Autors Tēma: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.  (Lasīts 11190 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Liķieri Ziemassvētkiem - pašu darināti.
« Atbilde #30 : 2015. gada 02. novembris, 15:16:47 »
Beton, bet degvīnu kādu? Man te ieteica Finlandia. A?
neesmu tagad to darījis, bet ja gribi īsti labu, tad vajag vai nu spirtu uz ~ 80grādiem vai visstiprāko šņabi, kādu vien var atrast. 40 grādnieki, t.sk. Finlandia - tur sanāks tāds viegls liķierīc, kas nekam neder. Neatzīstu liķieri, ja tas švakāks par 40 - 45 grādiem. Cita garša, īsta manta un aukstajā ziemā tāds burtiski ielīst kaulos ar fantastisku siltuma devu. Kamēr vājās susliņas ir tikai stiprināts sīrupūdens.

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2015. gada 02. novembris, 16:38:56 »
vai nevar to stipro LB šņabi -70% vai cik tur?

Un vai nav tā, ka šņabja garšu sit cauri, ja pietiekami nav noturēts

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #32 : 2015. gada 02. novembris, 17:03:24 »
Te nu ar visaam chetraam luusha kjepaam piekriitu Betonam. Likjieru un uzleejumu bruuveeshanai optimaals variants spirts. Man Riigas koleegjei kaadreiz bija savs, paziistams dzheks CT (no tiem, kas zem deguna murmina - spirkjik, vodka,  sigareti - nezinu gan vai shobriid visi nav izkjerti). Meitenei patika visaadus specifiskus likjieriishus taisiit. Un par cik tas keks paziistams - bija pus liidz garantija, ka spirkjiks tiira manta. Tad nu luuk - vinja arii teica, ka ar snjabi vulgaris tik labi nesanaak. Tas nespeej no nostaadinaamaa objekta tik labi visas garshas un smarzhas izvilkt, kaa tiira manta - spirts. Un arii to biezumu un tumiigumu gala produktam nedod.
Man te ir viena manta, kam dikti gribeetu recepti dabuut. Shokolaades likjieris ar piparmeetraam. Kaadu laiku atpakalj viirene vienu taadu pashtaisiitu pudeli no veciem kraajumiem izvilka un iedaavinaaja. Konsistence kaa Baileys, kraasa kaa kafija ar pienu, garsha - diezgan izteikta piparmeetra ar vieglu shokolaades piesitienu. Mmmmm - bija dikti labs, kaut es vispaar peec dabas neesmu shii tipa drinku cieniitaaja.
Jautaaju peec receptes, bet.... Vecajai kundzei jau 80 gadi plus daudzas veseliibas probleemas un Himalaju kalni ar ikdienaa lietojamaam zaaleem. Rezultaataa - atminja galiigi vairs nekaada. To ka taisiija pati - atceras, kaa.... sit kaut nost - tumsha bilde.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #33 : 2015. gada 03. novembris, 15:30:04 »
Lynk, tu esi kaitnieks! Kārtējais skaistais stāsts, a recepte - figu! Dzen te stresā mani vai zinies!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #34 : 2015. gada 03. novembris, 16:23:28 »
Scuuuuza me :)    Varu jau arii nerakstiit un nekaardinaat (joks protams). Bet to shokolaades-menta likjieri gan arii es gribbetu uzbruuveet....

Atslēdzies Betons

« Atbilde #35 : 2015. gada 04. novembris, 10:55:46 »
vai nevar to stipro LB šņabi -70% vai cik tur?

Un vai nav tā, ka šņabja garšu sit cauri, ja pietiekami nav noturēts

Esmu kādreiz taisījis tikai ar spirtu, atjauktu drusku uz 80 grādiem. Neko nesit cauri, bet noturēju gan tās dzērvenes kādas pāris nedēļas. Neko nespaidīju, izvilka ogas baigi labi. Kā man kādreiz mācīja - ar tīro 96 spirtu tik labi neizvelkot, par stipru, aizdedzinot kaut kā tās poras vai ko tur. Nezinu, es bik simboliski pašķaidīju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2015. gada 04. novembris, 11:15:53 »
droši vien piparmētru lapas un piparmētru ekstrakts -un daudz eksperimentu

Atslēdzies Mango

« Atbilde #37 : 2015. gada 07. novembris, 17:12:26 »
Papildinu liķieru sarakstu:
Lauru lapu liķieris : )
https://mysicily.wordpress.com/2015/11/07/liquore-di-alloro-allorino/

Atslēdzies ragana

« Atbilde #38 : 2015. gada 09. novembris, 09:53:48 »
Viens no foršajiem liķieriem, kas taisāms agrā pavasarī:
1 litra burku līdz 3/4 pieber ar tikko plaukstošām upeņu lapiņām (tai stadijā, kad vairs nav gluži pumpurs, bet lapa arī vēl nē), kādi 200 gr baltā cukura un pārējais 60-70% šņabis/spirts. Cieši aizvāko un ievieto tumšā vietā uz kādu mēnesi, ik pa laikam sakratot. Kad ir gatavs, pazīmes - lapiņas kļuvušas balti caurspīdīgas, cukurs izkusis un pats dzeramais jauno upeņu lapu krāsā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #39 : 2015. gada 09. novembris, 09:56:06 »
Viens no foršajiem liķieriem, kas taisāms agrā pavasarī:
1 litra burku līdz 3/4 pieber ar tikko plaukstošām upeņu lapiņām (tai stadijā, kad vairs nav gluži pumpurs, bet lapa arī vēl nē), kādi 200 gr baltā cukura un pārējais 60-70% šņabis/spirts. Cieši aizvāko un ievieto tumšā vietā uz kādu mēnesi, ik pa laikam sakratot. Kad ir gatavs, pazīmes - lapiņas kļuvušas balti caurspīdīgas, cukurs izkusis un pats dzeramais jauno upeņu lapu krāsā.

:thinking: :thinking: :thinking:  ragana kas ragana ...  :bird: :rofl: :rofl:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #40 : 2015. gada 09. novembris, 09:58:19 »
 :o
Es taču nopietni. Krāsa gan kā Helovīnam piemērota, bet aromāts....mmmmm

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2015. gada 09. novembris, 10:44:40 »
Liķieri neesmu taisījusi, bet no tādiem pusplaukušiem upeņu pumpuriem sanāk ļoti garšīga tēja.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #42 : 2015. gada 11. novembris, 09:23:12 »
Re,kur te labi palasīties pat limončello vēsturi.Pašā apakšā atrodams lauru lapu liķiera recepte.

https://mysicily.wordpress.com/2013/10/31/limoncello/

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2015. gada 13. novembris, 21:58:19 »
Citronu-piena liķieris
Šis ir viens no visgaršīgākajiem liķieriem. Bet ķēpa taisīt – baisa. Bet garšīgi...
0,75 l piena
0,50 l spirta (96 collas)
0,45 l cukura
1 citrons
naža gals vanilīna vai 4 tējkarotes vanilcukura (ieskaita cukura devā)
Citronu sažmiedz saujā un ar smalko rīvi norīvē dzelteno miziņu. Uzmanās, lai baltā švamme nerīvējas līdzi, jo tā dod rūgtumu. Miziņu liek mazā burķelē un pārlej ar špilkumiņu (ap 50 g) spirta, liek nostāvēties uz 2 ned.
3 l burkā ielej siltu pienu un izšķīdina cukuru, vanilīnu. No citrona izžmiedz visu sulu un pielej pienam. Uzmanās, lai citrona sēkliņas netiek klāt (būs rūgts). Visu apmaisa, nošausminās par baiso žļurgu un noliek uz 2 nedēļām sakosties. Pa laikam apmaisa vai sašļunkā. Pēc 2 nedēļām filtrē caur filtrpapīru vai kafijas filtru, kas ielikts lielā piltuvē. Filtrējas lēni. Beigās piešauj miziņu uzlējumu no burķeles.
Iznākums ir gaiši dzeltens, dzidrs, nedaudz opalescējošs šķidrums ar diezgan štengru collu daudzumu un debešķīgu garšu.
Ir taisīts arī ar šņabi, tad sanāk krietni mazcollīgāks.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #44 : 2015. gada 13. novembris, 22:08:53 »
Tajā 3l burkā pie cukurpiena+citrona sula iet arī atlikušais spirts? 96 collas.... ak, mediķi!