Autors Tēma: Vizīte Lāčplēša iela 71  (Lasīts 7433 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Vizīte Lāčplēša iela 71
« Atbilde #30 : 2016. gada 20. septembris, 22:28:24 »
Kristieši tic Dievam, Jēzum, Bībeles vārdam - kaut kam augstākam. Bet paši kristieši nav Dievs, nav Jēzus. Tikai cilvēki. Parasti, miesīgi. Viņi tāpat kļūdās, kā mēs visi. Viņiem ir viņu alošanās, piemēram, pieņēmums, ka pašu izvēlētais ceļš ir vispareizākais. Un tur var sākties strīdi, no viņu puses. Bet ne visi kristieši ir kategoriski. Un ne visi izsakās ļauni. Ir gan, gan.

Taisni tā, kristiešiem vajadzētu padomāt, ko Jēzus kristus teiktu redzot šādu viņu uzvedību pret cilvēkiem mazliet savādāk meklē ceļu pie Jēzu Kristu. Starp citu, Mormoņi izcēlās pie Ņojorkas laikā kad tur valdīja lielas reliģiskas domstarpības, ka tad ir pareizi ticēt Jēzum Kristum. Strap citu, es mazliet jūtu ka es sava sirdī mazliet esmu Kvekeris, ne velti es tik draudzīgs, bet diemžēl, cik es zinu, viņi vēl nav Latvijā sākusi evanģelizēt.  ;)     

Un "mormoņiem" ir ļoti jauka tā "ģimenes vakaru" tradīcija, kurai ir baznīcas ideoloģijas pieskaņa. Piemēram, 19 septembrī:

Temats: Laime, kas rodama smaidā
Garīgā dziesma: «Rīkojies taisnīgi!»

Aktivitāte:

Sagatavojiet „pateicības trauku”, kurā ielieciet uz atsevišķām papīra lapiņām uzrakstītus šādus jautājumus: „Kas labs ar tevi atgadījās šīs nedēļas laikā?”; „Kādas īpašas dotības vai talants tev piemīt?”; „Kādas dotības vai talants tev patīk blakus sēdošajā cilvēkā?”; „Kurš cilvēks tev liek justies labi, un kāpēc tu tā jūties?”; „Nosauc vienu lietu, ko tu šodien izmantoji un kas padarīja tavu dzīvi labāku!”; „Ko tu bieži dari tādu, kas padara tevi laimīgu?”; „Ar kādu savu rīcību tu vari lepoties?”
Palūdziet savai ģimenei padomāt, kādā veidā viņi pagājušajā nedēļā ir kādam palīdzējuši. Pastāstiet, ka mēs vienkārši varam kādam uzsmaidīt.
Pajautājiet: „Mēs zinām, ka bieži smaidām tad, kad esam laimīgi, bet vai jūs zināt, ka smaids var padarīt jūs laimīgus?” Smaids ienes mūsu sirdīs pateicību un var mums palīdzēt saskatīt savas svētības. Aiciniet katru pēc kārtas izvilkt no trauka vienu lapiņu un atbildēt uz jautājumu.
Iedodiet katram cilvēkam baltu lapu un palūdziet uz tās uzzīmēt smaidīgu sejiņu. Aiciniet visus izmēģināt dažādus smaida veidus (piemēram, smaidīt tikai ar acīm, ar sakniebtām lūpām, parādot zobus vai atvērtu muti).
Mudiniet visus pielikt savu smaidīgo sejiņu pie spoguļa, kuru izmanto visbiežāk, lai tā viņiem atgādinātu pasmaidīt.
Našķis: Citronu cepumi
Sastāvdaļas:
120 g sviesta
 200 g cukura
 1 ola
 1/2 tējk. vaniļas
 1 tējk. citronu miziņas
 1,5 ēdamk. citronu sulas
 1/4 tējk. sāls
 1/4 tējk. cepamā pulvera
 1/8 tējk. dzeramās sodas
 190 g miltu
 ​65 g pūdercukura
Pagatavošana:
Uzsildiet krāsni līdz 175°C.
 Lielā bļodā sajauciet viendabīgā masā sviestu ar cukuru.
 Pievienojiet olu, vaniļu, citronu sulu un citronu miziņas.
 Iemaisiet miltus, sāli, cepamo pulveri un dzeramo sodu.
 Paņemiet mīklu ar karoti, izveidojiet apaļu bumbiņu un apviļājiet to pūdercukurā, līdz viss ir pārklāts.
 Bumbiņas novietojiet 5-7 cm attālumā uz ietaukotas pannas.
 Cepiet 9 minūtes, apkaisiet vēl ar pūdercukuru un pirms pasniegšanas 5 minūtes atdzesējiet.
    ---
vai nav brīnišķīgi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2016. gada 20. septembris, 22:55:09 »
Nekad neesmu izpratusi, kā var zināt, kuri ir tie bībelē piesauktie viltus pravieši...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #32 : 2016. gada 21. septembris, 02:20:36 »
Viltus praviēsi droši vien ir Saeimā ar kaimiņu priegšgalā :)
http://www.gotquestions.org/Latviesu/Viltus-skolotajs-pravietis.html

Atslēdzies taj

« Atbilde #33 : 2016. gada 21. septembris, 08:58:57 »
Jā, ir forši! Tādas aktivitātes.

Taču patīkamas, saliedējošas aktivitātes organizē daudzviet.

Piemēram, viena lieta. Diakonija. Tam nav izšķirošas nozīmes, kurai konfesijai. Izpausmes dažādas. Seniori pēc dievkalpojuma bauda tēju vai kafiju un cepumus, kūciņas, cik un ko kuram veselība ļauj. Skolēniem iespēja augusta beigās saņemt vairākas skolai vajadzīgās lietas, pat mugursomas. Ir klubiņš, kurā veido rotas un pastkartes. Ir koris, glezniecības nodarbības, pēc tam kopīgi pasākumi. Pēc ieskatiem, to var baudīt, var just prieku, bet var arī palikt neitrāliem. Taču notiekošo tas neatceļ.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2016. gada 21. septembris, 09:16:59 »
Nekad neesmu izpratusi, kā var zināt, kuri ir tie bībelē piesauktie viltus pravieši...

Kristiešiem praviešu un pravietojumu laiks beidzās ar Kristus atnākšanu. Pats Dievs cilvēka miesā atnāca, padzīvoja pie mums, un viskautko labu apsolīja.  :angel:

Loģiski, ka pēc tā vairs nekādiem solītājiem (praviešiem - Muhamedam, Smitam un Zilā Kalna Martai) un apsolījumiem (pravietojumiem) nav vietas. Kāda gan pēc pravietojumiem vajadzība, ja Dievs pats bija te un pats visu pateica??! :) Tātad, visi pravieši, kuri nākuši PĒC Kristus, ir viltus pravieši.

Ja par Dievu uzskata nevis Kristu, bet Smitu vai Zilā Kalna Martu, tad protams ir varianti :) 

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #35 : 2016. gada 21. septembris, 09:32:36 »
Tātad, visi pravieši, kuri nākuši PĒC Kristus, ir viltus pravieši.
Pēc Kristus:
Pāvila vēstule korintiešiem, 12.
28. Un dažus Dievs draudzē ir iecēlis, pirmkārt, par apustuļiem, otrkārt, par praviešiem, treškārt, par mācītājiem, tad devis spēkus brīnumus darīt, tad dāvanas dziedināt, sniegt palīdzību, vadīt un runāt dažādās mēlēs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2016. gada 21. septembris, 09:58:08 »
ja pa 1 teikumam vien no bībeles, tad mēs varam bezgalīgi sarakstīties :)

“Tēvs, piedod tiem, jo tie nezina, ko tie dara” (Lūkas Evaņģēlijs 23:34)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2016. gada 21. septembris, 10:13:26 »
Jaunajā Derībā tiek atzīts, ka cilvēkam var būt pravieša "dāvanas". Daudzi kristīgie teologi atzīst, ka pravieši (bībeliskā izpratnē, ne jau kā nākotnes paredzētāji) varētu būt arī mūsdienās.
(Principā man vienalga, man tikai vienmēr katru jautājumu gribas paskatīties "no otras puses").

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2016. gada 21. septembris, 10:32:19 »
Ja Tu būtu izlasījusi visu Pāvila vēstules korintiešiem 12. nodaļu, tad saprastu par kādiem praviešiem iet runa :) 
Pie tam Pāvils nav Dievs, maz ko viņš sarakstījis...

reku Mateja Evaņģēlijā 7. nodaļā teikts (un to saka Jēzus):

15. Sargaities no viltus praviešiem, kas pie jums nāk avju drēbēs, bet no iekšpuses tie ir plēsīgi vilki.
16. No viņu augļiem jums tos būs pazīt. Vai gan var lasīt vīnogas no ērkšķiem vai vīģes no dadžiem?
17. Tā katrs labs koks nes labus augļus, bet nelabs koks nevar nest labus augļus.
18. Labs koks nevar nest nelabus augļus, un nelāga koks nevar nest labus augļus.
19. Katrs koks, kas nenes labus augļus, top nocirsts un iemests ugunī.
20. Tāpēc no viņu augļiem jums tos būs pazīt.

Saki, vai pravietis Muhameds līdz šim ir nesis labus augļus? (neizslēdzot, ka tie varētu tik nesti nākotnē) :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2016. gada 21. septembris, 10:42:25 »
Negribas iespringt diskusijā. Tomēr daudzkārt citētais  "no viņu augļiem jums tos būs pazīt" tikai norāda, ka jāatšķir patiesie pravieši no viltus. Jēzus nesaka - nekad vairs nebūs neviena pravieša, aizmirstiet.
Jā, un, bez uzbraucieniem, ja var palūgt. Visu Bībeli esmu vairākkārt pārlasījusi. Kā arī Bhagavadgītu, korānu, Džeimsa Džoisa Ulisu un tā joprojām (labi, tos tikai 1x :D).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2016. gada 21. septembris, 10:49:07 »
Jā, tā ir, tā viņš nesaka gan, tieši otrādi - viņš saka, ka nāks un pravietos sazin ko! Atvainojos, ja kas tika uztverts kā uzbrauciens, tā tas nebija domāts.   :m:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #41 : 2016. gada 21. septembris, 11:12:05 »
Tad Pāvils tā īsti Tev nav autoritāte? 1. vēstule tesaloniķiešiem tiek uzskatīta par pirmo sarakstīto Jaunās Derības grāmatu (hronoloģiski).
5.nod.
19 Neapslāpējiet Garu,
20 nenicinait pravietošanu;
21 pārbaudait visu; kas labs, to paturiet!
22 Atraujaties no visa, kas ļauns.

Vēlreiz, skaidrības labad. Es nevelku uz to, ka agrāk pieminētais Smita kungs ar savām plāksnēm būtu bijis pravietis. Tomēr Bībele nesaka, ka pēdējais "īstais" pravietis bija X vai Y, tikai mudina atšķirt labu no ļauna, patiesību no viltus.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2016. gada 21. septembris, 11:24:12 »
Tad Pāvils tā īsti Tev nav autoritāte? 1. vēstule tesaloniķiešiem tiek uzskatīta par pirmo sarakstīto Jaunās Derības grāmatu (hronoloģiski).
5.nod.
19 Neapslāpējiet Garu,
20 nenicinait pravietošanu;
21 pārbaudait visu; kas labs, to paturiet!
22 Atraujaties no visa, kas ļauns.

Vēlreiz, skaidrības labad. Es nevelku uz to, ka agrāk pieminētais Smita kungs ar savām plāksnēm būtu bijis pravietis. Tomēr Bībele nesaka, ka pēdējais "īstais" pravietis bija X vai Y, tikai mudina atšķirt labu no ļauna, patiesību no viltus.

Tagad skaidrs. :) 

Es gan esmu pārliecināts, ka Smita kungs ir visīstākais pravietis (jo kā gan citādi viņš būtu sapulcējis vairākus miljonus sekotāju), tikai viltus pravietis, kristīgajā izpratnē, jo viņam maz sakara sakara ar kristietību.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #43 : 2016. gada 21. septembris, 11:47:57 »
Ceru, ka šeit nesāksies ticības kari.  :saule:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2016. gada 21. septembris, 13:11:47 »
Vai gan var lasīt vīnogas no ērkšķiem vai vīģes no dadžiem?

Var. Monsanto un ĢMO ļauj.

Es visu atceros, Ričard...