Autors Tēma: Iesakiet izlietni (veidu)  (Lasīts 6295 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Iesakiet izlietni (veidu)
« Atbilde #15 : 2016. gada 24. februāris, 09:17:06 »
Olgucim izlietne atvirzīta no malas. Iečurāt sarežģīti

šutka !

Atslēdzies itta

« Atbilde #16 : 2016. gada 24. februāris, 09:46:55 »

šutka !

Kas nu kuram ir aktuaali attieciibaa uz izlietneem :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2016. gada 24. februāris, 09:54:26 »
Man ir tāda kā tex bildē. Ļoti ērti. Lielākajā nodaļā saliek traukus, mazākajā kaut ko noskalo vai atkausē. Tas metāla plaukts arī noderīgs, tur var uzlikt traukus notecēties, vai kaut ko karstu utt.

Par smalcinātāju savulaik domāju, bet atmetu to domu. Mēs visu kārtīgi noēdam :) un tādus vistu kaulus, zivju asakas, kartupeļu un banānu mizas vienkāršāk tak iemest miskaste (turpat apakšā), nevis bakstīt viņus tai smalcinātājā un ar pārdārgo ūdeni skalot prom. Tāpat atkritumu izvešanu uz galviņām rēķina, ietaupījums nesanāks. Traukmašīna - cita lieta!   

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2016. gada 24. februāris, 10:08:09 »

šutka !

Olgucim kāreiz viss pielāgots Olgucim [nevis modeļiem ar krānu] - var normāli uzsēsties. Uz šauras priekšmalas baigi jābalansē. :D
[Pa pusei šutka. :D]
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 24. februāris, 10:12:55 »
Ok, palūrēju lielajā ekrānā, ka tā virtuve ir olguča. Jebkurā gadījumā, pat pie palielas ikdienas gatavošanas pietiek ar parastu kantainu izlietni bez otrās kastes. mazgā traukus tāpat zem tekoša ūdens, nevis noštopē un pielej izlietni kā bļodu, tāpēc - kur problēma mazgāt un uzreiz skalot? Ja piekrauta pilna, bet vajag kaut kam akūti (nokāst kartupeļus, makaronus, noskalot salātus utml), ir stimuls trauku mazgāšanai.
Manai ilggadīgajai pagaidu virtuvei izvietojums līdzīgs kā olgucim, tikai izlietne ir otrā - labajā stūrī un kantaina. apkārt esošā mazpadsmmit cm maliņa ir kā radīta, lai saliktu ikdienas tīrāmos līdzekļus - trauklīdzeklis, tauklīdzeklis plītij un citām vietām, kas pēc cepšanas ir nolekušas lipīgas, švamme, uzsūcošā lupata, nerūsējošā tērauda kopjamais aerosols, logu mazgājamais sprejs (es plīti vienmēr notīru ar trauku līdzekli un švammi un pēc tam virsmu uzpulēju ar stikla tīrāmo un papīra dvieļiem). Viss rokas stiepiena attālumā. Liekot "īsto" virtuvi diezvai mainīšu izvietojumu/veidu.
Un par krāniem runājot - augstais lokveida pilnībā apmierina. ar dušiņām jāpišaujas, lai skalojot slīpā virzienā nenošļaksta puspagastu apkārt :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2016. gada 24. februāris, 10:23:25 »
kur problēma mazgāt un uzreiz skalot? Ja piekrauta pilna, bet vajag kaut kam akūti (nokāst kartupeļus, makaronus, noskalot salātus utml), ir stimuls trauku mazgāšanai.

Problēma neekonomiskumā. Ja vispirms visu nomazgā un pēc tam visu skalo, aiziet daudz mazāk trauku līdzekļa, nekā pēc katras karotes noskalojot (katru reizi jānoskalo arī rokas, citādi ķēpa paliek uz "tīrajiem" traukiem), plus ūdens aiziet vairāk.

Ja akūti vajag nokāst kartupeļus, tad vairs trauku mazgāšanai laika nepietiek. :D  Mazā virtuvē nav vietas, lai turētu čupu uz galda (un gatavošanas procesā vairāk vai mazāk, bet trauki rodas, ne visu var nomazgāt zibenīgi), vai izceltu slapju čupu no izlietnes...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2016. gada 24. februāris, 10:32:06 »
Es esmu vispārzināma sliņķe un sušķe, bet nekad nesāku gatavot, ja izlietnē ir trauki. Procesa laikā katru sasmērēto objektu tūlīt nomazgāju.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #22 : 2016. gada 24. februāris, 10:44:41 »
Problēma neekonomiskumā. Ja vispirms visu nomazgā un pēc tam visu skalo, aiziet daudz mazāk trauku līdzekļa, nekā pēc katras karotes noskalojot (katru reizi jānoskalo arī rokas, citādi ķēpa paliek uz "tīrajiem" traukiem), plus ūdens aiziet vairāk.
Man no šitās metodes ir radies pretīgums pret trauku mazgāšanu kā tādu - bērnībā bija tikai opcija uzsildīt ūdeni, ieliet bļodā, piegāzt trauku līdzekli un tad tur mazgāt traukus. Visādi iespējamie atlikumu krikši peldēja pa apakšu, taukainās daļas (un mamma katru reizi gatavaoja arī mērci) pa virsu, aromāts "atlikumi+fairy" uzdzina nelabumu. Vairākkārt lietojamā auduma trauku lupata situāciju neuzlaboja.
Pašlaik es kaut ko varu nomazgāt tikai zem tekoša silta ūdens, ar švammi, uzreiz noskalojot un ielikot žāvētājā. Jo uzreiz nenoskalojot, kamēr tiec ar trauku kalnu galā, pirmajiem viss ir jau nožuvis, sakaltis...  :veee:
Es esmu vispārzināma sliņķe un sušķe, bet nekad nesāku gatavot, ja izlietnē ir trauki. Procesa laikā katru sasmērēto objektu tūlīt nomazgāju.
Mums ir darbu dalīšana manas traukmazgāšanas nemīlestības dēļ. Es smērēju, Viņš mazgā. Bet šad tad gadās, ka arī man tas ir jāizdara, tad nu var teikt, ka vakars sabojāts :D tāpēc gatavošanas laikā, izlietnē šis tas iekrājas, pēc tam ēdamtrauki, pannas, katli... Burciņas, ja vien nav super truper izmērs (piemēram zaptēm speciāli nopirktās smukās fomas 250ml burciņas), es uzreiz metu ārā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2016. gada 24. februāris, 10:50:33 »
Es smērēju, Viņš mazgā.
Mums parasti ir otrādi, bet no saskaitāmo kārtības summa nemainās. Jā, tikai zem silta tekoša ūdens vienā paņēmienā. Man arī tas 2 kāršais paņēmiens šķiet.. vēē. Tātad izlietne viena.
Tex, stāsti, kā Tu mazgā?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2016. gada 24. februāris, 11:17:27 »
Jebkuru paņēmienu var sad... tizls izpildījums un nespēja atiet no vecmāmiņu aizspriedumiem.
Kas teica, ka jābūt kaut kādai ar taukainu ūdeni pilnai izlietnei, kur pa dibenu maisās ēdienu atliekas? Paņem glāzes, krūzes, izmazgā (man ar skalošanu nepietiek, jo sīči ar taukainām mutēm un rokām ņemas), noliek malā, ņem šķīvi, nošvabro ar līdzekli, noliek čupā, visus galda piederumus tāpat - nomazgā, samet vienā [tāpat noziepētā un noberztā] krūzē. Kad viss nomazgāts, visu noskalo, turklāt nu jau to var "pareizā" secībā - vispirms otrajā stāvā žāvējamās krūzes un galda piederumus, pēc tam apakšējā liekamos šķīvjus un bļodas (kad no pirmā skalojuma jau liekais nopilējis). Izmēž izlietni un malas un viss tīrs. Kur tur taukaini ūdeņi? Tāpat pa kuru laiku kādam tie putainie trauki paspēj apkalst? Man tas nesanāk pāris stundu pasākums.

Ja Tev panna deg, Tu arī mazliet pieceptu karoti nekavējoties mazgā, štrunts, lai tā eļļa vai kotlete deg un katls iet pāri malām, galvenais, ka trauki tīri? Vai tomēr te demagoģiju dzen ar "vienmēr" tūlīt nomazgāju? :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2016. gada 24. februāris, 11:24:14 »
Ja Tev panna deg, Tu arī mazliet pieceptu karoti nekavējoties mazgā, štrunts, lai tā eļļa vai kotlete deg un katls iet pāri malām, galvenais, ka trauki tīri? Vai tomēr te demagoģiju dzen ar "vienmēr" tūlīt nomazgāju? :D
Pie augstāk minētā es vēl esmu arī čamma (nejaukt ar Cammu). Man nedeg un neiet pāri malām, viss notiek lēni un plūstoši. Kādreiz būs jāņem hronometrs, cik ilgāk es gatavoju (analoģisku ēdienu) nekā S k-gs. Viņam viss - žvīks, žvāks, gatavs. Nemazgā katru bļodiņu pēc kotlešmasas izlietošanas utt. Bet man patīk traukus mazgāt, tā ka viss ok.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #26 : 2016. gada 24. februāris, 12:05:26 »
Paņem glāzes, krūzes, izmazgā (man ar skalošanu nepietiek, jo sīči ar taukainām mutēm un rokām ņemas), noliek malā, ņem šķīvi, nošvabro ar līdzekli, noliek čupā, visus galda piederumus tāpat - nomazgā, samet vienā [tāpat noziepētā un noberztā] krūzē.
Es atvainojos, ja izlietnē tas ūdens ir, tad arī nomazgājot kaut vienu trauku šis ir palicis netīrāks kā bijis iepriekš. Tas nozīmē, ka pēc kaut kāda šķīvja (vai kefīrglāzes) tur jau kaut kas peld, no kā smagākais nosēžas apakšā, bet taukumi paliek kaut kur virspusē. Un vēl švammes samitrināšana, aizķērušos pārpalikumu kripatu periodiska izskalošana dara savu. bija pieminēta švabra. Diemžēl šis mazgāšanas rīks nespēj tīri notīrīt - tikai atberzt pielipušo un kār'tigai nomazgāšanai ar švammi tomēr ir jāiet pāri. Skaties kā gribi, ūdens paliek netīrs, smaka rodas (skābpiena produktu pārpalikumu + silta ūdens aromāts uzreiz rauj uz korķi).

Rezultātā es teiktu, ka katru pasākumu var sad... sīkumaina kapeikmīlēšana dažu ūdenslitru dēļ (nē, man nav centrālais ūdens, bet katrs litrs, kas manā mājās tek pa krānu ir ūdenssūkņa+boilera iztērētās elektrības vērtē, neskaitot ātrāku filtru aizd... un kanalizācijas aku periodiskās izsūknēšanas izdevumus).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2016. gada 24. februāris, 12:51:50 »
Es atvainojos, IZLIETNEI IR NOTEKA!!!!! Un korķis nav tur ielīmēts. Vai es kaut kur pieminēju "aiztaisa noteku un pielej ar ūdeni?????
Arī "švamme" nav latviešu literārās vārdnīcas vārds, tāpat kā "švabra", "mačalka" un vēl lērums sadzīvē lietotu barbarismu. Ja gribi piesieties pie vārdiem, lūdzu, pati lieto "sūklis".

Piedod, nenoturēšos - dura. Pati izdomā to, kas nav rakstīts, un pati vemstās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2016. gada 24. februāris, 12:55:46 »
Dāmas, dāmas! ...jūs tagad kā komunālā dzīvokļa virtuvē komunicējat! :(

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #29 : 2016. gada 24. februāris, 14:20:59 »
Es taapat neredzu jeegu dubultizlietnei. Man daudz svariigaaka eerta un plasha darba virsma gatavoshanas procesam. Maajaa, kur reizeem eju vienam vechukam pusdienu uztaisiit, ir dubultaa. Man neskjiet parociigi.
Trauku liidzekli savaa virtuvee jau gadiem pildu skjidro ziepju pudelee ar pumpiiti. Tad gan man skjiet eertaak kaa katru reizi pudeli rokaas njemt. Speciaalu pudeli pirkt neredzu jeegu.