Autors Tēma: Mīlestība, attiecības  (Lasīts 19452 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Re: Mīlestība, attiecības
« Atbilde #90 : 2016. gada 04. oktobris, 12:06:50 »
P.S. Mīļo autor, man vēl joprojām nav skaidrs, par ko es īsti diskutēju :D
Labprāt kaut ko dedzīgi aizstāvētu vai pierādītu, bet visi autora izteikumi tik aptuveni un izpušķoti, ka neprotu pa vidam galveno jēgu izgrābstīt.
Gribēju izvilkt īsu kvintesenci, tā teikt, citēt galvenos postulātus,  bet, jūtu, nebūs labi...
Tad es būšu pie vainīgajiem, kas Tevi aizbiedēja. To grēku negribu uzņemties.
Mācies no daddy - operē ar īsiem, kodolīgiem faktiem. Ja aptrūkstas faktu - demagoģijas piešprice. Un labs humors vienmēr cieņā. ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #91 : 2016. gada 04. oktobris, 12:12:24 »
P.P.S. un neuztver uzbraucienu Tavam viedoklim kā uzbraucienu Tavai personībai. Tās ir 2 lielas starpības :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2016. gada 04. oktobris, 12:14:04 »
Vislabāk jau klasika - kad tā vīra apčubinātāja un vīra karjeras atbalstītāja laulenim
kļūst neinteresanta, lai cik spodri nespodrinātu.
Vīra kungs ar stāvokli sabiedrībā, labiem ienākumiem, izglītību tā kā būtu pelnījis
ko labāku par prastu mājsaimnieci. Un dabūn ar!
Kā nu tai čubinātājai savos 40+?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #93 : 2016. gada 04. oktobris, 12:24:24 »
Vislabāk jau klasika - kad tā vīra apčubinātāja un vīra karjeras atbalstītāja laulenim kļūst neinteresanta, lai cik spodri nespodrinātu.
Vīra kungs ar stāvokli sabiedrībā, labiem ienākumiem, izglītību tā kā būtu pelnījis ko labāku par prastu mājsaimnieci. Un dabūn ar!
Kā nu tai čubinātājai savos 40+?

Vecumvecais stāsts par atbildību un ne mazums nodrāzto Mazo Princi - gribas but par kruto noteicēju pār sievieti, nu tad arī atbildi par viņu [ar varu pieradināto zoodārza mērkaķi, kam zoodārzā esot labi un jauki - viss nodrošināts un pats drošībā], arī tad kad viņa vairs nav pirmā svaiguma, tavus bērnus dzemdējot un audzinot. Un nodrošini arī pēc savas nāves, ja gribi turēt sievieti savā plauktiņā, pašai sevi nodrošināt aizliegdams.
Kā teica zirnekļa sakostajam puikiņam - with great power comes great responsibility.
Tikai te nu atduramies pie tā, ka to poweri ta gribas, bet to responsibilitī - nemaz...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2016. gada 04. oktobris, 12:51:48 »
Oi, atcerējos gadījumu pazīstamā ģimenē. Labā, saticigā. Abi jau pensionāri, bērni pieauguši.
Un pēkšņi drausmīgs, drausmīgs! skandāls. Sieva ar vīru pat nesarunājas.
Izrādās - visi īpašumi uz vīra vārda. Nolēmuši, ka nav vairs jauni un vīram derētu uzrakstīt testamentu, domāts, darīts. Vīrs to nokārto un parāda sievai.
Viss glīti sadalīts starp bērniem, sievai nekā, uz jautājumu,
kur tad viņa dzīvošot - kā kur?, pie bērniem!
Vīrs tā arī nesaprata, par ko sievai tāds aizvainojums. Ņedano...

Atslēdzies itta

« Atbilde #95 : 2016. gada 04. oktobris, 13:28:33 »
Oi, atcerējos gadījumu pazīstamā ģimenē. Labā, saticigā. Abi jau pensionāri, bērni pieauguši.
Un pēkšņi drausmīgs, drausmīgs! skandāls. Sieva ar vīru pat nesarunājas.
Izrādās - visi īpašumi uz vīra vārda. Nolēmuši, ka nav vairs jauni un vīram derētu uzrakstīt testamentu, domāts, darīts. Vīrs to nokārto un parāda sievai.
Viss glīti sadalīts starp bērniem, sievai nekā, uz jautājumu,
Vīrs tā arī nesaprata, par ko sievai tāds aizvainojums. Ņedano...

Patiesiibaa tiiri logjisks aizvainojums, jo, lai cik miilji un labi beerni, reizeem manta dara savu un gadaas, ka kaadam no vecaakiem pa tiesaam vairs sava jumta nav...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #96 : 2016. gada 04. oktobris, 13:46:47 »
Itta, Tu arī nesaprati...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #97 : 2016. gada 04. oktobris, 15:09:15 »
sievai nekā, uz jautājumu,
Ja tai gadījumā nebija citu likumisko mantinieku, nebija prātīgāk nekādu testamentu nerakstīt? Sievai puse, bērniem vienādās daļās otra puse, imho, taisnīgi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #98 : 2016. gada 04. oktobris, 15:15:49 »
Vai tas testaments vispār ir spēkā bez sievas rakstiskas piekrišanas. vai sieva tomēr nebija neatraidāma? Var neparakstīt un viss. :evil:
Save
Save

Kāpēc vispār bija jāraksta, ja pēc likuma gana smuki mantotu. Vai vnk negrib lai bērni saplēšas: no sērijas māja vienam, dzīvoklis otram (pat ja māja vrb biku vērtīgāka...), lai nav tā, ka abiem pieder puses no abiem īpašumiem un tad sāk plēsties?...
To droši zinu, ka laulībā esoss cilvēks nekustamu īpašumu nevar pārdot vai apķīlāt bez laulātā(s) rakstiskas piekrišanas. Ja viņa nepiekrīt, tad neko - darījums nenotiek.
Save
Save
Save
[/size][/color]Save[/size][/b]

Atslēdzies tuk

« Atbilde #99 : 2016. gada 04. oktobris, 15:23:32 »
Stāsts jau par to, ka sieva mazvērtīgāka par bērniem vīra acīs, kaut visu mūžu tāpat īpašumos
ieguldījusi. Sievai vienkārši acis atvērās mūža nogalē, ka nav neko vērta...
Juridiski jā, protams, pienākas puse,
bet vīrieši tak zina labāk pat pēc nāves kur un kā sievai jādzīvo. ;)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #100 : 2016. gada 04. oktobris, 15:28:39 »
Laulātais un bērni ir neatraidāmie mantinieki.
Savā ziņā man patīk to valstu likumi, kur vari kaķim miljonus novēlēt. LV  ir stipri grūti paust pēdējo gribu neatraidāmo mantinieku dēļ. Tad aktuāla kļūst īpašumu dāvināšana dzīves laikā, kur atkal ir visādi zemūdens akmeņi.
Iespējams, ir kādi pētījumi par testamentiem ētiskā aspektā. Ja es uzskatu, ka man vairāk pozitīvu emociju devis kaķis/suns/akvārija zivtiņa/žigolo/mācītājs - man nebūt tiesības novēlēt visu mantu viņiem nevis laulātajam &bērniem?

Atslēdzies tex

« Atbilde #101 : 2016. gada 04. oktobris, 15:30:22 »
SApratu jau, ka par to skandāls bija
bet ja jau reiz skandāls, tad sieva pie viena varēja arī iecirsties un neko neparakstīt- vrb vecim un bērniem acis atvērtos...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #102 : 2016. gada 04. oktobris, 15:31:44 »
To droši zinu, ka laulībā esoss cilvēks nekustamu īpašumu nevar pārdot vai apķīlāt bez laulātā(s) rakstiskas piekrišanas. Ja viņa nepiekrīt, tad neko - darījums nenotiek.

...tāpēc dažus laulātos atrod visai bēdīgā stāvoklī...dažus vispār neatrod...

Atslēdzies tex

« Atbilde #103 : 2016. gada 04. oktobris, 15:32:53 »
Laulātais un bērni ir neatraidāmie mantinieki.
Savā ziņā man patīk to valstu likumi, kur vari kaķim miljonus novēlēt. LV  ir stipri grūti paust pēdējo gribu neatraidāmo mantinieku dēļ. Tad aktuāla kļūst īpašumu dāvināšana dzīves laikā, kur atkal ir visādi zemūdens akmeņi.
Iespējams, ir kādi pētījumi par testamentiem ētiskā aspektā. Ja es uzskatu, ka man vairāk pozitīvu emociju devis kaķis/suns/akvārija zivtiņa/žigolo/mācītājs - man nebūt tiesības novēlēt visu mantu viņiem nevis laulātajam &bērniem?
par nejaukiem un nepateicīgiem bērniem, kas nekopj vecāku varētu diskutēt, bet ar laulāto jau puse tāpēc, ka tā manta visticamāk ir dzīves laikā pelnīta kopā - laulības laikā iegūta/nopelnīta/pirkta manta skaitās kopmanta pat ja pircis ir viens (otrs vrb tiešām sēdēja ar bērniem un zeķes adīja un to pelnītāju tas acīmredzami apmierināja, ja jau tādā laulībā dzīvoja līdz nāve izšķīra).

Atslēdzies tex

« Atbilde #104 : 2016. gada 04. oktobris, 15:34:06 »
...tāpēc dažus laulātos atrod visai bēdīgā stāvoklī...dažus vispār neatrod...
nu garantiju dzīvē nav. Tā arī krutiem advokātiem var gadīties...