Autors Tēma: sapnī kas tik nenotiek...  (Lasīts 180915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: sapnī kas tik nenotiek...
« Atbilde #1380 : 2025. gada 18. maijs, 12:00:17 »
Wow, Tu paguvi iznīcinātāju arī nofočēt :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1381 : 2025. gada 18. maijs, 13:38:46 »
Lēni lidoja. :rofl:

Labi, labi, fotošops.  :blushing:

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #1382 : 2025. gada 18. maijs, 23:12:55 »
Laba doma - vizualizēt sapņu ar AI palīdzību  :smile:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1383 : 2025. gada 19. maijs, 19:48:01 »
AI es nemāku apseglot, pāris reižu mēģināju, – galīgi nesanāk tas ko man vajag. Bet varbūt tas bija sen un tagad šis ir progresējis... Protams, būtu vienkāršāk nekā pašai šņakarēties, meklēt, krāsot bildes un vēl piezīmēt trūkstošo.

Bet kaut kā gribas to vizuālo bildi, ja šī man acīs stāv. Apraksts tomēr nav tas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1384 : 2025. gada 19. maijs, 21:36:46 »

Bet kaut kā gribas to vizuālo bildi, ja šī man acīs stāv. Apraksts omēr nav tas.

Vari necensties, tāpat nebūs tas. Sapnī ir emocijas, smaržas, taktīlās izjūtas...
Vienvakar izlasīju reno ierakstu par Andras dienasgrāmatām un sapņoju, ka bērnības dienu kaimiņiene sarakstījusi romānu un kā pielikumus beigās par savu laulības dzīvi ar vienu un ar otru vīru. Atšķīru to riktīgi biezo grāmatu un šķīru uz tiem pielikumiem  :rofl:  o, tik smalki pat papīrs izvēlēts - pirmajam vīram tik glāsmains, ne ta zīdpapīrs, ne ta krītpapīrs... otrajam ar tādu raupju graudu kā labam akvareļpapīram, bet asāks, kā ar skaidu vai smilšu piedevu... vēl padomāju, cik viņai bijis svarīgi to ne vien uzrakstīt, bet pat papīra tekstūrā ievīt...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1385 : 2025. gada 22. maijs, 11:29:48 »
Bija rauts.
Tramps nevarēja atrast vietiņu pie galda.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1386 : 2025. gada 22. maijs, 11:59:05 »
Tad laikam jācitē pats Tramps par uz sarunām neaicinātajām valstīm - ja neesat pie galda, tad iespējams, būsiet ēdienkartē...  :mrgr:

« Atbilde #1387 : 2025. gada 14. augusts, 13:48:57 »
Sapnī bija tuss ar bijušajiem kolēģiem un tāda kā maskarāde. Es izdomāju, ka būšu pulkstenis - tāds apaļš, klasisks analogais modinātājs. Vajadzēs tikai apaļu ciparnīcu no papīra un spiežampogas vietā man ir panama, ko uzlikt uz galvas. Visi tur drudžaini rosās, tā kā plāno vēl kaut kur braukt ar autobusu "uz pilsētu", izdomāju, ka nopirkšu tur papīra loksni, ja šeit uz vietas neatradīšu. Sāku pļāpāt ar vienu kolēģi - neidentificējams čalis, bet man labi pazīstams. Šis saka, ka aptīsies ar tualetes papīru un būs pulkstenis. Es saku, ka arī būšu pulkstenis, bet tas nekas - varēsim uzstāties kopā: "Tu būsi garais stacijas pulkstenis, bet es parastais modinātājs". Čalim doma patīk, ejam meklēt vienu kolēģi (šī ir ļoti konkrēta meitene ar vārdu un izskatu, kas atbilst tiem, kādi ir dzīvē), kas mums tāda kā "aktivistka", prasīt par papīru. Jā, viņai esot. Un te es biju spiesta pamosties, jo atkal zvanīja modinātājs... Bet bija jauki vismaz sapnī atkal izjust to kolektīva draudzību un vienotību, kas dzīvē ir reti sastopama, bet man bija prieks to baudīt ilgus gadus.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1388 : 2025. gada 14. augusts, 15:40:30 »
Sapnī bija tuss ar bijušajiem kolēģiem un tāda kā maskarāde. Es izdomāju, ka būšu pulkstenis - tāds apaļš, klasisks analogais modinātājs.

Pamatskolā Jaunā Gada sarīkojumos bija masku gājieni ar labākās maskas apbalvošanu. Labākā maska gadu no gada bija modinātājs - riktīga karkasa konstrukcija, pamatīgs veidojums, kurā vecmāmiņa uzvaroši iestūķēja mazu puikiņu no jaunākām klasēm ar nelaimīgu seju... vismaz gadus trīs to atceros, vēlāk laikam zēns izauga un neietilpa, vecmāmiņas triumfa brīdis apbalvošanās bija beidzies...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #1389 : 2025. gada 25. augusts, 09:48:23 »
Sapnī biju iemīlējusies. Iemīlēšanās sākumā. Miers un maigums. Joprojām sapņa varā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1390 : 2025. gada 25. augusts, 11:18:51 »
Sapnī biju iemīlējusies. Iemīlēšanās sākumā. Miers un maigums. Joprojām sapņa varā.

...te pienāca Kindzulis un pajautāja: dupsī dosi??  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #1391 : 2025. gada 25. augusts, 11:42:18 »

...te pienāca Kindzulis un pajautāja: dupsī dosi??  :mrgr:

Iedomājies, kāds man tagad būtu aplauziens, ja iemīlēšanās objekts būtu Tu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1392 : 2025. gada 25. augusts, 12:12:32 »

Iedomājies, kāds man tagad būtu aplauziens, ja iemīlēšanās objekts būtu Tu.

es neesmu Kindzulis :?:  es pajautātu smalkāk!!  :talking:

Atslēdzies reno

« Atbilde #1393 : 2025. gada 29. augusts, 08:37:02 »
Nenormāli reālistisks sapnis -priekšmetu faktūra, smarža

Ievadā  citāts no Pamestajiem noslēpumiem:
      Mīlu lietas, ko radījušas cilvēka rokas-varbūt tas ir vienīgais, kas manī palicis no fiziķa. Kad skrūvēju vaļā vecu pulksteni un, paklājis apakšā samta drāniņu, kā reiz darīja vaciks, lieku citu citai līdzās sīksīciņas, ideāli precīzas -kā dzīvas būtnes- skrūvītes, un redzu vidū rūpīgi, kā ligzdiņā, ierīkoto saprātīgo mehānismu, man ir sajūta, kā man no iekšpuses it kā pieskartos silta ķepiņa: šīs lietas vēl ir dzīvas, tās elpo - atšķirībā no tām, kuras sērijveida lavīnā gāžas pār mums šajos laikos
     Var jau būt, ka tieši šo rindu iespaidā manā sapnī mēs šķirojam mantas vecā rakstāmgaldā -kaut kāds neparasts zelta pulkstenis, pustukša sakaltušu akvareļkrāsu kaste, apbružātas kārtis

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1394 : 2025. gada 20. septembris, 10:55:04 »
Liku kastē pudelītes ar tonālo krēmu – caurspīdīgas, no kurām var izspiest krēmu kā no šķidro ziepju pudelītes. Izcēlu vienu, rādīju kaut kādai sievietei:
– Un pēc tam viņi varēs katram iespiest vienu “šļuk!” tādā mazā trauciņā kolas korķīša lielumā.

Esam ārā, stāvam uz betona seguma, diezgan saulains. Izdomāju izķemmēt matus un secinu, ka man no to ārzemju (varbūt pat ārpuszemes) krēmu kārtošanas ir galvā kukaiņi. Noliecos uz priekšu un metodiski ar suku ķemmēju šos ārā no matiem, sabirst krietni daudz. Mati biezāki un garāki nekā man pašlaik. Kukaiņi ir trīs veidu: vieni apmēram kā parastas utis – gaiši, bet ap centimetru garumā, otri mazliet lielāki, kā uzbarotas skudras un melni un trešie ap 4-5 cm lieli koši zili tādi kā kāpuri.

Esam tur trīs, saku pārējām meitenēm, lai bradā nost tos, kuri lien projām (jo man šķiet, ka viņus kā jau ārpuszemes dzīvību nedrīkst palaist dabā), bet vidū lai atstāj, jo man tie kukaiņi jānofotografē. Fotografēju ar telefonu pāris kadrus, tad pasniedzos un paņemu no galda savu veco spoguļkameru. Safotografēju visādos veidos, beigās betona laukums ir kļuvis par telpu, no kuras izejam Preses nama gaitenī. Tur uz grīdas guļ liela dzīva zivs, tāda ap metru, krāsojums kā patumšai līdakai. Paņemu zivi un eju pa gaiteni. Nākamās durvis atvērtas, tur stāv viens ļoti sen bijis kolēģis un runā ar kādu vīrieti. Iedodu viņam to zivi, tipa viņš te strādā, gan jau kaut ko izdomās, bet es esmu tikai garāmejot ienākusi.

Atkal esam ārā, bet citā vietā, sēžam ar vēl kādu cilvēku uz betona bluķiem, un turpinu fotografēt visādus kukaiņus, kas nemaz negrib pozēt un izvairās. Bildes sanāk viduvējas, jo šoreiz slikti fokusējas kamera – asums uz fonu, ne kukaini. Ieslēdzu autofokusu, pafofografēju vēl. Vienā brīdī izvelku no kabatas veco mazo Nokia telefonu, ekrāns darbojas un izskatās normāls, mazliet apskrāpēts, bet baterijas vieta tukša, plakana un ieņurcīta. Noknibinu vāciņu – tur tikai kaut kāds šķidrums kā no iztecējušas baterijas. Tas cilvēks, ar ko esam kopā, saka:
– Re, no šejienes arī rodas tie visi kukaiņi.

[Šoreiz utis un zivis nezīmēšu. :D ]
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 20. septembris, 11:23:50 no Trix »