Manējais jau pieskaitāms pie senioriem. Līdz ar to viņam galvenais ir ēšana. No rīta pamostos no cieša kaķa skatiena. un tad visu dienu, līdz viņš ierauga mani, viņam reflekss - grib ēst. Galda karte nemainīga,- pāris šaujas Rojal Canin sausiņu un viena pastētes kārba no Gurnet izlases. 14 gadus atpakaļ viņiem bija vismazāk blaknes. Mēnesi atpakaļ mēģināju kaut ko pamainīt, pieliku šo to no svaigās barības, aukstuma (un slinkuma) dēļ paņēmu tuvāka bodē Purina paku un ... kaķis gandrīz aizgāja pa varavīksnes ceļu. Temperatūra ap 40, līdz ko ieēd, visu izvemj, no svara - 1 kg, guļ kā plauša. Pārbijos ne pa jokam. Asins analīzes uzrādīja, ka visi orgāni ideālā stāvoklī, bet kaut kur liels iekaisums. Sapratu, ka košaks par vecu kaut kādām gastronomiskā rakstura pārmaiņām.
Toties parādījās jaunas fiškas. Praktiski visu laiku, kad šams neguļ, viņš sēž uz mana darba galda gala, .... klaviatūras, printera, lien maigoties un visāda citāda veidā liek manīt, ka kaķītis jau pusstundu, kopš nav ēdis. Un tad, kad es šamam beidzot saku "Ejam...", aste gaisā un rāda ceļu pie savām bļodām