Autors Tēma: Lietotās mantas  (Lasīts 11220 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Lietotās mantas
« Atbilde #60 : 2016. gada 31. marts, 08:37:52 »
Neaizmirsīsim arī par dažādu vietu/tautu tradīcijām. Un tās, kā zināms, bieži ir saistītas ne tikai ar naudas daudzumu, bet arī kopādzīvošanas, baznīcu, savstarpējās pazīšanas/nepazīšanas un citām lietām.

Es arī dzīvoju kautkādā citā, ne mellenes radu/paziņu loka Latvijā. Mierīgi izvācu ledusskapi un atdodu grozu ar pārtiku kaimiņienei, kas manu kaķi pieskata - pirms uz nedēļu aizbraucu, un viņa mierīgi pieņem. Mierīgi uzstiepju drēbjumaisu citai kaimiņienei, pēc skapja tīrīšanas, un viņas ar pusaudzi meitu tur atrod daudz noderīga... Un bez mentālām problēmām nopērku gan dārgu apakšveļu labos veikalos,,gan džinsas Humanā pa 2 eur.

Un. Pilnīgi mierīgi pieņemu, ka cilvēki dara citādāk. Nav ne mazākās vēlmes ķidāt un meklēt saistību ar naudasmaka biezumu vai nacionalitāti ne ķīniešu preču, ne brendu, ne humpalu pircējus. Kādi kuram putni, tā tas dzīvo.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #61 : 2016. gada 31. marts, 09:17:11 »
Gaišākie prāti, kas aizbraukuši strādāt savā profesijā labos darbos, starp citu, forumos neķēzās, kādas latvieši niecības, bet tieši tas zivju fabriku un sēņu kontingents, kas jau Latvijā pirka jaunu mašīnu izrādīšanai, bet grauza garozas....

Offtopic

Kā novērots, tie, kas aizbraukuši, un gan darba vidē, gan mājās runā tikai citvalodā, nezkāpēc saskarsmē ar tautiešiem Latvijā (mana privātā pieredze gan forumos, gan dzīvē) izsakās skaidrā latviešu valodā. Kurpretim tie aizbraukušie, kas valodu tā paknapi apgrābstījuši, piebārsta tekstus ar citvalodicismiem. Nezinu gan, kāpēc tā...

:coffee:
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 31. marts, 09:25:33 no Emīlija »

Atslēdzies dille

« Atbilde #62 : 2016. gada 31. marts, 09:46:21 »
Pasakiet man, lūdzu, kāpēc citi būtu jākaunina par viņu slinkumu un jāmāca pareizi dzīvot? Nu grib tā tante labāk seriālus skatīties, nevis zapti vārīt, nu lai taču tā dara.
Nu grib ar kaimiņieni pie sētas stūra klačoties, lai taču.
Kad rodas tas moments, kad ir tiesības pamācīt : fui, pie mums tā nedara un pašam sākt kaunēties par savām saknēm?
Un patiesi - kāpēc vispārināt - "latvieši tādi ir" ?
Ikvienā tautā ir savas pabiras, sāksim diskutēt par pieminekļu apčurātāju tautu? 
Mēs esam forši, labi, gudri.
Mums ir tik daudz labu īpašību, skaista zeme. 

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #63 : 2016. gada 31. marts, 10:24:15 »
Saknes, atkal saknes. Nav tādu sakņu.  Ir pieķeršanās kādai vietai/dzīves modelim. Ja visu mūžu dzīvo vienā vietā reti izbāžot degunu ārā uz ilglaicīgāku periodu par ceļojumu atvaļinājuma laikā, tad arī tās "saknes" turpina stiprināties esošajā mikrosistēmā. Tā izraušanās pat nav vajadzīga uz citu valsti, reizēm pietiek ar pilsētas otru galu, citu vidi. Kad dzīvo un ikdienā redzi, ka var būt citādāk. Ne sliktāk. Varbūt pat labāk, kā līdz šim bijis pierasts. Ka tā ir vieglāk. Jūties kā nastu nometis.
Un jā. Tad gribas, lai arī citi sajūt, ka var būt vieglāk. Ka nav jāstreso, bezjēdzīgi jātērējas, ka labāk iztikt bez simboliskā sūdiņa, jo nevienam (pašu ieskaitot) to nevajag. Ka nav jāgatavo n-tie ēdieni, un pēc tam izmisīgi jāmēģina tos ciemiņiem "iesmērēt" līdzi, jo "mēs jau tāpat neapēdīsim". Ka nevienam nav vajadzīga tā bezjēdzīgi izšķiestā enerģija, kad cilvēks sēž bezspēkā izdarījis kaut ko, ko neviens viņam nav prasījis, bet "es taču to visu jūsu dēļ" komplektā ar drūmu seju "kā jūs mani šitā nenovērtējat?". Mūžīgā "pieticība" un sevis noniecināšana - vai es jau neko, te tā bišķiņ, šoreiz nesanāca/neizauga utt, lai arī aprunājamais objekts ir lielisks. Mūžīgais pārprastais "lepnums" - atteikšanās kaut kādiem piedāvājumiem "nē nē, Tu ko, man jau nevajag/negribu/netieku" kaut patiesībā vajag, gribās, tikai nezin kāpēc to negrib atzīt.
Jāmācās dot, bet neuzbāzties, un pieņemt un pateikties vienkārši, ne liekulīgi pēc tam slavējot saņemto lietu, tādā veidā cenšoties "atmaksāt" (?) devējam. Un, ja kāds no tīras sirds ir devis, tad nav obligāti pēc tam lauzīt galvu "kā atdarīt" to labo darbu. Ies laiks, būs iespēja. Bet tajā brīdī pietiks ar vienkāršu paldies.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #64 : 2016. gada 31. marts, 13:29:29 »
Un kauns latviešiem dzīts pa visiem galiem visos laikos, tāpēc vajadzīgs laiks un paaudzes,
lai no tā tiktu vaļā.
Saknes, atkal saknes. Nav tādu sakņu.  Ir pieķeršanās kādai vietai/dzīves modelim.

Šķiet kauna jēdziens ienāca ar kristietību.
Un kā var nebūt saknes?, varbūt kādiem mankurtisma piekritējiem arī nav.
Man kauns varētu būt vienīgi no saviem senčiem, tām pašām saknēm. Man saknes ir.
Bet lietas -jaunas vai lietotas ir vien lietas. Jā, laikmetu liecības.
Man kaut kā jo vairāk brīvas telpas, jo labāk. Ar katru nodzivoto gadu lietu  vajag mazāk...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 31. marts, 21:36:06 no pitons »

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #65 : 2016. gada 31. marts, 22:16:55 »
Atbildot uz sākotnējo jautājumu - aizspriedumu nav. Bet reti sanāk iegādāties lietotas mantas. Šo to hobijam no ebay, kolēģe nupat atdeva maisu ar apģērbiem, kas viņai par mazu (tā bailīgi man piedāvāja, es pat nedomāju atteikties). Krāmu tirdziņos ārzemēs labprāt pastaigāju, paskatos, bet pirkt nav sanācis - tomēr tur cenas ne manai kabatai (lietām, kas man patiktu). Pirms vairākiem gadiem pie miskastēm bija nolikts sainis ar sērijas "Apvārsnis" grāmatām. Paņēmu, kāpēc nē?

Bet šīs diskusijas iespaidā šodien ziņkārības dēļ iegāju humpalu veikalā  (pēdējo reizi tādā biju pirms gadiem...padsmit, pa ceļam nekad negadījās), pārliecināta, ka man noteikti neizdosies kaut ko jēdzīgu atrast.  Un... kā man tomēr paveicās- kleita (jauna, vēl ar birku), svārki, jaciņa un ādas puszābaki (spriežot pēc zoles - jauni)... viss kopā 13€...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #66 : 2016. gada 31. marts, 22:52:17 »
Bet šīs diskusijas iespaidā šodien ziņkārības dēļ iegāju humpalu veikalā  (pēdējo reizi tādā biju pirms gadiem...padsmit, pa ceļam nekad negadījās), pārliecināta, ka man noteikti neizdosies kaut ko jēdzīgu atrast.  Un... kā man tomēr paveicās- kleita (jauna, vēl ar birku), svārki, jaciņa un ādas puszābaki (spriežot pēc zoles - jauni)... viss kopā 13€...

Bet par ko tad ir stāsts, kādēļ dodos uz tādiem veikaliem - var nopirkt labas jaunas vai gandrīz jaunas lietas par mazu naudu... Apavi jāskataās vienmēr, kas un kā, bet es savai kājelei nevaru pirkt neko neuzmērot, tādēļ interneta pirkumi atkrīt, bet te var pērles atrast. Kad palūkojos, ka tām kurpēm interneta veikalā cena ap 100 - 120 eiro, tad esmu gana apmierināta arī par 25 tādas nopērkot :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #67 : 2016. gada 01. aprīlis, 21:56:58 »
Nepirkšu lietotus apavus - nekad. Gribēju teikt, ka es nepirkšu arī drēbes, bet iekodu mēlē, jo TĀ ādas jaka - ak dies cik superīga, pat Itālijā tādu neredzēju. Vel tai uz muguras dabūju vienas super rokgrupas autogrāfus - mmmmm, kaifs.Žēl nēsāt...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 01. aprīlis, 22:24:58 no Mao »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #68 : 2016. gada 02. aprīlis, 08:31:09 »
Nepirkšu lietotus apavus - nekad.

Tiem, kas lepni postulē "nekad!", patiešām var nenākties pirkt lietotus. Var gadīties staigāt ar to, ko var miskastē atrast...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #69 : 2016. gada 02. aprīlis, 18:24:38 »
Apbrīnoju, kā no vienkārša jautājuma var jau 5.lapā aizrakstīties? Nē, nu viss ok, forši. Tātad tēma "pavelk".
Mana doma bija (bet ko akurāt skaļi neizteicu), ka - kā var abstrahēties no tā, ka lietas lietojis nezināms cilvēks ar nezināmu enerģiju. Tāpēc nevaru "atspringt" lietoto preču tirdziņos un īsti tos izbaudīt. Lai arī ir lietas, kas man patiktu, nepērku tieši tāpēc, ka par tā īpašnieku neko nezinu.
Cita lieta ir lietas, ko esmu saņēmusi no sev zināmiem cilvēkiem, radiem, draugiem. Humpalās nav problēmu nopirkt jaunu apģērbu, ko varu pāršūt.
Par patērētāju sabiedrību runājot - jā, laikam jāpieskaitās pie tiem, kas patērētāji. Bet, ja es neatbrīvotos no traukiem, mēbelēm, apģērba, dvieļiem, segām un plediem, ko tad darītu, piem., dzīvnieku patversmes un parasts bomzītis, kam nav vajadzīgs nekas jauns? Domāju, ka lietu apritei ir vajadzīgi visi posmi - gan tādi, kā es, kas tiek no lietām vaļā, gan tādi, kas, tās lietas pieņem un atzīst par lietojamām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #70 : 2016. gada 02. aprīlis, 19:26:23 »
Nu re -lielākā daļa nedomā ne par kādām enerģijām, bet novērtē labu un derīgu mantu

Atslēdzies itta

« Atbilde #71 : 2016. gada 02. aprīlis, 19:35:50 »
Nu re -lielākā daļa nedomā ne par kādām enerģijām, bet novērtē labu un derīgu mantu

Nesaki viss, lietas var uzrunaat ne tikai ar brendu, bet piesaistiit arii ar energjeetiku..., es kaut kaa ieeju apstaigaaju un te peeksnji skatos ir - taa ir mana lieta... reizeem nopeerku un noneesaaju liid zpa viileem izjuuk, bet, ja kaads saka super njem vajag un nopeerku tikai saa iemesla peec, ka brends un izskataas, tad gadaas, ka skapii taa arii nomeetaajaas...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #72 : 2016. gada 02. aprīlis, 19:48:54 »
Un tu tiešām tici, ka pie vainas ka izstarotā sliktā enerģija nevis ātrumā paķerta manta nepareizā krāsā, ne īsti ērta, vai cerībā notievēt ?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #73 : 2016. gada 02. aprīlis, 21:20:38 »
man laikam pašai stipra enerģija, jo ja ieraugu un baigpatīk, nekāda sveša enerģija netraucē... :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #74 : 2016. gada 02. aprīlis, 23:26:31 »
Man iegādātās rotas krāmu tirgos ātri pazūd, lkm kkas tajā ir, jo citas jau nepazūd, p., kā var pazust abi auskari?!