Autors Tēma: Iesakiet izlietni (veidu)  (Lasīts 6341 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Iesakiet izlietni (veidu)
« : 2016. gada 23. februāris, 17:56:14 »
Dota mazvirtuve. Izlietne gandrīz stūrī. Tā skapiša izmērs, virs kura jāieliekas ir apmēram 900x600mm, bet 600x600 no tā ir stūrī...

Man gribētos 2 notekas, jo ir doma pabāzt sākumā lēto smalcinātāju (kuri mēdzot sprāguļot un viesoties garantijas servisos). Laikam, ka vnk metāla (lasi, nerūsējošā tērauda): akmeņi dārgi un krāsojoties utt....

Bet ir gan 1 gabala ar 2 bļodām , gan tās 2 dažāda izmēra bļodas, piemēram, frankei var būt atsevišķi utt

Tā kā es virtuvē neko daudz eesmu darījusi, nav ne jausmas, ko man vajag.

Traukmazgājamā šķidruma dispensera fani mēģina uztiept to, bet es tā jēgu nenovērtēju vai kā? Un franke nemaz ar to 2. gatavo caurumu un pašu dispenseri  īpaši nepiedāvā (vismaz ne savā punkts-lv lapā)...

Ja tur stūrī aiz izlietnes līdz sienai paliks brīva virsma, ko es ar to iesākšu? Tāpat strādāšanai nederīga, tad vai nav labāk, ja mala iet līdz sienai? - vismaz ko slapju uzlikt...

Lūdzu, pieredzējušāki virtuvē,  iesakiet, uz kādiem parametriem jāskatās un kas ir salīdzinoši ērtāk, ja liek mazvirtuvē ne gluži stūrī, bet stūra skapītī. Virsmu platībās ekstru nav, bet vai tie centimetri, ja tur, piemēram varētu griezt gaļu, ir tik būtiski?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. februāris, 06:28:11 no pitons »

Atslēdzies tex

Re: Iesakiet izlietni (veidu)
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. februāris, 18:11:03 »
Vai ir jēga tur max saglābt brīvo virsmu, vai likt apaļu ar 1 noteku un pirkt dārgu smalcinātāju, vai labāk līdz sienai iepērt ko apmēram tādu?

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. februāris, 19:44:37 »
Čerts, mokos nekā nevaru iekopēt manu virtuves variantu ;o(

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. februāris, 19:48:29 no Spārka »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. februāris, 19:53:17 »
principā  izlietni mēs piestiprinām pie virsmas ( tur tādi speciāli knaģīši un skrūvējamās vietas). Tāpēc svarīgi, lai tā (virsma) stabili turētos uz skapīša augšējā perimetra. Maliņas būs jebkurā gadījumā. Principā man tur  stāv roku mazgājamās želejas pudele un papīra dvieļi. Tas kastrolis ... tas vienkārši  "gadijās ";o))

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. februāris, 22:26:29 »
Man ļoti patīk tāda veida izlietnes, kādu jau esi ielikusi (foto). Mazais nodalījums ir ļoti ērts, ja, piemēram, jāmazgā augļi/dārzeņi. Lielajā nodalījumā nomazgā, liec mazajā nopilēt. Ja jāmazgā trauki - nomazgā un liec apžūt uz gludās daļas (man tā ir lielāka).
Smalcinātāju uzskatu par lieku vipendronu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. februāris, 22:30:30 »
Kas ir traukmazgaajamais dispenseris?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. februāris, 23:23:35 »
Šoreiz īsā doma.

Man ir bijušas un ir vienbļodas apaļās/kantainās izlietnes. Var dzīvot, bet trūcīgi.
Ir bijusi dubultā - abas bļodas normālā izmērā - kaifoju nejēgā. Vienā iemet mazgājamo, otra funkcionāla. Vai vienā samazgā, samet otrā skalošanai utt. Nekas pa rokām nemaisās.
Par izlietnes ar plakano malu lietderību šaubos. Man nekad nav bijušas tāāādas peļķes, lai nevarētu virsmu vienkārši noslaucīt. Mazā virtuvē liktu vienkāršo (sk. Olgucis), paliks vairāk virsmas bļodu bīdīšanai un darbībai. Vienīgais - abās pusēs izlietnei ir jābūt vietai, kur salikt visu mazgājamo - min. 35 cm. [Izlietne pie pašas sienas ir marasms.] To ar vienu lielu, otru mazu daļu apsvēru, bet kaut kā nešķita laba doma. Sev likšu dubulto [bet man vietas pietiks]. Viss patiesībā ir atkarīgs no saimnieces paradumiem...

Stūra izmantojums papīra dvieļu un trauklīdzekļa novietošanai ir gana labs. Man pašā stūrī plānojas novadcaurule biomēsliem [komposta kandidātiem], bet tā lauku specifika.

Par smalcinātāju man viedokļa tā īsti nav, arī uzskatu par lieku vipendronu. Mani pilnībā apmierina nerūsējošā tērauda sietiņš iekš notekcauruma.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. februāris, 23:55:03 »
Kas ir traukmazgaajamais dispenseris?
piespiež un iztek iepriekš iepildītais fairy, piemēram, kā ziepēm pie "krutām vannām"...

Man jau šķiet, ka vēl viens mēsls, ko tīrīt, bet vrb es, plebejs, nenovērtēju?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. februāris, 00:01:43 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. februāris, 00:00:58 »
Tiem kas smalcinātāju uzskata par vipendronu, nav atkritumi jānes lejā ar pusizjukušu liftu no n-tā stāva (+vajag brīvu roku, lai visas ār durvis atvērtu) un kādus 300-400m gar 2 milzīgām blokmājām un vēl jānāk tas gabals atpakaļ.

Būsim reāli, nu nenesīšu es to miskasti ne katru, ne katru otro dienu. Tam vnk esmu par slinku un nemaz nemēģinu to noliegt. Visādas mizas, serdes u.c. augļu, dārzeņu un gaļas atliekas bojāsies siltumā (ziemā naski kurina un vasarā tāpat silts), drozofilas aplidos u.t.t. Ja to visu sasmalcina un noskalo, bet miskastē met tikai iepakojumus u.c. drazu, kas tik ļoti nebojājas, tad miskaste tik bieži nav jānes ;)

Tad ieteikums par vnk apaļu nav zemē metams? 30cm līdz sienai? Tad tur nekas 60+ noteikti neieies :(

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. februāris, 05:33:08 »
Kuraa vietaa tas dispenseris naak kopaa ar izlietni?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. februāris, 07:29:10 »
Tev Norba? Tad vēl saprotu. Citādi es nekad miskasti neesmu nesusi speciāli [izņemot bērnību, kad miskaste bija jāiznes, jāizmazgā, bet polietilēna maisiņi bija nežēlīgs deficīts]. No rīta, izejot no mājas, mikrolīkums gar miseni, maisiņš izmests un diena tīra. Pie Norbas arī piešāvos trāpīt uz rīta braucienu un iet tālāk savās gaitās.

Pēc maniem paradumiem nav īpaši daudz izlietnē slīcināmu bioatkritumu - šķīvjus noēdu tīrus. Paretam kāds aizpuvis ievārījums trāpās. Lai no pūstošiem un drozofilu mīlamobjektiem izvairītos, izlietnes šrēderī ir jāmet kartupeļu mizas un bojāts puskartupelis, ābolu serdes, arbūzu mizas, ananasu mizas, iepuvis tomāts, pārrūguši skābie gurķi, ieskaitot diļļu kātus un upeņu lapas no burkas utt. Lai es tādus milzu cietus objektus iemācītos mest izlietnē, man ir jāiziet dresūra īpaši skarbos apstākļos. Vai Tu tā esi pieradusi? Ar ciemiņiem noēst arbūzu un mizas samest izlietnē? Nemēģinu atrunāt, bet paanalizē savu rīcību [ka neiznāk "ticēju reklāmai, izrādījās - Tampax nepalīdz iemācīties braukt ar velosipēdu"]. Baidos, ka Tavas ekspektācijas nesakrīt ar reālo problēmu.

Ziepju izspiežamais štrunts nav sliktākā lieta - kopš Rimi akcijā bija par velti iegūstams, ir ieviesies vienkāršs uz galda uzliekams. Ziepju bondzelēm mēdz būt parastie "sporta dzeramo pudeļu" korķi, tad neērti, jo vajag 2 rokas, lai tiktu pie šķidrekļa.

Tas Tavs skapītis 600x900 ir rindas galā pie sienas? Vai stūrī un gar otru sienu arī ir skapis?
Apaļā izlietne ir 510 mm, mierīgi ieiet 600 mm daļā no 900, atlikušie 300 brīvi sienas pusē.

Cik steidzami Tu tur plāno? Ja nav aizvakar, tad atsūti plānu ar izmēriem, un gāzes izvadvietu [plānota atsevišķā plīts vai iebūvēta virsmā?], pazīmēšu variantus. Nākamnedēļ kādu mikromirkli varētu piesēst.
Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. februāris, 07:44:00 »
Man liekas, tev vajadzētu ielūrēt Ginesa rekordu grāmatā, vai tur ir kategorija Pasaules ilgākais remonts :) bet vispār jūtu līdzi šajā sakarā

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 24. februāris, 07:46:53 »
Ja tā ir Tava virtuve, neredzu vietu dubultajai izlietnei. Pazudīs darba virsmas platība. 
Par Trix pēdējo izklāstu - piekrišana ar papildinājumu, ka diez vai parastajā mājā kanalizācijas trubas būs gana plašas, lai tur kaut kas no smalcinatā normāli ietu projām. Cik zinu smalcinātājiem parasti vajag resnākas.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. februāris, 09:03:45 »
Un krānu liktu nu to ar izvelkamu dušiņu. Ļoti èrti skalot lielākus katlus, wok pannas, spanneļus un bunduļus.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. februāris, 09:05:38 »
Man virtuvē ir tāda izlietne kā Olgucim. Nav ne vainas. Iepriekš ir bijusi arī dubultā. Ja traukus izlietnē nekrāj, tad neredzu vajadzību ne pēc otras izlietnes, ne arī pēc kaut kādiem mistiskiem smalcinātājiem. Trauku mazgājamo līdzekli arī no pudeles var lietot.

Ko tik daudz var ap vienu izlietni ņemties, nomazgā, kas mazgājams un vissssssss.... It īpaši, ja Tex negatavo vai gatavo minimāli.  ;)