Autors Tēma: Vizīte Lāčplēša iela 71  (Lasīts 7431 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Vizīte Lāčplēša iela 71
« Atbilde #15 : 2016. gada 19. septembris, 13:05:30 »
Manuprāt viņi nolūko potenciāli izdevīgus klientus :)
Arī mani savulaik uzrunāja 2 jaunkundzes no Amerikas. Skaidrā latviešu valodā, pat bukletu iesmērēja. Tomēr nepārliecināja ieticēt Džozefam Smitam :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #16 : 2016. gada 19. septembris, 13:16:31 »
man šodien tāds sliņķis piemeties,ka ņēmu un izlasīju mormoņu pastāstiņu.(lai tikai neko nedarītu)
Par cik, ir gana daudz tēmu, kurās mums nesapas viedoklis, tomēr par šo, es ielikšu lielu + TPLV.
Lasīju,vizualizēju un smaidīju...patiesībā, pati esmu bijusi līdzīgās situācijās vairākkārt ..un arii uzvedusies dikti līdzīgi....

un ,ja es neko nebūtu līdz šai dienai dzirdējusi par mormoņiem (un mani noķert viņi nevar)tad šis pastāstiņš būtu kā iemesls kko uzzināt... tā jau mums pienāk tās zināsanas -no malu  malām....
ko ar tām zināšanānā pēcāk darīt...tas atkal no katra paša  :)

es savējās sabāžu plauktos un pažobelēs....pat ja nekad nevajadzēs, tad tomēr neskādēs.:)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #17 : 2016. gada 19. septembris, 15:06:29 »
Oi, ar mormonīšiem ir nācies pāris reizes pavisam viegli padiskutēt. Vienu brīdi pat apsvēru domu pamācīties pie viņiem angļu valodas smalkumus, taču doma par paredzamajām tēmām mani atturēja. Savu tekstu viņi vienmēr iesāk ar" "Labdien. Kā jums šodien klājas?" Jauki puiši, tādēļ arī atbildu pieklājīgi: "Paldies, man šodien klājas brīnišķīgi". Pasmaidu, pamāju ar roku un dodos tālāk. Varbūt, ka viņi vēl ko pūlas pateikt, bet ko gan var teikt ar dzīvi apmierinātam cilvēkam, kurš jau pagājis garām?
Vienu reizi gan viņi pārcentās - gāju pa ielu piekususi pēc darba, vienā rokā smaga iepirkumu taša, otrā rokassoma un lietussargs, jo gāza traks lietus. Man viens plecs pilnīgi slapjs, es iekšēji pukojos, ka paņēmusi mazo lietussargu. Te kur bijis jaukie puiši klāt kā naglas.  :) Šoreiz mana atbilde bija strupa: "Uz redzēšanos"!. Un viss. Ko viņi gaidīja - ka es likšu iepirkumus uz slapjās ielas un sākšu sirsnīgu diskusiju par Jēzu?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2016. gada 19. septembris, 15:35:11 »
Nu vo, Raganai puiši... ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #19 : 2016. gada 19. septembris, 16:01:37 »
vaiiii..Ragana atgādināja  :rat: , es bju pavisam aizmirsusi.. ar meitu kopā pastaigāju pie viņiem uz angļu valodu...tas bija sen un man pat ideju nebija,ka tā angļu valoda verētu kādreiz dziivē noderēt.
meitai bija kkādi 12-13-14 gadi un doma bija atrast vietu kur valodu papraktizēt ārpus skolas.
vienu negribēju laist Raganas minēto bažu dēļ... jāsaka,ka nekāda uzmākšanās ar ticības lietām nenotika...
ja valoda, tad valoda un cik nu atceros pat normālā liimenii bija, ja saliidzina ar visādiem maksas kursiem,kurus vēlāk tiku apmeklējusi :D

man vispār nekādu pretenziju pret viņiem nav...
vienīgi tas,ka es TICU pa savam un tāda tukša diskutēšana,kad katrs iesaistītais tic pa savam ir tikai laika šķiešana...tad tomēr jāsaka, izvairīties ir vieglākais ceļš :)
IG- mellenessniega

« Atbilde #20 : 2016. gada 19. septembris, 21:04:12 »
Jā, šai sakarā man arī rodas jautājums - kopš kura laika mormoņu reliģiju izplata arī meitenes? Cik atceros, agrāk tie vienmēr bija tikai puiši melnos uzvalkos un baltos kreklos. Vai arī tagad pat pie mormoņiem jau ir dzimumu līdztiesība? :D 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2016. gada 19. septembris, 21:09:38 »
Jā, šai sakarā man arī rodas jautājums - kopš kura laika mormoņu reliģiju izplata arī meitenes? Cik atceros, agrāk tie vienmēr bija tikai puiši melnos uzvalkos un baltos kreklos. Vai arī tagad pat pie mormoņiem jau ir dzimumu līdztiesība? :D

Nauda nesmird

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2016. gada 19. septembris, 23:41:59 »
Lāčplēša ielā nav īstie mormoņi, bet kaut kāds sievišķais atzars (varbūt)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #23 : 2016. gada 20. septembris, 02:49:03 »
Man jautājums topika autoram - vai ir nodoms tās Mormona grāmatas 600 lpp arī izlasīt?

Lasīts tiks cik būs brīva laika, kad negribēsies neko citu darīt vai gribēsies ar masām parunāties. Un mani ārkārtīgi pārsteidz aizspriedumainā konvencionālo kristiešu attieksme. Pirmkārt, viņi gandrīz neko par tiem mormoņiem nezin (okay, nav jau viņi ar nekādi raķešu zinātnieki). Otrkārt, cik viņi ļauni ir, tas ir pārsteidzoši.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #24 : 2016. gada 20. septembris, 13:19:59 »
Nu Konana-Doila cienītājiem, pirmais priekšstats par mormoņiem protams no Etīdes purpura toņos, ko darīt, ka tāds. Mūsdienu mormoņi jau it kā ļoti pareizi - nedzer (pat kafiju), nesmēķē, uzcītīgi... Un daudzsievības arī vairs nav.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #25 : 2016. gada 20. septembris, 13:21:14 »
tā jau visdrīzāk ir aizsargreakcija...uzbrukt visvieglāk.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #26 : 2016. gada 20. septembris, 13:38:24 »
lai lasiitu šitās grāmatas patiesi vajag briivu laiku un relax noskanjojumu...savu puslasiito korānu esmu nolikusi nezināmam laikam..tik mieriigi,kā pirms 10.mēnešiem man laikam nebuus ilgi :D
IG- mellenessniega

Atslēdzies taj

« Atbilde #27 : 2016. gada 20. septembris, 13:44:09 »
Lasīts tiks cik būs brīva laika, kad negribēsies neko citu darīt vai gribēsies ar masām parunāties. Un mani ārkārtīgi pārsteidz aizspriedumainā konvencionālo kristiešu attieksme. Pirmkārt, viņi gandrīz neko par tiem mormoņiem nezin (okay, nav jau viņi ar nekādi raķešu zinātnieki). Otrkārt, cik viņi ļauni ir, tas ir pārsteidzoši.

Tā ir lielākoties jebkurā sabiedrībā. Atradīsies cilvēki, kas pateiks skarbāk, atradīsies, kas ļauni. Un būs arī, kas labi, kas patīkami, draudzīgi. Ja palūkojas uz jebkuru sabiedrības daļu tieši tādā vienā virzienā, var sakāpināt pat ļoti. Jā, kristīgo konfesiju pārstāvju vidū netrūkst dedzīgu savas ticības aizstāvju, dažnedažādiem izteiksmes līdzekļiem. Līdzīgi kā, piemēram, veģetāriešu vidū. Bet tā ir vienvirziena iela. Kamēr dzīvē ir dažādas situācijas, ir divvirzienu satiksme, ir mazo ieliņu atzari. Kristieši tādi paši cilvēki vien ir. Un cilvēki no dabas nav vienmēr saudzīgi. Tas nav patīkami, tas nav jāattaisno. Bet tas nav arī nekas unikāls. Jo, kur vien ir sabiedrība, tur būs arī visādas cilvēku izpausmes.

Atslēdzies taj

« Atbilde #28 : 2016. gada 20. septembris, 13:47:53 »
Kristieši tic Dievam, Jēzum, Bībeles vārdam - kaut kam augstākam. Bet paši kristieši nav Dievs, nav Jēzus. Tikai cilvēki. Parasti, miesīgi. Viņi tāpat kļūdās, kā mēs visi. Viņiem ir viņu alošanās, piemēram, pieņēmums, ka pašu izvēlētais ceļš ir vispareizākais. Un tur var sākties strīdi, no viņu puses. Bet ne visi kristieši ir kategoriski. Un ne visi izsakās ļauni. Ir gan, gan.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. septembris, 14:50:00 »
Nu Konana-Doila cienītājiem, pirmais priekšstats par mormoņiem protams no Etīdes purpura toņos, ko darīt, ka tāds. Mūsdienu mormoņi jau it kā ļoti pareizi - nedzer (pat kafiju), nesmēķē, uzcītīgi... Un daudzsievības arī vairs nav.

šķiet ne visiem http://www.delfi.lv/izklaide/archive/mormonu-liderim-muza-ieslodzijums.d?id=40053437

bet vispār nevienai reliģijai nevajadzētu būt "labākai" par citu tikai tādēļ, ka tā ir "manējā" :)  savulaik arī kristieši bija sekta!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. septembris, 15:19:25 no daddy »