Autors Tēma: Paziishanaas un bizness  (Lasīts 4859 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Paziishanaas un bizness
« : 2016. gada 02. oktobris, 15:58:28 »
Ciao visiem!!!
Posts varbuut panaaks pagarsh, bet... kam nav slinkums izlasiit un padaliities paadomaas... buushu pateiciiga.
Un taa - kaa jau forumieshi zin Lynx beidzot ticis pie savas b\b viesniicinjas. Augustaa dziivojaas itaalju gjimene - bez probleemaam. Septembrii - dazhas itaalju gjimenes kaadu istabu iireejaa - taapat viss ok. Brokastis nodroshinaam, taalaak laizham savvaljaa. Viesi samaksaa kas maksaajams un visi apmierinaati.
Par ko ir manas paardomas. Nupat ciemojaas paaris no Latvijas. Meitene man paziistama (par b\b redzeeja galeriju "draugos"). Veci vispaar nezinaaju. Uzrakstiija man veestuli, ka izleemushi braukt ciemaa. Saku ok. Saakam visu pamazaam saskanjot - laikus, datumus un taa. Man saak rasties nelabas aizdomas, jo par maksaam neiet nekaada runa. Rakstu godiigi - bez maksas uznjemt nevaram, jo - iekaartoshanas izdevumi, reekjini un taa... Noraadiiju saiti airbnb.com (jo bookingaa  pagaidaam neesam), kur var maksu apluukot un pie reizes saliidzinaat ar citaam Montalbano viesniicaam. Paiet paaris dienas liidz pienaak atbilde, ka cena apmierinot. Saku - jums taalaak ir divas iespeejas - iireejiet pashi auto un braukaajiet kur acis raada vai vadaajam mees un no jums tikai benziinnauda. Nee, nee - labaak lai vadaajam mees.
Realitaate - aizbraucaam pakalj uz Bari, brokastis (iekljautas cenaa), pusdienas un vakarinjas (par taam runa nebija) eedam kopaa - gatavoju es. Vadaajam apkaart, staastaam, raadam.... Peec pirmajaam dienaam taa kaa jau prasiijaas kaadu naudu iemaksaat... klusums. Prasu es. Nu jaa - izvilka no kabatas un samaksaaja par viesniicu plus 30 eiras par degvielu. Nu tad man taa kaa sakaapa. Turpmaak speciaali izkaartoju taa, ka produktus braucam pirkt kopaa. Pirmajaa reizee shiem - 0-reakcija. naakamreiz noteeloju, ka maks maajaas palicis un shiem naacaas samaksaat.Gjiimis bija ne visai prieciigs.
Jaasaka uzreiz, ka uz viesu atbraukshanu saliku ledusskapii gan uudens pudeles, gan augljus, viinu - nu taa, lai juutas gaidiiti.
Kaut kaa man taads nelaags noseedums palika. Piebildiishu, ka meitene man visai attaala pazinja. Peedeejoreiz redzeejaamies gadus 15 atpakalj klaatienee.
Kaa juus domaajat - cik taalu var atljauties draugiem vai pazinjaam "uz kakla seedeet"?

Atslēdzies Zigfrids

Re: Paziishanaas un bizness
« Atbilde #1 : 2016. gada 02. oktobris, 16:12:10 »
Es gan nesaprotu, ko nozīmē "b/b", tomēr ... savulaik pats ar pakalpojumu sniegšanu (citu, protams) nodarbojos. Jā, pēc kāda laika un uzsistiem puniem nācās izdomāt tehnoloģiju (noteiktu darbību secību - algoritmu), lai izslēgtu (nu, nē, īstenībā - tikai - minimizētu) iespēju tikt uzmestam. Tāpat nācās saviem darbiniekiem noformulēt pēc pieredzes konkrētas klientu pazīmes un konkrētas klientu grupas, kuriem tika momentā ieslēgta īpašā kārtība, piemēram, - priekšapmaksa. Nezinu, cik ilgi un kā var sēdēt uz kakla, bet, zini, - darbojās tīri labi. Protams, viss notiek laipni, bet stingri un bez vājuma brīžiem un atlaidēm. Vēlāk, kad pieredzes ir jau kudiiii vairāk, tad, jau runājot pirmo reizi ar to klientu tu spēj paredzēt visas iespējamās problēmsituācijas un tās izslēdz, jau pirmajā sarunā skaidrā tekstā visu nostādot savās vietās pēc principa "gadījumā, ja ..., mēs/jūs rīkojamies tā un tā", "gadījumā, ja jūs izlemsiet ..., tad pie mums tas ir maksas pakalpojums un ...", "ja jūs gribēsiet ..., tad par to mēs ņemam samaksu pirms pakalpojuma sniegšanas". Aptuveni tā. Pēc principa "Normālie cilvēki (kā Tavi itāļi) sapratīs, nenormālie lai labāk iet pie konkurentiem."
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2016. gada 02. oktobris, 16:24:51 »
Risinājums - Lynx, vai varu pie Tevis palikt X naktis.

- Jā, vari, tas Tev maksās Y eiro, ja gribi papildus pakalpojumus, tad "X" pakalpojums maksā "Y" naudiņas.
Samaksa iebraucot apartamentā.

P.S. Vai Tev nav gali Sorento tuvumā? ;) :D

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2016. gada 02. oktobris, 16:28:11 »
No otras puses.... es nevaru būt padomdevējs, jo pati neprotu paprasīt naudu par savu pakalpojumu.

Tāpēc man nav savs biznes... ! Un nekad nebūs! :(

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 02. oktobris, 16:31:01 »
.. ak, jā. Par paziņām/draugiem. Nu, tad ir jāzina sava pakalpojuma pašizmaksa - cena, pie kuras Tu kā pakalpojuma sniedzējs neko nenopelni y neko nezaudē. Vot, tā vienmēr bija mana cena paziņām un draugiem. Un tas arī tika viņiem pateikts atklātā tekstā jau pašā sākumā. "Tev ir īpašas cenas, bet lētāk es nevaru". Atkal - tie, kuri visu grib par brīvu ... nu, nezinu, vai tie būtu tie labākie draugi, ja uzskata, ka Tev jāstrādā par brīvu viņu labā? Un vēl jāpiemaksā, lai nodrošinātu viņiem to pakalpojumu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2016. gada 02. oktobris, 16:35:30 »
“Haļavščiki“ bija, ir un būs. Ar to jārēķinās. Un ne vien biznesā...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 02. oktobris, 16:51:02 »
Es gan nesaprotu, ko nozīmē "b/b",
Bed and breakfast. T.i. naktsmājas ar brokastīm.

Lynx, uzskati par skolu... :/ Kā zināms, skola mēdz maksāt.
Otrs - attīsti muguras smadzenes! Tev jau šīs teica, ka ož ne pārāk. Uz to ir jāklausās.

Kaut kā te ir diezgan daudziem iesēdies, ka tie, kas ārzemēs, ir baigi biezie, lai tik maksā. No kurienes tam kājas aug, nezinu. Lai gan haļavščiku visur netrūkst.
Zigfrīds smuki salika pa plauktiņiem.
IMHO - ir defoltais cenrādis, no kura var dot atlaides, ja gribi un ja cilvēki forši. Bet jāmācās stervisms - ar mīļu smaidu "varam visu, bet tas maksā šitik". Družba družboi, no služba služboi.

Lai izdodas! [Mēģināšu atcerēties, ja kādreiz līdz Itālijai tiksim...]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2016. gada 02. oktobris, 17:18:08 »
Bet tādi kā Linx ir malači. Pa dzīvi ir jākārpās uz priekšu, un ir lieliski, ja kādam izdodas! Tik lepns gan, Lūsi, nepaliec, labi?  :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2016. gada 02. oktobris, 17:21:51 »
.. ak, jā. Par paziņām/draugiem. Nu, tad ir jāzina sava pakalpojuma pašizmaksa - cena, pie kuras Tu kā pakalpojuma sniedzējs neko nenopelni y neko nezaudē. Vot, tā vienmēr bija mana cena paziņām un draugiem. Un tas arī tika viņiem pateikts atklātā tekstā jau pašā sākumā. "Tev ir īpašas cenas, bet lētāk es nevaru". Atkal - tie, kuri visu grib par brīvu ... nu, nezinu, vai tie būtu tie labākie draugi, ja uzskata, ka Tev jāstrādā par brīvu viņu labā? Un vēl jāpiemaksā, lai nodrošinātu viņiem to pakalpojumu?
Arī tur būtu jāskatās. Ja labi draugi un 1x, tad jua var pa 0ēm. Vai pat ko uzsaukt, bet ja kkādi paziņas, kas klaji izmanto, tad tiešām priekšapmaksu...
Un par to īpašo cenu: svešiem esam gatavi maksāt pilnu cenu, a savējie, lai bez peļņas strādā?

Vairs jau neko i no paziņām negaidu. Lai tikai par augstāku cenu lielāku sū*u kā citiem neiesmērē. Vai ja tas ir sū**, godīgi pasaka, lai šo neņem...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2016. gada 02. oktobris, 17:34:12 »
Arī tur būtu jāskatās. Ja labi draugi un 1x, tad jua var pa 0ēm. Vai pat ko uzsaukt, bet ja kkādi paziņas, kas klaji izmanto, tad tiešām priekšapmaksu...
Un par to īpašo cenu: svešiem esam gatavi maksāt pilnu cenu, a savējie, lai bez peļņas strādā?

Vairs jau neko i no paziņām negaidu. Lai tikai par augstāku cenu lielāku sū*u kā citiem neiesmērē. Vai ja tas ir sū**, godīgi pasaka, lai šo neņem...

Ja ir īpašais viesis, tad - jā, bet tikai pie noteikuma, ka man pašam kā saimniekam būtu kaifs no atkalredzēšanās vai vispār pats būtu viņu uzaicinājis. Tikai to var darīt tad, kad tauciņi jau kādu laiku pakrājušies. Cik saprotu, uz Linx tas neattiecas, - viss pašā sākumā tikai ir. Teikšu tā, ja gribās redzēt pie sevis kādu no saviem radiem, kuriem sākas atrunas "nav naudas, par ko atbraukt", tad es viņiem saku: "Nemuldi, tiec līdz manīm, y es tev atdošu par šurpceļu, y vēl atpakaļceļam iedošu. Par ciemakukuļiem arī vari neiespringt. Man galvenais - tevi redzēt un parunāties." Es pieņemu, ka var arī tā, bet tad arī ir jāspēj to turpceļu un atpakaļceļu, kā arī uzturēšanos un paiku nofinansēt. Uz 15 gadus neredzētiem un nerādījušamies neattiecas.

Vot, šitais ir šodienas latviešu dzīvesveids un s*dīgā attieksme vienam pret otru. Zviedru, vācu vai amerikāņu saimnieku priekšā p*kaļu pārplēsīs, lai izkalpotos, tipa savējos čmorījot.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. oktobris, 17:39:23 no Zigfrids »

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #10 : 2016. gada 02. oktobris, 18:43:31 »
neko draugiem, pazinjaam es leetaak nepaardodu. Galu galaa manis paardotaa prece ir mana alga un es arii gribu dziivot.
Lynx gadiijumaa vispaar vajadzeeja aizmirst, ka pazinjas .... kas veel peec 15gadiem par pazinjaam!!! Sviests. Vispaar iesaku uztaisiit cenu lapu, lai neveidojas shaadas situaacijas.
Paiet paaris dienas liidz pienaak atbilde, ka cena apmierinot. Saku - jums taalaak ir divas iespeejas - iireejiet pashi auto un braukaajiet kur acis raada vai vadaajam mees un no jums tikai benziinnauda. Nee, nee - labaak lai vadaajam mees.
Realitaate - aizbraucaam pakalj uz Bari, brokastis (iekljautas cenaa), pusdienas un vakarinjas (par taam runa nebija) eedam kopaa - gatavoju es. Vadaajam apkaart, staastaam, raadam....
sheit es nesapratu ... kaapeec tu vinjus aicinaaji pie sevis pusdienaas un vakarinjaas?? Nu vadaa pa pilseetu .... ok eediet kur veelaties, mums ir sviestmaizes liidz. Vakarinjas ... ok varat iet tur un shur, mees ejam maajaa. Tu vnk esi izmantota ... nu nekas paaris punus jaauzsit kameer slidot iemaacaas :)
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2016. gada 02. oktobris, 18:55:49 »
Un vēl: vai pirms viņu braukšanas bija atrunāts, vai pusdienas un vakariņas iekļautas un ja nē, cik papildus būs jāmaksā.
Lai nerodas "pārpratumi",ka jūs tak necienājat :D
Tāpat, cik apmēram tā "benzīnnauda" būs, ja plānots braukt tur, tur un tur(aptuveni uzmest var,cik simti km un cik auto ēd - precīzi, tikai ielejot, bet tā loti apmēram +/- 20niekā vajadzētu trāpīt, turklāt IT tak A līmeņa ceļi ir maksas...)?
Clv, kam pašam nav ne auto, ne priekšstata, cik tas patērē, vrb i šķiet, ka 30 EUR par benzīnu nav maz...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 02. oktobris, 19:24:40 »
No texta netop skaidrs, kā vienojušies k a d jāmaksā...
Katru dienu?, beigās?. Varbūt viņi domāja,ka aprēķins būs beigās par notērēto un
nesaprata, ka jāmaksā pirms pusdienām par produktiem un benzīnu...
Bet nu arī fakts, jo predzīzāk  bez klīrēšanās par naudu izrunāts, jo mazāk pārpratumu un vilšanās.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2016. gada 02. oktobris, 19:51:14 »
Paldies par viedokljiem visiem :)  Muusu b/b par taadu kaartiigu biznesu gruuti nosaukt. Driizaak taada laika pavadiishana man - viira daavana, lai nebreecu, ka maajaas seedeet apnicis. Nekaadus lielos miljonus no 3 istabinjaam nenopelniisi.
Pazinjaam sarakstee piemineeju, ka kaadreiz jau arii pusdienas paeediisim kopaa. Teicu no sirds, jo ne jau katru dienu gadaas ljauzhus no Latvijas satikt. Pashai prieks. Bet iisti nebiju gaidiijusi, ka tad nu katru dienu jautaajums vaardisks vai aciis rakstiits - ko shodien pusdienaas eediisim un ko vakarinjaas? Man jau nebija gruuti, pat patiikami, bet jautaajums ir par principu.
Nu ko - pirmie kuceeni sliicinaami. Naakamiem pazinjaam jau ieprieksh stingri atrunaashu - brokastis iekljautas cenaa, pusdienas, vakarinjas - nu ap 10 eiriki no deguna (viins iekljauts).

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #14 : 2016. gada 02. oktobris, 19:53:02 »
Baigie izmantotāji tev gadījušies. :( Bet, kā jau te minēja naudas lietas skaidri jāizrunā pašā sākumā, lai viss ir skaidrs, bez pārsteigumiem.

P.S. Es būtu pārlaimīga, ja mani šitā kādā viesnīcā sagaidītu. Es bieži vedu līdzi šokolādes vai atstāju labu dzeramnaudu recepcijas darbiniekiem, ja zinu, ka kāds speciāli izpalīdzējis utt. Vispār riebjas cilvēki, kuri uzskata, ka viņiem viss tā vienkārši pienākas.