Autors Tēma: Flīzēšanas zinātājiem: flīzes uzsūc ūdeni  (Lasīts 8476 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Flīzēšanas zinātājiem: flīzes uzsūc ūdeni
« : 2015. gada 03. novembris, 15:29:33 »
Tātad mana aizkavēto ģēniju kopiena beidzot apflīzējusi dušas sienas. Bravo! Pat gads nepagāja, dažus m2 flīzējot.
BET baltās keramikas sienas flīzēs (ar reljefu, pirktas hanzas flīžu tirgū par ~8EUR/m2, tipa ko no baltām parasta izmēra flīzēm var samaitāt... :D ).Aizšuvotas jau pirms kāda laiciņa (KIILTO šuvotājs, ja kādam tas ko izsaka).

Testējot dušu, atklājās, ka sienas flīzēs sūcas iekšā ūdens. Flīzes pa perimetru maina krāsu uz tumšāku. Tātad sūcas pa šuvēm. Protams, flīzētājs vaino flīzes (t.i. atzīst, ka gluži norma tā nav ;) ), flīžu tirgus -flīzētāju un šuvotāju, visas keramikas flīzes uzsūcot... Bar arī šī situācija norma neesot... Klasika. Skaidrs, ka sū**, bet vainīgs jebkas tikai ne es.

Jautājums
1) Kurp tālāk pa flīzi tas ūdens var aizsūkties, pelējums iemesties? Kādas vēl sekas tam var būt? no tā izsecinātos nākamais
2) ko ar tām pāris sienām darīt? Atstāt? Likt pāršuvot?  Daudzīt šīs flīzes nost un pārflīzēt ar citām flīzēm?
3) tādu situāciju zinātājiem: kas pie tā tomēr ir vainīgs?

Mēģina dvest ,ka nosmērēšot vēl ar kkādu figņu un tad varbūt nesūkšoties... Aha, kādu nedēļu, ja?
Santehnika tikpat kā nav ielikta (tur operācija minimāla), kad to saliktu, ko mainīt vēlāk būtu vēl daudz lielāka ķēpa...

Kā man ir fīlings, ka šo attīstīto būtņu izpildījums nekad nebeigsies  :evil:  Līdz kāds izlidos pa n-tā stāva logu...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. novembris, 16:41:27 no pitons »

Re: Flīzēšanas zinātājiem: flīzes uzsūc ūdeni
« Atbilde #1 : 2015. gada 03. novembris, 15:46:23 »
Varu vienīgi izteikt tev līdzjūtību - un vienoties nicinājumā pret dīvainajām būtnēm, kas sevi dēvē par celtniekiem :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 03. novembris, 15:54:00 »
Pag, nesapratu - flīzes virsējā kārta taču nav kā neglazēta māla puķupods. Kā kaut kas var tur sūkties iekšā? Flīze taču kārtaina? Jeb tomēr viendabīga?

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 03. novembris, 15:56:47 »
Virskārta balta glazūra. Sāni un apakša tipa brūnīgs māls - uzsūcošs.
Tā esot visām glanzētajām HFT (ja tas ir trūkums, neko tur nepērciet. Nekad)

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2015. gada 03. novembris, 15:57:32 »
Varu vienīgi izteikt tev līdzjūtību - un vienoties nicinājumā pret dīvainajām būtnēm, kas sevi dēvē par celtniekiem :)
Njā, uz šo sugu skatoties, ir skaidrs, ka cilvēku slinkumam, stulbumam un bezkaunībai vnk nav robežu.
Varētu rīkot realitātes šovu...

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 03. novembris, 17:02:45 »
tā, dēļ reklamētājiem citā tēmā šī novēlusies no redzesloka.
Joprojām aktuāla.  :confused:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2015. gada 03. novembris, 17:31:48 »
Tu esi pats nelaimīgākais cilvēks...  :rat: Nu, gadās, drusku nepaveicās.

Būtībā samirkst/samitrinās jebkuras šuves (šuvotājs maina krāsu). To, ka sūktos iekšā flīzēs, dzirdu pirmo reizi. Acīmredzot nekvalitatīvas (zema blīvuma flīzes) un vai arī šuvotājs. Smērēt tur kaut ko virsū, tipa kaut kādu blīvētāju - nezinu vai jēga.  Es atstātu kā ir un pēc pusgada tad jau redzēs...sist nost visu ir vēl sliktāk nekā pirms tam bija...

Ja dušas telpā nav pietiekama ventilācija, tad pelējuma sēne būs virsū viens divi arī ar "normālām" flīzēm. 

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 03. novembris, 17:59:22 »
Jā savas veiksmes apmērus es jau sen apjaušu, 'tpaēc parasti visu ko pērkot, prasu garantiju :D

Sūcas iekšā flīzē. Acīmredzami. Laikam palieka jāpamērc spainī un jānobildē, kā tas izskatās. Apmēram tāpat izskatās arī uz sienas.
Kāda ir varbūtība tā iepirkties 2x?  :banhead:

Lūdzu sīkāk, kāpēc nosist nost no tām 2sienām (ne jau visas, bet tās pāris pie dušas) un uzlikt citas, normālas flīzes būs sliktāk? m2 tur nav daudz...

Ja eksistē kkas, ko es negribu vēl vairāk par šīs bezjēgas pagarināšanu, ir ...to atkārtot pēc pus gada!
+vēlāk būs uzlikta santehnika un par tās cilāšanu nost un virsū, protams, arī ir jāmaksā. tāpēc, ja plēš nost tās flīzes, tad labāk to darīt pirms ir salikta santehnika.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. novembris, 18:05:12 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2015. gada 03. novembris, 18:47:37 »
Zināmais par materiāliem:
 Elastīgā flīžu līme pelēka Fke/ Sakret 25 kg pelēkā 1 maiss (nav vienīgais, bet tos acīmredzot tirgo 25kg maisos)
KIILTO flīžu šuvju masa / 3kg / 10/ balta
http://buvlaukums.lv/site/docs/12/08/2012/katalogs.pdf vispār ir tikai 1 šuvju masa, par ūdeni tur nekas nav teikts. bet katalogs arī nav svaigs... Ko nu google deva.

Pašas flīzes pirktas Hanzas flīžu tirgū baltas 20x20cm (de facto 19,8x19,8cm, cena ap 8EUR/m2, bet tās ir baltas 20x20bez pretenzijām uz krutumu, bet nu piesūkties tā kā nevajadzētu), it kā piemērotas vannasistabai un pēc pārdevēju teiktā nekam tādam ar tām notikt nevajadzētu. Vaino licēju un šuvotāju. Tas - flīzes. Un tā pa riņķi...
Uz pēcpuses tām flīzēm Villeroy & Boch logo, bet nekur publiski (googlei) pieejamā netā artikuls 1188WG0 (ne ar ne bez atstarpes pa vidu) flīzes datus neatgriež. VB kolekcijās arī nemanās...
Ņemot vērā, ka flīze uzsūc ūdeni kā švamme un tas pēc interneta esot raksturīgi ķīniešu djošakiem  - vai tā nevar būt ķīniešu vai tml. VB podģelka?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 03. novembris, 23:48:29 »
Lūdzu sīkāk, kāpēc nosist nost no tām 2sienām (ne jau visas, bet tās pāris pie dušas) un uzlikt citas, normālas flīzes būs sliktāk? m2 tur nav daudz...

Kāda garantija, ka citas būs normālas? :D Mož Tev karma tāda! :D
[Tev PZ.]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 04. novembris, 08:58:08 »
Īsti nevaru iedomāties situāciju, ka glazētas flīzes piesūcas un glazūra maina krāsu. Neredzot savām acīm, grūti pateikt, cik tas ir tālejoši bīstami. Pelējums - ja tās ir ārsienas, var mesties un metīsies. Bet pelējums var mesties jebkādu ārsienu iekšējā apšuvuma flīžu šuvēs.
Ja nav atvērtu spraugu, nekur diži tālāk par pašām flīzēm tas ūdens nevarētu aizsūkties, ja tas nav baseins, kas mirkst ūdenī 24/7.
Ja nošuvots kvalitatīvi, tad tā tomēr ir flīžu vaina un ja mani tas satrauktu, es pārliktu flīzes dušas daļā, izvēloties kādu amizantu, pārējā interjerā iederīgu krāsu/attēlu motīvu. Bet te būs problēmas salaist izmērus visticamāk. (ar to gan var cīnīties flīžu izvēlē).
Kas pie tā vainīgs - visticamāk flīzes virsmas apstrāde, kas glazūru veido tikai tieši pa virsmas plakni, netaisot nekādu minimālu glazūras pārlaidumu uz sānu skaldnes.
Ja vaina nešķiet mirstama, šuves var regulāri apstrādāt ar šuvju eļļu. Tāda ir nopērkama, hidrofoba, atgrūdīs ūdeni. Nepateikšu ar ko tieši tā atšķiras no parastas eļļas, gan jau ka tikai ar mārketinga niansēm. Cik bieži veikt šuvju apstrādi arī nepateikšu, zinu, ka es pats slinkoju un to nedaru, lai gan eļļas pudele stāv.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 04. novembris, 13:14:57 »
Es arī līdz šim tādu situāciju pat uzmurgot nevarēju....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 04. novembris, 14:15:05 »
Es visu nelasīju, bet es rīkotos tā - ja tie flīžu pleķi man neliktos pieņemami, plēstu nost un liktu jaunas. Nav man aknas iztiesāties ar HFT. Bet negribētu sevi arī kaitināt katru dienu skatot pleķainas flīzes. Jā, zaudējumi.

Pirms pieciem gadiem taisīju remontu vannasistabā, apbraukāju visādus suped duper vājprātā dārgos salonus. Arī Hansas FT, kas starp citu bija vissūdīgākais no viņiem. Un nopirku vienkāršas flīzes Krūzā. 5 gadus apmierināta, neko neeļļoju, bet nupat parādījās pirmais pelējums šuvju vietās, ko darīt?

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2015. gada 04. novembris, 14:34:41 »

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 04. novembris, 14:35:58 »
Mani vairāk par vizuālo tēlu, kas savā veidā ir pat stilīgs, satrauc tas, kurp tas ūdens var aizsūkties un kādas sēnes tur samesties...

Un nē, tās nav ārsienas. Bez zem manis ir daudzi stāvi...