Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14602 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #60 : 2016. gada 14. augusts, 01:09:59 »
Manuprāt, šis īsti arī nav jautājums par vides dizainu vai estētiku:)

Varbūt arī ir, ja citiem tas šķiet vizuāli nepievilcīgi un ainavu kropļojoši?
Un Lunx, kurš te krīt panikā?, man kā šķiet tie kuriem šie lielceļu rotājumi šķiet pievilcīgi. ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #61 : 2016. gada 14. augusts, 01:13:47 »
Varbūt arī ir, ja citiem tas šķiet vizuāli nepievilcīgi un ainavu kropļojoši?

Tie, kas ko tādu uzstāda, diez vai domā par vides estētiku. Ņe do tavo im

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #62 : 2016. gada 14. augusts, 01:20:53 »
Izlasīju un mēģināju noformulēt savu attieksmi. Nē, man netraucē. Ja kāds cilvēks jutis vēlmi savas sēras paust šādi, lai viņš tā dara. Bet es, garām braucot, lieku reizi pateikšos Dievam, ka tās nav manas sāpes un tajā ceļmalā nav palicis mans tuvinieks, un palūgšu arī turpmāk no tā pasargāt...
Piekristu, ka varētu runāt par kaut kādu ainavas sabojāšanu, ja mums visas ceļmalas ar krustiem un puķēm būtu nopušķotas kā dažviet tiltu margas ar slēdzenēm, bet nav taču, nu nav. Tikai retā šāda vieta saglabājas ilgstoši, parasti jau tās puķes ir tikai pirmajā laikā pēc avārijas, vēlāk gluži dabiski ka tuvinieki kopj kapu, ne ceļmalu, un tās atsevišķās esošās piemiņas vietas ainavu necik sabojāt nespēj. Nu, vismaz te, Latvijā, man šķiet, ka ir tā. Varbūt kkur citur šī tradīcija vairāk izteikta.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #63 : 2016. gada 14. augusts, 01:22:16 »
Tie, kas ko tādu uzstāda, diez vai domā par vides estētiku. Ņe do tavo im

Baidos, ka viņi domā, ka ir pa smuko. ;)
Bet pārāk varat necensties mani pārliecināt, ka tie Latvijas peizāžā iederīgi,
visu cieņu sērotājiem, bet man patiesi nepatīk. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #64 : 2016. gada 14. augusts, 01:34:40 »
Baidos, ka viņi domā, ka ir pa smuko. ;)
Bet pārāk varat necensties mani pārliecināt, ka tie Latvijas peizāžā iederīgi,
visu cieņu sērotājiem, bet man patiesi nepatīk. :)

Ne nu cenšos, ne nu pārliecināt, ne arī par Latvijas peizāžu domāt.

Vnk normāla diskusija ar argumentiem un pretargumentiem:)

Atslēdzies reno

« Atbilde #65 : 2016. gada 14. augusts, 01:47:14 »
Man liekas, te aizgāja "tolerantās" pret "neiejūtīgajām"

Jo es jau netrakoju, tos krustus redzot. Bet, ja man pajautā, patīk, vai nē, tad es atbildu,kā Mielavs teiktu, "ko domāju"

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2016. gada 14. augusts, 02:34:42 »
Kuri ta šeit “neiejūtīgi“?, visi iejūtīgi... pat ļoti! ;) :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #67 : 2016. gada 14. augusts, 10:55:19 »
"Tolerance" ir medicīnas termins, kas apzīmē organisma nespēju pretoties infekcijām un pazeminātu vai pilnībā iztrūkstošu normālu reakciju uz jelkādām ārstniecības vai citām vielām, kam būtu jāizsauc organismā noteiktu simptomu parādīšanās.
Jēdziens "absolūta tolerance" - ir sinonīms vārdam "nāve".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #68 : 2016. gada 14. augusts, 11:33:40 »
Super, nemaz nezināju. Tad kas notiek, kad kļūstam  toleranti pret svešo?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #69 : 2016. gada 14. augusts, 12:41:31 »
Super, nemaz nezināju. Tad kas notiek, kad kļūstam  toleranti pret svešo?

Pašiznīcināšanās. ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #70 : 2016. gada 14. augusts, 14:18:09 »
Es domāju tai "tolerancei" iestāsies īss mūžs brīdī, kad pie tolerances pārņemtā pilsoņa durvīm kāds nositīsies, un tur tiks ierīkota plastmasas piemiņas vieta ar svecēm un krustiem.

Diez kopš kuriem laikiem tolerance pret svešo un ievazāto ir kļuvusi atbalstāmāka kā savs, tradicionālais? Kopš mums mācīja par lielo, brālīgo tautu saimi? Un mācības pastiprināšanai grūtāk mācāmos uz Sibīriju veda? Tā nu te tolerējam...

Kā jau teicu - manuprāt pietiek, ka piemiņas vieta ir kapi un baznīca. Var mājās pie aizgājēja krustu vai memoriālo istabu ierīkot, ja gribas sērot privàtāk. Nevaru iedomāties nevienu iemeslu, kāpēc tieši ceļmalas būtu jāapkrusto... Izņemot ārišķību, ne patiesas sēras...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 14. augusts, 14:24:52 no Emīlija »

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #71 : 2016. gada 14. augusts, 18:43:10 »
Man shiis pieminjasvietas kaa ideja nepatiik, bet netraucee tik ljoti, lai taapeec justos slikti. Protams, ja manaa iemiiljotajaa pludmalee buutu uzsliets krusts ar bildi, sveceem un pukjeem, tad gan nebuutu labi. Bet nekas taads (tfu, tfu, tfu) nav redzeets ne Latvijaa, ne Itaalijaa.  Savukaart celjmalaas, kur notikushas avaarijas un ir shie krusti ar pukjeem - parasti pabraucam garaam un, ja ieveerojam, tad nepaspeejam iipashi iedzinljinaaties - patiik, nepatiik.
Par lietaam, kas ne no latvieshu kultuuras ievazaatas. To ir daudz un galiigi ne visas no pad-laikiem. Vairaakums no robezhu atveershanas briizha paraadiijushaas.
Mazs piemeers (ne par krustu teemu). Veel latvijaa dziivojot, izdomaajaam sestdienas riitaa ar kugjiiti liidz Juurmalai aizbraukt. maza pastaiga, tad ar vilcienu atpakalj uz Riigu.  laiks nu taa (taas bija juunija beigas) - ne silts, ne auksts. Reizeem lietus rasina, reizeem saule spiid. Omuliigi iekaartojamies  salonaa pie galdinja, gatavojamies baudiit jauku riitu. Te peekshnji .... salonaa ielauzhas vesels bars spiedzoshu, kliedzoshu dailjavu  rozaa brunciishos, okupee 3 galdus un saak veetraini izpildiities. Un pie kaajas, ka vaacu tuuristi (ne mees - bija 2 vaaciski runaajoshi paari), mees un veel dazhi viesi juutas trauceeti. Vinjaam redz - VECMEITU BALLIITE.
Tad nu teikshu godiigi - mani shii vecmeitu balliite (kas arii nav latvieshu kultuuras sastaavdalja)., tracinaaja daaaaudz vairaak, kaa krusti, kas pazib celjmalaa ar auto garaam braucot.
Varam kaut ar pieri sienaa skriet, bet no aarvalstiim ievazaatos paradumus mazajaa Latvijaa neizskaudiisim. Tad Latvijai muuris apkaart jaacelj.
Bet - ir lietas, kas traucee manai personiigajai labsajuutai (vecmeitu balliite), un lietas, kas iisti neskjiet esteetiski pievilciigas (plastmasas pukjes celjmalaas). Piebilde - tie ir tikai piemeeri - saraksti papildinaami.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #72 : 2016. gada 14. augusts, 19:06:46 »
Nuja, pilnīgi piekrītu un galvenais ne ar pušplēstu vārdu nepieminēt savu nepatiku,
būt maksimāli pretimnākošam, tolerantam un welkomētam. Āmen.  ;)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #73 : 2016. gada 14. augusts, 19:21:51 »
Es domāju tai "tolerancei" iestāsies īss mūžs brīdī, kad pie tolerances pārņemtā pilsoņa durvīm kāds nositīsies, un tur tiks ierīkota plastmasas piemiņas vieta ar svecēm un krustiem.
Mēģināju iztēloties. Droši vien justos nepatīkami jau paša fakta dēļ. Droši vien ar tiem plastmasas niekiem un krustiem diezgan ātri "tiktu galā", bet ar pašu negadījuma vietu... Droši vien tā paliktu par vietu, kuru savā atlikušajā dzīvē censtos neizmantot, kaut kā apiet... Varbūt pat domātu par mājokļa pārdošanu un cita iegādi...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #74 : 2016. gada 14. augusts, 19:35:34 »
skatoties ,ka tuk piemet sāli un neļauj diskusijai turpināties kā diskusijai,tad tiešām liekas,ka viņas durvju priekšā,kāds uzlicis trubu krustu ar plastmasas puķēm :D  :rofl:

patiesībā, es pat sākumā nepiefiksēju ka tēma ielikta pie īgņošanās un dusmošanā, ja es to buutu pamanījusi varbuut pat nebuutu sākusi sarunu... jo tiem,kas jau ir dusmiigi..nav jēgas skaidrot,ka citi par to pašu nemaz ar nedusmojas... jēga ir sarunai,ja grib runāt..nevis pierādīt...

mēģinot vēl kkā, mazliet turēties pie tēmas varu teikt..ka braucot pa ceļu(Latvijas ceļu) mani daudz vairāk skumdina un apbēdina skati ar nekoptajiem laukiem, aizaugušajām pļavām, sabrukušajām ēkām, bedrēm uz kurām zobi lido laukā utml.. un starp to visu- pāris krusti, kas varbūt pamanās vai visdrīzāk nemaz nepamanās??? tie mani absoluuti nesatrauc... krusts ir kāda personīgā bēda... aizaugusi Latvija visas valsts bēda...

tagad toč Amen...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega