Vēlreiz pārlasīju, nesapratu īsti, kas tad jāliek starp to finieri un linoleju. Un kā pamatot? Jo man teica, ka liks pa tiešo, linoleju uz plāksnēm, tikai šķirbas aiztaisīs. Grīda ir virtuvē un koridorā.
Es arī neesmu celtnieks, bet amatieru līmenī būvēju sev vajadzīgās lietas, māju ieskaitot. Tāpēc būvēju kārtīgi, lai nav pēc dažiem gadiem jāpārbūvē
Linolejs pa tiešo uz finiera būs smuki pirmo pusgadu. Tad pamainīsies mitruma režīms (apkure/neapkure), un parādīsies nelīdzenumi savienojuma vietās, kur vēl pēc pusgada būs noberzumi. Kaut ko likt zem linoleja ir bezcerīgi, jo linolejs pēc būtības ir puņķi (ok, biezi) un visas mēbeļu kājiņas iespiedīsies, saspiežot pamatni. Rezultātā viss (piem virtuves virsma) sēdīsies, būs ļurkana un nelaba...
Ja nu TIK briesmīgi vajag to linoleju, tad vislabāk to klāt uz izlīdzinošā betona pamatnes (tā ir man Rīgas dzīvoklī).
VARBŪT kaut kas normāls sanāks, ja apakšā liksi 22mm OSB plāksni (tur tomēr koks vairāk nobendēts) ar spundi (salaiduma veids), plāksnes ir lielas (1.2x2.5m) un tās var izvietot tā, ka ir minimāli savienojumi (nav jau Tev tur nekāda Ermitāža). Kārtīgs latojums vai vecā grīda apakšā.
Pēdējā izvēle būtu finieris. Bet tad tas jāliek uz pamatīgām latām, ļoti bieži jāstiprina ar kārtīgām skrūvēm (nevis ķap ļap pa stūrīšiem). skrūves jāiegremdē, virsma jāšpaktelē, jāslīpē... Un protams, nekāda skraidīšana pa tādu grīdu, lēnam mierīgi ar čībiņām, tad varbūt turēsies 10 gadus

ļoti laba špaktele kokam (piem skrūvju caurumiem) ir Tikkurila Spakkeli Puukitti. padārga, tāpēc ja daudz vajag, jaucu klāt koka miltus (palika pāri no grīdas slīpēšanas)
Arī linolejam ir nozīme - iesaku ņemt homogēno tādu, kas visā biezumā ir ar 1 krāsu, tādam neredzēs noberzumus. Ja gribās ar rakstu, tad tads nederēs, tad vajadzēs 2slāņu, tad skaties lai augšējais slānis būtu pēc iespējas biezāks (0.7mm +). Dabīgie linoleji ir šaušalīgi dārgi.