Autors Tēma: Kaķaprāt...  (Lasīts 10702 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Kaķaprāt...
« : 2015. gada 06. oktobris, 15:05:16 »
Jauks laiciņš, saule spīd, pa nakti bišku vēsums pieķer... Bet tas ir tik forši! Mans kažoks kļuvis smuki biezs, pakakle beidzot apvēlusies un garās, baltās ūsas tik jauki pasvītro dūmpelēko kažoka toni. Zābaciņi balti jo balti - rudens beidzot kā rudens, nevis viena vienīga dubļu plancka, pekas pūkainas un vienmēr siltas.
Sēžu uz šķūnīša jumta un domāju gudras domas. Tie suņi taču ir vieni nejēdzīgi radījumi! Reku, kaimiņu haskijs - pilnīgs dabisks pārpratums. Kā var sevi tik ļoti necienīt? Kā var šitā krist ap kaklu divkājiem? Nu nav bijis mājās visu dienu, nu un? Vai tāpēc šams īpaši mīlams? Phe. Un tad vēl ņem un piesien garā ķēdē... Bet nu pats haskis vainīgs - nemāk smuki notīties un pēcāk tikpat smuki atnākt uz brokastīm. Klusas notīšanās vietā ļembasts pa visu pagastu - pa ceļam izdrāzis (pardon!) visas kucītes 6 kilometru rādiusā, izrijis krutākajiem sētas sargiem paikas bļodeles, sabaidījis toiterjera kucītes saimnieci (nu ja šitāds haskis iedomājas uzsākt mīlas rotaļas ar toiterjeru - tur immmfarkc klāt kā likts gan saimniecei, gan pašai terjerītei). Kačokam Vitālijam stafs gandrīz ar cepumu aizrijās šito bezkauņu redzot. Nu viens neaudzināts lops, ka es jums saku. Pa, man te kaut kas astē aizniezējās... Tā, kur es paliku?
Aha, ar dziedāšanas tieksmi to plānprātiņu daba apveltījusi dāsni. Tikai muzikālo dzirdi un balsi aizmirsa iedot... Šitas briesmonis zina tikai divas notis - vau vau un aūūūūūū.... Ne izjustības, ne teksta bagātības. Visas emocijas tikai no acīm vai astes jānolasa. Tumsonība. Mūsu runčus pat salīdzināt nevar - stundu no vietas dažādās toņkārtās mauro - Pavaroti un Sproģis var klusēt kaktiņā, kad mūsējie zāberi (Joda un Džedajs) rauj vaļā!
Un kur nu vēl ēšanas kultūra! Nu kā sevi cienošs Dieva radījums var grauzt kaut kādas nedēļu vecas desu ādas vai mamutu izrakteņus, kuriem pats vēl vakar slaidi čurāja virsū? Saimniece šamam iedod smuku, smaržīgu kauliņu, a tas Dauka ņem un norok to kauliņu kompostkaudzes malā! Centies nu vēl priekš tāda.
Bet vistracinošākais ir šitā murmuļa smaids - smaida vienā gabalā. Nu saki viens Minkudievs, vai tas liecina par dižu saprātu? Šaubos....
Hēh, jāliekās šepat jumta maliņā un jāpavēro... Nevar laist garām tādu izrādi....
(Jetijas monologs)
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

Re: Kaķaprāt...
« Atbilde #1 : 2015. gada 06. oktobris, 15:07:51 »
ko talantam padarīsi. I caur kaķiem lien ārā :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2015. gada 06. oktobris, 15:08:50 »
Camma jau kaķa prātā..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. oktobris, 15:52:57 »
Haskija monologs būtu diametrāli pretējs.
Katram savs skatupunkts un sava taisnība.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. oktobris, 16:43:02 »
Man te naiva cerība, ka kāds Rodžers vai Džeris izteiks savu redzējumu uz kaķiem...
Nezinu, kā varētu izskatīties pitona Amālijas vai šinšillas Čakija apcerējums. Būtu interesanti palasīt.  :big_hug:
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2015. gada 07. oktobris, 01:26:28 »
man domaat ,naiva ceriiba. kkā nav maniits,ka kāds te lepotos ar suņa esamību  :confused:

te takš ir kārtīgu ļaužu forums..ne suņinieku sabantujs...

p.s un, janu kaadam ir tas kvekšķis, tad lai turpina neteikt to skaļi  :smile: :clap:

:spicglaze:

uzlieku ķiveri,lai slēpto suņinieku mestie mamutu kauli mani nesatricina...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. oktobris, 06:40:10 »
 :o  pa, pa! Kur man tas kauls palika..
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. oktobris, 10:03:49 »
Ui, man ar' te kauli meetajaas..  :P

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. oktobris, 11:51:12 »
Nu vot! Tik ar kauliem mētāties. Jetijai taisnība - neinteliģenti tie suņi, saimniekus arī neaudzina....:)
Visus sakost!

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. oktobris, 13:12:13 »
Suncis nav vainiigs, ka saimniecei nav staastiitajas talanta. :) Minchiem jau nav ne vainas, bet suns ir suns... Tas, prieks ko vinjs man sniedz, ir neaprakstaams. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 08. oktobris, 20:13:54 »
Es ar jemtu suni, ja nebuutu tik slinka un ar haotisku rezhiimu

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. oktobris, 00:06:23 »
Hrrr...sss....hrrr...ssss...   ?  (Villas ripulī vārdā Džedajs kaut kur pa vidu paveras liela, zaļa acs)...Kaut kas tur ārā norūca, izklausās - divkāji bleķa kastē atbraukuši. Bet vēl 2 minūtes var pagulēt, neies jau skriet un baigi sveicināt. Hrr..sss...hrr...sss...O! Ienāca ar visām somām un maisiņiem. (Villas ripulis atritinās un izstiepj gaaaaaras, nagainas ķetnas, pakaļpuse izslieta augstu gaisā, nagainajām ķetnām tiek izvingrināti visi pirkstiņi). haaahhhh... (Nožāvājas tā, ka visi zobeļi un puse tukšā kuņģa redzami). Tā, nu kas i ko? Kas par kasīšanos? Jau 2 minūtes kā atvilkušies, bet nejēdz badainam kaķim paiku iedot! MjĀĀĀu! MjĀĀĀu! Nu? Būs šovakar ēšana vai nebūs? Ko tā Lielā mamma var tik ilgi peckāties? Rociņas trīc, nejēdz zibenīgi paciņu atraut vaļā... Eu, nu kas par desām? Ko šmurgā manu kažoku? Vai neredzi, ka paiku jāliek no apakšas, lai var uzreiz kampt un rīt? Bet nē, mūždien pieķēza sānus un vaigus... Nu un kas, ka mans mūlis un pakausis visai bļodai priekšā, respektam būs būt! Ja mans mūlis nebūs bļodā, tur būs visi citi mūļi un tā jau ir nekārtība. Citi mūļi tur var būt tikai tad, kad manējā vairs nelien iekšā. Eu, pelēkā, pievāc degunu! Pagaidi rātni maliņā... Vo... Jārij fiksi, citādi tā sīkā mamaška atjēgsies un sados pa tāfeli. Sīka, bet nešpetna - kā vilks ar nagaino, tā vaigam puse biezuma nost! Vot i viens vella sievišķis... Tā, puncis pilns, var iet kur apsēst un sakopt pieķēzīto kažoku. Divkājainie nez kāpēc iedomājas, ka mums baisi patīk kopties ar mēli. Nepatīk. Bet vajag. Tomēr labāk pa lietu vai pa rasu pavazāties, nav tik daudz visādu draņķu jāielaiza.
MjĀĀĀu! MjĀĀĀu! Tā, pašlaik uz mjāāu neko vairāk neizsniedz, jāpagaida, kamēr divkāji iekārtosies pie galda un paņems rokā karotes, tad varēs iet uz palodzes pamaurot, lai laiž steidzami ārā. Ātrāk nevar - pieradīs pie mierīgas ēšanas un tad jau līdz pilnīgai kaķisko vajadzību apmierināšanas ignorēšanai tālu nebūs. Labi, ka pie loga lielais dārza beņķis nolikts, citādi ārā iešana un iekšā nākšana tāda necienīga - sēdi un mauro pie durvīm. A tā - parēgojies logā, vienreiz iemauro un garais vīrišķis uzreiz ielaiž vai izlaiž. Un ar pilnu vēderu tā jauki pa pakāpienam defilēt, nevis planēt no 2metru augstuma. Cieņu kaķiem!
Vot, jā, cieņu... Vakar bija tāāāda necieņa... Brrr... Kaut kāds niešķis sānā iemeties, laizu un laizu, kā ir - tā ir. Lielā mamma ņēma un nogrāba un tik ar kaut kādu kristīto ūdentiņu ņēmās mazgāt, piezieda ar smirdīgu, brūnu suslu. Par skrāpēšanu vai kosšanu pat domas nebija - Lielā mamma mums stingra - nepaspirināsies - salieks ragā un 2x iztaisnos. Bet nu nekas, vismaz šodien vairs sāns neknieš un villa arī nestāv lēkšķaina.
Jāiet apskatīt, ko tas kaimiņu haskijs sadarījis. Tagad pa vakaram var visu teritoriju izstaigāt, kamēr šams tiek istabā ar putru piestumts. Citādi jau pat no vārnām pats savu paiku nevar pasargāt. Vai vēl trakāk - aiz prieka lēkādams pats savā bļodā ielēkā un visa paika pa pus pagalmu izšķiesta... Ko tur piebilst, dumš lops...
(Džedaja monologs)
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. oktobris, 09:10:06 »
camma savu saimi var iepriecināt uz halovīniem:))
https://www.etsy.com/shop/PamperedWhiskers

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. oktobris, 21:38:30 »
Mur mur mur mur, mur... Kā es izskatos no šīs puses? Un no šīs? Esmu skaista! Un labi apzinos to. Tik smuki viscaur mellu un supermīkstu kažoku visā Jūrmalā nesameklēsiet. Mur mur mur mur... Atšķirībā no citiem ģimenes kaķiem es nekad, NEKAD neskrienu pie bļodiņas. Vai varat iedomāties Keitu Mosu nesamies pēc paikas? Nu vo! Lielā mamma tāpat pataupīs kaut ko garšīgu, ja redzēs, ka es nedabūju.
Man ļoti patīk pagulēt lielajā verandā uz kādiem krāmiem, bet divkāji nelaiž... Pat ja tā īpaši lūdz - nelaiž un viss. Tiešām domā, ka ES tur piepeļķošu? Fi, es tik prasti nedaros. Ā, nuja, ja gadīsies kāda pele, tad gan ļembasts garantēts - kurš tad medību azartā skatās, kur tur kādi autiņa pričendāļi vai slēpes pieslietas... Bet ja gadās iesprukt, tad jauka pēcpusdienas snauda garantēta.
Nevaru saprast, ko tie runči un Jetija mūždien skatās vietējo plānprātiņseriālu ar kaimiņu haskiju? Mūsu otrās puses kaimiņš foksis ir daudz patīkamāks sarunu un rotaļu biedrs. Fokši esot riebīgi... Bet šis ir jaukums! Nu jā, kauliņu gan nepiedāvās un akniņas ne tik. Bet pajārēties pa pagalmu un bumbiņu padzenāt divatā ir daudz interesantāk. Varbūt šams skumst pēc kaimiņvecmammas ar viņas mello minku - tie atbrauc pa retam. Oj, atceros, kā satrūkās mana Lielā mamma un kaimiņpapus, kad ieraudzīja mani un foksi pirmo reizi tuvojamies! Takš abi metās glābt - mamma mani no fokša zobiem, kaimiņš - foksi no maniem nagiem. Abi iedomājās, ka tūlīt kviecošs spalvu vīkšķis velsies pa krāšņajām puķu dobēm un vēlāk nāksies nokostās pakaļas pa rožu ceriem vākt. Vēlreiz, fi. Mēs abi aristokrātisku asiņu un labi audzināti. Mazliet smīdina fokša bārdiņa, bet citādi - tīri smuks puisis. Taisni vai žēl, ka nav kaķis...
Dīvaini. Es te tā padomāju... Vot foksis takšu ir alu suns, roklis. Varat minēt 18 reizes, kurš no abiem kaimiņiem izrok ejas zem sētas? Ja teiksiet, ka foksis, visas 18 reizes būsiet maldījušies. Milzu bedres izrok haskijs! Riebj skatīties uz tām barikādēm no dēļu galiem un vecām raskladuškām gar viņpuses sētu. Fi. Foksis tekalē godīgi gar savas sētas maliņu un pa brīdim ieķiukstas - godīgi aicina parotaļāties. Tad eju pie spraugas starp sētas stabiņiem un - vuaļa!- esmu fokša pagalmā. Un bumbiņu rotaļām tur netrūkst! Nu jā, gadās jau, ka reizēm foksis azartā grib mani arī kur aiznest, tad gan es šamam ar ķepu pa degunu... Man pat tāda aizdoma, ka ienestu mājā, ja ļautos. Varbūt nemaz tik slikti nebūtu, bet sava māja kaut kā pierastāka. Mūsu Lielā mamma ir tīīīk mīļa, vienmēr nobučo manu silto pakausi un to nu nekāda akniņa neatsver!
(Punktiņas monologs)
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2015. gada 11. oktobris, 00:24:26 »
Tas nu ir fakts, ka savās iepriekšējās dzīvēs
tekstu autore ir bijusi kaķis, kaķis un vēlreiz kaķis.  :)