Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94199 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #285 : 2015. gada 08. septembris, 14:39:48 »
Sarunās Lācis stāsta par Busuli, tās var noskatīties.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #286 : 2015. gada 08. septembris, 15:51:52 »
Mūzikls pēc Aleksandra Puškina darbu motīviem... Ar to, manuprāt, ir pateikts viss :). Izrāde tomēr nebija hrestomātisks Puškina Oņegina izklāsts.

Izrādes radītājiem ir tiesības piedāvāt savu versiju, savu skatījumu uz Puškina darbiem, paņemt no viena, no otra pa bišķim, kaut ko piefantazēt klāt... Un katrs jau Puškina radītos tēlus saredz, izprot un iztulko savādāk... to laikam sauc par interpretāciju :)

Man patika kopumā, kaut  pret mūzikliem man vispār ir diezgan rezervēta attieksme.
Man patika izrādes vēriens, scenogrāfija, aktieru meistarība (arī vokālā), utt. Tādām, manuprāt, būtu jābūt lielās zāles izrādēm.
Un man vispār patīk K.Lāca teātra mūzika. Vienīgais, kas man nepatika, bija fonogrammas tajos "tautas" dziedājumos, varbūt, ka TV ierakstā tas tā nekrita ausīs... Bet ar prātu jau es saprotu, ka tā vajadzēja labskanības labad.

Bet ar Busuli laikam ir tā, ka vienai daļai viņš riebjās, citi/citas atkal gandrīz vai dievina... es nepiederu ne vieniem, ne otriem, kaut atzīstu, ka viņš ir talantīgs puisis :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #287 : 2015. gada 08. septembris, 16:27:51 »
Nav jau runa par drošību un mieru visā pasaulē, bet gan par biļešu noieta drošību. Un savs stāsts arī tika radīts, ar mazo resnkāju vīreli Puškinu centrā Vai tad ne? Nekur jau netiek teikts, ka Puškina librets...

Ā, ja par biļešu noietu, tad skaidrs. Tāpēc arī stāsts neglābjami izkropļots un padarīts par otrā plāna līniju  (Tatjanas un Oņegina), bet centrā strupkājis - Busulis.
Mūzika viduvēja, bet labi, ka vienkārša un nenomācoša. Citādi - neviens motīvs nav smeldzīgs vai aizkustinošs vai ausīs skanošs vēl pēc izrādes. Bez paša uzveduma šī mūzika izplēn aizmirstībā. Ne tā kā daudzi citi mūzikli vai muzikālas izrādes, kad mūzika sāk dzīvot savu dzīvi, un mēs pat aizmirstam, ka šis gabals ir no tādas un tādas izrādes.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #288 : 2015. gada 14. septembris, 20:00:09 »
Vai tad Billi neviens neskatījās?
Es nevarētu teikt, ka viss man patika Daces Bonātes tēlojumā, bet ļoti patika gan Līga Zeļģe, gan Mārcis Manjakovs, viņu pārtapšana dažādos tēlos.
Vispār nevarēju iedomāties, kā Billi parādīt, bet bija interesanti izdevies - kā veca cilvēka atmiņu stāstījums. Tikai nesaprotu, kāpēc Bonātei vajadzēja visu izrādi būt tik nabadzīgā, nožēlojamā, apvalkātā tērpā?

Atslēdzies Vilma

« Atbilde #289 : 2015. gada 14. septembris, 22:00:56 »
Skatījos, ļoti patika. Sākumā mazliet traucēja, ka arī skatītāji bija redzami, bet tad vienā brīdī vairs nemanīju. Iepriekš nebija nācies redzēt Zeļģi, vienkārši perfekta. Bet par Daci Bonāti var droši teikt, ka tā nu ir viņas loma, tā bērnišķīgā čieptēšana un pieredzējušas sievietes seja, perfekti salikās stāstā par Billi. M. Maņjakovs mana vājība no Herstvuda laikiem, tā ka viņa tēlojums no tētuka līdz saldējuma tirgotājam noteikti likās pat ļoti baudāms.
Vienīgi nesapratu pirms izrādes sarunā ar Rubeni, A.Kubuliņa pārmeta Maņjakovam tēva lomas nelatviskumu, tā arī nesapratu kurā brīdī viņa to bija saskatījusi.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #290 : 2015. gada 14. septembris, 22:14:47 »
Skatījos, ne tā baisi cītīgi, bet vispār man gluži labi patika tas, ko redzēju.  Klātienē droši vien bijis pavisam jauki.
Kubuliņa jau vienmēr bijusi dāma ar viedokli, diezgan kategorisku :), bet es arī to slāviskumu kaut kā nesaskatīju.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #291 : 2015. gada 14. septembris, 22:35:02 »
Slāviskums bija tajā izpriecu laukumā, tur vēl kaļinku dziedāja. Bet tas jau nebija tēvs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #292 : 2015. gada 19. septembris, 15:36:26 »
JRT “Fundamentālists“  šovakar TV1.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #293 : 2015. gada 21. septembris, 11:00:52 »
Tas nu gan bij nelietīgi. Vakar Funfamentālists stavēja netā. 2/3 noskatījos. Kamēr gatavoju vakariņas, šie izņēma un ielika paziņojumu, ka netā nebūs. Nu bāc. Tad kāpēc bija???
Un ko man tagad darīt..es nezinu, vai gribu vēlreiz skatīties tās 2/3 izrādes, bet beigas gribu zināt!!!
Ja neliek, tad neliek, ne tā kā šoreiz, esmu dusmīKs, vīlies utt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #294 : 2015. gada 21. septembris, 11:18:33 »
Es noskatījos. Saprotu Mango dusmas. Patika ļoti. Inga Tropa kā aktrise izcila šajā izrādē. Viņas trumpis - dabiskums. Pārliecinoša gan 18 - gadīgas naivas meitenes , gan fanātiskas ticīgās tēlā. Puisis tāpat, īsts modernais, pretrunu plosītais mācītājs, kas meklē atbildes.
Nomierinu Mango, izrāde beidzās, var teikt, labi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #295 : 2015. gada 21. septembris, 11:35:45 »
Jā,tā Mango, ir totāla kretīniska cūcība.
Izrāde arī ļoti patika. 
Varbūt kādam ir ierakstīts?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #296 : 2015. gada 21. septembris, 11:50:13 »
Kas tā bija par zāli? Nojaušu, ka tā ir mistiska zāle, kurā dažreiz notiek izrādes, bet es neesmu nekad bijusi, šķiet, kkur aiz kafejnīcas?

Atslēdzies samtene

« Atbilde #297 : 2015. gada 21. septembris, 11:58:27 »
Tā bija Mazā zāle, vārtrūmē, pagalmā, vai kā to vietu sauc :)

Jūs mani satriecāt... Es gribēju skatīties internetā šonedēļ, cerams, ka arhīvā vismaz ir atstājuši...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #298 : 2015. gada 21. septembris, 19:44:47 »
Žēl, ka nesanāca noskatīties - redzēju teātrī, man patika. Bet man jau vispār patīk Gāga, tāds mīļi lācīgs :)

Kāda nu tur mistiskā zāle - JRT Mazā zāle un viss. Un tur kā jau visās mazajās zālēs, labais klātbūtnes efekts.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #299 : 2015. gada 21. septembris, 20:44:19 »
Mistiskā tādā ziņā, ka esmu tikai dzirdējusi. Jo parasti jātraucas uz Talsu ielu.
Un vienu šausmu stāstu dzirdēju, kad tur Apine savas izrādes ietvaros esot kūpinājusi kko un skatītāji pamatīgi smakuši. :D