tiek reklamēti LV TV? - nezinu. Bet daži ir bijuši ASV seriālu product placementos un, jā, parasti pamanu tikai tad, kad man tāds jau ir (bijis). VAi tas tur bija pirms tam - droši vien...

Runa bija par pieaugušu cilvēku izvēli un pašu izvērtējumu, kas tieši viņiem(un viņu bērniem) ir vai nav labs un ir vai nav vajadzīgs.
Tomēr tā saistīšana ar pašvērtējumu, IMO, jau nozīmē, ka reklāma ir nostrādājusi.

St.c. LV vairums cilvēku ģērbjas tā it kā viņi pelnītu vairākkārt vairāk kā patiesībā. Un tie, kas ģērbjas kā UK darbaļaudis tiek atstumti kā lupatlaši ;) Šo visai uzkrītoši pamanīja clv, kas gadiņu pastrādāja UK. Ka ikdienas apģērbs, kas ir pilnīgi OK UK pilsētelē (OK, ne Londonas biezākajā naktsklubā), Rīgā aš pēc skrandām izskatās. Tā tēlošana, lai iekļautos barā, tiešām ir ļoti iedzīta masā un tai ir spirāles efekts vieni ievieš kko "krutu", citi pievelk līdzi, atkal parādās nākamis solis un tā pa spirāli līdz jauna X5 noparkošanai pie neremontēta PSRS 1istabnieka loga... Tās ir galējības ilustrācijai, bet bara spirāle ir spēcīga un loģiski, ka bars, kas ir tajā ieks'ā nevēlas neko mainīt, jo izmaiņas ttajā spirālē nozīmētu viņu (paš)vērtējuma kritumu ;)
Un, protams, ka jāapklusina vai jāaizvāc, tas, kurš ko tādu uzdrīkstas paust...

IMO visu jēdzīgo vairākkārtējas nogalēšanas, aizbaidīšanas un deportēšanas kampaņas un 50gadu okupācija, kad ir visu laiku jāizliekas, lai izdzīvotu vai pat iekļautos, ir lielākais cēlonis, ka šeit uz "krutām lupatām" un citiem sū** pavelkas daudz smagāk kā kvai UK...
Šīs ir tikai sekas un neviens konkrēts clv it kā tieši nav pat vainojams, ka ir ierauts spirālē.

Par ģēnijiem:
Tieši to arī mēģināju teikt, ka ģēniji pirmkārt vnk ir talantīgi, otrkārt piedzimuši/auguši ģimenēs, kas gana agri talantus pamanījušas un kam ir bijuši gana lieli visa veida resursi tiem laikiem, lai tos attīstītu (Einšteins), sponsorētu eksperimentus (Leonardo) u.t.t. vai veiksmīga sakritība, ka tajos laikos labās skolas katoļiem un ka tajos laikos kalendārs un astronomija bija tajā pat "bļodā", kur reliģija un tēvocis bīskaps (Koperniks).
T.i. tos pielīdzināt un te vispār piesaukt ir offtopic. Tās ģimenes paaudzēs uz ko tādu gājušas.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 31. jūlijs, 11:00:14 no tex »

Atslēdzies Betons

« Atbilde #92 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:00:23 »
Nu, es redzēju, kā UK pilsētā (kas līdzinās Rīgai apjomā) ģērbjas cilvēki. Jā, vienkārši, bet drausmīgi nevīžīgi un tiešām skrandaini. Tur neiet runa par atbilstību atalgojumam, bet par elementāru rūpēšanos par sevi un apģērbu.
Piekrītu, ka farss uz lietām LV tiek kultivēts, bet tas arī ļoti saistīts ar cilvēka garīgajām spējām. Arī US suteneri un tamlīdzīgie negodīga biznesa veicēji cenšas izrādīties.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #93 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:06:54 »
Par ģēnijiem offtopic ne visai piekrītu - ja jau TĀS ģimenes paaudzēs uz ko tādu gatavojās, tātad to apgaismības sēklu sēja neatlaidīgi... Bez tam - skolas katoļiem ar visu stingro ierāmējumu, raganu medībām un inkvizīciju kā reiz labā augsne citādi domājošajiem...
Interesanti ir kas cits. Kāpēc cilvēki tik ļoti pavelkās uz surogatsūdiem? Īpaši tagad - visādi sūdi ēdamajā, draņķi apģērbā (nu nekādas funkcionalitātes tām krasainajām stērbelēm), plastmasas rotaļļietas, kuras jau pirmajā dienā izskatās kā no atkritumiem izvilktas, gadžeti, kuri rada vairāk neērtību kā ērtību, autiņi, kuru cena un uzturēšanas izmaksas tāāāālu pārsniedz jebkuru pievienoto vērtību.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:21:01 »
Par ģēnijiem offtopic ne visai piekrītu - ja jau TĀS ģimenes paaudzēs uz ko tādu gatavojās, tātad to apgaismības sēklu sēja neatlaidīgi... Bez tam - skolas katoļiem ar visu stingro ierāmējumu, raganu medībām un inkvizīciju kā reiz labā augsne citādi domājošajiem...
Interesanti ir kas cits. Kāpēc cilvēki tik ļoti pavelkās uz surogatsūdiem? Īpaši tagad - visādi sūdi ēdamajā, draņķi apģērbā (nu nekādas funkcionalitātes tām krasainajām stērbelēm), plastmasas rotaļļietas, kuras jau pirmajā dienā izs katās kā no atkritumiem izvilktas, gadžeti, kuri rada vairāk neērtību kā ērtību, autiņi, kuru cena un uzturēšanas izmaksas tāāāālu pārsniedz jebkuru pievienoto vērtību.

Daba tukšumu nemīl.Ja nav iekšā,tad lai vismaz ārā.  Pašapliecināties. ta vajag,tad nu čem bogati ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #95 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:37:35 »
Ko darīt, ja man 1 no tām "simta figņām" šausmīgi patīk un es to lietoju... Vai tāpēc pēkšņi būšu "par pakāpi sliktāka"...  :rat:

Atšķirība motivācijā.
 Ja Tev tā figņa ir tāpēc, ka interesanti, ērti vai noderīgi - viena lieta, tas ir adekvāts iemesls ieviest kaut ko jaunu. Ja tāpēc, ka tāds ir Anniņai un tas ir "must have", ja negribi izskatīties pēc lūzera - tad tas ir tas gadījums, par ko diskusija.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #96 : 2015. gada 31. jūlijs, 12:01:21 »
nepagāja ne 3dienas, kad kļuva skaidrs PAR KO īsti ir diskusija :D

atzīšos, pāris reizes savējiem esmu pircis šo un to tāpēc, lai tiktu vaļā no bezgalīgās dīkšanas, ka "visiem ir..." (vēlāk izrādās, ka visi ir 1 max 2 izlēcēji)...arī esmu tikai cilvēks :D
Bet kā likums, tas pirkums bērnam cerēto "baudu" (un vecākiem cerēto mieru) nesniedz, vai sniedz, bet uz īsu mirkli, tāpēc būtībā tas nav risinājums. 

Par laimi bērnus mazā vecumā (3-8g) var uz visādām alternatīvām pierunāt, jo viņi tic tam, ko dzird. Savukārt vecākiem bērniem (8-15g) jau var ļaut izvēlēties, t.i. ļaut pašiem pilnībā vai daļēji tai kārotajai lietai naudu nopelnīt. Pozitīvi tas, ka šādi bērns mācās vērtēt un gaidīt un pārdomāt un izvairās no spontāna pirkuma, kas šodienas pasaulē ir visbriesmīgākais. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #97 : 2015. gada 31. jūlijs, 12:09:25 »
Par ģēniju rašanos socioloģijā ir pētījumi. Tur darbojas vesels kopums- vēsturiskais, sociālais, morālais,utt,utt ... Skudrupūžņa princips .Teorijas vairākas..

Bet. fakts, ka apzināti ģēniju izaudzināt nevar.Ģēnijs rodas sabiedribas kontekstā .
Audzinot būs kārtējais sačakarētais bērns .

Atslēdzies ragana

« Atbilde #98 : 2015. gada 31. jūlijs, 12:42:47 »
Domāju, ka ģēnija rašanās pamatnoteikums -  ir jābūt dzimstot vinnētam gēnu komplektam. Tad vēl papildus audzināšana, ievirze utt.
Vispār jau tēma no viena grāvja ir iekāpusi otrā. Bet ceļš, kā vienmēr, ir pa vidu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #99 : 2015. gada 31. jūlijs, 13:54:12 »
Ar tiem ģēnijiem jau arī visādi... Van Gogs tagad par tādu tiek uzskatīts, gleznas vājprāta cenās... Bet dzīves laikā 1 darbu pa lēto pārdeva vai tml. Cenas sacēlās pēc nāves. Jūdzās nost un dzīvoja trakā nabadzībā...

Tā ka ģenialitāte kkādā vienā jomā nebūt automātiski bez attiecīgas audzināšanas nenodrošina labklājību un vnk labu dzīvi.
Toties no diezgan apdāvināta, to laikus liekot lietā un ja ģimenei ir tam visa veida resursi, -> Einšteins vai kkas uz to pusi... Eiropā karš? Ādolfs nīdē konkrētu nāciju.... OK, uztaisīsim atombumbu pretējai pusei ;) apsviedības tur arī netrūkst

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #100 : 2015. gada 31. jūlijs, 15:12:22 »
Par Van Gogu gluži tā neesot, jo galu galā viņa brālis bijis mākslas tirgotājs un pats Van Gogs kādu laiku strādājis par mākslas tirgotāju. Tas ir - bija gan zināšanas, gan iespējas un ir viedoklis, ka viņa māksla esot diezgan izkalkulēta. Bet vispārpieņemtais priekšstats par Van Gogu esot radies pateicoties vienai viņa biogrāfijai, kuras autors dramatisma nolūkos esot pamatīgi sabiezinājis krāsas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #101 : 2015. gada 31. jūlijs, 16:02:52 »
OK, ja tā, tad van gogs ir neveiksmīgs piemērs.
Bet vēl senākos laikos tak kuru tur atklājēju, ka zeme ir apaķa, ka tik ne sārtā nokurināja... Aizmirsu tik kuru...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #102 : 2015. gada 31. jūlijs, 16:40:11 »
Dziesmiņa par Džordano Bruno...
Es visu atceros, Ričard...