Autors Tēma: Jaunā medicīnas politika  (Lasīts 11489 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Jaunā medicīnas politika
« Atbilde #45 : 2017. gada 24. jūlijs, 20:04:31 »
Kad Inešuks čatā stāstīja par darba samaksu mediķiem, grūti bija uzreiz noticēt, jo - Darba likumu taču zinu :(

Ir darba likums un or aarstnieciibas likums, kuraa ir iekljauta shii te norma...

Es gan nez ko vinji tur shvepst, jo kkaa neatceru, ka pirms 2008/9, kuru nu vinji tur min kaa ievieshanas gadu,jebkad mediciinaakaadam buutu apmaksaatas virsstundas peec virsstundu apmaksas...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #46 : 2017. gada 24. jūlijs, 20:06:33 »
ST... nu, ierobezhojumus jau uzlika-tagad ir 220 st... ko tas noziimee dziivee?... konkreeti nmp staavees veel vairaak mashiinu un atlikushie par mazaaku naudu straadaas veel intensiivaak...
Rindas ar gribeetaajiem jau gluzhi pie vaartiem nestaav ;)

Lielo slimniicu uznjemshanaas tas pats...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #47 : 2017. gada 24. augusts, 15:21:34 »
Sociālā nodokļa nemaksātājiem valsts medicīnas pakalpojumu saņemšanai sākotnēji būs jāmaksā 4,30 eiro mēnesī

Citāts
Rīga, 24.aug., LETA. Cilvēkiem, kas neveic sociālās apdrošināšanas iemaksas, veselības apdrošināšanas iemaksas nākamgad varētu būt 1% mēnesī no minimālās darba algas, šodien Nacionālās trīspusējā sadarbības padomes (NTSP) sēdē teica veselības ministre Anda Čakša.

2019.gadā iemaksas apmēru plānots palielināt līdz 3% no minimālās mēneša darba algas, bet no 2020.gada iedzīvotājiem iemaksas būs jāveic 5% apmērā no minimālās mēneša darba algas. Nākamgad minimālā alga plānota 430 eiro, tātad iemaksās būtu jāiemaksā 4,30 eiro mēnesī, bet pēc diviem gadiem - 21,5 eiro mēnesī, ja vien vēl netiks celta minimālā alga.

Mja, ārsti tomēr būs arī nodokļu inspektori :) Laikam Latvijas iedzīvotājiem nāksies ieviest SA numuru? :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #48 : 2017. gada 25. augusts, 11:34:27 »
Interesanti, kā tad būs, teiksim, invalīdiem, kas saņem tikai to pašu valsts noteikto minimālo pabalstu?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #49 : 2017. gada 25. augusts, 11:53:48 »
Buus tak taas atbriivoto kategorijas...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2017. gada 25. augusts, 11:55:57 »
Kgan man ir veelme dazhreiz pret to piketeet- exemplaars visu muuzhu kodis, nu shim nogrieztas kaajas, jo shmigaa nosaldeejis... protams, pirmaa grupa, pensija... sievai veel maksaa apruupeeshanas pabalstu... wtf... par ko? Un par mediciinu nu shim ar savu pirmo grupu nav jaamaksaa... kkaa baigi trekni...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2017. gada 25. augusts, 13:44:39 »
Izdevīgāk nodokļus nemaksāt, bet samaksāt tos 4.50

Atslēdzies ragana

« Atbilde #52 : 2017. gada 25. augusts, 15:37:22 »
Kgan man ir veelme dazhreiz pret to piketeet- exemplaars visu muuzhu kodis, nu shim nogrieztas kaajas, jo shmigaa nosaldeejis... protams, pirmaa grupa, pensija... sievai veel maksaa apruupeeshanas pabalstu... wtf... par ko? Un par mediciinu nu shim ar savu pirmo grupu nav jaamaksaa... kkaa baigi trekni...
Inešuk, diemžēl (vai par laimi) ir arī pilnīgi savādāki eksemplāri, bet rezultāts tāds pats. Vai nu man Tev jāsaka...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #53 : 2017. gada 25. augusts, 16:04:36 »
ir arī pilnīgi savādāki eksemplāri, bet rezultāts tāds pats
ja gribētu inešuka iedomāto sociālo taisnīgumu realizēt, tad nepietiktu ar diagnozi... es pat nezinu, kāda anamnēze tad katram jāietetovē būtu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #54 : 2017. gada 25. augusts, 16:28:31 »
Es tai polisē nesaprotu vienu...kur viņi rēķina, ka būs vairāk naudas medicīnai?
Tak liela daļa šodien iet ārstēties par maksu...un samaksà kopā daudzus miljonus...
Tàtad pēc jaunās sistēmas cilvēki, kuri maksā patreiz par medicīnu, negribēs vairs to darīt par maksu, bet vicinās savu polisi! ...tātad tā daļa, ko patreiz iemaksājam maksas pakalpojumos pzudīs...
Tad kur tur sanāk vairāk naudas medicīnai?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #55 : 2017. gada 25. augusts, 16:56:31 »
Es tai polisē nesaprotu vienu...kur viņi rēķina, ka būs vairāk naudas medicīnai?
Tak liela daļa šodien iet ārstēties par maksu...un samaksà kopā daudzus miljonus...
Tàtad pēc jaunās sistēmas cilvēki, kuri maksā patreiz par medicīnu, negribēs vairs to darīt par maksu, bet vicinās savu polisi! ...tātad tā daļa, ko patreiz iemaksājam maksas pakalpojumos pzudīs...
Tad kur tur sanāk vairāk naudas medicīnai?

Laikam jau tiek cerēts uz to bezkauņu baru, kas neslimo, pagāni gatavie. Nu tik dabūs trūkties...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #56 : 2017. gada 25. augusts, 23:37:21 »
Izdevīgāk nodokļus nemaksāt, bet samaksāt tos 4.50
Nu, nu. 4,50 - tas iesākumam. Pēc  2 gadiem jau 21,50, un tā tik uz priekšu... :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2017. gada 26. augusts, 09:03:27 »
Nu, nu. 4,50 - tas iesākumam. Pēc  2 gadiem jau 21,50, un tā tik uz priekšu... :D

Nu, ja ienākumi vien minimālās algas apmērā...
un tāpat būs, minimālā uz papīra, pārējais ķepā, neredzu ka tas diži ko risina.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #58 : 2017. gada 26. augusts, 11:26:20 »
Es ir ierosināt aizdomāties par iespējamo apdrošināšanas līgumu - nu, ja es kādam maksāju par apdrošināšanu, apdrošināšanas gadījuma gadījumā es tā kā gaidu rezultātu un laikā. Kad mājai norauj jumtu, viss skaidrs, liekam jaunu. A ja es pa 4,50 palūkoju poliklīnikas WC papīru un nav? Un es ņemu un aizeju uz tiesu? Lab, sūdīgs piemērs. Bet tas tak forši, maksā kādu centu, nu divus, bet ir ko un kam paprasīt... .
Secinājums akaliņ vecais. Ja pilsoņi prasīs savas tiesības tiesiskā vidē, tad viss saliksies loģiski, vienkārši saskaņā ar nezūdamības likumu.  Tas ir kā ar prihvatizācijas sertifikātiem. Neko neprivatizēji, akcijas nepirki, sertifikātus pārdevi, bet naudu neieguldīji - nu tad jā, krāpšana ir tie sertifikāti.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #59 : 2017. gada 26. augusts, 12:36:10 »
Bet jāatzīst gan - mūsu nomenklatūra sirgst ar kaut kādu VNND (vēl neizņemtās naudas delta) sindromu, šiem liekas ka visa sāls ir rēķinu izrakstīšānā tautai. Un vislabākais bizness protams ir abonēšanas adata. Kāpēc sirgstošie tā dara? A cik no mums šiem vēl 3 gadus nopakaļ sita pa zobiem nesot zobu čekus? Redzat? Likumi, lai dabūtu atpakaļ, ir. Lietojam?