Autors Tēma: Paziishanaas un bizness  (Lasīts 4920 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Paziishanaas un bizness
« Atbilde #45 : 2016. gada 04. oktobris, 00:58:35 »
Man šķiet, ka vēl te tiek jaukta īstermiņa ar ilgtermiņa izīrēšanu.
Īstermiņa, jā, X naudiņas par dienu. Ja iekļautas brokastis,tad arī par clv skaitu.
Var, protams, piedāvāt all included, bet tur arī būtu jābūt norādītai cenai, piemēram+80€/dn par maltītēm un vadāšanu, bet nedēļā tie jau butu +560€... Clv iespējams atteiktos...
Caurām dienām darbināta kondicioniera izmaksas jau ieskaitot cenā, pieņemot, ka visi darbinās uz pilnu klapi, ūdeni šķērdēs utt (atzīšu es arī savās mājās vairāk piedomāju pie dušā pavadītā laika kā viesnīcās). Savukārt, ja īrē dzīvokli/māju/vasarnīcu uz mēnešiem vai gadiem, tad loģiski ka līgumā ir īres maksa+komunālie un skaitītāji. +drošības naudas un tā.
Vsp es savā, ja tas nebūtu galīgs bezremonts(tādu savukārt normāls klients negribētu) pabaidītos visādus airbnb laist iekšā. Vice.com kkad bija raksts par sievieti, kas pati ceļojumā, izīrējusi savu dzīvokli airbnb, a tur "viešņas" -it kā sākumā pāris nekaitīgas Austrumeiropas meitenes- bordeli atvērušas un saimniecei viss bijis ar vīriešu biomaterialu un kaimiņi paziņojuši par bieži un īslaicīgi piestaigājošiem vīriešiem un vēl kkādām meitenēm... No tām "meitenēm" un viņu sutenera nemaz tik viegli nevarējusi tikt vaļā pirms termiņa, jo šie bija samaksājuši uz priekšu...
Airbnb tipa sedzis zaudējumus par salauzto, bet vākt to biomateriālu saimnieces vietā tomēr nav ierdušies... Un baigi ja nu visu iztīrīsi...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. oktobris, 01:06:02 no tex »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #46 : 2016. gada 04. oktobris, 07:08:52 »
Ir redzēts, ka atsevišķi jāpiemaksā par tv, par kondicionētàju, par gala uzkop§anu, to es varu saprast. Konstanta summa dienā par lietošanu. Bet pa r ūdeni un elektrību beigās un pēc skaitītāja - a kātad lai es zinu kādi ir vietējie tarifi, un cik tad būs...? Ui nē, man tà nepatiktu... Es gribu saplānot izdevumus, samaksāt pie rezervēšanas ar karti un braukt bez skaidras naudas...

Tikko jau dabūju piedzīvojumus Grieķijā, kad par 3 numuriem nācās skaidrā naudā maksāt, jo vietiņā, kas sevi pozicionēja kā 3* viesnīca, nevarēja ne rēķinu izrakstīt, ne ar karti samaksāt... Braucām 20 km līdz nākamajam ciemam, kur vismaz bankomāts bija... Naudas čupas līdzi vadāt toč vairs nepatīk...

Atslēdzies dille

« Atbilde #47 : 2016. gada 04. oktobris, 09:02:15 »
Esam īrējuši caur airbnb, tieši IT. Un apartamentus ar vairākām istabām un vēl plašu kopējo viesistabu, jo bijām vairāki cilvēki. Laiks - mazliet vairāk kā nedēļa.
Konstanta maksa, uz rudens pusi pat bija krietni samazināta, bet tāpat bija karsts, ap 30 grādiem. Saimnieks aicināja lietot kondicionieri, ja par karstu.
Tādu daudzumu dvieļu uz katru personu nebiju redzējusi, laikam bija domāts, ka dušosimies bez pārtraukuma.
Virtuvē bija kafijas automāts, trauku mazgājamā mašīna, cepeškrāsns. Mēs arī visu izmantojām un daudz gatavojām mājās.
Saimnieks bija atstājis augļus, cepumus, ūdeni, kafiju, tēju, viesistabā lielā traukā končas. Rādīja, ka skapī vēl rezerves gultas veļa.

Mani ārkārtīgi izbrīna skaitītāju rādītāju noņemšana + īres maksa. Ja es tur atbrauktu kā ciemiņš, justos kaut kā nelāgi, ka mani par tādu kā šmaucēju uzskata un neuzticas.
Nekur nav prasīts arī speciāli ko tīrīt, bet mums pašiem patīk atstāt visu kārtībā.

Atslēdzies dille

« Atbilde #48 : 2016. gada 04. oktobris, 09:08:25 »
Apartamenti, lai cik lieli vai mazi tie būtu, parasti paredzēti konkrētam cilvēku skaitam.
Rezervējot ieraksti konkrētu cilvēku skaitu un skaidri zini, cik būs jāmaksā. 

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #49 : 2016. gada 04. oktobris, 09:19:49 »
Ir redzēti arī airbnb, ka ir summa par nakti + cleaning fee.
Laikam arī liktos jocīgi, ja būtu ūdens un elektrība pēc skaitītājiem papildus jāmaksā... Nu nez, tad drīzāk cenā uzreiz ieliec maksimālo patēriņu, rēķinot vasara kondicionierus utml.

Atslēdzies dille

« Atbilde #50 : 2016. gada 04. oktobris, 09:27:57 »
Jā, cleening fee šur tur ir atsevišķi, bet nekur nav redzēts, ka vēl papildus elektrība un ūdens.
Cerams, ka šis punkts vismaz ir noteikumos ierakstīts?
Citādāk ciemiņiem supernepatīkams pārsteigums - atbrauc un saprot, ka papildus vēl kas būs jāmaksā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #51 : 2016. gada 04. oktobris, 09:54:44 »
Jā, cleening fee šur tur ir atsevišķi, bet nekur nav redzēts, ka vēl papildus elektrība un ūdens.
Cerams, ka šis punkts vismaz ir noteikumos ierakstīts?
Citādāk ciemiņiem supernepatīkams pārsteigums - atbrauc un saprot, ka papildus vēl kas būs jāmaksā.

es vsp atteiktos maksāt jelkādas papildus maksas, kas piedāvājumā nebija norādītas. OK TV vai minibāru var nelietot. Tāpat internetu. Tomēr to būtu labi norādīt ar visām cenām rezervācijas vietā. Bet ja par kondicionieri vai ūdeni būtu papildus maksa, kas bookošanas lapā nebija norādīta, IMO vnk pasūtītu cirst- ja jums ir iebildumi vērsieties tiesā, Aber es braucu prom :P

Atslēdzies reno

« Atbilde #52 : 2016. gada 04. oktobris, 11:12:55 »
Ar tiem skaitītājiem iznāk tāda kā mānīšanās. Es ieraugu super piedāvājumu par ļoti jauku cenu. Ko es zinu par el un ūdens izmaksām svešā zemē? Varbūt ēzelītis  ar mucām velk augšā kalnos.  :)

Prombraucot man pēkšņi uzliek galdā baiso rēķinu. :angry: Nē, Lynh, šito punktu pārdomājiet. Pašiem tak arī čakars ar skiatīšanu un skaidrošanu. Tad jau cenās jāpaskaidro cik apmēram tā papildus izmaksa var būt un  ceņņiku izkārt-1 duša 5 min -x eur, 1 kafijkanna -y eur utt.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #53 : 2016. gada 04. oktobris, 20:25:58 »
Skaitītājus ņem nost gan. Uzrēķini tos papildus, lai cilvēki zina reālo cenu. Pretējā krastā (Horvātijā), dažkārt par kondicionieri maksā atsevišķi - 5 EUR dienā. Taču par to vienmēr savlaicīgi informē. Un itin bieži saimnieks tomēr uzsauc kondicionieri ... klienti atgriežas un iesaka citiem.

Mazliet brīnos, ka ir cilvēki kas brauc uz Itāliju, lai ik dienu to vien darītu, kā tupētu mājās, lai tecintātu ūdeni, lietotu elektrību un darbinātu kondišku .... Vai tiešām tā ir?

Atslēdzies tex

« Atbilde #54 : 2016. gada 04. oktobris, 21:14:36 »
Ja naktī istabā ir 30+C, tad protams, ka darbinātu kondicionieri visu vakaru/ritu/nakti, kamer butu uz vietas. Skraidot apkārt pa karstumu vai peldoties ne visai tīrā jūrā, katru reizi ieskrietu arī nodušoties un ne visai kontrolētu vai uz 10, vai 20min...
Šādiem saimniekiem gan jau tas izskaītos pēc bezjēgas šķērdēšanas ....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #55 : 2016. gada 04. oktobris, 21:45:35 »
Ja naktī istabā ir 30+C, tad protams, ka darbinātu kondicionieri visu vakaru/ritu/nakti, kamer butu uz vietas. Skraidot apkārt pa karstumu vai peldoties ne visai tīrā jūrā, katru reizi ieskrietu arī nodušoties un ne visai kontrolētu vai uz 10, vai 20min...
Šādiem saimniekiem gan jau tas izskaītos pēc bezjēgas šķērdēšanas ....

Ja pareizi atceros, te jūra ir padsmit kilometru attālumā ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 04. oktobris, 22:32:40 »
Manā pieredzē atrašanās īrētajā objektā vai tā būtu viesnīca (pārsvarā), vai apartamenti
ir rīts un vakars. Diena parasti paiet klīstot kur apkārt un ko apskatot.
100%tīgi esmu par to, ka jābūt skaidrībai par maksām.
Mūsu ģimenes iemīļotais reģions ir Umbrija.
Ilgstoši apmetamies vienā un tajā pašā Perudžas viesnīciņā un neesam vīlušies.
Hmm, :) izņemot brokastis, riebjas tie kruasāni no rīta.

Atslēdzies dille

« Atbilde #57 : 2016. gada 04. oktobris, 22:43:43 »
Sabaidīja te ar tiem kruasāniem, zapti un citiem saldumiem brokastīs.
Bija patīkams pārsteigums, ka Veronā, kur bijām 1 nakti, brokastīs bija tomātgurķi, omlete, sāļais pīrāgs, siers/ šķiņķis.
Paldies viņiem par to :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2016. gada 05. oktobris, 01:09:34 »
Nē, nu viss jau ok,
latvietis taupīgais ne visai labām manierēm atbilstoši 
to kruasānu ievīsta salvetē un paņem līdzi, lai dienas gaitā notiesātu. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #59 : 2016. gada 05. oktobris, 06:39:43 »
Kruasaans un apelsiinu sula brokastiis ir tas, kam viesniicas brokastiis JAABUUT!