Aha
Atslēgvārds: atļautais ātrums. Tad nu tešam. Esmu gam braucējs, gan gājējs, tāpēc abās versijās gandrīz visvairāk baidos mo gājēju pārejām čekojot, vai mani redz pat tie, kas tikai tuvojas (gājēji). Var jau pieņemts simts noteikumus... Bet var vienkārši pamainīt attieksmi un sargāt gan sevi, gan gājējus, veltot dubultu uzmanību vietām, kas nav pārredzamas...
Nepatīkami lasīt tos garos uzbraucienu palagus.. Es es, man, man.. Nu skaidrs ka sieviete rīkojās bezatbildīgi. Bet. Tieši tik pat, cik braucējs...
Tikai te ir atšķirība: braucējam ar šrotwagenu būs max pārsimts eur zaudējumi un kāds 20nieks pie octas gadā, pat, ja viņu atzīs par vainīgu(jaļoti grib pačakarēt gājējam dzīvi, to vainu var gadiem pa tiesām apstrīdēt

Kamēr tiesībsargājošās iestādes galīgi nenospriež, ka autovadītājs vainīgs, tikmēr OCTA NEKO nemaksā

- aber ļautiņam, kam vajag ārstēties tūlīt un kurš ir kļuvis darbnespējīgs, $ neesamība ļoti ātri var kļūt par ļoti vērā ņemamu problēmu...).
Nu max vēl arī krimināla sodāmība, kas šur tur šo to var pabojāt, bet cietumā, kamēr gājējs dzīvs, agrāk nesodītu normālu pilsoni bez alko neviens neliks un pareizi darīs. Turklāt, ja gājējs uz to kriminālu pastāv, autobraucējs ir vēl ieinteresētāks jebkurā gadījumā noliegt vainu līdz pēdējai instancei...
Toties gājējs ar vaļējiem lūzumiem ( diez vai kāds vēlas tādus izbaudīt no brīvas gribas?!?), politraumām iekšās, izdauzītu pēdējo kroku no smadzenes vispirms izgulēsies pa sl-cām, tad pa rehabiem, gadiņu, 2 vai 3 būs darbnespējīgs (DL, neatceros jaunāko versiju, bet dd pēc 3 vai 6 mēnešiem darba vieta nav jāsaglabā) un par tām ciešanām saņems ar čekiem pierādāmos zaudējumus un kādus dažus K par morālo kaitējumu no OCTAs...
Kuram skāde būs lielāka? Tas nav vairāk ieinteresēts, lai tā tomēr nenotiktu?