Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94254 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #150 : 2015. gada 02. marts, 11:08:09 »
Prieks dzirdēt jūsu viedokļus! Teikšu uzreiz - nepārmetīšu jums jūsu iespaidus. Ja jūs pēc klātienes noskatīšanās tā teiktu, tad gan es, godīgi atzīstos, uzmestu lūpu:)

Un arī mūsmājā bija vairāki iebildumi par šo, vienu no mīļākajām izrādēm, ierakstu...
1) skaņotāja ekrānu rādīja, jo skaitās viņš arī ir daļa no izrādes, ir programmiņā kā gandrīz viens no aktieriem un tika arī nominēts. Bet man tas nepatika.
2) Skaņas kvalitāte bija diezgan slikta, resp, kaut kā netika galā ierakstītāji ar faktu, ka daļa skaņas iet caur mikrofonu, daļa - nē. Sevišķi kritiskas bija tās "telefona sarunas" un - dramatiskas bija beigas, kad sāka fonēt.. resp, parādījās vibrācija...  pašas beigas, viss uz asarām un - fonēšana....
3) un pats, pats sliktākais bija tas, ka tika ierakstīta nevis izrāde ar skatītājiem, bet gan spēle tukšai zālei...  nekad, nekad nevajag ierakstīt "tukšās" izrādes...  tas ir jūtams aktieros, ka viņi atspēlē tikai kamerām, ka vienmēr ir iespēja pateikt stop, pārfilmējam.. :(  un ne tikai aktieru zemapziņā esošā attieksme , lai arī profesionāļi to neizrāda, plus vēl arī tukšā skaņa zālē...   

bet vienalga - paldies, milzīgs paldies Teterevu fondam un Nacionālajam teātrim, ka viņi VISPĀR noorganizēja šīs izrādes ierakstīšanu, lai arī "tukšajā" režīmā.

Par Selindžeru, tekstiem, dialogiem - tas ir vienreizējs rezultāts Krilova režijai un aktierdarbam, iestudēt tādus teksta milzumus, tik atbilstīgi grāmatai, nē, es joprojām fanoju "uz atpakaļu", ar atpakaļejošu datumu par šo izrādi!!!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #151 : 2015. gada 02. marts, 20:59:56 »
Tad laikam tomēr jādomā, ka šoreiz nav sanācis TV filmēšanas pasākums. Bet žēl, ka tā...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #152 : 2015. gada 02. marts, 21:14:01 »
Lai kāda es nebūtu teātrmīle, ja mani neaizrauj pats dramaturģiskais materiāls, tad nekāda režija vai aktierspēles to neglābj. Un konkrētajā tv ierakstā es nemanīju nekādus trūkumus ne režijā, ne aktieru sniegumā, utml., bet pats Selindžera darbs likās garlaicīgs, un to nevar ietekmēt ne pilna, ne tukša skatītāju zāle.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #153 : 2015. gada 02. marts, 22:06:25 »
Man ir viena draudzene, kas ir man kā rādītājs - ja viņai izrāde vai grāmata patīk, tad zinu, ka nav ko skatīties vai lasīt - man nepatiks. Tā ir gfaumes vai bezgaumes atšķirība. Ir vnk cilvēki, kas redz citādi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #154 : 2015. gada 04. marts, 16:26:05 »
tā, nākamais teātra zip raidījums jau sestdien - Klaidoņa lūgšana.
Nezinu, kā lasīsies televīzijā un arī tēma tāda - ne īsti jā, ne īsti nē (katrā ziņā man labāk Selindžera Lūgšana kā rakstudarbs labāk patīk par šo Lūgšanu ( klaidoņa :)  jauka vārdu spēlīte :)  haha), bet katrā ziņā te būs ar ko acis pamielot - Meiers, Liepa, Vāne un, ja nemaldos, arī Pudža te spēlēja!!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #155 : 2015. gada 04. marts, 16:46:59 »
Klaidoņa lūgšana man ļoti patika.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #156 : 2015. gada 05. marts, 16:31:14 »
Man arī ļoti patika. Bet es atkal evakuējos brīvdienās. Kad sāks rādīt neinteresantās, tad es varēšu skatīties, grrrr.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #157 : 2015. gada 05. marts, 20:27:50 »
Būs jāmēģina skatīties citu lūgšanu :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #158 : 2015. gada 06. marts, 08:57:18 »
Un vienalga - man pagājšsestdienas Lūgšana ārkārtīgi patīk :)

p.s. aptauja!
Kā jūs izrunājat frāzi - Klaidoņa lūgšana?

Mums mājās veselas pārrunas bija, kamēr izspriedām, ka ir divējādi klaidoņi- en`maku tās zīems uzrakstīt, bet mēģināšu izstāstīt
1) tā gari stiepti plūdeni izrunājot "ai", kā vārdā klaiņot [klāiņot] - klāidonis, tas ir puisis , kas kvalitatīvi klaiņo, tērpies džinsos un kovboja cepurē.
2) un otrs ar lauzto intonāciju - kla-idonis, tas ir tāds kā bomzis, noskrandis pieklīdenis.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #159 : 2015. gada 06. marts, 09:16:51 »
Izruna vārda nozīmi nemaina.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #160 : 2015. gada 06. marts, 10:05:59 »

1) tā gari stiepti plūdeni izrunājot "ai", kā vārdā klaiņot [klāiņot] - klāidonis, tas ir puisis , kas kvalitatīvi klaiņo, tērpies džinsos un kovboja cepurē.
2) un otrs ar lauzto intonāciju - kla-idonis, tas ir tāds kā bomzis, noskrandis pieklīdenis.

:wtf:  kas tie par stereotipiem? Amīšu filmas esi pārskatījusies? Te neviens kvalitatīvi neklaiņo - baigi paklaiņosi ziemas salā kovboja cepurē. Vienīgie kovbojcepurnieki LV ir šļāgerdziedātāji, kas sevi par baigajiem skarbajiem večiem iedomājoties, dzied saldās maigās balstiņās.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #161 : 2015. gada 06. marts, 10:07:31 »
ūja vējš, maina un kā vēl :)  zāāāle un zā-ale.
Un kalidonim arī parādās tāda netverama, bet tomēr esoša nianse:)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #162 : 2015. gada 06. marts, 10:19:51 »
Man klaidonis ir pa vidu starp stieptu un lauztu :D Toties luugshana riktiigi gara

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #163 : 2015. gada 06. marts, 10:27:22 »
Kriitosha intonaacija.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #164 : 2015. gada 06. marts, 10:47:29 »
  kas tie par stereotipiem? Amīšu filmas esi pārskatījusies? Te neviens kvalitatīvi neklaiņo - baigi paklaiņosi ziemas salā kovboja cepurē. .

Nu tur jau tā lieta - tāpēc par latviešu klaidoņiem pareizi esotteikt ar skaldīto intonāciju. :)