Autors Tēma: dažas filmas saistībā ar teātri  (Lasīts 6453 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: dažas filmas saistībā ar teātri
« Atbilde #15 : 2015. gada 09. septembris, 10:55:11 »
Pirms dažiem mēnešiem redzēju latviešu filmu "Modris". Jā, ir jau mūsu kino tāds pasmags tēmu ziņā. Bet tomēr "Modris" uzrunāja daudz vairāk. Jo bija sava veida virzība. Tas, ka notiek jau visādi, bet notikumus var arī mijiedarbot. Visi kādreiz kļūdās, smagi vai nemanāmāk, bet tas nav vēl viss, ir iespējas, ir pavērsieni.

Atslēdzies taj

« Atbilde #16 : 2015. gada 09. septembris, 11:02:57 »

Atslēdzies Mango

« Atbilde #17 : 2015. gada 09. septembris, 11:24:09 »
hm@, ķiķinu šausmīgi. Vai ne, vai ne, vai ne. :D
Bet dīvāns man bija!! Bērnībā. Mēs sīkie dzīvojāmies.
Tagad arī reizēm esmu redzējusi kāpņutelpās krēslus, augus, paklājus!, spoguļus! :)

Kāpēc brauca pie tēva? Nu gribēja izrunāties, bet ieraudzīja Karginu un apstulba tāpat kā es skatoties un aizmirsa, ko gribēja teikt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #18 : 2015. gada 09. septembris, 11:44:27 »
Nē, es ne mirkli nešaubos par pašu tēmu. Kā Taj tur minējusi, ka jāievēro kaut kādas tur robežas, bet ne jau par to runa, tas vienkārši ir tāds stāsts, un tādi stāsti dzīvē ir ik uz soļa. Bet stāsts nav kvalitatīvi izstāstīts, "pazudis tulkojumā".
Skolotāja brauc pie tēva, izrādās uz baņu vai basenu.. Nu nemēdz tā neviens darīt, ir telefoni, epasti un kas tik viss, lai aicinātu vecākus uz pārrunām vai vismaz informētu par ierašanos. Pēc tam viņa nez kur klimta apkārt un neieradās darbā, pēc tam ieradās uz kaut kādu balli, tak ne jau izlaidums tas bija, nevar saprast, a Maksis visu to laiku pazudis. Tad gatava skriet līdzi uz Krieviju, un tur Maksis vēsi viņu atstāj kāpņu telpā. Nu kas tas ir, ka latviešu filmās neprot parādīt stāstu? Šis būtu interesants stāsts, ja būtu adekvāti parādīts.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2015. gada 09. septembris, 11:50:43 »

Kāpēc brauca pie tēva? Nu gribēja izrunāties, bet ieraudzīja Karginu un apstulba tāpat kā es skatoties un aizmirsa, ko gribēja teikt.

haha:)  es arī būtu apstulbusi. Bet filmā Zane ne jau no tā apstulba. Da viņai scenāristi vienkārši bija aizmirsuši vārdus lomā uzrakstīt. Un vispār mūsu scenāristiem ir problēmas ar vārdu rakstīšanu. Nevar taču būt, ka aktieri vienkārši runāt nemāk?
Tas moments, kur skolotāja pieiet pie klases, kas čubinās pagalmā un uzreiz bliež vaļā - "Tad mums tā ballīte pie manis pēc pāris nedēļām , neaizmirstiet!" Takš kaut kādu ievadu, sasveicināšanos,,,,

Neatbildēts joprojām jautājums - kāpēc skolotāja un skolēns tur sakašķējās, kas bija?

Bet par stāstu - man gan patiktu tāds stāsts,,, pati esmu bijusi skolotāja (3 mēnešus), arī jaunāki puiši man vienmēr patikuši, arī mīlestības grāmatas par skolēnu skaisto mīlestību man vienmēr patikušas,arī šķīrusies no mīļotā esmu ar puņķiem un asarām, es nenovērsdamās skatītos,,, ja vien būtu tā, kā es gribu:)  nekas no šī man neierakstās manā pieredzē - sevišķi jau  tas, ka pieauguša vīrieša svaigi pamesta brūte aiziet uz skolu un jau lielām , priekšnojautu pilnām acīm skatās un kaut kādu garāka auguma skolēnu. Un arī tas, ka pēc viena kašķa un pašķiršanās ar telefona necelšanu un ziņu par sevi nedošanu, pēc kā seko kautiņš  - uzreiz strauji mesties uz Krievijas sādžu, lai atkal uzkāptu uz tieši tā paša grābekļa , kad džeks atkal nesaka ne vārda un pazūd...  tā jau ir tendence:)

p.s. Bet es ar sevi lepojos par vienas alegorijas saprašanu, ok, tā bija tāda pamatalegorija, bet parasti jau es vispār nesaskatu nekādus zemtekstus un simbolizēšanu:) kā pašās beigās tajā kāpņutelpā Zane atvēra logu un ielaida svaigo gaisu, kas simbolizēja jaunās svaigās dzīves sākumu:) āāā, esmu lepna:)  Nav tikai īsti skaidrs, kur viņai tā dzīve ritēs, bet ceru, ka ne ar to Maksi kopā:)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2015. gada 09. septembris, 12:00:14 »
Kur skolotāja sakašķējas ar skolēnu? Es namanīju neko tādu.
Es arī saku, ka stāsts ir interesants un "iz dzīves", bet nav sakarīgi izstāstīts. Vai tiešām viņi tur, montējot kopā visu, neredz, ka murgi vien?

Es to svaigo gaisu arī pamanīju, tik nodomāju, ka ne tur ko ieelpot, ne izelpot, tak gudrāka netapa pa tām pāris stundām.

« Atbilde #21 : 2015. gada 09. septembris, 12:06:13 »
Skolotāja brauc pie tēva, izrādās uz baņu vai basenu..

Tā baņa tak bija tēva šikajā privātmājā :)
Paldies, ka painformējāt par iespēju filmu noskatīties, bet filma tiešām nav pārāk izdevusies. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2015. gada 09. septembris, 12:10:35 »
Ā, un vēl, vai jūs sapratāt, kur tas puisis - klasesbiedrs ņēma tās plikās bildes? Tak uz Parīzi līdzi nebrauca. Kas, šie sevi paši plikus bildējuši?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #23 : 2015. gada 09. septembris, 12:14:06 »
bildes nevis puisis paņēma, bet Inta, tā skolniecīte, kas arī Maksī salīmējusies un tāpēc greizsirdīga, viņa pie viena datora piezagās un bildes nočiepa. Cits jautājums - vai tiešām ballītē uz lielā ekrāna tās bildes tik vienkārši varēja palaist, tikai flešku vien iespraužot...
bet tas puisis , ko piekāva?nosita - tas bija nevainīgs šoreiz....

pirms došanās uz tēva māju/baņu, Maksis arī viņai necēla klausuli, viņa pie tēva ieradās, tad viņu ar mašīnu veda prom un Maksis piezvanīja, nedzirdēju, ko viņi runāja, jo tas bija kārtējais skaņas brīnums. :( tapēc arī man nekļuva skaidrs, ko viņi tur izpildās....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #24 : 2015. gada 09. septembris, 12:23:15 »
To nepamanīju, ka Inta paņem bildes no datora. Vai nav muļķi - paši sevi bildē kompromitējošās situācijās un glabā tādas bildes datorā.
Man bija radies iespaids, ka Maksim jau viņa vienaldzīga, jo viņš jau tā vēsi tam klasesbiedram atzina, ka ar viņu salaiž, un pats dosies uz Kanārijām vai Maldivu salām, nevis uz Čikāgu, kā tēvs grib. Neminēja, ka učeni ņems līdz.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 09. septembris, 12:26:33 »
Inta dzīvoja pie  skolotājas, viņas datoru varēja lietot. Tad tur tās bildes arī dabūja. Skolotaja acīmredzot pati ieladēja un inta novilka fleškā.
Varēja redzēt, ka Inta iesprauž flešku pie dj datora un tad taču vēra mapi un palaida slaidšovu.
Puisi piekāva, jo Maksis viņam izstāstīja, ka tusē ar učeni, tjipa neviens cits jau nevarēja zināt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #26 : 2015. gada 09. septembris, 12:30:35 »
Redz, ja pa trim kopā sāk filmu šifrēt, tad var pat sižetu salikt kopā.
Nezinu, ko darīju, ka neredzēju, ka Inta grābstās gar datoru. Bet vēl jo vairāk glupa učene, ja liek datorā bildes, zinot, ka vēl kāds cits to lieto.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #27 : 2015. gada 09. septembris, 12:57:42 »
tas, ka učene glupa, tas jau a priori :)

ā, viņš Kristapu sita tāpēc, ka bija pats viņam izstāstījis? Es domāju tāpēc, ka Kristaps jau vienmēr ar kameru rokās staigāja. Bet jā - telefoni jau bija rokās visem, visi filmēja. (tas man patika - jo tomēr filma pirms pāris gadiem uzņemta, tad šis fotobums un selfiji bija tikko sākušies, veiksmīgi ielikts filmā! )

p.s. klau - man tas laikam gājis garām, pieļauju, ka mēs te maz no pavisam 18padsmitnieku paaudzes, un tā`pec atbilde uz manu jautājumu būs drīzāk negatīva - vai tiešām jaunieši pliki fočējas jau pirmajā gultas randiņā? Viņi tajā Parīzē taču pirmo reizi pārgulēja, bet jau bildes...

Tā un nupat es sajutos kā Brigadere!!!   Es sapratu! Laikam:)
Scenārija autors ir vīrietis. Un viss saliekas pa vietām!  te ir tāpat kā Blaumanim! Skatāmies no vīrieša viedokļa! Ir džeks. Bagāta tēva dēls, skola- garlaicīga. Unir sieviete dura klasiskā, viņu nupat pametis smukais dziedātājs-vīrs, šī stulbā kaza dodas uz savu pirmo darba dienu, dala kompotu, ieķeras džekā jau no pirmās sekundes, blenž uz viņu. Džekam , protams, skrien pakaļ vairākas meitenes, bet tās viņu neinteresē, vismazāk jau nu mazā strupule Inta. Tāpēc viņš izvēlas Zani , drusku salaiž ar to ( kā pats atzīstas Kristapam, ka pagaidām salaiž), tad seko kašķis ( kuru es nesadzirdēju), tā dura tikmēr pie tēva aizskrien. Tad džeks, kuram tomēr gribas nodr..ies, ierodas disenē. Labi, jāuzsit purns tam tirliņam, kas bildes nospēris, to prasa veču  goda kodekss. tā kā džeks ir stiprs un varonīgs, tad viņš tirliņu (gandrīz) nosit. Bļā, un babuška arī ir nomirusi pa to laiku, te nu džeks norauš skarbas asaras, jo dvēselē tomēr jūtīgs un tad paceļ cepuri un dodas savās gaitās. Raudupiete, tfu, Zane, paliek pie sasistas siles, sarāvusi attiecības ar visiem.

Jā, un tas, ko mēs te cenšamies satamborēt, kā būtu vajadzējis, kā būtu `jarīkojas - tas ir tas, ko Brigadere darīja pēc Blaumaņa izlasīšanas - sacerēja pati savu lugu, kur attaisnot Raudupietes rīcību un radīt mazāk sakrbu finālu

juhū!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #28 : 2015. gada 09. septembris, 13:49:16 »
Man bieži šeit, fotumā, gadās, ka apspriež filmu vai izrādi tad, kad man jau viss aizmirsies  :( Redzēju kino, bija arī tikšanās ar režisoru, es pat uzdevu jautājumu, bet neko vairs neatceros  :( Filma patika. Manā galvā  patika- tas ir tad, kad nav garlaicīgi, nevērtējot dialogus utt. Jaunieši, ar kuriem runāju pēc filmas, bija sajūsmā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #29 : 2015. gada 09. septembris, 13:59:59 »
Jā, hm@, tagad tikai Brigaderes versiju uzfilmēt.
Nāra savā elementā, vispārēja amnēzija. Varbūt, kinoteātrī skatoties, labāka skaņa, mēs jau te sliktās skaņas dēļ daudzko neesam sapratušas/sadzirdējušas. Bet garlaicīgi nebija, tas tiesa.