Autors Tēma: Beztēma par kaķiem  (Lasīts 38800 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Beztēma par kaķiem
« Atbilde #90 : 2021. gada 17. marts, 18:45:55 »
Manējā sauso barību un konservus nav redzējusi nez cik gadus. Ar tām rūpnieciskajām barībām, sevišķi jau ar sauso, tikai iekšas beidz kopā. Urīnceļu akmeņi un aknu audzēji. Un milzīgas smirdīgas kaku čupas, kamēr no gaļas mazs akurāts strembulītis. Manējā ēd tikai dabīgu barību. Tas, protams, ir sarežģītāk apgādē, ilgam laikam nepiepirksi, toties kaķei labāk.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #91 : 2021. gada 17. marts, 18:58:47 »
Ja paskatās uz dārgo barību cenām, tad arī lētāk :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2021. gada 17. marts, 19:56:08 »
Mana draudzene pēc labākās sirdsapziņas baroja savu kaķi ar padārgu, vetaptiekā pirktu sauso barību, nevis kādu tur Maximas lēto galu, bet tak kaķis vienalga aizgāja ar aknu audzēju.
Vispār, pēc manas saprašanas, nav vajadzīga kaķim visu laiku pilna bļoda. Kaķis kā plēsējs pēc dabas ir radīts periodiskai ēšanai, nevis nonstopa ēšanai visu dienu kā, piemēram, zirgs. Jo kā tas dabā notiek - savvaļas kaķveidīgais nomedī kko, pierijās un tad slinko un guļ, kamēr izsalkums liek celties un doties atkal medībās. Un kad vēl nākamās medības vainagojas ar panākumiem... A tāds mājas kaķis aiz gara laika tik aizvelkas pie bļodas un uzgrauž.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #93 : 2021. gada 17. marts, 20:35:21 »
Manā mājā ne kaķim, ne sunim nestāv pilna bļoda. Iedod ēst, izēd bļodiņas uzreiz vai mazliet vēlāk (kaķe) un viss. Manuprāt, normāli. Ēd pirkto + un paštaisīto.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #94 : 2021. gada 17. marts, 20:36:01 »
Mana draudzene pēc labākās sirdsapziņas baroja savu kaķi ar padārgu, vetaptiekā pirktu sauso barību, nevis kādu tur Maximas lēto galu, bet tak kaķis vienalga aizgāja ar aknu audzēju.
Vispār, pēc manas saprašanas, nav vajadzīga kaķim visu laiku pilna bļoda. Kaķis kā plēsējs pēc dabas ir radīts periodiskai ēšanai, nevis nonstopa ēšanai visu dienu kā, piemēram, zirgs. Jo kā tas dabā notiek - savvaļas kaķveidīgais nomedī kko, pierijās un tad slinko un guļ, kamēr izsalkums liek celties un doties atkal medībās. Un kad vēl nākamās medības vainagojas ar panākumiem... A tāds mājas kaķis aiz gara laika tik aizvelkas pie bļodas un uzgrauž.

Man dziedātājputnu žēl... :D Tad izķers visu, ko varēs noķert. Nebrīnīšos arī par žagatu populācijas sarukumu, kad sīkākie būs izmedīti.
Ja sāktu nobaroties, tad limitētu barošanu. Bet ņemot vērā plāno rumpi, - nu, nē, labāk lai ēd.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #95 : 2021. gada 17. marts, 23:06:34 »
Manējais jau pieskaitāms pie senioriem. Līdz ar to viņam galvenais ir  ēšana. No rīta pamostos no cieša kaķa skatiena. un tad visu dienu, līdz viņš ierauga mani, viņam reflekss - grib ēst. Galda karte nemainīga,- pāris šaujas Rojal Canin sausiņu un viena pastētes kārba no Gurnet izlases. 14 gadus atpakaļ viņiem  bija vismazāk blaknes. Mēnesi atpakaļ mēģināju kaut ko pamainīt, pieliku šo to no svaigās  barības, aukstuma (un slinkuma) dēļ paņēmu tuvāka bodē Purina paku un ... kaķis gandrīz aizgāja pa varavīksnes ceļu. Temperatūra ap 40, līdz ko ieēd, visu izvemj, no svara - 1 kg, guļ kā plauša. Pārbijos ne pa jokam. Asins analīzes uzrādīja, ka visi orgāni ideālā stāvoklī, bet kaut kur liels iekaisums. Sapratu, ka košaks par vecu kaut kādām gastronomiskā rakstura pārmaiņām.
Toties parādījās jaunas fiškas. Praktiski visu laiku, kad šams neguļ, viņš sēž uz mana darba galda gala, .... klaviatūras, printera, lien maigoties un visāda citāda veidā liek manīt, ka kaķītis jau pusstundu, kopš nav ēdis. Un tad, kad es šamam beidzot saku "Ejam...", aste gaisā un rāda ceļu pie savām bļodām

Atslēdzies reno

« Atbilde #96 : 2021. gada 23. marts, 20:39:18 »
Šodien iepazinos ar kaķeni ~3 g.v., kas spēlējās kā suns -pienesa mantiņu, kad aizmet, aizjoņo pakaļ un pienes atkal. Vismaz 15 reizes

Atslēdzies sanda

« Atbilde #97 : 2021. gada 23. marts, 21:21:01 »
Bumbiņu mētāju savam pirmajam runcim, arī ap 15 reizēm.

« Atbilde #98 : 2021. gada 24. marts, 09:22:32 »
Mana kaķene jaunībā arī tā darīja - tiešām kā sunītis.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #99 : 2021. gada 24. marts, 09:25:31 »
Iepriekšējais runcis arī sportoja. Šo es nemācu, tāpat aktivitāšu pietiek.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #100 : 2021. gada 24. marts, 16:00:43 »
Labi tomēr, ka man gadījās izmēģinājuma kaķis. Sapratu, ka, lai cik prieka tas nes, tas neatsver to, ka naktī var pamodināt. Un man sakārtots miegs ir pirmā prioritāte.
Mājdzīvnieks, tāpat kā bērns, piederas jaunībai. Varētu būra dzīvnieku, bet arī stipri jādomā, tāpat bija visādas darbības jāveic.

« Atbilde #101 : 2021. gada 24. marts, 21:20:01 »
Nāra, zivtiņas? Tās naktī toč nemodinās  :mrgr:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #102 : 2021. gada 24. marts, 22:50:02 »
vajagot 2 -3 naktis izturēt un nepakļauties, tad kaķis saprotot, ka nekas nesanāks

Atslēdzies sanda

« Atbilde #103 : 2021. gada 25. marts, 00:55:31 »
Man neviens kaķis nav traucējis, durvis naktī jau sākumā bija uz guļamistabu ciet. Tagad mitinos atklāta plānojuma dzīvoklī, bet kaķene cenšas mani naktī netraucēt, lai tiranizētu pa dienu.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 25. marts, 01:01:11 no sanda »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #104 : 2021. gada 29. marts, 15:02:23 »
Atcerējos apskatīties, kas man te vēl kaķim atstāts, biju aizmirsusi.
Kaķa izsmidzināmias feromons (eiro30.50  :fp: . Atceros, ka tika ieppūsts istabā, kad kaķi atveda, lai viņam te patiktu :)
Mīkstās nomierinošās kapsulas (dabiskās) - ja nu kaķis nemierīgs.

Jums arī ir tādas lietas? kā cilvēkam :)