...dziļš, dziļš sapnis...esmu baltā virsvalkā...skatos, ka man uz baltās kabatas ir skaisti izšūtiem burtiem rakstīts - Dr.Nakata ....hmm, vismaz mans apģērbs un nav kā tai anekdotē - kurš pirmais pamostas un uzvelk balto halātu - tas ir dakteris!
Eju pa gaišu, tīru gaiteni...no labās puses spoži spīd saule pa logiem, kreisajā pusē ir slēgtas telpas....man pretim nāk nopietna medicīnas māsa, uz krūtīm zīmotne - māsa Rečida un mani sveicina:
- labrīt, dok Nakata kungs!
- labrīt, māsa Reičida! kādi jaunumi?
- dok, pie mums ir jauni pacienti! ...profesora Preobraženska mazmazmazdēls vairs nevar par tiem rūpēties St.Pēterburgā, tur esot pilnīgs zinātnes bloks, viņa pacienti nonāca pie mums...lūk, pirmais -
...redzu uz palātas durvīm uzlikta plāksne - "E5i8"! Kas tas?
- dok, esam uzmanīgi, jo tas ir pretīgi un nesaprotami!
-??
- profesora Preobraženska mazmazmazdēls ir tālāk aizgājis par sava senča eksperimentiem...ja vecais sunim ieoperēja cilvēka hispotēzi un dzimumdzierus, tad šajā gadījumā tas nav suns...tas pat nav skaidrs, kam veiktas šīs operācijas... vienīgās skaņas, ko šis subjekts izdveš ir -EEE...tāpēc tā viņu sauc!...5 ir viņas ekstremitātes - 4 parastās + zvīņaina aste ...i apzīmē, ka stulbs, bet 8 ir vecums ...citu zinu nav!
- labi, skaidrs ...ejam iekšā!
Pienāk sanitārs, kurš atslēdz durvis un piekāpjas sānus..
Telpā ir krupjveidīgs eksemplārs ar izvalbītām sfēriskām acīm, kuras riņķo...mazs, apmēram 1,50 m augumā, klāts ar zvīņām un smirdīgs...
- dok, viņš nokārtojas un ar fekālijām pēc tam iesmērē savu ķermeni...lieko smērē uz sienām...sanitāri atsakās iet iekšā, negrib bez papildus samaksas smērēt savus Hugo Boss baltos ķiteļus un saulesbrilles!
- lobotomiju mēģinājāt, māsa Reičida?
- bija mēģinājums, bet šim subjektam nav galvas smadzeņu...rezultātā tikai vairāk dir@ un smērē!
- būs jākonsultējas Ārlietu Ministrijā, ko darīt ar šo!....ar ko ēdiniet?
- ēd tikai cigarešu izsmēķus, tāpēc ir atcelts aizliegums trako mājā smēķēt...izsmēķu šobrīd pietiek!
Dodamies tālāk pa gaiteni - uz nākošām durvīm uzraksts - "???"
...smirdoņa jau jūtama ārpusē...
- dok, varbūt šajā sapnī tur nedodamies?