Autors Tēma: Mīlestība, attiecības  (Lasīts 19438 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Mīlestība, attiecības
« Atbilde #150 : 2016. gada 08. oktobris, 10:41:55 »
Tā, un no šīs vietas, lūdzu, konkrēti. Kura sieviete uzspiež savu skatījumu visām citām un kuras ir tās visas citas, kuras kā aitas pieņem vienpusīgu skatījumu un akli tam seko?
Parasti jau ir gluži otrādi, mazizglītotiem un aprobežotiem prātiem var iestāstīt visu, pastulbu pūli viegli vadīt. Līdz ko ir cilvēki ar prātu, zināšanām, spēju izdarīt secinājumus un drosmi, nekāda pūļa vadīšana vairs nesanāk.

Konkrētāk? Ir tāda mode izveidojusies - cilvēka ieguldījumu sabiedrības labā vērtēt tikai pēc viņa karjeras, samaksātajiem nodokļiem, utt. Pat šeit, ja pareizi atceros, ir izskanējuši izteikumi tādā garā. Nu, ko tad tās daudzbērnu mammas! Nabadzītes ar kompleksiem un neizveidojušos dzīvi!  :laugh:  Bet mēs, ar augstskolu diplomiem un karjeru! O! Tā ir cita lieta!
Par "uzspiež" es rakstīju tādā sakarā, ka ir tādas, kuras šo skatījumu ir pieņēmušas kā savējo un vienīgo pareizo, citādus viedokļus uzskatot par nepilnvērtīgiem.

Zini, kā vēl labāk var pūli vadīt? Pēc 4, 5 vai vairāk gadu sēdēšanas augstskolas solā par paša līdzekļiem (vai - valsts), tieši tādam pašam pastulbam cilvēkam no pūļa iedot papīreli ar uzrakstu "Tagad Tu esi izglītots" (tipa - gudrs), lai arī tās "zināsanas", kuras tajos 5 gados viņš apguvis, nevienam (pat viņam pašam) nekur īsti nenoder.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #151 : 2016. gada 08. oktobris, 11:17:44 »
Palasīju tēmu, bija ko padomāt. Manuprāt, nav nepareizu viedokļu, bet ir atšķirīgi skatījumi no atšķirīgiem rakursiem. Konflikti rodas tad, ja kāds savu izpratni par lietu kārtību un laimes formulu mēģina uzspiest otram.

Musulmaņu sabiedrību neanalizēšu, taču diez vai ir tā, ka pilnīgi visas musulmaņu sievietes jūtas apspiestas un nelaimīgas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #152 : 2016. gada 08. oktobris, 11:58:24 »

Nu, ko tad tās daudzbērnu mammas! Nabadzītes ar kompleksiem un neizveidojušos dzīvi!  :laugh:
Zini, kā vēl labāk var pūli vadīt? Pēc 4, 5 vai vairāk gadu sēdēšanas augstskolas solā par paša līdzekļiem (vai - valsts), tieši tādam pašam pastulbam cilvēkam no pūļa iedot papīreli ar uzrakstu "Tagad Tu esi izglītots" (tipa - gudrs), lai arī tās "zināsanas", kuras tajos 5 gados viņš apguvis, nevienam (pat viņam pašam) nekur īsti nenoder.
Ja par dzīves mērķi uzskata vien vairošanos, viss ok, dāma apmierināta. :)
Un ja mācās vien papīra dēļ, tad tā var būt,
ka ir vilšanās un zināšanu nav un tās nekur nenoder. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #153 : 2016. gada 08. oktobris, 12:41:35 »
Ja par dzīves mērķi uzskata vien vairošanos, viss ok, dāma apmierināta. :)
Un ja mācās vien papīra dēļ, tad tā var būt,
ka ir vilšanās un zināšanu nav un tās nekur nenoder. :)

Ja mācās papīra dēļ ...  :)
Mācies vai nemācies, ... mans viedoklis par t.s. "izglītību" un "izglītotību" (it īpaši - humanitārajās disciplīnās) ir ne visai patīkams, bet tomēr ... Izglītots cilvēks = cilvēks, kurš ir priekšzīmīgi (ne - papīra dēļ) iemācījies citu izgudrotus mītus un to, kā pareizi veidot "loģisku" spriedumu ķēdes pēc to pašu sākotnējo izgudrotāju izdomāta parauga. Nu, piemēram, ja es apgalvošu, ka par homoseksuālistu nepiedzimst, bet tā vairumā gadījumu ir izlaidība vai iedzimtas noslieksmes rezultāts (noslieksmes, nevis - nolemtības, kuru nevar pārvarēt vai izmainīt), tad ko par mani teiks? Pareizi, ka esmu neizglītots tumsonis! Un tagad, ja mēs papētīsim tuvāk, no kurienes radās uzstādījums, ka piedzimst? Izrādās, par to NOBALSOJA kkāda Amerikas ārstu asociācija. NOBALSOJA!!!!!!! Varēja nobalsot vēl arī par to, ka Zeme ir plakana un balstās uz 3 ziloņiem, tad jebkurš, kurš apgalvotu, ka ir apaļa arī tiktu uzskatīts par tumsoni un neizglītotu. Pētām tālāk. Ir informācija, ka vairāk nekā puse balsojušo vēlāk esot atteikušies no savas nostājas šajā balsojumā, pamatojot to ar spiedienu no dažādām pusēm pirms šā balsojuma. Un? Vēl ir informācija, ka turpat, štatos, ir klīnikas, kuras no šīs perversijas ar mainīgām sekmēm ārstē. Nu, bļin, ja tā ir taisnība, tad "izglītības" pamati irst pa vīlēm! Bet tas taču netraucē vēl aizvien "izglītotajiem" gudri m*ldēt par iepriekšminēto tēmu, par ozona caurumiem (kuri izrādījās vienas lielas korporācijas finansēts izdomājums, lai konkurentu lētā freona vietā pirktu tās izgudroto un saražoto, bet - nesalīdzināmi dārgāko aukstuma aģentu), par globālo sasilšanu, kuras dēļ  :talking: :talking: :talking:  pēdējā laikā esot vietām ļoti aukstas ziemas.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 08. oktobris, 12:51:26 no Zigfrids »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #154 : 2016. gada 08. oktobris, 13:04:33 »
... tas pats - ar pedagogiem. Pazīstama sieviete savulaik bija spiesta beigt LV augstskolu, lai varētu bērnudārzā par audzinātāju strādāt.  :)  Visām, ieskaitot, metodiķi augstākās pedagoģiskās izglītības ... bet, kad vienā grupā parādās viens problēmsīcis, visas 5 gadu solā sēdējušās izrādās bezspēcīgas un jāsauc speciālists no departamenta. Ko var gribēt, ja lekcijās viena pasniedzēja dalījusies savos ceļojumu iespaidos, cita - vēl kādas nesaistītas lietas regulāri stāstījusi ... Mācies papīram vai nepapīram ...  :sad_smiley:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #155 : 2016. gada 08. oktobris, 13:24:32 »
Nu kas Tev liedz ar pētījumiem apstrīdēt un pierādīt, ka homoseksualitāte ir izlaidība, ne ģenētika?

Ja tās dāmas neapmierināja mācību saturs vai pasniedzējs,
vajadzēja vākt parakstus un ko mainīt esošajā situācijā.
Mēs savulaik tā norakām divus pasniedzējus,kuri vienkārši tērēja mūsu laiku.
Domāju, šis ir tieši tas gadījums, kad mācījās tieši papīra dēļ,
jo tādas bija prasības, nevis izmantoja iespēju ko iemācīties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #156 : 2016. gada 08. oktobris, 15:49:48 »
Nu, piemēram, ja es apgalvošu, ka par homoseksuālistu nepiedzimst, bet tā vairumā gadījumu ir izlaidība vai iedzimtas noslieksmes rezultāts (noslieksmes, nevis - nolemtības, kuru nevar pārvarēt vai izmainīt), tad ko par mani teiks? Pareizi, ka esmu neizglītots tumsonis! Un tagad, ja mēs papētīsim tuvāk, no kurienes radās uzstādījums, ka piedzimst? Izrādās, par to NOBALSOJA kkāda Amerikas ārstu asociācija. NOBALSOJA!!!!!!! Varēja nobalsot vēl arī par to, ka Zeme ir plakana un balstās uz 3 ziloņiem, tad jebkurš, kurš apgalvotu, ka ir apaļa arī tiktu uzskatīts par tumsoni un neizglītotu. Pētām tālāk. Ir informācija, ka vairāk nekā puse balsojušo vēlāk esot atteikušies no savas nostājas šajā balsojumā, pamatojot to ar spiedienu no dažādām pusēm pirms šā balsojuma. Un? Vēl ir informācija, ka turpat, štatos, ir klīnikas, kuras no šīs perversijas ar mainīgām sekmēm ārstē. Nu, bļin, ja tā ir taisnība, tad "izglītības" pamati irst pa vīlēm! Bet tas taču netraucē vēl aizvien "izglītotajiem" gudri m*ldēt par iepriekšminēto tēmu, par ozona caurumiem (kuri izrādījās vienas lielas korporācijas finansēts izdomājums, lai konkurentu lētā freona vietā pirktu tās izgudroto un saražoto, bet - nesalīdzināmi dārgāko aukstuma aģentu), par globālo sasilšanu, kuras dēļ  :talking: :talking: :talking:  pēdējā laikā esot vietām ļoti aukstas ziemas.

Tev ir tiiik daudz informācijas. Varētu, lūdzu, konkrētākas atsauces uz saviem apgalvojumiem?

p.s.un tomēr cerēju, ka atbildēsi arī uz manu iepriekšējo komentu, jo parasti Tu čakli citē autorus un diskutē :P ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #157 : 2016. gada 08. oktobris, 17:34:23 »
Hei, Zigfrīd, tad, kad diskusijā daža dāma piemin to, ka musulmaņu vīrieši uzspiež savām sievietēm savas intereses un skatījumu, Tu atvēcinies, sakot, ka nav iespējams miljoniem sieviešu ar varu uzspiest neko, ko viņas pašas negribētu, bet te pēkšņi Tu argumentē ar to, ko nupat noliedzi - ka strādājoša un izglītota sieviete spējīga savas intereses un skatījumu uzspiest "visām citām". Vai nav dīvaini? ;)

Mazākais, ko varam secināt - musulmaņu vīrietis nespējīgāks par izglītotu sievieti, hihi. Tas tā, jokam. Bet reāli Tu dzen demagoģiju ;)

Otra lieta - Ahmads Eiropā sataisa bērnus, bet reāli jau viņš nestrādā vispār vai nestrādā tik daudz, lai savus bērnus uzturētu. Par tiem bērnu bariem maksājam mēs ar saviem nodokļiem.

Protams, esmu demagogs! Kā citādi?
Skaidrs, ka var uzspiest, ja tavā aizmugurē ir mediji, propaganda, utt. Tikai runa ir par to, ka tiek radīta situācija, kad tā sieviete uzskata par normālu to, kas ar viņu notiek un kādā vidē viņa dzīvo. Runa ir par to, ka ar rīkstēm īpaši neviens nav jāpiespiež. Jūs uzskatāt, ka sievietei ir jātaisa karjera un sīčus nevajag, tur - ka ir otrādi. Tieši to es gribēju pateikt - ne ar ko neesam labāki par viņiem. Citādāki - jā.
Par Ahmadu. Es uzskatu, ka viņam ir tiesības tikt uzturētam, jo tam darba devējam, pie kura šodien strādā imigranti no LV (pareizāk - viņa pēctecim), darbaspēks būs vajadzīgs ne tikai šodien, bet arī pēc gadiem 30. Ahmeds to nodrošina, Deivids un Gatis - nē. Tātad Deivids un Gatis maksā nodokļus Ahmeda vietā, bet Ahmeds audzina bērnus abu iepriekšminēto vietā. Darba dalīšana, citiem vārdiem sakot.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #158 : 2016. gada 08. oktobris, 17:40:21 »
Ja Ahmads nestrādā, kur pamats domāt, ka viņa pēcnācēji strādās?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #159 : 2016. gada 08. oktobris, 17:59:08 »
Ja Ahmads nestrādā, kur pamats domāt, ka viņa pēcnācēji strādās?

Tas jau ir cits jautājums. Kā valsts varai izdosies Ahmada bērnus piespiest/motivēt strādāt. Politiķi arī tur domā tikai par šodienu, lai gan ... vai viņiem ir kāda cita iespēja? Latvieši, kuri varētu Ahmadu nomainīt kādas Vācijas darba tirgū, taču arī nedzemdē tik daudz, lai kaut vienu lielvalsts ekonomiku ar darbaspēku nodrošinātu. Bet varētu tač', ne? Nekā jauna arī nebūtu. Pirms 100 gadiem liela daļa latviešu pelnīja iztiku, lielu daļu laika neesot mājās. Sievas un bērni gaidīja. Zvejnieki, plostnieki, ... Un būtu uz šīs pasaules kādi 10 miljoni latviešu ...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #160 : 2016. gada 08. oktobris, 18:09:30 »
Tev ir tiiik daudz informācijas. Varētu, lūdzu, konkrētākas atsauces uz saviem apgalvojumiem?

p.s.un tomēr cerēju, ka atbildēsi arī uz manu iepriekšējo komentu, jo parasti Tu čakli citē autorus un diskutē :P ;)

Savulaik ir lasīts, bet gana sen, lai tagad tās saites atrastu. Tāpēc y rakstīju, ka ir izskanējusi informācija.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #161 : 2016. gada 08. oktobris, 18:11:38 »
Tas jau ir cits jautājums. Kā valsts varai izdosies Ahmada bērnus piespiest/motivēt strādāt. Politiķi arī tur domā tikai par šodienu, lai gan ... vai viņiem ir kāda cita iespēja? Latvieši, kuri varētu Ahmadu nomainīt kādas Vācijas darba tirgū, taču arī nedzemdē tik daudz, lai kaut vienu lielvalsts ekonomiku ar darbaspēku nodrošinātu. Bet varētu tač', ne? Nekā jauna arī nebūtu. Pirms 100 gadiem liela daļa latviešu pelnīja iztiku, lielu daļu laika neesot mājās. Sievas un bērni gaidīja. Zvejnieki, plostnieki, ... Un būtu uz šīs pasaules kādi 10 miljoni latviešu ...

Baigi interesanti. Kā valsts piespiež/motivē Tevi, mani, gandrīz jebkuru normālu eiropieti strādāt? Un vispār, vai šie termini vispār īsti attiecas  uz mums? Liekas, ka mūs nav nekā īpaši jāspiež strādāt, tas kaut kā liekas pat dabiski. Motivācija - kkāda drošības sajūta sociālās aizsardzības jomā? Veselības apdrošināšana, pensijas? Nezinu, vai tas ir motivators vai pātaga per se?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #162 : 2016. gada 08. oktobris, 18:13:07 »
Savulaik ir lasīts, bet gana sen, lai tagad tās saites atrastu. Tāpēc y rakstīju, ka ir izskanējusi informācija.

Ir "izskanējusi arī informācija", ka homoseksuālisms ar kkādām gēnu novirzēm saistīts... ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #163 : 2016. gada 08. oktobris, 18:39:21 »
Baigi interesanti. Kā valsts piespiež/motivē Tevi, mani, gandrīz jebkuru normālu eiropieti strādāt? Un vispār, vai šie termini vispār īsti attiecas  uz mums? Liekas, ka mūs nav nekā īpaši jāspiež strādāt, tas kaut kā liekas pat dabiski. Motivācija - kkāda drošības sajūta sociālās aizsardzības jomā? Veselības apdrošināšana, pensijas? Nezinu, vai tas ir motivators vai pātaga per se?

Man personiski motivācija varētu būt vienkārša - sīči, y pašam arī ir dzinulis kārpīties dzīvē uz priekšu. Vienkārši, cilvēka brīvība prasa lielus ieguldījumus sākumā. Par "normālajiem" eiropiešiem nezinu, bet ... savulaik Dāvids uz savu šovu bija uzaicinājis pārīti bomžu. Nezinu, varbūt tas bija uzspēlēts, varbūt meloja, varbūt - piepušķoja lai padižotos, bet apgalvoja, ka savi Ls. 4 dienā uz galviņu nopelnot. Par dzīvokli nav jāmaksā. Teikšu īsi, - atstāja iespaidu, ka ar savu dzīvi ir gana apmierināti. Uzprasās jautājums, ja kāds pat pie mūsu nabadzības pamanās iztikt bez darba un badā nemirst, tad ko teikt par Eiropu ar dāsnajiem pabalstiem? Tātad, kāda motivācija strādāt tomēr ir vajadzīga gan.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #164 : 2016. gada 08. oktobris, 18:47:58 »
Ir "izskanējusi arī informācija", ka homoseksuālisms ar kkādām gēnu novirzēm saistīts... ;)

Daļai - iespējams. Visticamāk, - mazākajai. Pēc "Prāta vētras" debijas Eirovīzijā bija viena intervija ar vienu latviešu mūzikas autoritāti... Es vispār brīnos, kā kaut ko tādu neizcenzēja. Žurnālista jautājums bija par tēmu nu, varbūt tagad arī mūsu Kaupers ar grupu tāpat kā Stings vai Madonna - ar turnejām pa visu Pasauli!!!!???? Atbilde atvēsināja momentā - esot divi noteikumi, lai tas tā notiktu, un "Prāta vētrai" nav ne viena, ne otra. Viens no noteikumiem bija piederība HS, kā jau noproti. Un es zinu vismaz vienu piemēru šovbiznesā, kur cilvēkam ir HS slava, bet šur tur uzmanīgs lasītājs/klausītājs ir dzirdējis viņa paša teikto, ka īstenībā viņš tāds nav, un tās visas ir nodevas par iespēju dziedāt. Runa ir par Borisu Moisejevu Krievijā.