Autors Tēma: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...  (Lasīts 8166 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...
« Atbilde #15 : 2016. gada 07. aprīlis, 08:30:16 »
Es teiktu, ka jaunā paaudze filtrē vairāk un netic nekam un nevienam, kas kaut ko par politiku stāsta. Tikmēr padomju laika sievietei ap 60 var iestāstīt jebko, kas kaut cik atbildīs viņas iekšējai pārliecībai (piemēram pārliecinātu nacionālisti pretējā nometnē neievilksi nekad, bet, lai cik neloģisku sviestu stāstītu viņas pārliecībā esošie - ticēs, ka tā arī ir). Par vecajām tantiņām vispār nerunāsim - atkarībā no TV kanāla zombējas uz visām pusēm, ka prieks skatīties.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2016. gada 07. aprīlis, 08:37:21 »
Tām vecajām tantiņām ir pieredze, un uz pretējo pusi viņu nenozombēs. Kamēr jaunajiem nav ne pieredzes, ne pamatzināšanu, līdz ar to rietumu liberālisms zombē uz nebēdu.
Es reizēm domāju, kā tā paaudze, kas piedzīvoja pirmo Latvijas laiku, karu, pēckaru, skatījās uz mums 80. gadu vidusskolniekiem. Laikam kā uz pamuļķiem, jo tur tak bija pa pilnam visādas komsamolkas, nozombētās, kas visam ticēja..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2016. gada 07. aprīlis, 08:40:36 »
Jaunā paaudze zombējas tikpat efektīvi - paskaties, kā sit plaukstiņas par globalizācijas krutumu, patērētājsabiedrības labumiem, pederastijas lieliskumu, dzimumu nebūtiskumu un mīļajiem bēglīšiem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #18 : 2016. gada 07. aprīlis, 08:49:46 »
Viss nāk no ģimenes. Vecākiem ir visas iespējas pavērt plašākus apvāršņus.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #19 : 2016. gada 07. aprīlis, 09:21:50 »
Vispārīgi,ne gluži par tēmu.
Kas par nelaimi tā ir -savas domas pabāzt zem kopsaucīja ''mēs-latvieši''?Ja kādam autoram šķit,ka visi latvieši ir manipulējami,stulbi un tikai dzied un dejo pastalās-tad lai to attiecina uz sevi.
Šitas gandrīz izklausās pēc troļļa muldēšanas-lai zombētu cilvēkos to ieskatu,ka viņi tiktiešām ir stulbi,manipulējami bezcerīgi.Vai kādam par to labi maksā-lai izplatītu un stiprinātu šādu tizlu uzskatu?
Katram mums ir sava vieta valstī.Valdībai savas funkcijas,citiem dienestiem atkal savas,kuras vajadzētu veikt godrātīgi,bet diemžēl pārbaudi ar naudu un varu-šobrīd maz kas spēj godīgi izturēt,kā to redzam ik pa brīdim.Dēļ naudas pārdod tēvu un māti,ne tikai savu zemi ar visām  tās iespējām.Kur ņemt cilvēkus ar izglītību, zināšanām un spēju organizēt valsts dzīvi un kuri nebūtu slimi ar alkatību?Pagaidām nav tādu?Un ja ir -tie valdības iestādēs nav
Es kā tautas pārstāvis nemaz nealkstu uzņemties valdības (kura  par savu darbu saņem labu algu) funkcijas un izlemt tās lietas par bēgļiem,bankām,ārpolitiku ,iekšpolitiku,finansēm utt utt.-kur man nav ne attiecīgas izglītības,ne zināšanu kopumā.Un savukārt valdības pārstāvji nenāks un nedarīs manu darbu,par ko tiem nava sajēgas.
Un kamēr es būšu dzīva un rīcībspējīga-mans zemes gabaliņš netiks pārdots ne krievam,ne zviedrim,norvēģim vai kādam vācietim,manā īpašumā netupēs slinks un izvirtis musulmanis-lai kādos bēgļa statusos viņš sevi pozicionētu.Tas ir manos spēkos-kaut mazu gabaliņu Latvijas pasargāt no ārzemju invāzijas.

Atslēdzies AndrejsT

« Atbilde #20 : 2016. gada 07. aprīlis, 15:57:14 »
Man ir bail par saviem bērniem, proti, par to, kādā sabiedrībā viņi dzīvos.   :sad_smiley: Jau mūsdienu jaunatne ir notrulināta tā, ka nepabaidies...  :rat: kas būs tālāk? Bet tā, protams, nav viņu vaina. Tā ir varas vaina, un uz to viņi cītīgi strādā, jo kam tad ir vajadzīga saprātīga un domāt spējīga sabiedrība? Nevienam.  :smoker:   Ir vajadzīgs manipulējamu aitu bars, kas danco pēc varas stabules un piepilda visas tās iegribas. Sirds sāp, ka liela daļa sabiedrības to apzinās, bet daļā nē.  :murmur:
Šodiena ir mana mīļākā diena!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #21 : 2016. gada 07. aprīlis, 16:04:50 »
Vēlreiz saku - viss no ģimenes. Kādus bērnus audzināsi, tādi būs. Pusaudžu vecumā un jaunībā drusku paspurosies, bet viss ģimenē ieliktais nekur nepazudīs.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #22 : 2016. gada 07. aprīlis, 19:28:41 »
Nav jau tik sarežģīti - vajag monitorēt izglītību un medijus un, ja kādā jomā notiek par daudz pasūtījuma zombēšanas, netiek mācīti zinātņu pamati (šitas uz eksaktumu attiecas, fizika, ķīmija, matemātika, procentu rēķini banku kredītiem), ja mēģina izrēķināties ar neseno vēsturi un aplami skaidrot, kāpēc ir krīze, ja par daudz spiež un liberālismu un jaunajām "vērtībām", tad pret to, kā nu var , ir jāiebilst.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 07. aprīlis, 20:57:01 »
Man ir bail par saviem bērniem, proti, par to, kādā sabiedrībā viņi dzīvos.   :sad_smiley: Jau mūsdienu jaunatne ir notrulināta tā, ka nepabaidies...  :rat: kas būs tālāk?

Nu nav tik trāāāģiski. Pārdomāju par visiem sev zināmajiem jauniešiem-sākot ar
saviem, draugu, radu bērniem, to draugiem, klases, studiju biedriem...
Nu nav velkomistu, po*istu, kuriem neinteresē kas notiek valstī un ar valsti.
Protams, kā katrā sabiedrībā ir arī lumpeņi, bet nedomāju, ka tā ir lielākā daļa.
Jūsu jauniešu draugu, paziņu lokā tie ir? Nez kālab šaubos.
Patīkami pārsteidz arī tas, ka jaunieši maz lieto alko, nesmēķē-manā jaunībā tas skaitījās
baigi “kruti“ un alhokolu lietoja bezjēgā...
Tas ka varai izdevīga neizglitota tauta, tas jau skaidrs. Tādēļ arī izglītība valstī nav prioritāra
un ir tur, kur ir.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2016. gada 08. aprīlis, 07:57:53 »
Nu nav tik trāāāģiski. Pārdomāju par visiem sev zināmajiem jauniešiem-sākot ar
saviem, draugu, radu bērniem, to draugiem, klases, studiju biedriem...
Nu nav velkomistu, po*istu, kuriem neinteresē kas notiek valstī un ar valsti.
Protams, kā katrā sabiedrībā ir arī lumpeņi, bet nedomāju, ka tā ir lielākā daļa.

Atslēgas vārdi - "Tev zināmajiem".
Cilvēka draugu un paziņu loks ir diezgan atbilstošs paša uzskatiem. Mūsdienās - arī dzīvesvietai [ko savukārt nosaka paša uzskati un finanses]. Ja Tu dzīvotu Maskačkas graustu rajonā, kur apkārt pārsvarā sīņi un urlas, Tavi bērni ietu vietējā mikrorajona skolā, jūs paši braukātu ar sabtransu, baidos, ka pavērtos pavisam cita aina, kur lumpeņu procents pret saprātīgo cilvēku skaitu būtu nomācošā pārsvarā.

Un otrs - vietas, kur Tu uzturies. Šajā forumā ir pieaugušu cilvēku pārsvars. Un uzskati atbilstoši. Palasi, kas notiek Spokos, kur skolnieki un jaunieši ir pārsvarā - tur bēgļu jautājums pavisam citādi tiek uztverts, un tur velkomistu viedoklis dominē. Kucēna naivuma un propagandas kopražojums, bet ne visiem tas kucēna naivums, pateicoties masīvai smadzeņu skalošanai, pāries.
Tā ka - Tavā šaurajā pasaulītē viss mierīgi, bet ārpus Tava paziņu loka ir ui ui ui.

Diemžēl tupo cilvēciņu pārsvars objektīvi eksistē un ir pierādāms, kaut vai paskatoties, kas Latvijā vairojas [izņemot uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus biezos]. Nelabvēlīgie, pabalstnieki un minimālalgas. Kas diezgan precīzi korelē ar saprāta daudzumu [slimības dēļ strādātnespējīgo šajā kategorijā nav nemaz tik daudz].
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2016. gada 08. aprīlis, 11:03:27 »
Es tomēr palikšu pie sava viedokļa, ka pesimisms ir pārspīlēts.
Kaut kā man nešķiet, ka tas lērums dziedošo, dejojošo latviešu bērnu un jauniešu
dziesmu svētkos būtu lumpeņi.
Bet maskačka arī manā jaunībā bija bīstama un ar tādu pašu urlu kontingentu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #26 : 2016. gada 12. aprīlis, 00:51:37 »
Es tomēr palikšu pie sava viedokļa, ka pesimisms ir pārspīlēts.
Kaut kā man nešķiet, ka tas lērums dziedošo, dejojošo latviešu bērnu un jauniešu dziesmu svētkos būtu lumpeņi.
Bet maskačka arī manā jaunībā bija bīstama un ar tādu pašu urlu kontingentu.

Hi, hi, hi  - kad es augu, man ar likās ka tās vecās tantiņas un rūcošie onkuļiem noteikti nav taisnība. Tagad es noteikti zinu, ka viņiem pat nojausmas nebija, kas manas dzīves laikā netiksies. Mūsdienu jauniešiem pamatproblēma ir kompleksu un aizspriedumu pārņemtie vecāki :) Un kas jauniešiem ir jāatceras, ka viss ir viņu rokās - paši savas laimes kalēji! - un to neviena vara viņiem neatņems un nesabojās! Nu jā es jau 1985 gadā biju optimistisks kā maija saulīte un nekas pa palielam jau nav izmanījis! :)   Kā LPSR bija, tā LPSR ira :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2016. gada 12. aprīlis, 07:05:17 »
Nu pie tā jau iepriekšējā paaudze (mūsu) vainojama, ne jaunieši.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2016. gada 12. aprīlis, 09:33:13 »
Nu jā es jau 1985 gadā biju optimistisks kā maija saulīte un nekas pa palielam jau nav izmanījis! :)   Kā LPSR bija, tā LPSR ira :D

1985-jā biji apaļš, omulīgs zīdainis? :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #29 : 2016. gada 12. aprīlis, 10:03:06 »
1985-jā biji apaļš, omulīgs zīdainis? :D
1985. sāka lietot alkoholu :D