Manā izpratnē ideāla valdība būtu šāda:
Katras nozares (veselības,lauksaimniecības,rūpniecības ,izglītības utt ut) priekšgalā viens (viens gab)kompetents cilvēks ar dažiem tehniskiem palīgiem,kas izplāno kā nozare attīstīsies ,kas tai vajadzīgs,kas nav vajadzīgs,prognozēs iespējas.un aizstāvēs savu nozari no sirds un dvēseles.Kā sacīt-darba līgums ar visām saistībām un atbildībām ar savu nozari.
Pašreizējie ministri tiek izlozēti pēc''oliņ-boliņ-džimpo-rimpo'' principa,tamdēļ ar viņiem priekšgalā braucam uz dibena pusi.Nav ieintesētības,nav iniciatīvas,nav izdomas,nekā nava.Un nava arī atbildības.Kaut kā nomuļļā un ir jau labi.Kam sāp galva par likvidētām slimnīcām,skolām,mazajiem biznesiem?Galva sāp tiem,kam tas viss bija vajadzīgs.Valdībai to nevajag,jo tā nedomā ilglaicīgai eksistencei.Tukši lauki,tuvākā slimnīca Rīga ,Valga un Daugavpils....kur ejam?
Kā sacīt-vajadzētu godprātīgi darīt Katram Savu Darbu.
Ja esmu lauksaimniekos,tad mana darīšana ir rūpēties,lai lauki apstrādāti,lopi veseli,lai ir ko pārdot un man ko dzīvot un budžetam nodokļi..Valdība manā vietā nenāks fermā pie lopiem,neapsēs laukus.
Man nevajadzētu maisīties valdības kompetencēs,jo es neesmu apņēmusies veikt valsts(vai kādas nozares) vadīšanas darbus.Tamdēļ man riebjas visādi referendumi,jo tie balstas un plikām emocijām,nevis uz zināšanām un prognozēm.