Autors Tēma: Tiesības izvēlēties tikai vienam?  (Lasīts 7807 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Tiesības izvēlēties tikai vienam?
« Atbilde #15 : 2016. gada 18. augusts, 11:52:44 »
Tiešām dīvaina sieviete - zinot, ka bērns būs slims, apzināti palikt stāvoklī .
"Ar mani taču tas nenotiks!""

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2016. gada 18. augusts, 11:54:58 »
Mēs te varam kārtējaš 17 lapas pierakstīt ar "kas" un "kāpēc", bet kamēr nezinām arī otras puses versiju, jēga tam nulle. Spārka jau atbildēja uz jautājumiem, thats all.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #17 : 2016. gada 18. augusts, 12:04:52 »
Nu tad jāizvēlās Lepna Vientulība
Tas ir tieši tas, ko būtībā novēl savam bērnam, ja
Cilvēki dzemdē un mīl arī bērnus ar garīgām un fiziskām nepilnībām, pie tam spēcīgām. Pat zinot, ka tāds piedzims.
Vai tā ir mīlestība, nolemt bērnu vientulībai?  :scratch:

RaFix

• Viesi
« Atbilde #18 : 2016. gada 18. augusts, 12:06:51 »
Mēs te varam kārtējaš 17 lapas pierakstīt ar "kas" un "kāpēc", bet kamēr nezinām arī otras puses versiju, jēga tam nulle. Spārka jau atbildēja uz jautājumiem, thats all.
Nezināsim gan mēs otras puses versiju, bet nosauc, kaut no gaisa pagrābtu vienu jēdzīgu argumentu, apzināti palikt stāvoklī no slima cilvēka, zinot, ka bērns arī būs slims? Kaut vienu argumentu, kas to visu attaisno?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 18. augusts, 12:08:08 »
Intereses pēc - cik ilgi bija attiecības, pirms dāma izlēma, ka vajag šādi izpildīties?
3 gadi apmēram, tas līdz brīdim, kamēr paziņoja, ka ir stāvoklī. Cik ilgi izpildījās, līdz grūtniecība iestājās, nav jau zināms.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2016. gada 18. augusts, 12:30:30 »
"zinot, ka bērns arī būs slims". Te man prasās papildinājums manām vārgajām ģenētikas zināšanām. Recesīvā saslimšana, ja ABIEM vecākiem ir mutācijas nesējs konkrētajā gēnā. Dominantajai iespējamība - 50 %. Kurai 1 vecāka kaitei  ir 100% varbūtība, ka bērns būs slims?
Varbūt māmiņa izvērtēja risku, konsultējās ar ģenētiķiem, taisīja skrīningus un citas pārbaudes? Un varbūt tomēr viss ir kārtībā?
Bet atbildi nevajag, tā tikai tukša pļāpāšana.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. augusts, 12:37:46 no Spārka »

RaFix

• Viesi
« Atbilde #21 : 2016. gada 18. augusts, 13:02:56 »
Kārtībā nav, izrakstu no slimnīcas esot jau gar degunu novicinājusi. Tas gan nevienu nepārsteidza.

Turklāt, man arī Tev tas pats jautājums, uz ko Emīlija man neatbild - kāpēc vispār riskēt laist pasaulē nākamo nelaimīgo? Neviens no cilvēkiem, ko ar iedzimtām slimībām (Nevis dzemdībās iegūtām vai tādām, par ko vecāki līdz dzimšanas brīdim nezināja), ko pazīstu, tā arī nav sapratis, kāpēc vecāki bija tādi egoisti un radīja bērnu, kam visu savu dzīvi jāmokās. Veselu vīriešu aptrūcies?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2016. gada 18. augusts, 13:06:12 »
Rafik, es piekrītu. Es tikai mēģināju paskatīties, kas varētu būt "otrā pusē".

RaFix

• Viesi
« Atbilde #23 : 2016. gada 18. augusts, 13:15:07 »
Kaut kādi putni jau tur otrā pusē ir, tas ir fakts, bet tas neattaisno ne to, ka pārkāpj norunu - nebija aizliegts gribēt bērnus, bet tad vai nu adoptēt, vai nu meklē citu, kas arī bērnus grib - tas viss būtu saprasts. Turklāt, pat, ja risks ir 50% tas tik un tā ir pārāk augsts risks. Tagad uz pasaules ir jau par vienu nelaimīgu cilvēku vairāk un nekāda mātes mīlestība viņam nekompensēs to visu, kas būs jāpārcieš tālāk.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #24 : 2016. gada 18. augusts, 14:09:41 »
Domāju, ka šī tēma ir pat ļoti aktuāla. Tiešām nesaprotu sievietes, kam mātes jūtas dominē pār jebkuru saprāta krikumu. Huh... Te pat vairs nav runa par mātes jūtām. Tā ir kaut kāda perversija. Kura māte grib slimu bērnu?
Ja ir variants 50/50, tad ir prenatālā diagnostika - dārgi, bet izdarāmi. Visādā ziņā lētāk, nekā vēlāk visa mūža garumā zāles pirkt, ievērot citus ierobežojumus. Un a priori nolemt bērnu (savu bērnu!) mocībām.
Stulbums, ka tādas situācijas nebūt nav retums. Nu, kaut vai Dauna sindroms. Lielu daļu atklāj jau pirmajās 12 nedēļās, kad vēl var veikt abortu. Takš nē - ''man bērniņu, man bērniņu! man morāle, man apziņa." Da ne sūda tur vairs nav no morāles. Patiesībā - tups egoisms. Sagādāt sev lellīti un tēlot cietēju.
Nezinu, kā to var izdarīt, bet puisim vajag labu advokātu. Jo šajā gadījumā jāmēģina pierādīt tieši mamaškas egoisms. Nevar būt, ka 3 gadu laikā neko nezināja par potenciālā tēva problēmām, nevēlēšanos radīt slimus pēcnācējus.
Jebkurā gadījumā, nevēlēšanās kļūt impotentam vai neauglīgai jāliek vienā plauktā (vazektomijas sekas un aborts). Kāpēc vīrieša gadījumā tas būtu apsveicams variants, bet sievietes - ai, kādas šausmas? Bez tam, šajā gadījumā sievietei izvēles iespēju ir kudī vairāk (izvēlēties citu partneri, izvēlēties citu tēvu, adoptēt, izvairīties no grūtniecības, aborts, beigu beigās).
Visus sakost!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #25 : 2016. gada 18. augusts, 14:28:07 »
Pirms bērniņš pieteicās, bija noruna, ka nekādu bērnu nebūs. Kontracepcijas jautājumi risināti kā pieaugušiem cilvēkiem pieklājas, izrunāts arī rīcības plāns, ko darīt, ja tas tomēr nenostrādā.
(Pati pateikusi, ka tas bija apzināti - viņa viņam meloja, ka savas tabletes dzer)
ja jau abi pienjeema leemumu, kaadu kontracepcijas metodi lietoja VINSH??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2016. gada 18. augusts, 14:30:20 »
Nu tā kā spriedums te jau ir skaidrs un Rafiks ir taisns kā diegs, Emīlijai nebūs nekā ko piebilst jau pie teiktā :)
JO.
Mēs nezinām, kā un cik strikti tika apspriests šis jautājums, nebijām klāt. Varbūt beibei bija kādi iemesli tomēr pieļaut domu, ka viss nav tik slikti
Varbūt visas norunas tika uzsāktas tad, kad šī jau līdz ausīm bij samīlējusies, un tad jau... kā te augstāk teica
un vēl visādi 100 "varbūt".

Klāt nebijām. Ko gan mēs varam te spriedelēt...

P.S. cik saprotu, tagad galvenais satraukums vecim ir nevis par bērnu - vesels/slims, bet kā tikt vaļā no atbildības par abiem... :) Un atkal atgriešamies pie jautājuma - kas svarīgāk, seksa trūkums slimā cilvēka dzīvē (varbūtējā impotence), vai par 100% nepieļaut, ka tiek radīts slims bērns...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2016. gada 18. augusts, 14:35:12 »
ja jau abi pienjeema leemumu, kaadu kontracepcijas metodi lietoja VINSH??
Vai attiecībās apriori ir jāpieņem, ka uz otru cilvēku - ar ko ir savstarpēja vienošanās par kaut ko - nevar paļauties?

Ja viens no pāra, kuri sākotnēji vienojušies, ka spēļu zāles viņus neinteresē, pēkšņi visu nospējē "laimētavā" un pārdod kopā pirkto mašīnu - tad ir vainīgs tas, kurš nospēlējis visu.
Bet ja abi ir vienojušies, ka bērnu nebūs, bet viens šo vienošanos lauž, tad pēkšņi vainīgs ir tas otrs, kurš uzticējās?

P.S. cik saprotu, tagad galvenais satraukums vecim ir nevis par bērnu - vesels/slims, bet kā tikt vaļā no atbildības par abiem... :)

Atkārtošu Rafiku:

Bērnu, godīgi sakot, žēl visvairāk, ne tikai man, bet pašam tēvam arī - viņam būs viss tas pats komplekts, kas tēvam jau ir - mocīsies tāpat.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2016. gada 18. augusts, 14:38:19 »
"būs" - tas jau ir medicīniski apstiprināts, vai Rafika pieņēmums?

Trix, tu tak vienmēr mīli precizitāti, a te citē nepārbaudītus faktus...:)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 18. augusts, 14:39:23 »
Ei, Emīlij, Tu lasi arī? Vai tikai raksti?

Kārtībā nav, izrakstu no slimnīcas esot jau gar degunu novicinājusi. Tas gan nevienu nepārsteidza.

Te viss ir "nepārbaudīti fakti".

Nē, nu var jau pagriezt arī tā, ka vīrietis šo tīšām apsēkloja, ja jau vazektomiju neveica un vispār ar seksu nodarbojās.
Es visu atceros, Ričard...