Var jau būt, ka ir meli, lieli meli un statistika, BET man paziņu lokā vsp ir maz clv, kam jelkad uzbraucis auto, bet NEVIENS no tiem nav pats arī autovadītājs...
Un pati ar velo arī, kad man ir galvenais ceļš un braucu pa brauktuvi, tomēr apskatos, vai autovadītājs, kas grib izgriezties no ielas ar stop vai dodiet ceļu zīmi pie krusta, mani redz. Jo ar visu taisnību, -sasistos ta es... Baigi jau man slimnīcā tas galvenais ceļš palīdzēs.
Mani gan ir mēģinājuši nobraukt: piemēram dāma, kas līkumā&ziemā kkā bija izdomājusi, ka pa velojoslu viņai ar auto taisnāk(OK, var jau būt, ka līnijas bija apsnigušas un apsalušas,bet zīmes ta bija, ka velojosla...)... Tur nu abas pa mēmajiem burtiski daži cm līdz sadursmei.
IMO, gājējus tāpēc nobrauc, ka viņi gluži vnk nesaprot, ko viņi uz tā ceļa dara un kāda tur ir kārtība un absolūti nesaprot, kā kustās auto un kad autovadītājs viņu var un kad nevar redzēt. + daži sakarīgie, kam vnk zudusi modrība dažādu apstākļu dēļ (noguruši, kādas problēmas...)...