Autors Tēma: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...  (Lasīts 8058 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...
« Atbilde #60 : 2015. gada 15. oktobris, 13:30:18 »
Mans uzvārds oriģinālā skan vēl briesmīgāk.
Hana man ira pēc fenšuj vai kas tas bija, vārds un uzvārds ne tāds, daugavāā, daugavāā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #61 : 2015. gada 15. oktobris, 13:39:09 »
Kur to var uzzināt, ka vārds un uzvārds ne tāds?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #62 : 2015. gada 15. oktobris, 13:58:36 »
Man jaunības draudzene taisījās studēt Krievijā un mainīja no Vilka uz Vilks. Jo krieviski Vilka būtu dakša.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #63 : 2015. gada 15. oktobris, 14:04:34 »
Man jaunības draudzene taisījās studēt Krievijā un mainīja no Vilka uz Vilks. Jo krieviski Vilka būtu dakša.

- так вы приедите?
- да, да, приеду!
- нет, ну вы приедите, рита?
- да сказала, что приеду!
- а фамилия! фамилия - приедите???

Priedītēm arī grūti...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #64 : 2015. gada 15. oktobris, 14:20:43 »
Vairāki varianti:

- Vai Bērziņš ir?
- Berziņša ņetu!
- Un kur viņš ir?
- Kurviņša tože ņetu!

Телефонный звонок на предприятие
- Здрасьте! Иванова можно?
- Его нет на месте.
- А в цеху его нет?
- А Овцехуев у нас давно не работает.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #65 : 2015. gada 15. oktobris, 15:43:07 »
Kur to var uzzināt, ka vārds un uzvārds ne tāds?

Pirmajā lapā kkas bija ierakstīts, pašķirsti tēmu. Ne tāds, kā patīk, bija domāts, nevis neatbilstošs.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #66 : 2015. gada 15. oktobris, 15:49:32 »
Atslēgvārds -  isidioloģija. Bet labāk neaizraujies :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #67 : 2015. gada 15. oktobris, 15:59:49 »
Ā, tas, kur Zuarguss un Arstarlursmirus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #68 : 2015. gada 15. oktobris, 16:15:33 »
Jā, pie sevišķi labskanīga vārda netikt - lapās autori ir, piem, Rilltuurrs, Sturgurs..

« Atbilde #69 : 2015. gada 15. oktobris, 19:47:55 »
Sturgurs vēl neko, tāds skandināvisks izklausās :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #70 : 2015. gada 15. oktobris, 22:25:02 »
Agrāk likās, ka man tāds garlaicīgs vārds. Bet iepatīkas ar vien vairāk.. Īss un ļoti latvisks. Labi saskan ar manu smuko uzvārdu.
Mamma teica, ka gribējusi mani par Ilutu nosaukt!!! Tad gan būtu baismīgi - ļoti nepatīk šis sieiviešu vārds.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #71 : 2015. gada 15. oktobris, 22:55:43 »
Tantei bija vārds Elza uzvārds - Gailis
visi sauca par Gaiļu Elzu..jo bija arī citas Elzas rados ...

Ar savu vārdu esmu mierā...
mani vairak satrauc fakts,ka nolaidu lažu (lielu lažu ) izvēloties lielajam puikam vārdu... :(
jauna biju,dura biju..nedomaju liidz galam ar SAVU galvu
zinu,ka puikam  viņa vards riebj... es pat atbalstītu,ja viņš gribētu mainīt, bet viņš par neuzņēmīgu... vai es nezinu kas...
vardā viņu sauc tikai darbavietās,kurās nezin viņa hobiju un viņa niku...
visi citi tikai nikneimā...
pat nejustu,ja nomainītu :)

ko Trix ieteikt nezinu...vajadztu kko nešpetnu, piemeram Ita (jaa, man sis vards liekas nešpetns)... :coffee:

bet jā, mani arī reti sauc vārdā, mes tādi dīvainīši...tagad domāju...patiešām ..vardos kādu sauc,ja ir nopietna problēma ..jeb uzrunatais neklapē ausis un vajag uzrūkt... :D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #72 : 2015. gada 15. oktobris, 23:13:22 »
Mellen,par Saulvedi nosauci,vai!?  :smile:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #73 : 2015. gada 16. oktobris, 00:38:55 »
Nāra- nujā  :faint: Saulvedis laikam būtu vēl trakāk...lai gan idejiski  :confused: :confused: :confused:

Bet nē,neuzminēji... itākā parasts vārds,bet slāvu ...
viņam, kā dziļam nacionālistam,tas kaa sarkana lupata vērsim.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #74 : 2015. gada 16. oktobris, 07:55:12 »
Man savs vārds nekad nav paticis, un laikam jau arī tagad īsti nepatīk. Bet ko nu vairs, sava veida vzītkarte. Tas tāpat kā ar savu balsi- citi jau viņu sadzird savādāk nekā mēs paši. Ak, un man patīk, kā mans vīrietis viņu izrunā :)

Toties necerēti tiku pie baigā bonusa- mans otrais šķirtais vīrs atstāja mantojumā Krievijas vāciešu uzvārdu, kurš izklausās visnotaļ latvisks un ir smukāks par manu dzimto! Par uzvārdu es pilnīgi pati sevi apskaužu, paveicās, nu :) :) :)

Sakarā ar vārdu jau agrā bērnībā sapratu vienu svarīgu lietu. Mums bērnudārza grupiņā bija meitene, tāda smuka un atraisīta, un viņai bija vārds, kuru es būtu gribējusi sev! Klusi pie sevis īgņojos, ka, lūk, tā tai dzīvē notiek- vieniem viss, citiem- nekas...un paklusām vēroju to meiteni. Un, vērojot, sapratu, ka varbūt pilnīgi visas lietas, kas ir viņai, es tomēr negribētu sev. Piemēram, man ne īpaši patika viņas mamma. Un tad palēnām nonācu pie slēdziena, ka nav vispār jēgas kādu apskaust. Jo, ja būtu jāmainās, mēs tik un tā nebūtu ar mieru mainīties pilnīgi visā. Un tad jau ko, katram savs.

Bērniem vārdus domāju ilgi un rūpīgi- lai labi skan visās/pēc iespējas daudzās valodās. Tāpēc vārdi ir visai parasti, bet nekādu samulsumu ar izrunu vai dokumentiem neizraisa. Meitai agrāk savs vārds neesot paticis, bet tagad ir labāk. Puikam ir mana vectētiņa un vecvectētiņa vārds. Jā, mana vecmāmiņa apprecēja vīrieti, kuru sauca tāpat kā viņas tēvu :)  Tāds labs, stingrs vārds, manā skatījumā. Meita uzvārdu nav mainījusi, bet, ja nu kādreiz sadomās, tad dabūs smuku latvisku uzvārdu- atkal labi.

Kad lika vārdus mazbērniem, man sākumā bija grūti mazmeitas vārdu sagremot. Tagad redzu, ka šis, manā bērnībā ļoti retais vārds, atkal ieiet modē un ir visai populārs. Mazdēlam atkal izvēles procesā panesās tādas versijas, ka man mati metās sirmi :rofl: bet gala rezultāts ir labs.

Atcerējos vēl vienu stāstu par vārdiem. Vienam manam azerbaidžāņu draugam sākumā bija iecerēts cits vārds. Bija jau tā kā izlemts. Un tad ieradās vecvecmāmiņa no kalniem, paskatījās un sīko un pateica"jūs ko, tas tak nav nekāds...! Tas tak ir skaidrs ...!" Un tā kā viņa bija uz to brīdi vecākā dzimtas locekle, viņas vārds bija likums. Manuprāt, puisim paveicās :)