Autors Tēma: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?  (Lasīts 7033 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?
« Atbilde #45 : 2016. gada 13. janvāris, 12:52:49 »
Ja tīri kā vieta, neņemot vērā infrastruktūru un civilizācijas tuvumu (vai pareizāk - visa tā trūkumu), pirms dažiem gadiem apceļojot Kurzemes krastu, ļoti iepatikās Ovišrags.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mao

« Atbilde #46 : 2016. gada 13. janvāris, 12:55:33 »
Viskautkur nevarēs. Monaco vieta no 15 000... . Jahta katru gadu salētinās par desmit procentiem, savukārt uzturēšana tai gadā ir ap 10% no vērtības. Sanāk, ka jahtu jāīrē, ja vien neesi aptracis naftinieks.
Vispār uzdots bij budžetīgi diskutēt, bet nekas, nav jau kaut kāda klizma notikusēs.

Un Minnei padoms - nopērc tagad un pagaidām izīrē. Kad uz īso atbrauksi, varēsi villu no īres paņemt. A to vēlāk būs dārgāk, tas viens un villai no savas naud būs jātērē. Tas divi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2016. gada 13. janvāris, 13:40:26 »
Paldies jums visiem! Ir, ko padomāt, ko pasapņot :) Pagaidām tikai ideja iesēdās galvā, bet jūtu, ka tā sāk iesakņoties. Gribu uz Latviju, nezinu, kā dzīve sakārtosies pēc gadiem, bet, ja nu kas, negribētos zaudēt to saikni

Vienu periodu ņemšu un skatīšu cauri sludinājumus tajā pašā ss.lv, papētīšu piedāvājumu, cenas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #48 : 2016. gada 13. janvāris, 14:30:01 »
Mao ideja vispareizākā, tā es visu laiku vēroju Kauguru 2-stāvīgās barakveidīgās -vēl neviens mansardu nav uzrāvis, kaut gan jūras pusē vieta ideāla. Bet, ja nevar savākt kaimiņu piekrišanu, tad nekā...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #49 : 2016. gada 13. janvāris, 14:33:01 »
Jāpērk jahta, tad var pietauvoties un padzīvoties viskautkur.

Daugava pie Krāslavas vasarās laivai mēdz būt parāk sekla. Un tai, atšķirībā no jahtas, nav pat ķīļa :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2016. gada 13. janvāris, 15:18:56 »
Kam tas ķīlis vajadzīgs?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #51 : 2016. gada 13. janvāris, 15:40:00 »
Kam tas ķīlis vajadzīgs?
Lai neaBgāztos

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #52 : 2016. gada 13. janvāris, 21:51:04 »
Mao dzīvo Salaspilī ? :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2016. gada 13. janvāris, 22:01:20 »
 :rofl: Tas šo to padara skaidrāku.... :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #54 : 2016. gada 13. janvāris, 22:19:03 »
Mao dzīvo Salaspilī ? :rat:
Nākotnes Vasjuki laikam

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #55 : 2016. gada 13. janvāris, 22:30:54 »
Lāb Minne saņēmos es arī, šai tēmai...
Uiiij kā es tevi saprotu... varu padalīties, esmu šī pat jautājuma otrā pusē...
Man gandrīz vai piespiedu labprātīgā prātā būs jāatsakās no šīs pēdējās saiknes ar Latviju.... jaunais gads iesakās ar paziņojumu no radiņiem -usjo tirgojam nost... seko lirika,ko tavā tēmā nafik nevajag...bet...
rezumējums...nekas daudz no tāda tava plāna nesanāk..nē nu gan jau sanāk...bet tad jākonkretizējas...cik gribi ieguldīt....
smukākā,labakā ,ērtākā vieta tas pļāpājams..katram vienalga būs sava...
galvenais lai izpildījums reāls un iespējams....
mums- punkts NR 1 Rīgas rajons, dzīvoklis, stāv un gaida mūsu apmeklējumu 1-2x gadā, veicam maksājumus.... dažreiz kaitina,ka jāmaksā ..ko padarīsi...pagaidām natteiksimies,cik varēsim tik ilgi vilksim...kad aizbraucu..tad pilna laime un emociju buķete...
Punkts Nr2 lauki...patāli. Stāmeriena, ja nebūtu piedraudējuma neatteiktos nekad un neparko...kā noturēt,kā saglābt, šobrīd intensiivi domāju :(
kad biju ielikusi ideju tjipa samesties šādiem pat Latvijas rezervistiem,sadalīt kaut uz galviņām 2,4,6 daļās... lai ir tā vieta kur braukt..tusēt atpūsties uttutjp..mani izvilpa..jo latvietis nesaprot tādu kkooperēšanos un dalīšanos un izpalīdzēšanos... man savukārt liekas ka kopā var izdariit vairāk nekā viens.. bet nujā... :sad_smiley:
tā..laikam es atkal neatbildēju pēc būtības... :rat:
katrā ziņā es varu pastāstīt kāpēc ir grūti vienam uzturēt īpašumu ,kurš nav dzīvoklis un  netrodas  Rīgas centrā...un ja pats esi prom. :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #56 : 2016. gada 13. janvāris, 22:42:47 »
Man domāt, te būtu jānoformulē labi vēlme - brīvdienām, kad gribas arī visu ko izskriet, redzēt, satikt, vai rāmam laikam, ko pavadīt ar sevi, savējiem un būt mierā ar visu pasauli. Pirmajā gadījumā meklētu kaut ko tuvāk Rīgai, Latvijas viducī. Otrajā gadījumā apsvērtu arī kādu tālu jūras malu.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #57 : 2016. gada 13. janvāris, 23:30:18 »
Minne, bet no kuras Latvijas malas tu esi? Vai tavi senči, radi?  Es tā kā atceros, ka tu minēji Āgenskalna rajonu. Tātad pilsētniece, bet vai visi radi arī 3-4 paaudzes rīdzinieki?

Uz kuru Latvijas malu TEV velk? Jūra, nejūra, ūdens, mežs, kalna gals? Uzticies sajūtām.

Es piedāvātu arī Latgali. Jā tālu. Jā, jāatrisina pieskatīšana, ja nav ciemata dzīvokļu mājā. Bet dažus gadus atpakaļ cenas bija ļoti lētas.

Laiks tur rit savādāk, lēnāk, mierīgāk. Drošāk. Mākoņi un debesis tur citādas. Mākoņi tik balti un pūkaini un debesis tuvu.  Uzkāp kalniņa galā un izkūsti saulē, siltumā un debesīs.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #58 : 2016. gada 13. janvāris, 23:56:11 »
Pūka- izklausās dikti smuki... :sad_smiley:
Laiks tur rit savādāk, lēnāk, mierīgāk. Drošāk. Mākoņi un debesis tur citādas. Mākoņi tik balti un pūkaini un debesis tuvu.  Uzkāp kalniņa galā un izkūsti saulē, siltumā un debesīs.

Bet- teiksim tā..tu brauc uz savu nekurieni vai kkurieni 2-3-5-7x gadā...
vajag..lai tā vieta ir tādā stāvoklī,ka tev nepāriet gribēšana uzkāpt kalnā un izkust saulītē :))
jebkura lauku saimniecība..pat ar vienu pliku māju, gada laikā klust par džungli....
un mums ir tā,ka aizbraucot 2xgadā uz 2ned. nav nedz laika kāpt kalniņos nedz izplūst zalītēs.... un tas viss ņemot vērā,ka maja vēl nestāv tukša..pļauj, grābj, cērt, labo,lauž un jauc ...vecāki... bet ja nav neviena..vakars uz ezera.. tumšajos periodos vel tak japakurina lai mitrums neieviešas, jāskatās,lai sniegs kkur neiebrūk.,lai peles sauļõšanās kostīmus nenorij ..lai kāds kaimiņš kopā ar kūlu nenosvilina ķemertiņu ..uttutjp..
mēs pagaidām to daram ar prieku un darījām ar domu,ka buus tak vieta,kas gaidīs muus atpakalj... bet nu vairs nezinu...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #59 : 2016. gada 14. janvāris, 11:21:34 »
Man Latgalē tante dzīvo. Pa ziemu ciemata dzīvoklītī, pa vasaru savā mājā ar dārzu. Viena jau n-gadus. 81 gads. Ja māja ir normāli uzturēta, nedomāju, ka visu laiku kas daudz jāremontē. Nezinu par ziemas kurināšanu, pajautāšu.

Jā,zāli appļauj kaimiņi par samaksu. Dārzu arī uzrok un ūdeni sanes. Mājā nav ūdensvada.Sirsniņmājiņa auksta koridora galā, bet ne ārā. Bet ir pirtiņa. Bet tās tiešām ir mazas naudas.

Ja atvaļinājums ir 2 mēneši, teiksim 2 nedēļas remontē, profesionāli ar strādniekiem - 1,5 mēnesis paliek atpūtai. Katram jau savas prasības, komforta līmenis, kas arī jāņem vērā.