Manuprāt, par bēgļu integrēšanu labi izteicies Arno Jundze:
Kad bēgļus uzņems, viņi būs jābaro, jāsocializē, jāatbalsta. Lai to darītu, vajadzēs līdzekļus pabalstiem, valodu apmācībai, integrācijai, visbeidzot, darba vietas. ..
Es vēlos, lai valdība garantē, ka Latvijā nonāks tiešām politiski bēgļi, nevis vietējā mullas nozombēti teroristi ar pavēli gaidīt X stundu, lai grautu kristīgo Eiropu no iekšpuses. Gribu, lai līdz ar viņiem valstī neieplūst Ebolas vīruss vai HIV izplatības avots – situācijā, kad valsts netiek galā nedz ar AIDS, nedz ar hepatītiem, nedz elementāru ērču encefalītu. Es vēlos, lai man, ja ne parāda gatavus latviešu valodas apguves līdzekļus, tad vismaz publisko tās darba grupas dalībnieku uzvārdus, kas tādus izstrādā..
Es negribu šeit telšu nometnes vai geto, kurus esmu redzējis dažā labā Eiropas vecajā valstī. Ja uzņemam, tad darām to ar cieņu un izšķiramies par reālu integrāciju no pirmās dienas, nevis veidojam vēl vienu piekto kolonu vai etnisku noziedzīgu grupējumu valstī.
http://nra.lv/viedokli/arno-jundze/147961-kukulnemeji-rasisti-perkami-zurnalisti-un-eksperti.htm