Autors Tēma: "Vecās" māmiņas  (Lasīts 20817 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #60 : 2016. gada 28. janvāris, 08:30:29 »
Es gaidu,kad beidzot šeit ko no savas pieredzes pateiks mūsu foruma vecā māmiņa,bet nē,klusē kā partizāne  :rofl:
Un Nomade tik iemet tēmu un pazūd,kā parasti.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #61 : 2016. gada 28. janvāris, 08:32:34 »
vecās māmiņs bieži vien šķiet pārāk gudras. vai "gudras". nevaru saprast, kuru apzīmējumu lietot.... mīlēs to bērnu vairàk ar pràtu, ne sirdi... bērnam vajag to, šito, pareiza attīstība ir tāda un šitāda... pārīti tādu pazīstu - bērnam vijoles nodarbība sun zirgu manēža un kas tik vēl ne... klausoties par "pareizu attīstību, vecāku atbildību" un tamlīdz., aš kauns paliek, kāda bezatbildīga dura biju, kad bērni bij mazi... jābrīnās laikam, ka par idiotiem nav izauguši, laikam jau aiz tīrās nejaušības.

taisni tā, un vēl "estētikas skoliņas" trīsgadniekiem :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #62 : 2016. gada 28. janvāris, 09:12:37 »
Lai vai kā gribētos, bet bērna smadzene ņem pretī tikai to, kas tam vecumam paredzēts. Var jau cerēt, ka tieši mans bērns būs tas vunderkinds, kurš ja neko citu, tad mutes ermoņikas spēlēs jau mātes vēderā (klavieri vai arfu nez vai tur iedabūt),
Esmu pilnīgs sētas bērns - pat dārziņš gājis secen, pulciņos tikai tajos biju, kuri pašai interesēja. Ā, nuja, kurš tad te saka, ka esmu vunderkinds un piemērs sekošanai....
Diemžēl izcilas dotības reti kuram parādās jau bērnībā, tāpat vēlme strādāt kādā profesijā. Un kur tad vēl tie "gribu būt kosmonauts, aktieris, ārsts", kuri ātri vien aizmirstas vai vēl trakāk - nu kļūst par ārstu-slepkavnieku vai dižo-nesaprasto-nedaatklāto skatuves mākslinieku...
Nezinu, vai tā ir mana darba specifika, bet ja pirmmāmiņa ir virs 40, tad liela varbūtība, ka man nepārvarami gribēsies to kluksti kopā ar viņas atvasi vismaz kārtīgi izpļaukāt... Šitā overprotektīvā ņemšanās un visu regulēšana... Nezinu, kā tas nākas, bet tāda paša vecuma vecmāmiņas ir ar pavisam citu piegājienu.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #63 : 2016. gada 28. janvāris, 09:28:15 »
Man liekas, ka tieši jaunajām māmiņām ir spiediens"lai viss kā citām ' un bērns jāstaipa pa 10 pulciņiem. Jo vecāka, jo neatkarīgāka

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #64 : 2016. gada 28. janvāris, 10:08:02 »
reno - jaunajām ir "lai viss kā citām", a vecajām ir "īpaša pieeja, sabalansēts uzturs, agrīna personības attīstība pēc indiviuālas programmas" utt (vairāk gudrus vārdus nezinu tā uz fikso)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #65 : 2016. gada 28. janvāris, 10:19:23 »
Man ir liela jo liela pieredze dzīvei padomijā.
Ar visām četrām esmu par šiem laikiem. Tas gan nenozīmē, ka neredzu šo laiku sliktās puses.
Vienīgais, kas padomijā bija labāks, ka arī ar 4 bērniem nebija jādomā par izdzīvošanu/izglītošanu. Bet minimālā līmenī (neatkarīgi no bērnu skaita) , ja nepiederēji pie nomenklatūras.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #66 : 2016. gada 28. janvāris, 10:29:24 »
Man pazinja vada "mazulju skolinju"... He, var jau buut, ka taas mammas domaa, ka siici turp ved... Patiesiibaa taa ir izgliitoshana un sava veida psihoterapija mammai... Ja mamma pati ved, nevis auklei liek...
Tas pasaakums buutu saucams par "mammu skolinju", bet tad reti kura ietu, jo visu tak "pati zin, beerns tak ir"...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #67 : 2016. gada 28. janvāris, 11:27:35 »
reno - jaunajām ir "lai viss kā citām", a vecajām ir "īpaša pieeja, sabalansēts uzturs, agrīna personības attīstība pēc indiviuālas programmas" utt (vairāk gudrus vārdus nezinu tā uz fikso)

stereotipi, mīļā!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #68 : 2016. gada 28. janvāris, 12:32:38 »
Man ir liela jo liela pieredze dzīvei padomijā.
Ar visām četrām esmu par šiem laikiem. Tas gan nenozīmē, ka neredzu šo laiku sliktās puses.
Vienīgais, kas padomijā bija labāks, ka arī ar 4 bērniem nebija jādomā par izdzīvošanu/izglītošanu. Bet minimālā līmenī (neatkarīgi no bērnu skaita) , ja nepiederēji pie nomenklatūras.

nu nez, bija sievietes, kas ar diviem nevarēja galus savilkt un dzīvoja trūkumā..

Atslēdzies tex

« Atbilde #69 : 2016. gada 28. janvāris, 14:35:31 »
nu nez, bija sievietes, kas ar diviem nevarēja galus savilkt un dzīvoja trūkumā..
nu ja, jo visas ekstras tik no 3...
a ja 3. nesanāca... vļetela...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #70 : 2016. gada 28. janvāris, 21:22:13 »
Mēs ģimenē bijām 3 bērni, tāpat daudziem maniem klasesbiedriem tajā laikā - nekādu ekstru gan neatceros

Atslēdzies tuk

« Atbilde #71 : 2016. gada 28. janvāris, 22:41:58 »
Minne bija atlaide, vai bezmaksas pusdienas skolas ēdnīcā.
Mani vecāki, kaut drīkstēja, tās neizmantoja,
jo uzskatīja, bija tā audzināti?, ka paši atbildīgi par saviem bērniem.
Tas šķiet pārmantojas, mēs arī neesam izmantojuši nekādas valsts noteiktās “ļgotas“,
ne medicīnā, ne  kur citur, kaut godīgi maksājam nodokļus līdz pēdējam centam.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #72 : 2016. gada 28. janvāris, 23:08:05 »
Nē, skolas brīvpusdienas mēs paši nopelnījām, vasarās strādājot.
Sākot ar 6., 7.klasi jūnijā turpat līdz Jāņiem bija Lotoss. Pēc tam, jūlijā un augustā, vienmēr esmu vasarās strādājusi un pelnījusi sev brīvpusdienas un naudu skolas lietām.
Un kad man bija 16 gadi, skolas laikā sāku piestrādāt skolā par apkopēju, bet tas jau bija pašas maciņam

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #73 : 2016. gada 29. janvāris, 10:10:14 »
Man arī
Mēs ģimenē bijām 3 bērni, tāpat daudziem maniem klasesbiedriem tajā laikā - nekādu ekstru gan neatceros

Man arī prātā nekādas ekstras nenāk.
Dzīvojām pierīgā. Visi bērni vasarās strādāja kolhozā no 1. klases un brīvpusdienas nopelnīja. Un kabatas naudu arī.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #74 : 2016. gada 29. janvāris, 22:00:30 »
Nu re kā smuki esat pierunājušas 5.lapu!
Tēmu ieliku, jo gribēju uzzināt pašu 40 gadnieču domas šajā sakarībā (jo prezumēju, ka šajā forumā vidējais vecums ir +/- 40).
Un, nē, nebiju domājusi ne iztirzāt personiskos apstākļus, ne kaut ko nolemt, balstoties uz komentāriem. Tomēr ar interesi lasīju un sekoju līdzi.
Taisnība, ka pārsvarā valda jaunības kults, pēc 35 esi jau norakstīta (radu tanšu viedoklis). Nu it kā jau, jā, piekrītu, ka bērni jārada jaunībā, tomēr nav arī tie vēsturiskie laiki, kad vidējais vecums bija tieši šie 40.
Kaut kur man sapasē ar reno - nezinu nevienu "veco" mammu ar pārmērīgu klukstes sindromu. Man šķiet, ka tieši jaunībā esi sasaistīts un atkarīgs, vecumā ļauj bērnam brīvi augt un pati to izbaudi, nav tā? Jaunībā nevarētu iedomāties sevi ar bērnu bez citu palīdzības (tai skaitā finansiālas). Tagad ne finanses, ne apstākļi neuztrauc, zinu, ka PATI tikšu galā.
Nu tā kaut kā, nu filozofēju.....