Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20082 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #240 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:16:56 »
Tikpat labi “tās duras“ vietā varēja būt, piemēram, suns,
kuram par kādiem noteikumiem maza jausma.
Situācija būtu analoga, vien nebūtu “duras“ kuru vainot...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #241 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:26:09 »
Kvadra, viņš jau iepriekš brauktu tā, ka nekāda strauja bremzēšana nebūtu vajadzīga, sevišķi, ja brauktu katru dienu tur, jau reflekss pirms gājēju pārejas izstrādājies.. Un aiz viņa braucējs tāpat, jo tuvojas gājēju pāreja.
Broņ, es piebremzēju un pamatīgi - pietiekami, lai tad, ja aizmugurē braucošais ievērotu distanci, varētu apstāties. Par to, kā izvēlējās braukt tas aiz manis, es neesmu atbildīgs. Un man nav ne jausmas, vai viņš, tāpat, kā es, brauc tur katru rītu vai pirmo reizi bija uz tās ielas. Es izdarīju to, ko attiecīgajā situācijā varēju izdarīt, lai cietušo nebūtu.
Un Tu atkal atgriezies pie tā, ko Kvadra jau te minēja - cilvēki palikuši tik izlaisti, ka paši pat neuzskata par vajadzīgu būt atbildīgiem par savām dzīvībām un skrien, kur pagadās, jo vainīgs jau būs kāds cits. Vienu gan nesaprotu. Vai iedoma (Jā, iedoma, jo faktiski jau cilvēks ar pašsaglabāšanās instinktu neies pāri tikai principa pēc, ja nebūs pārliecināts, ka vadītājs apstāsies), ka vainīgs bija kāds cits, atvieglo dzīvi tiem, kas paskrien zem riteņiem un paliek par invalīdiem? Jeb tomēr vajadzēja par sevi padomāt pašam un turpināt iet savām kājām?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #242 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:34:13 »
Zina viņa par KASKO, bet, tāpat, kā es, uzskata to par galīgi nerentablu. Viņai, tāpat, kā man, uz ceļa problēmas nav tik bieži, lai no tā būtu jēga.

Tu runā pats sev pretī - no vienas puses Tev "uz ceļa problēmas nav tik bieži, lai no KASKO būtu jēga", no otras puses tēmas pieteikumā Tu žēlojies, ka par "bums" būs pašam jāmaksā :)

Automīlēšana, mīļais cilvēk, ir izmaksas jebkurā gadījumā, tikai vienā (KASKO) gadījumā Tu izvēlies to darīt plānveidīgi, var teikt pat uzkrājoši, otrā gadījumā - kā paveiksies, faktiski rulete :) Negribu teikt, ka kāds variants būtu ievērojami izdevīgāks, jo apdrošinātāji arī rēķina prēmijas, lai nepaliktu zaudētājos :)       

RaFix

• Viesi
« Atbilde #243 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:35:43 »
Tikpat labi “tās duras“ vietā varēja būt, piemēram, suns,
kuram par kādiem noteikumiem maza jausma.
Situācija būtu analoga, vien nebūtu “duras“ kuru vainot...
Ja tur būtu suns, es būtu bremzējis un saņēmis apdrošināšanu. Un suni aizvedis uz vetklīniku iemidzināšanai.
Ja man pēkšņi priekšā nogāztos zars, es arī bremzētu un saņemtu apdrošināšanu.

Šis tomēr ir gadījums, kurā piedalās domājošas būtnes - cilvēki. Ok, bērns vienkārši klausa, kad tiek brutāli vilkts aiz rokas līdzi, bet pieaugušai sievietei, atšķirībā no zara, vai suņa, būtu jābūt izpratnei par drošību uz ceļa. Ja viņa to nespēj saprast, mani māc šaubas, ka tādam cilvēkam vajadzētu uzticēt bērnu, ne vien dēļ tā, ka bērns tiek apdraudēts velkot viņu pār ceļu, nepārliecinoties par drošību, bet arī dēļ tā, ko tas bērns iemācās - aug nākamais nedomājošais primāts. Tas, lūk, ir skumji.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #244 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:36:40 »
Rafik, mēs apspriežam tevi, es iedomājos sevi Rafika pozīcijā, nevis tās meitenes pozīcijā. No tā izejot es arī domāju, ko man būtu vajadzējis darīt. Tā kā man ir citi braukšanas paraugi, es redzu skaidri, kā varēja kļūdu novērst. Diemžēl tu ne par matu neesi mainījies un neizdari secinājumus. To, kā bija, nevar labot. Bet uz priekšdienām var ņemt vērā. Kas tev daļas par to otru, kas izleca uz ceļa, tu neesi viņas vietā, tu esi savā vietā, domā no savām pozīcijām.
Ja topiku te būtu ielikusi tā meitene. Par to, kā viņai gadījies. Mēs visi močītu viņu. Nu kā var būt tik neuzmanīga, kāpēc nepaskatījies, zini taču, kādi ir braucēji. Un vēl ar bērnu..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #245 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:38:51 »
Šis tomēr ir gadījums, kurā piedalās domājošas būtnes ...

Pats tak teici - SIEVIETE bija :) sievietes ir vairāk emocionālas, nekā domājošas...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #246 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:41:17 »
Rafik, mēs apspriežam tevi, es iedomājos sevi Rafika pozīcijā, nevis tās meitenes pozīcijā. No tā izejot es arī domāju, ko man būtu vajadzējis darīt. Tā kā man ir citi braukšanas paraugi, es redzu skaidri, kā varēja kļūdu novērst. Diemžēl tu ne par matu neesi mainījies un neizdari secinājumus. To, kā bija, nevar labot. Bet uz priekšdienām var ņemt vērā. Kas tev daļas par to otru, kas izleca uz ceļa, tu neesi viņas vietā, tu esi savā vietā, domā no savām pozīcijām.
Ja topiku te būtu ielikusi tā meitene. Par to, kā viņai gadījies. Mēs visi močītu viņu. Nu kā var būt tik neuzmanīga, kāpēc nepaskatījies, zini taču, kādi ir braucēji. Un vēl ar bērnu..
Broņ, jā, es jau minēju - es varēju nobremzēt tā, kā Tev būtu paticies, saņemt apdrošināšanu un būt apstākļu upuris.
Ceru, ka Tu nekad nenonāksi duras vietā, un, ja nonāksi, Tev tomēr patrāpīsies kāds Rafiks, kam vairāk būs žēl Tevi, kaut duru, nekā savus dzelžus, jo, ja kāds izpildīsies tieši tā, kā Tu vēlētos - bremzēs, bez traumām Tu tik un tā cauri netiksi. Varbūt tas Tev iemācīs, ka viss nav tikai melns un balts.

Un Tava piebilde par to, kas notiktu, ja topiku uztaisītu meitene, norāda uz to, ka Tev vienkārši vajag riet. Ok, rej. Šajā tēmā man Tavs viedoklis vairs nav aktuāls - Tu pati nezini, ko domā, ka tikai parieties.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #247 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:43:13 »
Šobrīd izskatās, ka te ar kategoriski uzstājas tie gājēji, kas paši neskatās un iedomājas, ka visam jānotiek uz burvju mājiena.
nu vispaar jau es esmu shoferis ... arii ar staazju :) bet shobriid nebraucu aktiivi. Vnk man domaat, ka shoferis vulgaris ieseezjoties mashiinaa peekshnji uzskata sevi par GALVENO satiksmes daliibnieku. Bet taa nav :)

Un vēl. Ziniet, ko RaFika situācijā būtu izdarījis labklājīgais eiropietis vulgaris?  Nobremzējis, dabūjis sitienu pakaļā un uztriecies uz pārejas. Jo tā butu PAREIZI, tā būtu PĒC NOTEIKUMIEM.
te nu atljaushos oponeet. Sho gadu laikaa NEKAD neesmu redzeejusi, ka pilseetaas mashiinas skrien! Jaa vinju ir daudz, brauc normaali 50-60km/h .... visas skrieshanas notiek uz baanjiem, liidz ar to pilseetaa tas nav vajadziigs.

Maza atkaape: pie manis nereguleejamo krustojumu saliidzinoshi maz, par pieredzi, ka mashiinas staajas tikko kaa cilveeks tuvojas zebrai jau staastiiju. Gandriiz pie katra luksafora ir poga kuru nospiest lai gaajeejam uzlec zaljais (protams ieveerojot kaut kaadus intervaalus) ... tad nu luuk 95% gaajeeju apstaasies, nospiediis pogu un gaidiis zaljo, pat ja iela ir tuksha. Un mashiinas protams staasies uz sarkano un shoferim nebuus vieplis .... nafig spiedi pogu, neviena nav, vareeji paarskriet, man tevis deelj jaabremzee!!!
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

RaFix

• Viesi
« Atbilde #248 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:44:42 »
Pats tak teici - SIEVIETE bija :) sievietes ir vairāk emocionālas, nekā domājošas...
Nez, es tādas, kas būtu tik stulbas, lai šitā uzvestos, personīgi nepazīstu, tāpēc atļaujos to uzskatīt par īpašu stulbuma pazīmi. Turklāt, ir bijušas līdzīgas situācijas ar vīriešiem galvenajās lomās, kas beigušās tikai ar lamāšanos, jo aizmugurē neviens pie d**sas nebija pielipis.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #249 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:45:44 »
Vai tā "skrobe" tomēr nav no tā, ka te kāds atļaujas pateikt, ka viss no RaFix puses tomēr nebija OK... Tātad viena otra pasaka nevis - RaFix, tu izdarīji visu iespējamo, bet saka - varbūt tomēr no tās situācijas jāizdara secinājumi, ko tieši RaFix varēja darīt citādi!

Atslēdzies tex

« Atbilde #250 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:46:14 »
Var jau būt, ka ir meli, lieli meli un statistika, BET man paziņu lokā vsp ir maz clv, kam jelkad uzbraucis auto, bet NEVIENS no tiem nav pats arī autovadītājs...

Un pati ar velo arī, kad man ir galvenais ceļš un braucu pa brauktuvi, tomēr apskatos, vai autovadītājs, kas grib izgriezties no ielas ar stop vai dodiet ceļu zīmi pie krusta, mani redz. Jo ar visu taisnību, -sasistos ta es... Baigi jau man slimnīcā tas galvenais ceļš palīdzēs.

Mani gan ir mēģinājuši nobraukt: piemēram dāma, kas līkumā&ziemā kkā bija  izdomājusi, ka pa velojoslu viņai ar auto taisnāk(OK, var jau būt, ka līnijas bija apsnigušas un apsalušas,bet zīmes ta bija, ka velojosla...)... Tur nu abas pa mēmajiem burtiski daži cm līdz sadursmei.

IMO, gājējus tāpēc nobrauc, ka viņi gluži vnk nesaprot, ko viņi uz tā ceļa dara un kāda tur ir kārtība un absolūti nesaprot, kā kustās auto un kad autovadītājs viņu var un kad nevar redzēt. + daži sakarīgie, kam vnk zudusi modrība dažādu apstākļu dēļ (noguruši, kādas problēmas...)...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #251 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:48:03 »
Pēc Mērfija likumiem viss ok,
                                                      Ja 404 reizes nekā nebija, tad zini, ka 405 izleks “tā dura“:))).

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #252 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:49:24 »
Broņ, jā, es jau minēju - es varēju nobremzēt tā, kā Tev būtu paticies, saņemt apdrošināšanu un būt apstākļu upuris.
Ceru, ka Tu nekad nenonāksi duras vietā, un, ja nonāksi, Tev tomēr patrāpīsies kāds Rafiks, kam vairāk būs žēl Tevi, kaut duru, nekā savus dzelžus, jo, ja kāds izpildīsies tieši tā, kā Tu vēlētos - bremzēs, bez traumām Tu tik un tā cauri netiksi. Varbūt tas Tev iemācīs, ka viss nav tikai melns un balts.

Un Tava piebilde par to, kas notiktu, ja topiku uztaisītu meitene, norāda uz to, ka Tev vienkārši vajag riet. Ok, rej. Šajā tēmā man Tavs viedoklis vairs nav aktuāls - Tu pati nezini, ko domā, ka tikai parieties.

Oi, Raficiņ, man tevis žēl. Manuprāt, es pietiekami skaidri izsakos, lai pārpratumu nebūtu manas izteiksmes dēļ. Bet taču nesaprot, kas pateikts!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #253 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:55:27 »
Arī šajā tēmā autoram svarīgs vien savs viedoklis:))).

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #254 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:58:23 »
un veel (c) aizdomaajos .... iet jau 7ais gads, bet es tok neatceros ka buutu pilseetaa redzeejusi kaut vienu avaariju, vai notriektu cilveeku. NU NEATMINOS!!!! Baanis taa ir cita lieta.
Taatad probleema tomeer ir Latvijas brauceeju kultuura paarvietojoties pilseetaa un absoluutaa neveeriiba pret citiem satiksmes daliibniekiem vienalga vai tas cits vadiitaajs vai gaajeejs vai ritenjbrauceejs.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/