Autors Tēma: "Vecās" māmiņas  (Lasīts 20835 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Re: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #75 : 2016. gada 29. janvāris, 22:10:01 »
Manā paziņu lokā ir padsmit sievietes, kurām šobrīd ir 30 - 40 gadi un kurām, bērnu nav, bet .... viņas tos plāno "kak toļka, tak srazu" ...

Man vērojot šķiet, ka viss atkal mainās un ir ļooooti daudz sieviešu, kuras dzemdē/ plāno dzemdēt vecumposmā no 30 līdz ....

Kāpēc ne? 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #76 : 2016. gada 29. janvāris, 22:14:02 »
Man jau liekas, ka ir liela starpība - 30 vai 40 gados pirmo laist pasaulē

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #77 : 2016. gada 29. janvāris, 22:19:20 »
Kādā nozīmē tā starpība? Kāda tieši ir vai nav priekšrocība  30 vai 40 gados? Labāk 30 nekā 40? Kāpēc?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #78 : 2016. gada 29. janvāris, 22:26:15 »
Man jau liekas, ka ir liela starpība - 30 vai 40 gados pirmo laist pasaulē

Man šķiet, ka nav nekāda starpība, bet iespējams, ka (jā, lai jau maskas krīt) tā ir paaudze, ko pārstāvu es ...

Es vispār domāju, ka laikam ejot, vecums kļūst mazsvarīgs ... Jā, 10 gadi un 20 gadi, tā šķiet liela starpība, bet .. 60 un 70 gadīgs cilvēks; 70 un 80 gadīgs cilvēks ... nav dramatiskas atšķirības ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #79 : 2016. gada 29. janvāris, 22:28:42 »
Protams, katra mēs esam atšķirīga un tā, bet fiziski, fizioloģiski noteikti ir starpība starp 30 un 40 gadīgām sievietēm (es saklausījusies manas ginekoloģes gudrības :) )

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #80 : 2016. gada 29. janvāris, 22:33:49 »
Minne, tā tava ginekoloģe stipri dīvaina, lai neteiktu vairāk..

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #81 : 2016. gada 29. janvāris, 22:36:27 »
Nezinu, man jau šķiet, ka ar gadiem pieaug bailes par bērniem. Šis - ka tik kaut kas nenotiek. Un tāda 40-gadīga jaunmāmiņa savu mazuli vienkārši smacē ar savu gādību, bailēm. Starp citu, esmu pieķērusi sevi, ka reizēm tagad par savējiem uztraucos vairāk, nekā kad viņi bija mazi un pati vēl jauna. Vienīgi pašai pietiek prāta to atklāti neizrādīt un netiranizēt bērnus. UN, ja kādreiz pāršauju par strīpu, mani lielie bērni arī to aizrāda, nevis kā mazie, kas spiesti pakļauties mātei.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. janvāris, 07:41:10 no pitons »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #82 : 2016. gada 29. janvāris, 22:37:39 »
Jēziņ, ja klausītos ginekoloģes tad:
a) būtu sen jau nodzērusies;
b) pakārusies kredītu jūgā;
c) ārstētos no depresijas;
d) neticētu nevienam cilvēkam.....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #83 : 2016. gada 29. janvāris, 22:41:14 »
Nezinu, es savai uzticos un pati pietiekami daudz citas informācijas esmu lasījusi. Nu, kļūst tās olšūnas ar laiku slinkākas un grūtniecības/dzemdību sarežģījumu risks augstāks. Ok, varbūt tā ir vnk ticības lieta, pierādīt ar pētījumiem vai statistiku nevarēšu :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #84 : 2016. gada 29. janvāris, 22:53:53 »
Nezinu, man jau šķiet, ka ar gadiem pieaug bailes par bērniem. Šis - ka tik kaut kas nenotiek. Un tāda 40-gadīga jaunmāmiņa samu mazuli vienkārši smacē ar savu gādību, bailēm. Starp citu, esmu pieķērusi sevi, ka reizēm tagad par savējiem uztraucos vairāk, nekā kad viņi bija mazi un pati vēl jauna. Vienīgi pašai pietiek prāta to atklāti neizrādīt un netiranizēt bērnus. UN, ja kādreiz pāršauju par strīpu, mani lielie bērni arī to aizrāda, nevis kā mazie, kas spiesti pakļauties mātei.
Nu re, atkal kā diena pret nakti. Tieši par 1. baiļojos, otrais kaut kā pats auga. Kaut gan tiešām varbūt tā ir, ja 40 gados ir pirmais bērns, ne 3.
Ar pirmajiem 2 ir uzkrāta pieredze.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #85 : 2016. gada 29. janvāris, 22:56:17 »
Nezinu, es savai uzticos un pati pietiekami daudz citas informācijas esmu lasījusi. Nu, kļūst tās olšūnas ar laiku slinkākas un grūtniecības/dzemdību sarežģījumu risks augstāks. Ok, varbūt tā ir vnk ticības lieta, pierādīt ar pētījumiem vai statistiku nevarēšu :)
Izskatās, ka tava ginekoloģe centusies tevi atrunāt. Manējā teica - līdz 46 ir ok, vēlāk gan tīri objektīvi pašai būs grūti.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #86 : 2016. gada 29. janvāris, 23:02:58 »

Arī uzticējos līdz brīdim ... Sīkāk nemaz neiedziļināšos ...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #87 : 2016. gada 30. janvāris, 10:22:31 »
Sākt atkal visu no gala mani personīgi nepiespiestu pat miljons. Laimīga,ka bērni lieli un sākt atkal krāmēties!  Piekrītu Daddy. Ja pirmais, tad gan kaut 50 lai dzemdē,ja ir vēlme.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #88 : 2016. gada 30. janvāris, 11:29:10 »
Ir rados, draugos mātes, kurām pirmais bērns (pārsvarā arī vienīgais) gados 40+.
Ir arī dāmas, kuras kā pašas saka, zaudējušas modrību un pieteicies mazulītis.
Ir milzu stapība vai šajā vecumā tas pirmais bērns, vai pēdējais ...
Man zināmajām pirmā bērna mātēm viss riņķo tik ap bērnu,
 vai bērnam viens gads vai desmit.
Ilgi gaidītais “brīnums “ tiek uzskatīts par vispasaules brinumbērnu.
Viss tiek pakļauts bērnam. Bērns iecelts bezmaz Dieva statusā, un diriģē orķestri.
Un diezgan agresīva reakcija uz citādu viedokli.
Tās mātes kurām bērni jau bijuši ir pilnīgi sakarīgas. Varbūt vien lielāks maigums,
apzirnoties, ka tā pēdējā dzīvība ko radīs.

Atslēdzies itta

« Atbilde #89 : 2016. gada 30. janvāris, 12:33:11 »
Ir rados, draugos mātes, kurām pirmais bērns (pārsvarā arī vienīgais) gados 40+.
Ir arī dāmas, kuras kā pašas saka, zaudējušas modrību un pieteicies mazulītis.
Ir milzu stapība vai šajā vecumā tas pirmais bērns, vai pēdējais ...
Man zināmajām pirmā bērna mātēm viss riņķo tik ap bērnu,
 vai bērnam viens gads vai desmit.
Ilgi gaidītais “brīnums “ tiek uzskatīts par vispasaules brinumbērnu.
Viss tiek pakļauts bērnam. Bērns iecelts bezmaz Dieva statusā, un diriģē orķestri.
Un diezgan agresīva reakcija uz citādu viedokli.
Tās mātes kurām bērni jau bijuši ir pilnīgi sakarīgas. Varbūt vien lielāks maigums,
apzirnoties, ka tā pēdējā dzīvība ko radīs.

Tas nav atkarīgs no tā pirmais vai pēdējais, ir cilvēki, kuriem savējais ir brīnumbērns, neatkarīgi no visa pārējā...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...