Tā nav tikai Kembridža. Daudzas labākās britu, skotu augstskolas neņem. Zinu konkrētu gadījumu, kad Edinburga nepaņēma ar visiem mūsu A leveļiem. Stulbākais tas , ka tas jau gadiem tā - nu nevar būt , ka ministrija nezin.
Par specializāciju un "generālistiem".
Es domāju ir ok, ka mums ir vairāk priekšmetu vidusskolā, kā šauri specializētajās vidusskolās. Katram ir jāzina bioloģijas, fizikas, ķīmijas pamati- jo tā ir ikdienas dzīve mums apkārt. Etiķa esence piemēram nav nevainīgs ūdentiņs. Matus nevajag fēnot stāvot vannā ar ūdeni utt. Bet man ir kategoriski iebildumi pret SATURU, kas un kā tiek mācīts šajos priekšmetos. Sākot jau ar idiotiskajām darba burtnīcām mazajās klasēs.
Piemēram vēsture - mani izsauca uz skolu, jo bērns mazās klasēs nebija uzzīmējis kaut kādu laika skalu, ar n tajiem gadskaitļiem. Laika skala ir brīnišķīga lieta, bet vai jāzin no galvas? Nē, nē, nu nevajag no galvas, bet lai viņš uzzīmē (!) to uz lapas un būs jau labi! wrf? Sapratu, ka mana vēstures skolotāja ir reinkarnējusies! Man neko dzīvē nav devis tas, ka es zinu, kad notika Ēģiptes apvienošana,kurā gadā uzcēla Heopsa piramīdu un kurā gadā notika kauja pie Haironejām...
Un par matemātiku zinu, ka vēl tikai dažus gadus atpakaļ 1.vidusskola mācīja matemātiku pa kluso no krievu laikā izdotām grāmatām. Jo modernās ir s....
Un pareizi tas students pateica - ir pilnīgi vienalga vai tur interaktīva tāfele, vai parastā....