Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14523 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #105 : 2016. gada 15. augusts, 12:46:18 »
Minne, es šo diskusiju neuztveru par patīk - nepatīk kā galveno un centrālo jautājumu. Bet ja jau pagriežam šādā aspektā, tad jau sanāk, ka man būtu jābūt vienaldzīgām arī citiem "objektiem" ceļmalās - plastmasas pudelēm, vecām riepām, atlūzušiem bamperiem (tiem, kas nav pienagloti pie staba krusta zīmes veidā)...

Nu redz, mani traucē kā vieni, tā otri. Ja pudeles es vēl varu paņemt lielo melno maisu un novākt, tad šito - svēto, ko...?

Un pēc analoģijas tad kas sanāk - ka tiem, kam netraucē šī svētā draza, principā netraucē arī cita veida draza ceļmalās...?

Zinu, ka novedu līdz absurdam, bet te jau bez manis papūlējās ne tur vien aizstūrēt... :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #106 : 2016. gada 15. augusts, 12:51:30 »
Nu kaut kā šķībi sanāk.
Pilnīgi atšķirīgas lietas it kā - pudeles un plastmasas vainagi, kaut arī atrašanās vieta viena un tā pati. Pēc emocionālās iedarbības atšķirīgi, kaut gan pozitīvas emocijas neraisa ne vienā, ne otrā gadījumā. Pudeļu mētātajiem vispār varētu piespiedu darbus vides sakopšanā piespriest. Ja noķertu.
Jebkurā gadījumā ir empātijas trūkums pret līdzcilvēkiem. Kā pārmēru lietojot smaržas, piedrazojot mežus ar veciem ledusskapjiem, tā uzspiežot savas emocijas - vienalga, vai iekārtojot altārīšus vai piespiežot kaimiņus klausīties netīkamu mūziku.
Protams, ka būs vienaldzīgie, būs jūtīgie, būs arī līdziraudātāji. Tik nezinu, cik tam sērotājam būtiski, ka sagandējis kādam pavisam svešam cilvēkam garīgo...
Jā, jā, esmu pilnīga neliete, jo riebjas kapiņi, memoriāli, piemiņas vietas, izsūtīto lopu vagoni... Tas gan nenozīmē, ka necienu tos, kas tuviniekus zaudējuši. Nesaprotu, kāpēc tai nekrofilajai estētikai visu laiku man acu priekšā jārēgojas...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #107 : 2016. gada 15. augusts, 13:06:48 »
Pavilka uz filozofiju.
Jēga piemiņas vietām - ne muzejiem, bet tieši bojāejas vietām - atcerēties, atgādināt, nepieļaut. Lai TAS vairs neatkārtotos. Pilnīgi bezjēdzīgs pasākums. Būs un atkārtosies. Tāda ir cilvēka daba. Kādu ekspluatēt, būvēt uz kauliem, pievākt īpašumus.
Nez kā pēc gadiem desmit izskatīsies lidostas, restorāni un citas vietas - kur teroristi spridzinājušies. Nav vēl aizmirsts par Parīzi. Tikai tas nepalīdz. Un ko tagad? Dzīvosim vienās sērās?
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #108 : 2016. gada 15. augusts, 15:02:57 »
 :facepalm:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mango

« Atbilde #109 : 2016. gada 15. augusts, 16:28:09 »
Es nevarēju izteikt, kas ir tā sajūta, šīs zīmes ieraugot. Camma uzrakstīja. Acīmredzot, uz mani šo atbildības sajūtu izdodas uzkraut pamatīgi, jo man paliek nelabi, tieši nelabi. Fuj. Riebjas šie ziedi, sveces, krusti. Kāpēc man būtu jājūtas slikti, parastā sestdienas rītā.. izejot no mājas un ieraugot pretī durvīm uz ietves šo visu..Par ko???? Gan jau man tiks tāpat, lai vēl svešu bēdu nestu.
Nu tā kaut kā.
Ikdienā cenšos ātri novērsties un aši domāt kko citu.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #110 : 2016. gada 15. augusts, 17:55:02 »
esiet pēdēja pusgadā braukuši garām Mangaļu stacijai??? vilciens...bērns,mazs...
kur 2 sīkie-1 paspēja,otrs nē...tur ne tikai puķes,tur lācīši un mantiņas stāv...aizejiet,pasakiet tai mātei,lai novāc,nolasiet morāli,ka savu bērnu nav pieskatījusi....ka jums garāmbraucot šermuļi un traucē estētiski pārvietoties.
tikpat ekvivalenti,cik šiem cilvēkiem itkā nav tiesību uzstādīt savus"altārus",tikpat ekvivalenti jums nav tiesību viņiem kko pārmest. nedrīkst salikt uz svariem savas estētiskās/komfortu aizskarošās jūtas ar citu cilvēku sāpēm un pārdzīvojumiem.ne jau visi tos "altārus" veido,ir jau arī stiprie,kuriem to nevajag.
pagaidiet,kad saviesīsies te saraņča ar saviem minaretiem,un ūjinās 5x diennaktī,un neko nevarēsiet padarīt,kā vien iepirkt ausu aizbāžņus kastes, pie gultas tumbočkā. tad šī tēma vnk liksies untumiņš.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 18:07:01 no Camma »

Atslēdzies diddly

« Atbilde #111 : 2016. gada 15. augusts, 18:02:46 »
ak,jā,mani mulsināja ne ta Krētā,ne ta Rodosā,ceļmalā tāds kā skapītis,reloģioza noformējuma,ar mazām pilnām šņabja(rakija)glāzītēm? nedomāju,ka tas bija tūristu izklaidei...? un tādi bija ne mazums

Atslēdzies Camma

« Atbilde #112 : 2016. gada 15. augusts, 18:15:06 »
Un? Kāpēc mans ekvivalentums ir neekvivalentāks par lācīšmemoriāla ekvivalentu?
Kas ar mani nav kārtībā? Esmu pusekvivalents cilvēks? Un kāpēc '' nedrīkst salikt uz svariem savas estētiskās/komfortu aizskarošās jūtas ar citu cilvēku sāpēm un pārdzīvojumiem''? Manas jūtas ir neekvivalentas un 3.šķiras? Ko kurš zina par otra estētiku un komfortu? Varbūt - dziļa psiholoģiska trauma, kuru katru dienu viens bāž otram sejā... Tas ne ar ko neatšķiras no tā 5xdienā. Tikai aizbāžņu nav - jābrauc ar acīm vaļā. Citādi būs vēl viena neekvivalenta lācīšu čupiņa... Psiholoģisks terors tas ir, es teiktu.
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #113 : 2016. gada 15. augusts, 18:15:54 »
Bērni līdz 7g tiešām būtu jāpieskata. Un ja tās nepieskatīšanas rezultātā kkas ar viņiem noticis, tad tā ir vecāku atbildība.
Diez vai vecāki ir tie, kas tur liek ziedus un mantiņas. Gan jau dārziņa/skolas/pagalma biedri(viņu vecāki), kuriem būtu jāpastāsta, ka tam piemērotāka vieta būtu kapos.
Turklāt, visi pseidoiejūtīgie liekuļi lai palabo mani, bet ļaut (likt - nešaubos, ka ir arī tik uz pokazuhu tendēti citu bērnu vecāki) nest bērniem visu ko uz vietu, kur citu bērnu nonesis vilciens, gadījumā nenozīmē pakļaut arī savu bērnu riskam,ka viņu nonesīs vilciens, ejot un tur kko liekot?
Un jā, LDZ, iespējams būtu jānorobežo vieta (pirmkārt, lai vēl kāds zem vilciena nepakļūst) un visa pokazuha, saskaņojot ar tuviniekiem, jāpārved uz kapiem, kur tas bērns apglabāts un kur ir salīdzinoši droši iet, likt un pieminēt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 18:59:04 no Camma »

Atslēdzies diddly

« Atbilde #114 : 2016. gada 15. augusts, 18:48:50 »
tex,cinismam vajadzētu būt robežām

Atslēdzies Trix

« Atbilde #115 : 2016. gada 15. augusts, 18:52:41 »
esiet pēdēja pusgadā braukuši garām Mangaļu stacijai??? vilciens...bērns,mazs...
kur 2 sīkie-1 paspēja,otrs nē...tur ne tikai puķes,tur lācīši un mantiņas stāv...aizejiet,pasakiet tai mātei,lai novāc,nolasiet morāli,ka savu bērnu nav pieskatījusi....ka jums garāmbraucot šermuļi un traucē estētiski pārvietoties.
tikpat ekvivalenti,cik šiem cilvēkiem itkā nav tiesību uzstādīt savus"altārus",tikpat ekvivalenti jums nav tiesību viņiem kko pārmest. nedrīkst salikt uz svariem savas estētiskās/komfortu aizskarošās jūtas ar citu cilvēku sāpēm un pārdzīvojumiem.ne jau visi tos "altārus" veido,ir jau arī stiprie,kuriem to nevajag.
pagaidiet,kad saviesīsies te saraņča ar saviem minaretiem,un ūjinās 5x diennaktī,un neko nevarēsiet padarīt,kā vien iepirkt ausu aizbāžņus kastes, pie gultas tumbočkā. tad šī tēma vnk liksies untumiņš.

Un ja manu mazo brālīti vilciens nonesa, ar mokām esam ar to samierinājušies, bet katru reizi, braucot garām Mangaļu stacijai, manas mammas sāpes atkal tiek uzplēstas ar jaunu spēku? Vai manas mammas sāpes ir mazākas par tās mātes sāpēm? Un vai tai mātei ir tiesības atkal un atkal urbināt ne tikai savās, bet arī svešās brūcēs - un ne mazums ir tādu, kas pēc traģēdijas kaut kā nebūt mēģina dzīvot tālāk... līdz nākamajam lācītim pie staba?
Viņa neiet uz svešiem kapiem, lai nesabruktu, bet vai viņa nedrīkst iziet uz ielas? Jo JEBKUR var būt lācīši un rotaļlietas?
Vai viņai jāiet pie psihoterapeita, lai tiktu galā ar saviem tarakāniem? Bet kāpēc ne tai otrai - kas publiski izkar savas sēras? Viņai ir tādi paši tarakāni.
Varbūt tomēr katra privātā prieka/bēdu/dajebkāda teritorija beidzas tur, kur sākas cita?
Kurš skaļāk kliedz, tam bēda lielāka un vairāk tiesību kliegt?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. augusts, 19:00:53 no Camma »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #116 : 2016. gada 15. augusts, 19:09:39 »
Ak, dāmas, emocionālo pusi lietām, notikumiem piešķir cilvēks un vienīgi cilvēks. Pašas par sevi lietas ir neitrālas. Kāpēc kādam jābūt atbildīgam, ja vienam nelabi no kapiem, otram no smaržām, trešajam no musora? Kāda ir izeja? Risināt nepatīkamo vai pieņemt, ka pasaule vienmēr negriežas tā, kā mums gribas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2016. gada 15. augusts, 19:20:20 »
Kā psihologiskais tips tāds publiskais sērotājs ir egocentriska personība un
viņu maz interesē citu jūtas, vēl jo vairāk, piemīt vēlme, lai citi jūtas analogi,
un pat iekšēji niknojas, jā citiem nesāp tikpat.
Kad ego ticis galā, centrējas uz ko citu, un par altāra novākšanu vairs nedomā,
kā tas rezonē līdzcilvēkos un degradē vidi viņam mazssvarīgi,
jo savu problēmu ir atrisinājis.

Tā tas no psiholoģijas plaukta. : )

Atslēdzies Minne

« Atbilde #118 : 2016. gada 15. augusts, 19:24:23 »
Ā, kas man vēl ienāca prātā. Interesanti būtu palasīt mūsu vīriešu-autobraucēju domas. Bet visi kā viens klusē:)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #119 : 2016. gada 15. augusts, 19:26:23 »
Kā psihologiskais tips tāds publiskais sērotājs ir egocentriska personība un
viņu maz interesē citu jūtas, vēl jo vairāk, piemīt vēlme, lai citi jūtas analogi,
un pat iekšēji niknojas, jā citiem nesāp tikpat.
Kad ego ticis galā, centrējas uz ko citu, un par altāra novākšanu vairs nedomā,
kā tas rezonē līdzcilvēkos un degradē vidi viņam mazssvarīgi,
jo savu problēmu ir atrisinājis.

Tā tas no psiholoģijas plaukta. : )

tuk, nomierinājies, ieklasificējot pušķotāju? ;) Nu, neko, nākas taču ar visādiem tipiem sadzīvot, vai ne tā?:)