Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15939 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #90 : 2015. gada 03. novembris, 12:53:50 »
Vecajam caur lodziņu lūrajamam nikonam to izplūdušo fonu dabūju tā īpaši nospiežot pogu. Samsungam ar ekrānu tai vietai, kur gribu asumu, pielieku pirkstu.

Bet vispār tādām bildēm vajag labāku tehniku, nekā man.
Man pie Digitalguru blats. Nodošu slavējumus un  painteresēšos, vai Valdis pats kaut ko māca. Bet viņam vienmēr slīpi horizonti

Atslēdzies reno

« Atbilde #91 : 2015. gada 03. novembris, 13:37:49 »
Digitalguru PIRMDIEN sākas jauns kurss -Lightroom un foto pēcapstrāde -esot lieliska programma, tieši piemērota amatieru lietošanai,ērtāka par fotošopu, ar labu arhivēšanas sistēmu . Ļoti slavēja

Jā, var maksāt pa daļām Notiks 1x nedēļā pirmdienas vakaros

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #92 : 2015. gada 03. novembris, 13:54:44 »
Es laikam visus kursus atstāšu uz pavasari :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #93 : 2015. gada 03. novembris, 15:19:41 »
Ja drīkst ,piesakos lasītājos..pašai laikam daudz nebūs ko piebilst...
mana smukā bildēšana beidzās sen...laikos kad finišēja filmiņas, vannītes, fiksāžas un citas aizvēsturiskas lietas...
tālajā pusaudzības periodā dikti patika bildēt...tiku braukājusi uz skolēnu foto nometnēm, bija dikti labs pasniedzējas,kas ielika labus pamatus...vairākas bildes pabija rajona laikrakstā un tolaiku Padomju Jaunatnē.Tētis atbalstīja, bija man pašai sava laboratorija ierīkota... :sad_smiley:
Bet, tad nāca laiks kurā bija citas prioritates ...pēc tam vairs nebija kur atgriezties...viss bija mainījies... protams, bija kā visiem dažnedažādi ziepjutrauki....
un par kaunu sev, laukā no ziepjutrauku (kas īsti šajā kat. ietipst?? )ēras tā arī neesmu tikusi..
Bet...attaisnoju sevi ar to,ka smukumbilžu taisītāju tagad ir tiiikdaudz,ka bez vēl kāda var mierīgi iztikt..
Daudzi objekti ir tik daudz bildēti..ka vēl viens mēness virsDaugavas vai rasots riits neko nemainīs pasules kārtībā... Arī Pizas torni vieglāk sameklēt Googlē nekā pūlēties dienas garumā, uzņemot savu perfekto bildi...
kopš  aizvsturiskajiem tumšā būceņa laikiem fotografeju tikai reportāžas tipa bildes,kur ir aktuālā šodiena, tāda kādu to redzu es...bērni,kaķi, ceļojumi...
visbiežāk, arī TAS paliek manās mapēs,jo ,kam gan to vajag...
ar kkādu pēcapstrādāšanu arī nelepojos,ja ņem vērtā ,ka virāk kā gadu fočēju ar aparātu,kam 55% ekrāna ir bojāts, tad nākas veikt kadrēšanu un kkādu apgraizīšanu..pārējais...nū.... :blushing:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #94 : 2015. gada 03. novembris, 17:34:02 »
Pašai attīstīt filmas ir ui, cik stilīgi. Šodien piedevām ļoti dārgs prieks

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #95 : 2015. gada 03. novembris, 17:51:51 »
varetu būt..bet man vairs puses pribambasu naf..un kur lai nem ķīmiju....???
nu nē...lai nu paliek...
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #96 : 2015. gada 03. novembris, 19:40:10 »
žēl  -varētu būt pirmā meiča ciemā...

Mums viena kaste ar visādām burkām stāv, vīrs jau savā laikā nopietni nodarbojās, bērni arī prot tās ķīmijas samaisīt, bet tāda speciāla interese  uz foto viņiem nav

Atslēdzies taj

« Atbilde #97 : 2015. gada 03. novembris, 21:53:32 »
Jā! Filmiņu foto ir pavisam savādāki, cik esmu skatījusies citu veikumu! Filmu foto, tas ir kaut kas! Kaut vai saprašana, kā to visu dara, tas arī ir kaut kas! Digitālie foto, liekas, pārsvarā mēdz gadīties nepabeigti, tā kā sasteigti, tā kā, salīdzinoši, pavirši, un tad nu taisa pēcapstrādi, labo. Bet padomju laika, kaut vai, fotogrāfijas senākos žurnālos, piemēram, ir ar pavisam citu auru, noskaņu, asuma dziļumu. Portreti! Cilvēkiem bija acis fokusā (izteiksmīgi skatieni dabūti), pārējā seja pludenāka, fons pludens. Galvenais - aci izteiksme! Tagad, lai cik labas fotokameras, ir itin kā galvenais visa seja, galvenais pat interjers, krāsas. Un līdz ar to, ir par daudz. Par daudz pašu fotogrāfiju, par daudz fotogrāfijās iekšā. Nav tās kompozīcijas "komponēšanas", kas kādreizējos foto (paskatoties senāk izdotas grāmatas par foto, ar piemēriem).

Patīk viens antikvārs fotoveikaliņs uz Lāčplēša ielas Rīgā, citreiz tur var uziet kādus vecākus žurnālus, paķeru kaudzīti, mājās mazliet aizturētu elpu lapoju un skatos kā uz brīnumu! Tur var aiziet apsveicināties, arī kā uz muzeju - daudzi senie objektīvi... Ah!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #98 : 2015. gada 03. novembris, 22:29:45 »
Reiz sensenos laikos man bija filmu kamera (Nikona spogulene, neatceros modeli) un ienāca ciemos Nikona digitālā spogulene (arī neatceros modeli, bet kādi 5 MPix).
Protams, pats dievs vēlējis salīdzināt! Nikona spogulene, Nikona filmu kamera un labs digitālais ziepjutrauks. Nikoni abi ar vienu objektīvu (eksperimenta tīrībai), visi trīs no viena statīva specifisku bildi uzņēma.

Teikšu godīgi - digitālais Nikons izdeva daudz sīkākas detaļas un asāku bildi (bez iebūvētās attēlu korekcijas! - pliks RAW) nekā Nikons ar pusprofesionālo filmu (skanēta ar speciālo filmu skaneri), laikam pat A4 bildes no abiem uztaisīju. Ziepju trauks (ar vairāk megapikseļiem, – ka tik ne 8) – apmēram filmas līmenī.

To asumu smalki tikai uz acīm, pārējo atstājot migliņā, panāk ar nelielu asuma dziļumu (negribu rakstīt ciparus, saputrošos) vai filtriem.

Ja par melnbalto filmu - jā, tur ir kaut kas tāds, ko nevar noimitēt, krāsaino digitālo uz datora pelēkojot un apstrādājot. Krāsainās - tur, diemžēl, progress izrādījās ar plus zīmi (ko es nesaku par daudzām citām "modernām" lietām).

Protams, ja pie digitālās spoguļkameras pieķeras ar klasisko uzskatu "dators [fotoaparāts] visu izdarīs manā vietā", tad sanāk pilnīgs aplauziens. Tur digitālās ēras sākumā lažas laida arī profesionāli fotogrāfi. Vārdā nesaukšu...
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #99 : 2016. gada 19. augusts, 10:53:58 »
Izvilkšu vecu tēmu :)
Par telefonbildēm. Drausmīgi atšķiras asums iekštelpās vai ārā.
Bildes:
iekštelpās (Nameja Gredzena dekorācijas filmēšanas paviljonā, 8.0M, 3264x2448, niekojos ar  HDR)
ārā (apmākusies diena, viegli līņāja,8.0M, 3264x2448,niekojos ar  HDR)
iekštelpās (sānu gaisma no loga, skaidrs laiks, apļa diametrs - 4cm, 16M, 4608x3456, pilnīgs auto)

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. augusts, 11:23:17 no Piafa »

Atslēdzies taj

« Atbilde #100 : 2016. gada 19. augusts, 20:46:37 »
Liekas jau, ka ir OK. It īpaši, ja ar telefonu!

Gliemezītis jauks!  :saule:

Atslēdzies taj

« Atbilde #101 : 2016. gada 19. augusts, 20:47:17 »
Kādu rezultātu kārojas gūt?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #102 : 2016. gada 19. augusts, 21:02:14 »
Tās bija ilustrācijas čata pļāpai. Šo atzinu par piemērotāko vietu bilžu ievietošanai.
Bet kopumā tēmu var pavilkt ārā un paturpināt, kā ir gājis Pūkai un citām gandrīz gada laikā.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #103 : 2016. gada 20. augusts, 20:23:11 »
Vispaar jau labu bildi ar muusdienu aparaatiem var panaakt af minomaalaam zinaashanaam. Taa lai galvenais objekts asumaa, paareejais izpluudis. Bet, ja pretendeejam uz ko, kas maakslinieciskaa zinjaa kaut pasha maajaa pie sienas liekams, eksistee arii kompoziicijas likumi. Taa nav kaada jefinja iegriba, bet zinaatniski izstraadaata ieteikumu sisteema, lai bilde buutu interesanta ne tiki tev pasham, bet piesaistiitu arii citu uzmaniibu.
Nu piemeeram bilde "Gliemeziitis". It  kaa smuks, bet... Bildes uzbuuve galiigi garaam. Galveno objektu nekad nevajag novietot pashaa bildes centraa. Taapat kaa horizonta - daudzu bildeetaaju klupshanas akmens. Tas nekad nedriikst daliit bildi divaas vienaadaas daljaas. Tas nekad nedriikst buut nedaudz skjiibs. Ja skjiibs, tad pamatiigi - ne. Fotograafa neuzmaniiba, bet maakslinie isks panjeemiens. 
Veel - bildeejot cilveekus, centieties neapgriezt peedas, plaukstas u.t.t.
Izklausaas kategoriski, bet  tas straadaa.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #104 : 2016. gada 20. augusts, 20:49:43 »
uij...kāda tēma izlīdusi..man jaunumu nav.. vēl aizvien bildēju ar savu saplēstā ekrāna fočiku....redzamā daļa kūst arvien šaurāka  :rofl:
ja vareetu nomainiit ekrānu (Uz ko laikam ceru,jo nepērku jaunu)...
IG- mellenessniega