Sapnī pēkšņi uzzinu, ka manam vecam pielūdzējam meitai piedzimuši trīnīši. Tā, kā sakaidri zinu, ka šis vairs nav starp dzīvajiem nolemju noskaidrot, vai skuķim nav vajadzīga kāda palīdzība. Aizlaižu uz Ķengaragu, mājas vietā kaut kāda koka vienstāva -baraka, izskatās pēc zaldātu kazarmas. Eju iekšā, garš koridors, durvis uz abām pusēm, kā kopuškās. Man parāda kurā istabā dzīvo jaunā māmiņa. Ieeju iekšā, nu nekas dižs, liela istaba, tukša bērnu gultiņa, dažas rotaļlietas, skuķis nāk man pretī. Viņa liekas, domā, ka esmu no kāda laikraksta, runājam par dzīvi. Sarunas laikā gribētu uzprasīt sīkāk par viņas tēvu, vai par lietām, kas dzīvei būtu nepieciešamas. Bet tā arī neuzdrošinos. Kaut kāds sievišķis man iečukst ausī, - Neko viņiem nevajag, tāpat jau kaudzēm visa kā sadāvināts. Te mūsu saruna beidzās, bērnus tā arī neredzēju. Eju prom, atceros, koridors tāds noplucis, dēļu sienas, šur tur durvis pusvirus, aiz tām gultu rindas, viena otrai cieši blakus. Kad tieku ārā, beidzot ieelpoju svaigo gaisu - tur viss saules piepildīts, viss zied un zaļo. Vasara. Eju prom un esmu vieglā nesaprašanā, vai vispār kādam mana palīdzība būtu vajadzīga, varbūt vispār nav jēgas uzbāzties. Tā arī pamostos.