Autors Tēma: Redze  (Lasīts 8298 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Redze
« : 2014. gada 13. oktobris, 12:29:14 »
Kaa jums ar redzi? Jautaajums tiem, kam redze jau sachakareeta. Man brilles liidz shim nevajadzeeja, taapeec nemaz nezinaaju, kaa ir tad, kad saac jau laaga neredzeet. Shovasar pamaniiju, ka, izejot laukaa, ir taadi diivaini laika apstaaklji - taada kaa miglinja visu laiku turas,taada kaa nokreesla vakaros, es toch domaaju, ka tie ir laika apstaaklji. Peec tam pamaniiju, ka dikti jaapiepuulas un jaasasprindzinaas, lai izlasiitu, piemeeram, uz zaalju kaarbinjas, kas tur rakstiits. Aizcilpoju pie acu daktera. Domaaju, iedos kaadus acu pilienus vai ko, i viss buus chikeniekaa. A nee, secinaaja, ka taalumaa es redzu labi, bet lasiishanai vajagot jau brilles. Esot dabisks novecoshanas process, neatgriezenisks, cits nekas neatliekot, kaa brilles. Man shoks, es ta domaaju, ka zinaatnes progress, ka ir kaut kaads veids izgudrots, kaa uzlabot redzi. A nekaa, dakters saka - brilles i vsjo. Vai tieshaam taa var buut, varbuut slikts dakters traapiijaas? Varbuut juus kaut ko zinaat, kaa uzlabot redzi. Brilles neesmu iepirkusi, lasu taapat, bet tas miglainais skats mani besii.

Atslēdzies Afrora

Re: Redze
« Atbilde #1 : 2014. gada 13. oktobris, 12:37:23 »
a kas tev ir pret brillēm??
es briļainis visu mūžu tāpēc jautāju :)
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 13. oktobris, 12:51:42 »
Ja visu muuzhu, tad nekas. A ja peekhsnji vajag lietot taadas neertiibas, tad gribas tomeer kaut kaa savaadaak, liekas neticami, ka nevarees atguut vairs skaidro skatu uz dziivi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2014. gada 13. oktobris, 12:53:12 »
Var jau kontaktlēcas izmēģināt..

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 13. oktobris, 13:00:39 »
Veel trakaak. Bet man jau tikai lasiishanai taas brilles vajagot.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2014. gada 13. oktobris, 13:06:26 »
A man briļļainās seksīgas liekas. Ja kas.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2014. gada 13. oktobris, 13:14:27 »
redzes uzlabošanai, man domāt, ir tikai brilles, lēcas vai operācija.
pašam jāizvēlas visnesāpīgākais :)
un lasīšanai ... tad vispār tas ir kā bez brillēm :) kur tad tu parasti lasi?? darbā birojā - tur neviens neievēros, ja pašai savs kabinets :D mājā pie TV, tak mājinieki ar neņirgs ... a točā lasot, neviens ij nezinās :D
neesmu dzirdējusi par kādiem brīnumpilieniem ar kuru lietošanu redze tā uzlabotos, ka varētu atteikties no brillēm.

nojaušu, ka te vairāk psiholoģiska probiņa brilles uzlikt :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 13. oktobris, 13:26:36 »
Tak mani neuztrauc, ka kaads mani redzees ar brillem, bet fakts, ka redze pasliktinaas..

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2014. gada 13. oktobris, 13:35:52 »
Kā briļļainis no skolas sola, īpaši par to vairs neiespringstu, pamatskolā tad gan... Vienmēr šķitis, ka brilles sejas tā kā līdzīgas padara, vai. Bet tuvredzībai pie mazajām dioptrijām (-0,5,-1) redzes uzlabošanai ārste bija ieteikusi vingrinājumus, kurus gan īpaši regulāri nepildīju, tā kā par efektivitāti spriest nespēju. Par tālredzību nezinu vai ir kādi vingrinājumi.

Kontaktlēcas, strādājot ar datoru, nespēju lietot (pamēģināju - dienas beigās pilnīgs čau).

Draudzene taisīja lāzerkorekciju, ir ļoti apmierināta. Es uz to neparakstītos, turklāt rādās, ka redze atkal pasliktinājusies, bet lāzeroperāciju iesaka tikai, ja redze stabila. Un atkal - tas viss attiecas uz tuvredzību, t.i. "mīnus" dioptrijām.

Bet šajā sakarā jautājums par labu acu ārstu centrā, VC4, Arsā vai vēl kur, jo pienācis laikam laiks pilnībā pārbaudīt redzi, ne tikai pie optometrista pēc kārtējām brillēm piestaigāt... Lai varu saņemt pārliecinošu atbildi vai redze pasliktinājusies dēļ intensīvās datordarbības, vai iemesls varētu būt arī pēdējoreiz nomainītās brilles, kur lēcas ievietotas nesimetriski (viena vairāk izvirzīta), lai gan, pēc receptes spriežot, atšķirībām būt nevajadzētu (salonā, protams, apgalvoja, ka tas nekādu lomu nespēlē), vai vēl kas cits....

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2014. gada 13. oktobris, 15:13:24 »
Ilgu laiku redzēju kā ērglis. Diemžēl nu jau gadus 5 man lasīšanai ir brilles. Tās ir laika, ārprātīgas grāmatu kaudzes un niķa lasīt guļus pozā sekas.
Neērtības minimālas - man ir nekrietni dārgas brilles, toties tās nekad nav spiedušas, berzušas vai citādi traucējušas. Ārā acenes nav vajadzīgas, tālumā redzu labi, izņemot to nejauko pusgaismas-pustumsas laiku, tur kaut kādi traucējumi gan ir.
Nekādu citu zāļu šai ligai nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2014. gada 13. oktobris, 15:27:54 »
 Normaals novecoshanaas process - vecuma taalredziiba.

Es saveejaas arii sachakareeju skolas laikaa - baigi lasiiju, pat visekstreemaakos apgaismojuma apstaakljos :D Maajaas lietoju acenes, uz ielas paarsvaraa nee. Vienu laiku neesaaju arii leecas, bet darbaa pie datora tas izraadiijaas neiespeejami.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2014. gada 13. oktobris, 16:00:59 »
Man brilles ir jau tik ilgi, ka, ja kāds mani ierauga bez brillēm, tad pirmais secinājums ir, ka kārtējo reizi pa šmigu esmu tās pazaudējis/bija mans tāds nelāgs niķis zaudēt brilles un telefonus, gandrīz atsevišķa sadaļa budžetā prasījās/
Bet mīnusi kopš 13 g. v stabili un nemainīgi.
Pie visa vainīgi vecāki - neļāva lasīt visu nakti.  :smile: Tad nu man nācās lasīta zem segas ar kabatas baterijas palīdzību. Pāris gadu laikā mīnusi klāt ...
Par operāciju un lēcām neesmu domājis, jo dikti labi jūtos ar brillēm. Tipa saaudzis :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 13. oktobris, 16:54:42 »
Nu tu gan, Minne, pateici, sajutos taada dikti "jauna".

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2014. gada 13. oktobris, 17:06:43 »
Nu tu gan, Minne, pateici, sajutos taada dikti "jauna".

Piedod, Habibi, negribeeju aizvainot. Spriedu no Tevis rakstiitaa par to, ko aarsts teicis. Shis process var saakties sameeraa agri - jau ap 40. Taa vish i un taa tas diemzheel saucas :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #14 : 2014. gada 13. oktobris, 17:10:49 »
Vecuma taalredziibaa, jaaaa.. Kaa shito pienjemt? Taapeec jau prasu kaadu briinumzaaliiti, a visi te apgalvo - nekaa.