Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94454 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #570 : 2017. gada 27. septembris, 12:07:49 »
Minne, jauki , ka izdevās noskatīties Aspaziju...ir tak forši konfrontēt viedokļus un dzīves skaistums ir dažādie skatpunkti...re, nomierināji fiasko, bet es nepiekrītu! :)
...žēl, ka navu Narcises....nàc atpakaļ! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #571 : 2017. gada 27. septembris, 13:04:49 »
Var jau būt, ka kko nesapratu, bet neuztvēru, ka Raini mēģināts par nodevēju uzskatīt - tā, objektīvi. Iespējams, ka Tu kā vīrietis to uztver citādāk, instinktīvi - kas vainīgs, tas bailīgs - un šādās situācijās automātiski gaidi zāģēšanu un to arī saredzi?  ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #572 : 2017. gada 30. septembris, 13:17:28 »
Šovakar, man kā mizantropam, cilvēces nīdējam ir debesmanna! :)
"Frankenšteins" ! ...šī ideja par trako profesoru, izgudrotāju silda manu sirdi, jo ir tak cerības, kā izgudrotājs izdomās ko tādu, kas nahrenizēs cilvēku sugu no šīs planētas Zemes...nahrenizēs visus nakatus, minnes utt...cilvēku suga ir slimība , nāvīga slimība planētai Zeme un kaut kas jādara..
Kas varētu pieveikt cilvēku sugu? Màkslīgais intelekts? Kāds mikrobs?
Cerības ir, kamēr frankenšteini izgudro un eksperimentē!
Cilvēku sugu iznīcinās cilvēks! :)
p.s.
Izràde nebūs LTV arhīvà...kam digitālā, tad uzlieciet ierakstu, ja šovakar prioritāte ir Mairis Briedis...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #573 : 2017. gada 03. oktobris, 09:13:16 »
sestdien Teātrī zip ļoti laba izrāde - Nakts vēl nav galā. Tā ir izrāde, ar kuru Rešetins izcili debitēja režijā. Repertuārā bija vairākus gadus. Ļoti iesaku noskatīties, kamerzāles izrāde, tai jābūt labai tv formātā. Sevišķi interesanti varētu būt tiem, kas skatās filmas - ir tāda Last Night ar Keiru Naitliju. Es vispirms redzēju izrādi, tad filmu. Nezinu, vai secības dēļ, bet izrāde šķita labāka par filmu.

Aktieru sastāvā bija dažas lomas, kur notika dublēšanās. Alekss bija gan Jānis Vimba (kā viesaktieris), gan Mārtiņš Počs. Inita Sondare bija sākumā, bet tad dekrēta dēļ viņas vietā nāca- neatceros no galvas, kura. Es abas reizes ar Vimbu redzēju, tā kā man būs interesanti Poču skatīties ierakstā, bet vispār es labāk būtu gribējusi, lai vēsturei ierakstā paliek Vimba.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #574 : 2017. gada 09. oktobris, 20:18:41 »
Noskatījos, bet daudz nebūs ko teikt.

Pirms vairākiem gadiem biju redzējusi filmu. Neuzrunāja ne stāsts, ne Naitlija. Arī izrāde neuzrunāja, jo stāsts jau tas pats (hihi). Varbūt tādēļ, ka nelikās aktuāli, nezinu.

No vienas puses...teorētiski...varētu būt interesants psiholoģiskais aspekts. Sieviete mīl savu vīru, viņai ir tikpat spēcīgas jūtas vēl arī pret citu vīrieti. Viņi pavada nakti kopā, bet nepārkāpj robežas. Un vīrietis mīl savu sievu, ir vienaldzīgs pret savu darba kolēģi. Viņi pavada nakti kopā un pārguļ. Kas ir vieglāk, kas - grūtāk? Kam ir nozīme, kam nē? Kas skaitās, kas neskaitās?

Kas mani traucēja - tas bija skatuves iekārtojums. Jau pašā sākumā tas bija domāts kā Ķuzules un Grāveļa varoņu dzīvoklis. Un vēlāk, citās ainās, nespēju vairs abstrahēties no tā un likās, ka viss tagad norisinās viņu dzīvoklī, pat stacija vai lidosta (neatceros, kas tur nu bija).

Ļoti, ļoti nepatika beigas - uz ekrāna izgaismotie stereotipie teikumi kā kopsavilkums vai secinājumi a la "Cilvēki nemainās". Pieļauju, ka Rešetins - cilvēks jauns - un viņam tas viss vrb baigā dzīves atklāsme, pieredze, bet mani tas garlaikoja un likās lēti un didaktiski. Līdz ar to manās acīs izrāde zaudēja ļoti daudz

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #575 : 2017. gada 09. oktobris, 20:29:14 »
Man šī ir filma No.1, esmu skatījusies nez cik reizes, tāpēc izrādi neskatījos.
Arī nobijos no Poča, jo Vimba liekas lomai smukāks, piemērotāks un labāks.Ķuzule drusku atsit Naitliju izskatā, varētu būt labi.
Vienvàrdsakot, pēc filmas skatīties latviešu teātri...nu nē.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #576 : 2017. gada 10. oktobris, 10:36:55 »
1) izrādi skatījos vispirms un pēc tam filmu. Izrāde likās labāka un precīzāka par filmu. Precīzāk šobrīd neatceros, bet viens no aspektiem, kas man izrādē ļoti patika - suņa jautājums. Tas suns filmā man kaut kādā mērā traucēja, kaut kas tur nebija ar tām atslēgām, suni. Es runāju par to brīdi, kad viņi sēž restorānā ar to vecvīru izdevēju(? vai kas nu tur viņš bija) un paziņo, ak jāiet staidzināt suni. Izrādē viņi arī to paziņo, bet tas izrādās kā grēcīgs joks, lai tiktu no vecvīra vaļā un varētu iet divatni baudīt. :) kāds suns, nav nekāda suņa :)

2) par scenogrāfiju  - klātienē netraucēja tas, ka darbība vienā zālē, ar gaismu palīdzību visas darbības vietas bija bez pārpratumiem - arī brīdis, kad viņi runā pa telefonu , būdami uz skatuves blakus, bet reāli - katrs citā vietā. TV ierakstā droši vien neizdevās to labi parādīt.

3) par didaktiskumu un pamācībām - nu, tur jau katram vecumam un dzīves pieredzei citas problēmas :) Bet no didaktiskuma, kas man patika - galvenais ir neatzīties un nesāpināt otru!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #577 : 2017. gada 10. oktobris, 17:22:42 »
Nu, jā...tās beigas man likās tādas - ja nu gadījumā kāds (kaut ko) nesaprata - še, jums rezumē katram gadījumam  ;)

Tad šeit bija domāts, ka tāda suņa vispār nav, tikai tāda atruna, ja? Filmā bija, vai ne?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #578 : 2017. gada 10. oktobris, 18:00:18 »
Par to suni es sastrīdējos ar draudzeni, atceros vēl tagad :D Viņa apgalvoja, ka nekāda suņa nav (izrādē), es strīdējos, ka bija (filmā) :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #579 : 2017. gada 10. oktobris, 18:50:03 »
Es to nakti, kas vēl nav galā sākumu paskatījos, bet man tā piebesīja tās nedabīgi tēlotās attiecības, Ķuzules neirastēniskā greizsirdība, ka es tālāk neskatījos. Ja būtu izturējis līdz galam, droši vien būtu spēcīgi vārdi, ko teikt par konkrēto teātra mākslu, bet tagad par laimi neizdarīšu nekādus spriedumus.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #580 : 2017. gada 10. oktobris, 18:59:46 »
Bobi, moš filmu noskaties?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #581 : 2017. gada 10. oktobris, 23:18:24 »
Filmā suns bija. Un , protams, ka teiktu nakata kgs, vai tiešām viss, ko varat pateikt ir tas par to suni?
Bet jā- suņa (ne)esamība piešķir citu traktējumu visai tai figņai.
Bob(i), man gribētos tev oponēt, bet neko citu kā vien pateikt, ka Ķuzule visticamāk paaicināta tādēļ, ka vizuali vuslīdzīgākā Naitlijai, nepateikšu

Atslēdzies hm@

« Atbilde #582 : 2017. gada 11. oktobris, 15:06:17 »
Teātris zip turpina suņu tēmu - pagājšsestdien (ne)bija suns no Nakts vēl nav galā. Šosestdien - Bāskervilu leģenda ar baiso Bāskervilu briesmoni!!!

Nupat pārskatīju, ko esmu rakstījusi pēc tam, kad nenocietos un aizgāju uz pirmizrādi (un ko teikuši citi skatītāji)-
secinājumi:
- ir daļa cilvēku, kam ļoti paticis viss
- ir daļa, kas aizgājusi no 2.cēliena
- ir daļa , kas spējusi atrast arī ko labu, piemēram, es.

Ar pacietību būs jāapbruņojas, šis ir mūzikls vārda tiešā nozīmē - ja kādu grasās nošaut, tad piecas minūtes slepkava dziedās, kā viņš tagad ir noslēpies, bet tūlīt uzbruks un nošaus. Ja starp dziesmām būtu vairāk teksta, varētu daudz labāk sižetu parādīt. Nesaprotu šo mūziklu stilu, ka tikai dziesmas, bez runāta teksta :(
Kas ir tas foršais- scenogrāfiskais risinājums ar videoprojekcijām - klātienē no 1.balkona skatoties- realitātes sajūta 100%, sevišķi tajās Londonas stacijas ainiņās. Vēl bija feina skotu folkloras grupa ("Gapoljeri" :) ) rūtainos svārkos utt. Un vēl esmu toreiz teikusi, ka Seldena varoņa līnija bijusi laba. Nu ko - būs jāpaskatās :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #583 : 2017. gada 12. oktobris, 00:00:32 »
Bāskervilu suni redzēju dzīvajā. Nekas īpašs tur nebija. Un jāsaka kā Nārai, ka tagad jau neko arī vairs neatceros.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #584 : 2017. gada 12. oktobris, 09:00:36 »
Bāskervilu suni redzēju dzīvajā. Nekas īpašs tur nebija. Un jāsaka kā Nārai, ka tagad jau neko arī vairs neatceros.
Tur stipri nekas nebija :)  bet, t`ķa biju klātienē, man bija divi varianti - besīties vai arī atrast labās lietas ;)