Autors Tēma: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas  (Lasīts 9222 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas
« : 2015. gada 13. septembris, 23:53:30 »
Katru gadu kaut ko noziedoju, skatoties televīzijā koncertus. No idejas pirmsākumiem pagājis 10 gadu , tad nu braucu lūkot dabā, kā izskatās.
Uzreiz pateikšu, ka es nevērtēšu koncepciju , memoriāla ideju vai simbolus. Par to jau kristieši ar budistiem (dārza arhitekts japānis esot budists?) gana izplēsušies.Es skatos uz dārzu kā vienkārši uz dārzu, uz ainavu kā vienkārši ainavu.

Pati ideja par dārzu uz salas , kam apkārt izlocoties plūst upe, man patīk. Brīnišķīgas dabas dotas ainavas! Tālāk - nu kā lai pieklājīgāk pasaka....

Atmetam skaistos aerofoto un labu fotogrāfu veiksmīgos rakursos un gaismās ar upes miglu rīta saules staros pieretušētās bildes! Čāpojam ar kājām, skatāmies ko redzam, klausamies , ko saka citi apmeklētāji. Tālāk pa punktiem.

1. Dārzs ir Latvijā, gribētos lai tas ir Latvijas ainavai raksturīgs. Stāvu pie amfiteātra ieejas, un pirmais ko visi saka (3 random cilvēki) vau! Piramīda!  Labi , lai būtu laukakmeņu piramīda, ir jau mums dažas tādas arī Latvijā. Bet ja no iekšpuses amfiteātris ir puslīdz kārtībā, tad no ārpuses tā sienas atgādina aizaugušu "stroiku". Tā i nesapratu - sienas domāts apaudzēt ar zaļumiem, jeb tomēr ravēs? Lokveida kanālam nav caurtekas, aizdambējusies?  Acīmredzot ,nav! Zaļām aļgēm pieaudzis grāvis. "Dzidro asaru upe" - drīzāk iekaisis apendicīts ar zaļiem puņķiem! Kā bija paruna par stāvošo ūdeni? Arhitekts neiedomājās, nu tad tīriet vai ierīkojiet caurteku.

Projektētais objekts neiekļaujas dabiski ainavā un ir tehniski pavirši realizēts.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Re: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. septembris, 00:09:11 »
2. Šausmu mežs. Svešie un savējie.
Dārzā ir apvidus, kur cilvēki var iestādīt savu kociņu kāda piemiņai, vai tāpat. Abpus alejai, kas ved uz amfiteātri. Ak zeme atveries! Georgs Kufalds droši vien ne tikai kapā apgrieztos, bet augšāmceltos! Visdažādākie kociņi , ko cilvēki pirkuši, ziedojuši ir sastādīti cieši, ar nelielu atstarpi. Kas tur būs pēc gadiem - tumšs čūkslis ar kropliem kokiem, jo visiem vietas gaismas un vietas nebūs. Paskatījos projekta maketu - jā ,biezs blīvs mežs tur paredzēts. Laikam kā kontrasts, kad beidzot tiec amfiteātrī pie Daugavas. Nebaudāmi.

Otra lieta - tiek stādīti visādi eksotiski koki, varbūt izturīgi vai skaisti, bet tik neraksturīgi Latvijas ainavai. Kāpēc? Tas pats amfiteātrī - kāpēc jāstāda svešzemju ozoli, nevis mūsējie?

Pozitīvais ir ābeļu aleja, kas ved uz amfiteātri. Paldies Dievam , ka nav sakuras!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. septembris, 00:34:29 »
3. Ainava. Vieta ir tik skaista. Tur, kur nav  ķērušies klāt.  Salas galā ir skatu terase - ar skatu uz Kokneses pilsdrupām. Pati terase - koka būve, namiņš, ir pat dabūjusi gada balvu arhitektūrā 2012.gadā - jā , ir laba. Jautājums, vai tā bija visskaistākā ainava, kas paveras no salas. Pilsdrupas ļoti tālu. Skaista ainava paveras arī drusku tālāk, kur pāri upei redz Kokneses baznīcu. Un te nu manuprāt kārtējās šausmas. Sirdsakmens.
Pat ne krāvums vai piramīda, bet vienkārši čupa. Ar sirds akmeņiem. Mīlestības kapakmeņu izgāztuve. (kapakmeņi no tās pašas operas, no kuras piekaramās atslēgas, kas izkropļo daudzus tiltus?) Piedevām vēl kāzinieki stāda "kāzu mežu" upes malā. Tāpēc, lai galīgi izcūkātu upes malas ainavu? Lai vispār neko neredz?

Vēl plānoti lieli objekti. Nezinu, vai gribēšu redzēt.

Bildēs - čupa, ierīkotāju nesagandēta vecā taka un skats no skatu terases.

Ļoti gribētos dzirdēt citu apmeklētāju iespaidus.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. septembris, 07:55:04 »
Es pērnajā pavasarī turp biju aizbraukusi un izstaigāju - arī nesapratu īsti, kas un kāpēc tā, kāpēc japāniski, piramīdas, vaļņi, dīvainais mūžamežs.

Vislabāk patika tā koka terase - bet to jau latvieši taisījuši :), saulrietā tur skats ir uh! kāds.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. septembris, 08:01:27 »
a es neesmu bijusi... pēc šā apraksta vismas skaidrs ko gaidīt...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. septembris, 08:05:09 »
Kad mums te čatā bija diskusija (vairāk par koncepciju, ne izpildījumu), sameklēju mājas lapu. Nepārliecināja. Pūkas vērojumi to apstiprina.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. septembris, 08:10:47 »
Esmu bijusi vairākas reizes,sākot no pirmsākumiem. Neiedziļinoties visā koncepcijā,ļoti ok interesanta vieta pastaigai.Ik pa laikam braucot,ver redzēt attīstību un pārmaiņas.Labs ekskursijas maršruts,braucot pa ceļam uz abām pusēm ir ko braukt un skatities,tāpēc brīnos,ka kāds nav bijis Likteņdārzā.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. septembris, 08:46:31 »
Ja tā godīgi, viss šis man šķiet kārtējais businesa projekts.
 Par godu manas iestādes apaļai jubilejai kolēģi brauca stādīt kokus. Apžēliņ, parastas liepiņas 70 EUR gabalā! :faint: Un savu koku nedrīkst, tikai no oficiālajiem dīleriem pirkto! WTF?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. septembris, 09:09:54 »
es nez... man kautkā tādas mākslīgi izdomātas un uzstutētas vietas ar izdomātiem "stāstiem" un jaunlaiku teiksmām neuzrunā... kāpēc lai es tērētu laiku un brauktu? ja nu to saulrietu, bet, šķiet, pilsdrupās ar nav slikts

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. septembris, 09:27:17 »
Pūles no sūda rozīni uztaisīt. Un vēl rubli pakāst. Likteņdārzs... Kontekstā ar latviešiem raksturīgo nekromāniju nekādas priecīgās asociācijas neizsauc. Vēl viena vieta kur pagaudot? Ar nebeidzamu ciesšanu smeldzi bēdu un zaudējumu plosītajā dvēselē... :cry: :cry: :cry: . Aūūūū...ūūūū..ūūūūū
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. septembris, 09:27:57 »
Laikam ko nelabu brokastīs būšu ieedusi...
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. septembris, 09:28:59 »
Es tai likteņdrāzā vēl nav bijis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. septembris, 09:30:00 »
Neesmu bijusi, tāpēc vaicāju. Ieejas maksa taču netiek iekasēta? Vai tomēr tiek?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2015. gada 14. septembris, 09:45:48 »
Nav nekādas maksas,vari ziedot,ja gribi.Dīvaina jum te attieksme,es pat neiedziļinos,kas tur domāts, jauka pastaigu vieta un kāpēc braukt tai garām principā pēc,ja jau esi aizbraucis līdz Kokneses pilsdrupām. Kam gribas gaudot un nolikt šo vietu - lai gaudo,es to uztveru kā interesantu parku.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 14. septembris, 09:48:46 »
kāpēc lai es tērētu laiku un brauktu? ja nu to saulrietu, ...

Un tu aizbrauc ar diženām gaidām pēc ekskluzīva saulrieta rožainā mākonī, no kura zelta straumes plūst kā princešu mati... Dvēsele pielīs ar gaismu un gaišām ilgām, tu kļūsi tīrs un apgarots kā Buda...
... a kā par spīti pret vakaru apmācas un ilgoto princešu matu vietā aiz apkakles lien sīks, lipīgs, visur iekļūstošs sēņu lietus...
I pie kājas viss garīgums...
Es visu atceros, Ričard...