Autors Tēma: Sektas  (Lasīts 8433 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Sektas
« Atbilde #75 : 2016. gada 20. decembris, 23:44:02 »
Viss, atvaino! Sieva gultā salst viena!  :)

Foruma diskusijām nav novērota liga beigties ar kāda sievas niķi...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #76 : 2016. gada 21. decembris, 07:34:55 »
Tā. Tēmu man nozagāt.  :angry:
Te laikam visas tēmas beidzas ar cīniņu starp vecajiem komunistiem un nenosakāmas piederības liberāļiem.

Atslēdzies e518

« Atbilde #77 : 2016. gada 21. decembris, 08:29:23 »
Broņa ar Mao pārāk daudz un ilgi skatās vietējās ziņas, tā pat kā visi pārējie Latvijas pensionāri ! Vai varbūt viņiem algu maksā Kalnciema ielā 11a ???

Atslēdzies daddy

« Atbilde #78 : 2016. gada 21. decembris, 09:16:07 »
Te laikam visas tēmas beidzas ar cīniņu starp vecajiem komunistiem un nenosakāmas piederības liberāļiem.

hehe, vakardienas diskusija ir hrestomātisks piemērs par divu ticību sadursmi  - :angel: vs  :evil:

sausais atlikums ir tāds, ka tikai stipra ticība eksistenciāli svarīgām lietām noved pie sektantisma. Otra lieta, ka ticībai/sektantismam ir jāsakņojas pagātnē un jādod atbildes nākotnei. Kurš vainīgs un ko darīt - divi eksistenciālie jautājumi! :) 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #79 : 2016. gada 21. decembris, 09:58:29 »
Broņa ar Mao pārāk daudz un ilgi skatās vietējās ziņas, tā pat kā visi pārējie Latvijas pensionāri ! Vai varbūt viņiem algu maksā Kalnciema ielā 11a ???

Redz sūdi ir tādi, ka vietējās ziņas es neskatos vispār - tik cik pa radio autiņā noskandina. Nākošā versija?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #80 : 2016. gada 21. decembris, 10:03:42 »

Tēma nav nozagta, jo vismaz paMaoprāt, tieši fanātiska paļaušanās uz "danubeidzietnekasnenotiksvisiemdejot" ir sektantisma paveids. Jo bezatbildīga paļaušanās arī ir tā latiņa, atšķirībā no atbildīgas paļaušanās. Applausus nevajag.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #81 : 2016. gada 21. decembris, 10:06:23 »
Tēma nav nozagta, jo vismaz paMaoprāt, tieši fanātiska paļaušanās uz "danubeidzietnekasnenotiksvisiemdejot" ir sektantisma paveids. Jo bezatbildīga paļaušanās arī ir tā latiņa, atšķirībā no atbildīgas paļaušanās. Applausus nevajag.

3 x lasīju. Tu pats vienmēr spēj iebraukt savā domā ?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #82 : 2016. gada 21. decembris, 10:22:49 »

3 x lasīju. Tu pats vienmēr spēj iebraukt savā domā ?

Manuprāt, Mao paturpināja daddy domu.
Mao tikai vairāk pievilka laicīgajam - šajā gadījumā politikai.
Tb, pilnīga paļaušanās kāda politska spēka sludinātajam ne ar ko neatšķiras ar pilnīgu paļaušanos reliģijai.
Abos variantos par savas ticības pareizumu ticīgie mēģina pārliecināt apkārtējos.
Sektantisms vien sanāk.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #83 : 2016. gada 21. decembris, 10:28:48 »
jā, un ja kāds fakts neiederas konkrētās ticības rāmjos, tad jo sliktāk šim faktam :)  visi gudri runāt par citu sektām un ticībām... meklēt skabargas citu acīs :D :D 

Atslēdzies dille

« Atbilde #84 : 2016. gada 21. decembris, 11:11:31 »
Cilvēki veido konkrētus priekšstatus par jebko. Ļoti kategoriskus. It īpaši par to, par ko nav izpratnes.
Dzīvo šajos priekšstatos, un labi, ja dzīvo mīlot, bet lielākoties visvairāk nīst vai noliedz to, par ko neko nezina.
Domāju, tam pamatā ir bailes, ka kaut kas izvedīs no ierastās komforta zonas un liks uz savu dzīvi paskatīties citām acīm.

Mīļie ļaudis, starp ticību un fanātismu, ticību un  sektantismu ir ļoti dziļa, pat nepārvarama plaisa.
Vispār jau ticīgajiem neviens nav jāpārliecina, nav jāpievērš kaut kam un nav jāuzbāžas. To dara fanātiķi un sektanti.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #85 : 2016. gada 21. decembris, 11:13:03 »
jā, un ja kāds fakts neiederas konkrētās ticības rāmjos, tad jo sliktāk šim faktam :)  visi gudri runāt par citu sektām un ticībām... meklēt skabargas citu acīs :D :D 
Protams, ja ES kaut kam ticu, tad tā ir visobjektīvākā patiesība, un, ja cits kāds nav gatavs man piekrist, tad viņš ir sektants. Un, ja kāds cits atzīst par labu esam kaut ko, par ko es neko nezinu, tad viņš arī ir sektants, jo nekas labs tas nevar būt pēc definīcijas - ņe čital, no mņeņije imeju.
Man vispār nepatīk vārda "sekta" lietojums politisko, reliģisko vai ārstniecības uzskatu sakarā. Sekta ir tur, kur kāds harizmātisks noziedzīgs elements ar apvārdošanas spējām ievilina vieglāk iespaidojamus ļaužus ar mērķi apmaiņā pret "dvēseles glābšanu" izkrāpt viņu naudu un mantu. Viss pārējais ir uzskati, kas laika gaitā arvien jaunas informācijas ietekmē transformējas un pārmainās līdz pat pretējiem. Es, piemēram, līdz pat gadiem 25 biju normāls padomju skolas produkts - absolūta ateiste materiāliste. Nu jau sen vairs ne. Maza būdama, ticēju labajam onkulim Ļeņinam. Nu jau sen vairs ne. 1991.gadā ticēju, ka Latvija ieguvusi brīvību. Nu jau sen vairs ne. Un tā varētu ilgi turpināt...
Tad kurā brīdī esmu vai esmu bijusi sektante?! Toreiz vai tagad?
Galvenais, manuprāt, ir katrā brīdī palikt atvērtam jaunas informācijas uztveršanai un izvērtēšanai, jo, kā sacījis viens gudrs cilvēks, "katra patiesība cilvēku prātos iziet 3 stadijas 1)kādas muļķības! 2)tur kaut kas ir! 3)kurš gan to nezina!

P.S. Dille, ļoti labi pateikts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #86 : 2016. gada 21. decembris, 11:22:57 »
Sekta ir tur, kur kāds harizmātisks noziedzīgs elements ar apvārdošanas spējām ievilina vieglāk iespaidojamus ļaužus ar mērķi apmaiņā pret "dvēseles glābšanu" izkrāpt viņu naudu un mantu.

Jap - jautājums par dvēseles glābšanu attiecas uz tām sektām, par kurām bija ierasts līdz šim domāt kā par sektām. Koraļļu klubs nesola glābt dvēseli, bet gan veselību. Viss pārējais it kā saskan, jo organizācija ir piederīga līkdeguņiem. Te parādās dilemma arī par vispārīgo homeopātiju un varbūt par reizēm farmakoloģiju. Tā var aizbraukt ļoti tālu sektantisma piedēvēšanā dažādām nozarēm, kurās saskatāmi krāpniecības elementi. Šī iemesla dēļ man patīk Kvadras definējums attiecībā uz dvēseles glābšanas fenomenu kā sektantisma galveno pazīmi. Kaut kā pats nebiju aizdomājies līdz tam.

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/239263/eksperts-bridina-latvija-ir-cetras-sektas-no-kuram-jauzmanas

te links uz raksteli, par ko sākumā minēju

Atslēdzies daddy

« Atbilde #87 : 2016. gada 21. decembris, 11:30:24 »
iecitēju no dāvanu tēmas :)

Kopš palasīju (nespēju tikt līdz beigām) Rubeņa grāmatu "Dievs ir tepat", pilnībā mainījās priekšstats par šo svētotēvu. Nu kā var šitā sačakarēt visu. Labāk nebūtu rakstījis. Katrā lappusē tiek izteikti neargumentēti apgalvojumi, pasniedzot tos kā aksiomas, uz ko tālāk balstīts teksts, pieņemot aplamo izteikumu kā pamatvērtību. Pilnīgs bullšits, vai arī es pārāk daudz gribu no reliģijas. Neviļus rodas sajūta, ka arī kristietība tāda sekta vien ir.

es jaunībā arī domāju, ka ticību var un vajag pierādīt - nu tur spēcīgi vārdi, neapgāžami argumenti, svēto pīšļi, kurus izkaisa pār neticīgajiem un tie top ticīgi... tomēr tā nav gan. noticam mēs drīzāk ar sirdi nekā ar prātu...

sektas jēdziens ir diezgan izplūdis (tāpat kā fašisms vai terorisms), to bieži lieto lai piekarinātu oponentam nenomazgājamu neuzticības traipu, jā, tā kā džokers vai superaljamba - Tu esi sektants, fašists, terorists - slikts līdz pašai serdei! :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #88 : 2016. gada 21. decembris, 11:31:44 »

Es, piemēram, līdz pat gadiem 25 biju normāls padomju skolas produkts - absolūta ateiste materiāliste. Nu jau sen vairs ne. Maza būdama, ticēju labajam onkulim Ļeņinam. Nu jau sen vairs ne. 1991.gadā ticēju, ka Latvija ieguvusi brīvību. Nu jau sen vairs ne. Un tā varētu ilgi turpināt...

Arečenukocapsaizvājāsvietasklātir! Es, par akal klaju piemēru, cik sevi atceros, zināju/jutu, ka Leņinam un citiem sarkanpakaļu fašistiem papīri ir netīri notriepti ar dzīvu cilvēku un ne tikai smadzeņu šļakatām, lai arī pat mamma kaut ko klārētvaidēja par pievaldi muti, ja gribi dzīvot kā visi... . Čuj, kur tēma? Es čuj.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #89 : 2016. gada 21. decembris, 11:38:53 »
Bobi, paskaidro lūdzu kas Tavuprāt ir dvēsele? un ko kā un kā tā būtu jāglābj? :) ne velti Kvadra dvēseles glābšanu ielika pēdiņās!! :)  manuprāt "dvēsele" domāta kā lietu kopums, kas cilvēkam ir augstākās vērtības.

Pasaki, ka šodienas cilvēkam veselība nav visaugstākā vērtība - lūdzu, glābēji klāt! Otra vērtība - nauda, ok ne banknotes pašas par sevi, bet iespējas un neatkarība ko tā dod - lūdzu glābēji, visādas BB, MMM u.c. piramīdas klāt. Ar visiem reliģijas-sektas atribūtiem - praviešiem, "svētajiem rakstiem", "mocekļiem", kas caur neticīgajiem mocīti, un "brīnumiem", kas piepildījušies atsevišķiem ticīgajiem, un nākotnē garantēti visiem pārējiem! :) Tāpat arī ar komunismu, demokrātiju u.c. lietām, kuras paceltas reliģijas līmenī. Piemēri tām minētos atribūtus! :)