Kultūras notikumiem bagāta nakts - apmeklēju (mēģināju apmeklēt

) divus koncertus.
Pirmais - kāda klasika. Pirms koncerta noteikti bija jāpārģērbjas, bet mājās nevaru paspēt, tāpēc kādam jāatved kleita. Protams, atvests ne tas ko lūdzu un tagad jāizdomā, kā sakombinēt atvesto (IRL šobrīd mājās neliela postremonta situācija, tā kā reizēm tiešām grūti atrast vajadzīgo).
Otrais (sapņa otrā sērija?) - mūziķis puisis no kādas no bijušās Dienvidslāvijas valstīm a la Gorans Bregovičs. Uz šo biļete tikai man, vīru neinteresē, taču piesakās pavadīt, jo lāgā nevar saprast, kur koncerts notiek. Adresē minēta Origo B ieeja, tāpēc dodamies uz turieni. Protams, paši atrast neko nevaram, tāpēc vaicājam pārdevējam, kurš arī lāgā nezina, tikai pamāj ar roku nenoteiktā virzienā - tas patālu, iepretim daudzdzīvokļu mājām.
Nu neko - klīstam tālāk, līdz iebrienam kādā vīna veikalā. Tur sāku pētīt glāzes, kaut ko pārvietot, bet piesteidzas pārdevējs un sāk stāstīt, ka visu daru aplami un skaidro, kā vajag ... Neklausos, kā tad pareizi, bet attopos pavaicāt par to B ieeju, uz ko saņemu jautājumu, vai mēs piederot pie reiva kultūras. Nē, bet mums uz koncertu... Izrādās, par koncertu puisis arī zina un gatavs parādīt ceļu. Vīru atstāju veikalā un cilpoju līdzi jaunatrastajam gidam. Pēdējā brīdī atjēdzos, ka biļetes pie vīra, tad nu viņš tās izmet man pa logu. Tieku aizvesta līdz tā kā sprādzienā, kā ugunsgrēkā bojātai ieapaļai vairākstāvu ēkai (nedaudz līdzinājās Jūras pērlei) un no augšējā tagad jātiek līdz pirmajam stāvam caur gruvešiem, kur vietām pārsegumi pielaboti ar skaidu plāksnēm... dzirdama mūzika - vismaz dodamies pareizā virzienā. Pirmais stāvs nemaz vairs neizskatās pēc grausta - gaišas plašas telpas, kur iekārtotas tādas kā radošās darbnīcas un aiz stikla durvīm kafejnīca ar galdiņiem un dīvāniem, kur arī notiek koncerts. Cilvēku pamaz (varbūt arī grūtības atrast B ieeju

) Redzama arī meklētā ieeja no pirmā stāva. Dodu būdīgam tipam apsargam-kontrolierim biļeti, nosakot, ka cerams der, jo izrādās biļete ir samirkusi un ieplēsta, taču tieku ielaista bet mans pavadonis pirms manis iešmauc pa zaķi. Vēl ieskatos pulkstenī - izrādās, ka nokavējusi esmu tikai nepilnas 15 min.