Autors Tēma: grīdu likšana  (Lasīts 7639 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: grīdu likšana
« Atbilde #15 : 2016. gada 05. novembris, 07:40:17 »
Redziet, godātie biroju darba darītāji! Visu izšķir, diemžēl, piedāvājuma-pieprasījuma attiecība. Tā kā izskatās, ka jau atkal tāpat kā treknajos gados, kad celtnieku un visādu meistaru trūka, y gribētāji laimīgi bija, ka kāds kaut par nesamērīgi lielu samaksu, bet nekustamo īpašumu ir ar mieru pačubināt, ir pienācis laiks, kad parastos darbus vairs nav, kam darīt, tad visticamāk pielaide padarīto darbu kvalitātei atkal kļūs lielāka un lielāka. Par tādu vienu flīzi ... ticams, ka vnk pasūtīs pieklājīgi piecas mājas tālāk.
Savulaik viens paziņa ar iedzīves pārvadāšanu nodarbojās. Uz visiem birojos sēdētāju jautājumiem un uzbraucieniem tipa "Kāpēc man par mazkvalificētu mēbeļu nēsātāja darbu jāmaksā stundā vairākas reizes daudzāk, nekā es nopelnu ar savu augstāko izglītību, profesiju un kvalificēto darbu?" ... atbildēja vienkārši - mēs varam arī aizbraukt, nav problēmu. Pretenzijas un līdzīgi jautājumi esot parasti momentā izbeigušies. Vēl jo vairāk, ka mēbeļu stiepšanu uz 3-ajiem, 4-ajiem un vēl visādiem augstākajiem stāviem, katrs nīkulis gluži vienkārši nespēj. Un ja vēl tas ir vesels dzīvoklis vai birojs!  :(
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2016. gada 05. novembris, 14:25:01 »
Un tā ir sācies nebeidzamais loks -par šķībajām flīzēm biroja žurkas atriebjas ar šķībiem likumiem. Un otrādi

Liekulīgi ir brēkt par darbu briesmīgo kvalitāti, nu, kaut vai Barona ielā. Ierēdņi savu darbu dara briesmīgi rūpīgi, ātri un laikā? Kā sauc, tā atskan. Ko sēsi, to pļausi

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2016. gada 05. novembris, 17:51:50 »
Jā, interesants tēmas turpinājums Reno izpildījumā!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2016. gada 05. novembris, 17:54:41 »
man gan liekas, ka biroja darba darītājus sāka uzrunāt Zigfrids :laugh:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2016. gada 05. novembris, 17:58:55 »
man gan liekas, ka biroja darba darītājus sāka uzrunāt Zigfrids :laugh:

Sāka Zigfrids, bet Reno taču - turpināja!  :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #20 : 2016. gada 06. novembris, 17:07:47 »
Keramzīts nav smags un pats var iejaukt kādu maisījumu un pamazām to līmeni izveidot.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2016. gada 06. novembris, 18:58:13 »
pats var iejaukt kādu maisījumu un pamazām to līmeni izveidot.

Esi lējis pašizlīdzinošo javu? Izskatās, ka neesi pat redzējis, kā to dara. :D
To "neizveido pamazām", ir jāpielej konkrēta telpa vienā piegājienā, lai šķidruma līmenis varētu nostāties plaknē kā ūdens virsma. Citādi tur nekas neizlīdzināsies. Un cietē tas brīnums, starp citu, diezgan ātri, - ja palēnām šļeckāsies, dabūsi kangaru kalnus.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2016. gada 06. novembris, 22:19:15 »
Vēl ir variants, kad uz dēļiem liek cieto putuplastu (plāksnes), silto gŗīdu ūdenscaurules, tam pa virsu ieklāj biezo plēvi un tad lej izlīdzinošo betonu - ap 3-4 cm biezumā. Virs tā tad klāj filci/kartonu ar korķa graudiem/burbuļplēvi un tikai tad - laminātu.
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2016. gada 07. novembris, 09:52:06 »
Vēl ir variants, kad uz dēļiem liek cieto putuplastu (plāksnes), silto gŗīdu ūdenscaurules, tam pa virsu ieklāj biezo plēvi un tad lej izlīdzinošo betonu - ap 3-4 cm biezumā. Virs tā tad klāj filci/kartonu ar korķa graudiem/burbuļplēvi un tikai tad - laminātu.
vai tā plēve spēs nostrādāt kā hidra?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #24 : 2016. gada 07. novembris, 09:54:41 »
Visai istabai kermazītbetonu neesmu lējis, esmu taisijis lējumu zem veļmašīnas, tualetē un zem mūrējamās  krāsns. Iejauc spainī šķidra krējuma konsistences cementa maisījumu ar ūdeni un tad ber iekšā keramzītu, esmu lietojis smalko un vidēji rupjo.
Visai istabai, protams, vajadzēs betona maisitāju. Keramzīta lējums ir siltumizoolācijai un pamatam, ne izlīdzināšanai.

ja grib pavisam smalku grīdu, tad jāskata peldošo grīdu meistari.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2016. gada 07. novembris, 11:00:58 »
vai tā plēve spēs nostrādāt kā hidra?

Plēve, korķis ir izlīdzinošā pamatne + skaņas izolācija zem lamināta. tajā "pīrāgā" nekāda hidra nav vajadzīga. Nav tikai skaidrs, kur un kā tie pamata dēļi balstās?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2016. gada 07. novembris, 23:07:16 »
Vēlreiz pārlasīju, nesapratu īsti, kas tad jāliek starp to finieri un linoleju. Un kā pamatot? Jo man teica, ka liks pa tiešo, linoleju uz plāksnēm, tikai šķirbas aiztaisīs. Grīda ir virtuvē un koridorā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #28 : 2016. gada 07. novembris, 23:09:40 »
Vēl jautājums Tix. Ja atjauno vannu, tas normāli, ka vanna visa grubuļaina no ārpuses. Par iekšpusi neko vēl nezinu. Vai to grubuļus nevar noņemt pirms liek to pārklājumu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 07. novembris, 23:37:32 »
Vēl jautājums Tix. Ja atjauno vannu, tas normāli, ka vanna visa grubuļaina no ārpuses. Par iekšpusi neko vēl nezinu. Vai to grubuļus nevar noņemt pirms liek to pārklājumu?
Ārpusē? Principā var - ņemt un noslīpēt, bet šaubos, ka kāds ar to ņemsies. Fleksis, slīpripa un uz priekšu.
Es izskatītu versiju 3x pārkrāsot ar kādu biezu krāsu. Būs vilnīši, bet ne asumi. Čugunnieci gludu dabūt ir bik tā kā mission impossible.
Iekšpusi pirms klājuma slīpē vienmēr. Ja lej pa dārgo - meistars ap 100 eirām - tad iekšpuse ir smuki gluda. Ja lētais Depo variants, tad ir reljefiņš.

Par grīdu - es neliktu linoleju uz finiera. Man nav zināma špaktele, kas "šķirbas aiztaisīs" bez izkrišanas draudiem un turēsies pie koka. Kokam paredzētās špakteles ("El..." Elpa, vai?) ne sūda neturas, cietējot saraujas, pats koks staigā, rezultāts ir izdrupis. Finieris no koka ir taisīts, lai arī līmēts. Es uzliktu 5 mm zaļās kartona plāksnes - skaņas un siltumizolācija -, un virsū kādu zemparketa klājumu - ir tādas kā max. 1 mm biezas bik mīkstas plēves ar caurumiem ventilācijai. Un tad linoleju.

Tīri tādēļ, ka finieris vienmēr izdos šuves, un tās šuves vienmēr izstaigāsies un izspiedīsies virspusē. Vāāāāāāārbūt ja nu ir linolejs ar mīkstu apakšu - tad tas ir kādus 2.5 mm biezs - tā apakša dzēsīs negludumus.

Bet es nav celtnieks, es ir autodidakts...
Es visu atceros, Ričard...