Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94538 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #255 : 2015. gada 01. septembris, 10:31:06 »
Jā. Man Vāne vispār ir kļuvusu par mīļako aktrisi (vienu no), agrāk pat nepazinu viņu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #256 : 2015. gada 01. septembris, 15:55:21 »
Vakar izlasīju Raudupieti.
1) Blaumanis man ļoti patīk kā stāstnieks, viņam tādi slēptie jociņi, skolas laikā nemaz nepadomāsi, kas slēpjas aiz tiem vārdiem, ne jau vienmēr rupjības, bet tāds sarkasmiņš, asprātība.
2) no 20 lapu garās noveles - visu cieņu radošai komandai - izveidota luga tuvu tekstam, gandrīz vis`par tikai Blaumaņa vārdiem, lasīju, viss Blaumaņa teksts uz skatuves bija, nu gandrīz, izņemot vienu vietu, ko izcelšu atsevišķā punktā:)
3) Vecā Raudupa bērēs Kārlis pats uzaicina dejot saimnieci - tomēr tātad tādu kā amizieri viņš dzen ar Raudupieti. Bet vairāk arī neko, ne ciemos nāk, ne runājas.
4) tas moments man izrādē nepatika - deju laikā nu gluži kā no Skroderdienām un Antonijas norakstīts tas brīdis - Raudupiete kā traka griežas uz riņķi, beigās bērns pienāk un sauc - "mammiņ!" un apstādina viņu. Un Skroderdienās bija efektīgāk. Interesanti, kura izrāde bija pirmā?
5) atkal par Blaumani - man patika viņa rakstības stils tirgus ainā, pie abu izskaidrošanās - kad K pateicis, ka nevarēs precēt tomēr, R saķer K(ārļa) roku kā spīlēs, R ievelk K priedītēs. Ak jel tā ainiņa - kā R ievelk nabaga K mazās priedītēs, lai nebūtu ļaužu acīs pašā izmisuma un zskaidrošanās  brīdī ..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #257 : 2015. gada 01. septembris, 20:17:09 »

4) tas moments man izrādē nepatika - deju laikā nu gluži kā no Skroderdienām un Antonijas norakstīts tas brīdis - Raudupiete kā traka griežas uz riņķi, beigās bērns pienāk un sauc - "mammiņ!" un apstādina viņu. Un Skroderdienās bija efektīgāk. Interesanti, kura izrāde bija pirmā?
Kura pirmā? Bet protams, ka Skroderdienas, ja nemaldos, jau bija 5.sezona pēdējam -Rogas iestudējumam. Piekrītu, ka bija pārāk liela tās epizodes līdzība, bet varbūt, ka Seņkovs neapzināti to aizguva un pat nepiefiksēja, ka tā nav paša ideja.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #258 : 2015. gada 01. septembris, 22:24:28 »
Nesaprotu, kad lai noskatās "Raudupieti"... Kaut kā vakari par īsu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #259 : 2015. gada 02. septembris, 23:19:56 »
Tā, tikko noskatījos "Raudupieti" - man patika! Un teātra izrādei, manuprāt, labi nofilmēts, patiešām skatāmi. Taisni vai žēl, ka teātrī netiku redzējusi.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #260 : 2015. gada 04. septembris, 09:07:12 »
Izrādi redzēju pasen teātrī, vairs tik spilgti neatceros, bet atceros to, ka Kārlis nelikās kaislības vērts, bija tāds nekāds. Vānes kaisle arī mani nepārliecināja, bet diemžēl vairs neatceros, kāpēc. Patika scenogrāfija un tas, kā tika parādīta puisīša nāve.
Laikam savas izjūtas jāraksta tūlīt pēc izrādes, negaidot, kad kāds iesāks, kad viss vēl spilgti atminā.

Par Vāni runājot, nesen biju vienā pasākumā, stāvēju blakus un ilgi pētīju, domāju - kkur redzēta. Tikai pēc laba laika attapu, ka Vāne - viņa izskatās pēc tīnes, tik jauniņa, vēl aiz milzīgām brillēm aizslēpusies.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #261 : 2015. gada 05. septembris, 12:23:04 »
Es arī beidzot noskatījos. Kopumā patika. Seņkovam ir talants, mazus stāstus spilgti parādīt. Ezeriņš, Blaumanis.
Vāne lieliska, lkm jau tā ir spilgtāka viņas loma. Kārlis kā slotaskāts, man gan netapa skaidrs, vai tam tā bij jābūt vai aktieris neko vairāk nevar izdabūt.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #262 : 2015. gada 06. septembris, 00:06:14 »
Citēju - "Kārlis kā slotaskāts, man gan netapa skaidrs, vai tam tā bij jābūt vai aktieris neko vairāk nevar izdabūt."

tas atsauca atmiņā, kas Subim pārmeta, ka viņa Ešlijs Vējiem līdzi esot memļacīgs un iestudējuma režisors van den Boss vienā intervijā teica - kāpēc jūs pārmetat aktierim, kas jūs domājat, ka, ja es tā nebūtu gribējis un paredzējis, viņš tādu Ešliju spēlētu?

no ta secinām, ka arī Raudupietē acīmredzot tā ir režisora ideja vai aarī nespēja ieskaidrot aktierim,,,

Atslēdzies Mango

« Atbilde #263 : 2015. gada 07. septembris, 10:07:54 »
A es par ko? :) Es gribētu zināt, kā tas slotaskāts bija domāts. Bet tagad vairs to neviens nepateiks, Raudupiete beigusies.

Kā jums Oņegins? Sajūsmā kā 99% cilvēces?
(Man ar tiem mūzikliem švaki, īpaši klasiskiem kā šis, man bij garlaicīgi..mūzika patika, aktieru dziedājumi galīgi nē..)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #264 : 2015. gada 07. septembris, 10:12:09 »
Oņeginu vēl nenoskatījos, man tik daudz jānoskatās, kamēr nav beigusies piejamība...

Vēl Dirty Deal teatro Baltā grāmata`jāpārskata! Tā bija sestdien pa dienu pa ltv1

Atslēdzies samtene

« Atbilde #265 : 2015. gada 07. septembris, 14:59:54 »
Žēl, man tā arī nesanāca Raudupieti noskatīties pa TV :cry: .
Bet par Kārli-slotaskātu :), man šķiet, ka tā arī vajag būt, ka viņš ir tēlots tāds memļaks un neizlēmīgais latvju vīrietis-parastais.

Ja jau pat nevar uzņemties atbildību un pateikt, es tevi neprecēšu tāpēc, ka tu man nepatīc/nemīlu, bet kaut ko vervelē, ka bērns ir par traucēkli. Un tā sieviete tak tai savā prāta aptumsumā arī tic, ka aizvācot traucēkli, tiks pie kārotā...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #266 : 2015. gada 07. septembris, 15:25:23 »
Ā, un vēl man jautājums tiem, kas skatījās TV ierakstu.

Visu cieņu vecajai aktieru paaudzei, te domāju R.Birgeri. Vai ierakstā arī viņa tika tā no pārējiem uzpasēta, pieturēta un sēdināta uz soliņa? Nē, man jau patika, ka jaunie puiši tā uzved uz skatuves un noved, un pietur... Bet vai tā tomēr nav tāda veca cilvēka mocīšana?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #267 : 2015. gada 07. septembris, 15:38:22 »
protams, ka ari ierakstā  viņu uzpasēja, sēdināja, viņa maz runāja, bet - manuprāt ne jau mocīšana tā ir, bet cieņa un iepriecināšana! Lai varētu teikt, ka viņa joprojām spēlē un ir vajadzīga!

p.s. kādreiz noskatīšos vēl, bet šoreiz man tā "veceņu" daļa ne pārāk patika, tad jau puiši ar neprofesionālo skatuves runu bija jēgpilnāki un ne tik didaktiski.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #268 : 2015. gada 07. septembris, 15:55:58 »
Oņegins. Slinkums rakstīt, bet dažos vārdos tomēr pateikšu savas domas.
1. cēlienā tā draugu trijotne kaut kāda kariķēta, jocīga, pārāk uz komisko velk, Oņeginā tādā nevar iemīlēties, nav saprotams, ko tāda meitene kā Tatjana viņā ierauga, jo nekā tāda viņā nav.
Vienīgi Tatjanas lomas tēlotāja iznes cauri savu lomu, viņa ir tāda, kādai vajadzētu būt.
Oņegins otrajā cēlienā beidzot ir Oņegins. Kad pārtrauc tās pirmā cēliena ākstības. Tur viņa traģika atklājas un aizkustina (ja neskaita beigu daļu)
Ķuzule nav Puškina Olga, meitene - dzimusi koķete, kas patīk vīriešiem. Laikam tādēļ, ka no pelēkās Olgas neko citu nevarēja izspiest, režisors lika viņai uzspēlēti smieties ha, ha, ha.. Lai vismaz tādejādi parādītu, ka viņa ir tāda viegla flirtētāja, koķete.
Un visbeidzot - drausmīgās beigas. Es biju pilnīgi pārliecināta, ka izrāde beigsies, aizkari aizvērsies, līdzko izskanēs šavieni vai šāviens, kad Tatjanas vīrs duelējas ar Oņeginu. Taču ne, biju nepatīkami pārsteigta, kā pastiepta izrāde. Busuļa gaudu dziedājums uz nāves gultas jau šķita muļķīgs un komisks, kaut dziedāja gluži pretēji. Tak uztaisīts laikam, lai Busulim būtu vēl kada aina, kur izrādīties. Un ar nožēlu bija jānoskatās, ka Skrastiņam beigās jāākstās un jātizlojas, lai pastieptu beigas. Vai tiešām neviens neredzēja, ka tā beigu daļa ir pilnīgi lieka, bezgaumības kalngals un pilnīgs debīlisms? Ja līdz tam vēl visu to eklektiku kaut kā varēja pieņemt un attaisnot, tad beigas sabojāja visu pilnīgi un neatgriezeniski.
Radās iespaids, ka izrāde veidota un pakārtota Busulim, liekas ainas un dziedājumi, arī Tatjanas sapnis ar Kerēvicas dziedājumu laikam radīts, lai varētu Kerēvicu iepīt kādā ainā. Labs bija Tatjanas trešais sapnis, tas sevi attaisnoja un bija par lietu. Pārējie varēja nebūt.
Mūzika ne ar ko neizcēlās, bet netraucēja vismaz, nebija sarežģīta vai garlaicīga, taču neviens dziedājums nebija kā kulminācija, tā īsti neaizkustināja. Nu tā kā Z. Liepiņa Kvazimodo, piemēram. Nepatika Tatjanas motīvs duetā ar Oņeginu, kad viņš mīlestībā viņai atzinās. Lācis laikam nebija sapratis Tatjanas dvēseli, jo tā nebija Tatjana, kas tur asi, skarbi dziedāja, un tas motīvs nebija viņas raksturam piemērots. Ievas Segliņas tēlojums patika no sākuma līdz beigām.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #269 : 2015. gada 07. septembris, 15:58:14 »
Jā, cieņa viņai tika izrādīta, arī no skatītāju puses. Bet tajās karstajās augusta dienās, man tomēr viņas sametās žēl.

Un man atkal tā veceņu daļa patika tīri labi, likās, ka savelk to visu tā kopā (ja tā var izteikties).